💢 اختلافات ترامپ و نتانیاهو جدی است
👤 دکتر اسفندیار خدایی
🌿 نتانیاهو روابط بسیار گرم و نزدیکی با ترامپ دارد. در گذشته ترامپ نیز نشان داده که با اهداف نتانیاهو و جناح راست اسرائیل هماهنگتر است، از جمله انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، خروج از برجام، و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین.
🌿 اما اتحاد نتانیاهو و ترامپ آنگونه که تصور میشود پایدار نیست و اختلافات اساسی بین آنها بزودی نمایان خواهد شد.
۱. دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند. ترامپ و نتانیاهو به دنبال اهدافی هستند که بزودی آنها را مقابل هم قرار میدهد. آنها هر دو به دنبال قدرتنمایی هستند و هیچکدام نمیخواهند بازیچه دیگری شوند.
ترامپ در دور دوم به دنبال کارنامه ای تاریخی است تا در جمع روئسای جمهور بزرگ آمریکا قرار گیرد. او قرار نیست و نمیتواند در انتخابات بعدی نامزد شود چندان نیازی به حمایت اسرائیل و نتانیاهو و لابی اسرائیل هم ندارد.
ترامپ میخواهد جنگ اوکراین و غزه را تمام کند و گوشه چشمی به برنده شدن در جایزه صلح نوبل دارد، اما نتانیاهو میداند که با آتشبس غزه رسالتش تقریباً تمام است و باید بالاخره کنار رود. با توجه به جنایتهای غزه و محکومیت در دادگاه بینالمللی او حتی نمیتواند به اروپا سفر کند.
۲. آتشبس غزه: ترامپ با اعمال فشار بر نتانیاهو، او را وادار به پذیرش آتشبس با حماس کرد. این در حالی بود که نتانیاهو پیشتر بر ادامه عملیات نظامی تا دستیابی به "پیروزی کامل" تأکید داشت. فشارهای ترامپ و تیم او، از جمله فرستادهاش استیو ویتکوف، نقش مهمی در تغییر موضع نتانیاهو داشت.
۳. ترامپ به دنبال جنگ نیست اما نتانیاهو هست. ترامپ به این افتخار میکند که تنها رئیسجمهور اخیر بوده که در دوره او هیچ جنگی شروع نشده و از اینکه نتانیاهو او را به جنگ با ایران بکشاند ابا دارد. اخیراً ترامپ در شبکه اجتماعی خود ویدئویی را بازنشر کرد که در آن نتانیاهو به "اصرار وسواسگونه" برای درگیر کردن آمریکا در جنگ با ایران متهم شده بود. این اقدام نشاندهنده نارضایتی ترامپ از سیاستهای نتانیاهو و تلاشهای او برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی آمریکا است.
۴. عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ: نتانیاهو تصمیم گرفت در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نکند. ظاهراً این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که ترامپ ویدئویی انتقادی علیه نتانیاهو منتشر کرد که به تلاشهای او برای ایجاد جنگ بین آمریکا و ایران اشاره داشت. اما این اقدام فقط پیشدرآمدی از ظهور تنش روابط آنهاست.
۵. اختلاف در نگاه به ایران: هرچند هر دو بر مقابله با ایران تأکید دارند، اما ترامپ بهدلیل دیدگاه "اول آمریکا" ترجیح میدهد وارد جنگ مستقیم با ایران نشود، در حالی که نتانیاهو به دنبال جلب حمایت آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران است.
۶. اختلافات ایدئولوژیک: ترامپ دیدگاهی مبتنی بر معاملهگری دارد و به دنبال کسب نتایج ملموس و جلب توجه رسانهها و خودنمایی است و به ایدئولوژیهای آخرالزمانی صهیونیستها اعتقادی ندارد. اما نتانیاهو بهعنوان یک رهبر راستگرای اسرائیلی، سیاستهایش را بر اساس دیدگاههای ملیگرایانه و مذهبیمحور و ایدئولوژیک تنظیم میکند. این تفاوت باعث میشود که اهداف و منافع آنها سازگاری نداشته باشند.
