امام خمینی:
خطاب به مرحوم حاج سید احمد آقا :
پسرم آنچه در درجه اول به تو وصیت می کنم آن است که انکار مقامات اهل معرفت نکنی که این شیوه جهال است و از معاشرت با منکرین مقامات اولیاء بپرهیزی که ایشان قطاع طریق حق هستند .
( صحیفه امام ح۲۰ ص ۱۵۴ الی ۱۵۸ )
هدایت شده از سبک زندگی دینی
🔰 جریان سقیفه و اتفاقات بعد از آن
✍ مردم برای خواندن نماز در مسجد جمع شدهاند، امیرالمومنین(ع) وارد مسجد میشود؛ همه تعجب میکنند، او که قسم خورده بود تا قرآن را ننویسد از خانه خود خارج نشود.
حضرت بعد از ورود به مسجد شروع به سخن میکند و خطاب به مردم فرمود:
🍃«ای مردم، من در این مدت، مشغول نوشتن قرآن بودم، نگاه کنید، این قرآنی است که من نوشتهام، من به تفسیر همه آیههای قرآن آگاه هستم، چرا که از پیامبر(ص) در مورد همه آنها سوال کردهام».
👈🏻عمر از جا بر میخیزد و میگوید:
ما نیازی به قرآن تو نداریم.
علی قرآن را که نوشته است به خانه بر میگرداند.
👈🏻 قبایل مختلف با خلیفه بیعت کردهاند، ولی هنوز کسی از بنیهاشم برای بیعت نیامده است، از این سو خلیفه با گروهی به خانه عباس میروند، تا وی را با خود همراه کنند، اگر وی بیعت کند بقیه بنی هاشم نیز بیعت خواهند کرد،
👈🏻 ابوبکر خطاب به عباس میگوید: «بعد از وفات پیامبر(ص) مردم منرا به عنوان خلیفه او انتخاب کردند و من هم این مقام را قبول کردم، شنیدهام که یک نفر میخواهد میان مسلمانان اختلاف بیاندازد. ای عباس! چقدر خوب است تو هم مانند بقیه مردم با من بیعت کنی. اگر تو این کار بکنی من قول میدهم که بعد از خود، تو را به عنوان جانشین معرفی کنم».
👈🏻 عمر رشته سخن را به دست گرفته و خطاب به عباس میگوید:
«ای عباس، ما نمیخواهیم در میان مسلمانان اختلاف بیافتد، ما نمیخواهیم کسی تو را به عنوان شخص تفرقهانگیز بشناسد».
👈🏻 عباس در جواب خلیفه میگوید:
«اگر مردم تو را انتخاب کردند، آیا ما بنیهاشم از این مردم نبودیم، آیا ما حق رأی دادن نداشتیم؟ ای ابوبکر! مگر این خلافت ارث پدر توست که به هر کس میخواهی میبخشی!؟»
خلیفه همراه با دوستانش بدون خداحافظی از خانه بیرون میروند.
👈🏻 شب فرا رسیده است، و امیرالمومنین به همراه فاطمه و حسنین(ع) برای هدایت مردم تلاش میکنند. آنها درِ خانه یکی از انصار را میزنند.
صاحب خانه با خود میگوید که این وقت شب کیست که در خانه ما را میزند؟ او سراسیمه بیرون میآید. و اهل بیت رسولخدا(ص) را میبیند.
🖤 فاطمه(س) با او سخن میگوید:
- آیا تو به یاد داری که در غدیر خم با علی(ع) بیعت کردی، آیا به یاد داری که پدرم او را به عنوان جانشین و خلیفه خود معین کرد؟
ـ آری، ای دختر رسول خدا.
ـ پس چرا پیمان خود را شکستی؟
ـ اگر علی، زودتر از ابوبکر خود را به سقیفه میرساند ما با او بیعت میکردیم.
ـ آیا میخواستی علی(ع) پیکر پیامبر(ص) را به حال خود رها کند و به سقیفه بیاید؟
او به فکر فرو میرود، و از کار خود اظهار پشیمانی میکند.
👈🏻 امیرالمومنین(علیهالسلام) به وی میفرماید:
«وعده من و تو، فردا صبح، کنار مسجد، در حالی که موهای سر خود را تراشیده باشی».
آن شب امیرالمومنین و فاطمه(ع) از سیصد وشصت نفر دیگر نیز پیمان میگیرند، تا پای جان خود از حق دفاع کنند. وقت اذان صبح است، امیرالمومنین(علیهالسلام) به مسجد میرود، تا به همراه افرادی که دیشب میثاق همراهی بستهاند، مسیر تاریخ اسلام را به راه صحیح خویش باز گرداند. ولی تنها چهار نفر در کنار مسجد منتظر حضرت هستند؛ آنان «سلمان» ، «مقداد» ، «عمار» و «ابوذر» بودند.