۶. نگاه به خاورمیانه: ترامپ به دنبال بازسازی روابط با کشورهای عربی و ایجاد تعادل در منطقه است. اما نتانیاهو همچنان دیدگاه سختگیرانهای نسبت به حماس و فلسطینیان دارد و مانعی سخت در این مسیر است. ترامپ میداند که علیرغم تبلیغات لابی اسرائیل، منافع آمریکا و اسرائیل قطعاً یکی نیست و نمیخواهد بازیچه ماجراجوییهای نتانیاهو شود.
۷. اختلاف در نگاه به چین و روسیه: ترامپ سعی دارد روابط خود را با قدرتهای جهانی مانند چین و روسیه مدیریت کند و میداند که در جهان آینده شرق آسیا مرکز ثقل اقتصاد، سیاست و صنعت دنیا خواهد بود و منافع آمریکا در این است که بجای خاورمیانه بر شرق آسیا متمرکز شود. در حالی که نتانیاهو با سیاستهای خود، بدنبال آن است که آمریکا همچنان بر خاورمیانه تمرکز کند و به نفع اسرائیل در منطقه گرفتار بماند.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
39.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درباره افکار و عملکرد انجمن حجتیه کمتر کار شده است. انجمن به جهت فعالیت تشکیلاتی در حال حاضر موجودیت ندارد اما افکار انجمن جریان دارد. یکی از موضوعات مهم درباره انجمن تناقض در رفتار سیاسی پیش و پس از انقلاب است.
👤 محمدرضا کایینی (پژوهشگر تاریخ معاصر)
لینک مشاهده گفتگو از آپارات:
https://www.aparat.com/v/DyGjL
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
دلایل_و_زمینه_های_حصول_توافق_آتش_بس_در_نوار_غزه.pdf
487.7K
📌 دلایل و زمینههای حصول توافق آتشبس در نوار غزه
🔍 سرانجام حماس و اسرائیل، در نتیجۀ میانجیگری مصر، قطر و آمریکا و البته با حمایتهای منطقهای و بینالمللی، به توافق آتشبس دست یافتند. سخن بر سر زمینهها، ابعاد و پیامدهای گوناگون این توافق بسیار است؛ اما در گزارش پیوست، بر آنیم تا مهمترین دلایل و زمینههایی را که به حصول این توافق انجامید، به نقل از گزارش جدید *مرکز تحلیلهای راهبردیِ «اینتررجیونال»* برشماریم.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شبکه صهیونیستی اینترنشنال در نخستین واکنش به ترور قضات ایرانی: ستایش از خشونت و کشتار
🔺رسانهای که از خونریزی، ترور و خشونت به وجد میآید.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فریادهای تحلیلگر نظامی روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» در استودیوی شبکه عبری i24: اسرائیل شکست خورد؛ ارتش بزرگ اسرائیل با تمام امکانات، 15 ماه نتوانست بر حماس پیروز شود!
«یوسی یهوشوا»:
🔺ترامپ هم نمیتواند و هیچ ایدهای در مورد غزه ندارد؛ اگر کسی فکر میکند او میتواند معجزه کند سخت در اشتباه است؛ چون حماس همان غزه و غزه همان حماس است؛ مردم با آنها هستند و این کار را سخت میکند!
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
💢 جنگ نظامی تمام شد، جنگ بزرگتر شروع شدهاست!
👤 به قلم سیدحسن موسویفرد
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
🔰 جنگ نظامی تمام شد، جنگ بزرگتر شروع شدهاست!
👤یادداشتی از سیدحسن موسویفرد
🔸 بالاخره رژیم صهیونیستی به مانند جنگ لبنان، در غزه نیز مجبور به پذیرش آتشبس شد. بیشک این یک پیروزی بزرگ برای مردم غزه و محور مقاومت است. چرا با وجود کشتهشدن بیش از ۵۰ هزار انسان و تخریب کامل غزه باز هم این ادعا را میکنیم؟! دلیل آن کاملا واضح است. اسرائیل به هیچ یک از اهداف از پیش اعلام شده خود نرسید.
🔹 نتوانست اسرا را با جنگ آزاد کند. نتوانست حماس را نابود کند و مجبور شد با او پای میز مذاکره بنشیند. نتوانست جنگ را خاتمه داده و معادله راهبردی یا امنیتی پیاده کند! تنها دستاورد آنها شهادت چند فرمانده مقاومت بود که خود آرزوی شهادت داشتند و به دست شقیترین انسانهای تاریخ به آرزوی خود رسیدند.
🔸 اما گواه روشنتری بر پیروزی فلسطین، موج شادی و غریو پیروزی مردم غزه پس از اعلام خبر آتشبس بر روی ویرانههای غزه است. این شادمانی و سرزندگی نشان داد که انسان فلسطینی نه تنها شکست نخورد بلکه استوارتر شده است.
🔹 انسان فلسطینی در این نبرد نهتنها خود را سربلند کرد بلکه جانهای مُرده بسیاری از مردم عالم را زنده کرد و نشان داد روح انسان هنوز نمرده و زنده است. هر خونی از یک فلسطینی بر زمین ریخت جانهای فراوانی در عالم را زنده کرد. بشریت به این مردم مقاوم مدیون است، چرا که غزه، این سرزمین کوچک و عزیز، به آنها بیداری را هدیه داد.
🔸 جان های پاک مردم غزه، بهای سنگینی برای بیداری شرق و غرب عالم بود و نباید آتش این بیداری دوباره خاموش شود. این بیداری باید با روایت مقاومت و پیروزی تداوم یافته، شعلهور شده و دوباره به جان صهیونیستهای جنایتکار و شیطان بزرگ بیفتد.
🔹 دیروز جنگی تمام شد و امروز جنگی آغاز شده است. دیروز جنگ نظامی تمام شد و امروز جنگ با این غده سرطانی در سایر ابعاد شروع شدهاست! جنگ اقتصادی، جنگ رسانهای و جنگ بر سر انزوای کامل رژیم تا نابودی! اگر شریانهای حیاتی رژیم در این جنگ زده نشود، این اژدهای هفتسر دوباره به جان کشورهای منطقه خواهد افتاد.
🔸با روی کار آمدن مجدد ترامپ و اصرار او بر پایان جنگ نظامی، دوباره گمانه زنیهایی در مورد آغاز مجدد پیمان ابراهیم صورت گرفته است. پیمان ابراهیم بر خلاف نام مقدسش، طرحی شیطانی بود که آمریکا در آن بنا داشت کشورهای منطقه را با فشار و تطمیع وادار به عادی سازی با رژیم صهیونیستی کند.
🔹 غایت این طرح که از نام آن پیداست عادی شدن حضور رژیم صهیونیستی در منطقه و برقراری روابط گسترده اقتصادی، فرهنگی، علمی و امنیتی و... با کشورهای منطقه است؛ این طرح دقیقا مقابل راهبرد رهبر معظم انقلاب و محور مقاومت در منزوی کردن رژیم و قطع شریانهای حیاتی آن است.
🔻جنگ دیگری دوباره شروع شده است که مانند جنگ نظامی آتش و هیاهو ندارد. پیروزی آمریکا و رژیم صهیونیستی در این جنگ چیزی جز بردگی ملتهای منطقه و توسعه این غده سرطانی در منطقه نیست! با توسعه این سرطان در شریان های منطقه باید منتظر مرگ آرمان فلسطین باشیم!
▫️لذا لازم است از ظرفیت و آگاهی ایجاد شده در ملتهای آزاده جهان برای مقابله با این نقشه شوم استفاده کرد و اجازه نداد که این غده سرطانی به راحتی خود را توسعه دهد.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
مقاومت.pdf
313.9K
💢 کریدور مقاومت برد
👤 به قلم: سیدمهدی طالبی
🔹 آنچه خواهید خواند:
▪️ چگونه غزه پیروز شد؟
▪️ دستاوردهای حماس
▪️ عوامل داخلی رژیم صهیونیستی
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
💢 ایستگاه جدید ترور
👤 محسن مهدیان
🔻واقعیت اینست که ترور علیه جمهوری اسلامی در دوران بلوغش بسر می برد. ترور امروز حجج الاسلام مقیسه و رازینی با ترور دهه 60 عمیقا متفاوت است.
🔻چند دوره ترور را باهم مرور کنیم:
1⃣یکم. ترور کور:
ترورهای ابتدای دهه شصت، ترور کور بود. بیحساب آدم میکشتند؛ با هدف ناامنسازی و ایجاد رعب و دلهره. اما بعد از مدتی متوجه شدند حرکت انقلاب متوقف نمی شود.
2⃣دوم. ترور هدفمند:
مدتی گذشت تا به ترور هدفمند رسیدند و مسوولین و رجال سیاسی را هدف گرفتند؛ به خیال شان اداره کشور مختل می شود. ترور نخست وزیر و نماینده ها و رئیس مجلس و رئیس جمهور و غیره از ایندست بود. خون ها ریختند آنهم چه خون های پاکی، اما بازهم متوجه شدند حرکت انقلاب متوقف به بزرگانش نیست.
3⃣سوم. ترور هوشمند:
در سالهای گذشته به ترور نخبگان رسیدند. از دانشمندان هسته ای تا علمی و فرماندهان نظامی و غیره. به خیال شان قدرت نهایی این انقلاب صرفا در اختیار نخبگان علمی است. اینها هستند که موتور محرکه ایران قوی هستند. جنایت ها کردند، اما در نهایت از حرکت پرشتاب کشور حیرت زده واماندند.
4⃣چهارم. ترور بلوغ یافته:
دشمن در نقطه بلوغ خود به ترور مومنین و مجاهدین رسید. ترور زائران مزار حاج قاسم و ترور در حرم امام و حرم رضوی و شاهچراغ و ترور جوانان بسیجی و ....
دشمن متوجه شد قدرت اصلی این انقلاب فراتر از مسئولین و حتی نخبگان است و اصل این قدرت در اختیار جریان مجاهد و مومن است. هسته سخت نظام مومنین اند. کشتند و خون ریختند و اما طرفی نبستند.
5⃣پنجم. ترور نهایی:
دست آخر به این نتیجه رسیدند که مومنین و مجاهدین پیشرو هستند اما قدرت این انقلاب در دل آحاد این مردم است. این مردم با همه تفاوت های شان اصل و اساس و ریشه قدرت در این کشور هستند. از اینرو طی سالهای گذشته هدف اصلی را متن مردم قرار دادند. علت اینکه از براندازی سیاسی عبور کردند و به تجزیه طلبی رسیدند نیز به همین دلیل است. اغتشاش 1401 را از این جهت مرور کنید.
🔻اما چطور ممکن است مردم را ترور کرد؟
هیچیک از ترور های گذشته را کنار نگذاشتند؛ اما در هر دوره به میزان رشد مردم و کشور، شیوه ترور را ارتقا دادند و حالا ترور مردم را در دل ترور های ترکیبی دنبال می کنند. ترکیب ترور نرم و سخت. تکلیف ترور سخت روشن است اما برای حذف مردم باید ترور نرم را نیز در پیش می گرفتند که ترور ادراکی مردم است. اینجاست که یکی از روش های ترور نرم و ادراکی، ترور نمادین است.
6⃣ششم و ترور نمادین.
ترورهای نمادین در ادامه ترور توده ها و متن مردم است. ممکن است سراغ مقیسه ها و رازینی ها روند اما هدف نهایی وفراترشان اثر ذهنی و ادراکی بر مردم است. دشمنی که در میدان دستش خالی است حالا نیاز دارد تا در اذهان مردم قدرت نمایی کند. اینجاست که سراغ بزرگانی میروند که حذف آنها اثر مضاعف و نمادین داشته باشند.
🔻رازینی و مقیسه نماد شجاعت و تقابل تمام عیار با جریان نفوذ و ضدانقلاب و جریان ضدامنیتی در طی چهل سال گذشته بودند. حذف آنها پیام روشن به کسانی است که از این مجاهدین قضائی زخم خوردند و یا در سایه هراس منفعل نشسته اند؛ حال آنکه دشمن بی اندازه به جولان این جاهلان نیازمند است. همین چند ساعت گذشته و پس از عملیات ترور را در رسانه های خارجی بررسی کنید و ببینید چطور پازل ترور را تکمیل می کنند تا مردم را نسبت به خادمان و حافظان امنیت بدبین کنند و با تشویق هشتگ آبدارچی، "اجتماعی سازی ترور" را کلید بزنند.
🔻و اما کلام آخر؛
ارتقا و بلوغ ترور ترکیبی و و عملیات تخریبی دشمن یک سوی ماجراست. سوی دیگر قدرت مردم است. این قدرت ایران و انقلاب است که رشد و توسعه یافته است. فراموش نکنیم که پیچیده شدن رفتار دشمن به جهت عمیق تر شدن قدرت ایران و انقلاب است واگرنه دلیلی نداشت ترور کور دهه 60 به ترورهای مردمی و نمادین ارتقا یابد.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
اخوان(1).pdf
240.2K
💢 شکست جنگ جهانی علیه غزه
👤 به قلم: محمدجواد اخوان
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
💢 آتشبس و سرنوشت ما همه
👤 مجتبی عرب
آتش بسی که شد، بیشک یک پیروزی بزرگ برای امت اسلام و شکست و ذلت برای صهیونیستها محسوب میشود، آنها به ادعاهایی که گفته بودند، نرسیدند و حماس حماسه ساز قهرمان به عمده اهدافش رسید.
اما چرا در ایران یک سکوت رازآلود پیرامون این آتشبس وجود دارد؟ یا غمی در کنار فخر پیروزی هست؟
ممکن است عده ای با خود فکر کنند چون هزینه هایی که برای این جنگ داده شد، مثل فقدان سید عزیز، هنیه و سنوار قهرمان، این حجم از شهدا، اتفاقات لبنان و... به چه قیمتی و به چه دستاوردی؟ آیا هزینه ها و فایده ها برابرند؟
ممکن است گروهی تکلیف فردای غزه برایشان محل تامل باشد، آیا مسأله دولت غزه و رهایی از شر اسرائیل و دنبالهاش عباس و تشکیلات خودگردان در غزه فردای آتشبس مقدور است؟ آیا قطر و ترکیه و مصر بعنوان نمایندگان پنهان عملی آمریکا برای فردا سازندگی غزه در تفاهمی نهان به دنبال حذف حماس و مقاومت و جدایی غزه از تهران نخواهند رفت؟
اما به نظر هیچکدام اینها دلیل خوشحالی با تردید در تهران و جبهه مقاومت نیست!
تردید و غم در کنار فخر امروز به همان گزاره ای مرتبط است که شهدای بزرگ این میدان مانند سید عزیز و امیرعبداللهیان از آن سخن میگفتند: «وحدت ساحات»! این جنگ پایانی جز نابودی یکی از دو سوی خود ندارد
وحدت ساحات( میادین) نه فقط برای دیروز جنگ میدانی که برای فردای آتش بس ظاهری دیروز لبنان و آتش بس ظاهری امروز غزه نیز هست.
سرنوشت محتوم فردای جبهه مقاومت از همین وحدت ساحات خواهد آمد.
آتشبسی که غفلت از فردایش سقوط سوریه و غلت خوردنش به دامن محور آمریکایی، اسرائیلی ، ترکی را به ارمغان داشت
آتشبس امروز غزه که سرآغاز فشار متمرکز بر یمن، حذف نیروی مقاومت عراق، فشار از داخل و خارج بر ایران برای مذاکره ترامپ، طراحی برای شورش مسلحانه در ایران، طرح دوباره تتبیع و پیمان دشمنانه ابراهیم، فشار برای حذف سیاسی و مدنی حماس از غزه به بهانه توسعه و پیگیری آیمک و زنگزور باشد گرچه یک پیروزی موقت و تاکتیکی مهم باشد اما در جنگ سرنوشت ها نشانه ای از پایان تجاوز و رسیدن به هدف بزرگ مقاومت هم نیست!
سکوت امروز و کیف نکردن از این دستاورد عظیم و قهرمانانه گره خورده است به نگرانی از کید دشمن مکار و گره خوردگی سرنوشت ساحات به یکدیگر!
طرح خبیثانه محور شرارت در قالب پیمان ابراهیم و آیمک دیروز غزه قهرمان را به جنگ کشید، جنگ غزه ، لبنان و یمن و ایران و عراق و سوریه را به جنگ آورد و فردای این آتشبس نیز ایبسا برای هر کدام از اجزاء مقاومت سرنوشت های زنجیرواری از جنگ و مقاومت و صلح و سیاست و... پیش رو دارد
مهم طراحی رو به جلو برای اخراج شیطان از منطقه و بعد تمام کردن کار اوست
مسیری که از ۷ اکتبر آغاز شد و امروز به عهده رهبران و مردم قهرمان مقاومت است.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus
6.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 مفاد آتش بس غزه چیه؟
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🆔 @geraa_ir
🇮🇷 @geraa_plus