شبهه :
«آنگلا مرکل ، صدر اعظم آلمان
او حرفی زد که هیچ مسلمانی نتوانست جوابش را بدهد
هند و چین نزدیک به ۲/۵ میلیارد نفر جمعیت دارند صد و پنجاه خدا و هشتصد عقیده متفاوت دارند و در صلح زندگی می کنند !!!
مسلمانها یک خدا و یک پیامبر، یک دین و یک کتاب دارند، ولی خیابانهایشان سرخ شده به خون یکدیگر!!!
قاتلش می گوید: الله اکبر!!!
مقتول هم می گوید: الله اکبر
و کشته های دو طرف شهید نامیده میشوند
و این درد است که متوجه نشدیم دین چیست!!!»
پاسخ:
1. این سخنان آنگلا مرکل نیست و جمله آخر روشن می کند، که متن توسط دین ستیزان تهیه شده است! مرکل خود یک فرد مسیحی، فرزند یک کشیش و عضو حزب دموکرات مسیحی است.
۲. همواره خشونتهای مذهبی در چین و هند گزارش شده، خصوصا در هند که تنوع مذاهب و نفوذ استعمار بیشتر است.
۳. بله مسلمان های واقعی یک خدا و یک پیامبر و یک کتاب دارند.
اما آن فرقه های افراطی که بیشترین خشونت برای آنهاست مسلمان واقعی نیستند و خدا و پیامبر و کتاب را به سلیقه و رای شخصی خودشان تفسیر میکنند.
4. باید بدانیم برخلاف تبلیغات جهانی، در طول تاریخ بیشترین جنایات و جنگها توسط مسیحیان و منتسبان آنها علیه خود مسیحیان یا سایر ادیان و مذاهب صورت گرفته، نه مسلمانان، بعنوان مثال:
– خشونت مسیحیان تندرو در تاریخ و در کتاب مقدس!
– ﺟﻨﮓ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺍﻭﻝ ﺑﺎ ۱۷ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﮐﺸﺘﻪ!
ﺟﻨﮓ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺩﻭﻡ ﺑﺎ ۵۰ تا ۷۰ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﮐﺸﺘﻪ!
و…
1. این سخنان آنگلا مرکل نیست و جمله آخر روشن می کند، که متن توسط دین ستیزان تهیه شده است! مرکل خود یک فرد مسیحی، فرزند یک کشیش و عضو حزب دموکرات مسیحی است.
2. همواره خشونتهای مذهبی در چین و هند گزارش شده، خصوصا در هند که تنوع مذاهب و نفوذ استعمار بیشتر است! تنها در سال ۲۰۱۴ بیش از ۸۰۰ مورد خشونت مذهبی در هند رخ داده است.
3. اصول ادیان الهی یکی است و تفاوت در جزییات می باشد، تضاد های امروزی بین ادیان ناشی از تحریف آنهاست.
4. آموزه های اسلام که آخرین و کاملترین دین الهی است، بزرگترین مانع مستکبران جهان است. ایجاد فرقه های ضاله یکی از موثر ترین راهکارهای آنها برای تبلیغ ضد اسلام است.
5. اسلام در میان ادیان، بیشترین اهمیت را به حفظ جان و حرمت انسانها داده، چنانچه قتل یک نفر را مانند کشتن همه انسانها می داند و مجازات اقامت دائم در آتش که مخصوص کفّار است را براى قاتل عمد در نظر گرفته است.
مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَميعاً وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعاً (مائدة/32)
ترجمه: هر كس كسى را بدون قصاص و بدون فسادى كه در زمين كرده بكشد چنان است كه تمام مردم را كشته است و هر كس كسى را زنده نمايد چنان است كه همه مردم را زنده كرده است.
6. صرف ادعای مسلمانی کافی نیست و مسلمان کسی است که به قوانین اسلام که آیین صلح و رحمت است عمل کند. آنها که برخلاف دستورات اسلام، در میان مسلمانان خشونت و کشتار می کنند، مسلمان نیستند!
7. باید بدانیم برخلاف تبلیغات جهانی، در طول تاریخ بیشترین جنایات و جنگها توسط مسیحیان و منتسبان آنها علیه خود مسیحیان یا سایر ادیان و مذاهب صورت گرفته، نه مسلمانان! چند مثال:
* خشونت مسیحیان تندرو در تاریخ و در کتاب مقدس!
* ﺟﻨﮓ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺍﻭﻝ ﺑﺎ ۱۷ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﮐﺸﺘﻪ!
* ﺟﻨﮓ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺩﻭﻡ ﺑﺎ ۵۰ تا ۷۰ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﮐﺸﺘﻪ!
* خشونت فرقهای مسیحیان در ایرلند
* قتل عام فرقهای مسیحیان در هلند، فرانسه و …
* آغاز جنگهای صلیبی علیه مسلمانان
8. مسلمانان در طول تاریخ همواره قربانی خشونت سایر ادیان و فرق بوده اند و امروزه نیز در میانمار، نیجریه، آفریقای مرکزی، هند، چین، و… مورد تعدی و کشتار واقع می شوند!
غدیر شناسنامه شیعه
شبهه : «آنگلا مرکل ، صدر اعظم آلمان او حرفی زد که هیچ مسلمانی نتوانست جوابش را بدهد هند و چین نزدیک
پاسخ دوم:
1. بعد سیاسی:
در میان اهداف فراوان سیاسی به یک نکته اساسی بسنده میکنیم و آن، این است که فتنهانگیزی دشمنان «دین حق» میان مسلمانان، الزاماً نباید با پرچم کفر و الحاد باشد؛ بنابراین گاهی دشمن اسلام، لباس اهل اسلام را هم میدزدند و با چهره «یک مسلمان» تبر به ریشه اسلام میزند. به «داعش» و «القاعده» و «طالبان» و دیگر تروریستهای مسلماننما نگاه کنید؛ آیا جز اهداف سیاسی ـ اقتصادی دشمنان قسم خورده اسلام ـ از جمله آمریکا و دیگر متحدانش ـ چیزی میبینید؟ آیا این گروهها دستپرورده دولتهای مزدور و چندچهره اسلامستیز نیستند؟
پس باید به محکمی پاسخ داد که ما هر جریانِ دینستیز مسلماننمایی را مسلمان راستین نمیدانیم و اگر در میان این قبایل، مسلمانی هم یافت شود، او را فریبخورده و غافل و بنان آن بنیان میدانیم.
بهترین شاهد بر این مدعا، اقرار خود سیاستمداران غربی در تأسیس و حمایت از این جریانهای به ظاهر مسلمان منطقهای است.
و هدف اصلی از ایجاد این گروههای تروریستی، مشغول نگه داشتن کشورهای اسلامی به یک مسأله داخلی فرسایشی است که میتواند غاصبان منحوس فلسطین مظلوم را با خیالی آسوده به پیگیری اهدافشان مشغول کند.
2. بعد اقتصادی:
توجه دارید، مناطق نفتخیز عراق و سوریه در دست چه جریانی است. داعش بشدت وابسته به دلارهای نفتیای است که از این مناطق به دست میآورد. از سویی تعادل و توازن بازار سوخت جهان به نفع دولتهای مصرفکننده غربی به هم خورده است؛ زیرا هم نفت قاچاق شده و عملاً رایگان داعشی را در اختیار دارند و هم مبادی رسمی فروش نفت، مجبورند نفت را با کمتر از یک سوم قیمت متعارف به بازار عرضه کنند تا مشتریان خود را حفظ کنند.
این تنها یکی از فواید آفرینش جریانهای تندروی درون جامعه اسلامی است. صرف بودجههای کلان در همه کشورهای اسلامی برای خرید تجهیزات نظامی از کشورهای غربیِ حامی تروریستها، صحنهای دیگر از این سناریوی دقیق است.
3. بعد اجتماعی:
آنچه روشن است و بارها به استناد آمار به اثبات رسیده، این است که قدرت عظیم اسلام در جذب قلوب آماده و مستعد پذیرش حق در سراسر جهان در حال جلوهنمایی است و زنگ خطر را برای سردمداران جهان غرب به صدا درآورده است. بنابراین برای مخدوش کردن چهره نورانی اسلام، عمال خود را مجبور می کنند که به خشن ترین شکل ممکن رفتار کنند تا چهرهای منفور از اسلام به جهانیان نشان دهند.رسانههای غربی، این نیت باطل خود را با پوشش گسترده تبلیغاتی جنایتهای این تروریستهای به اصطلاح مسلمان نشان داده و آن را بهترین ابزار اسلامستیزی و اسلامهراسی شناختهاند.
4. بعد اعتقادی:
عقبه فکری و اعتقادی تمامی این گروهها ریشه در نوعی توهم بیمارگونه از مسأله دین دارد. چیزی که آن را در یک کلمه به عنوان «تفکر تکفیری وهابی» میشناسیم. این نوع اسلام و معادل آن در مذهب شیعه که «بهائیت» است و جریانهای نوظهور دیگری مثل «تفکر تکفیری آخوندهای انگلیسی»
مدل هایی از اسلام را ارایه می دهند که حاکمان مستکبر جهان امروز بشدت آن را میپسندند.
این نوع تفکر که ساخته و پرداخته اتاقهای فکر لندنی و حیفایی است، رسالتی ندارد مگر اینکه مسلمانان را از درون تهی کند و از اسلام چهرهای کاریکاتوری در عرض گاوپرستان، طبیعتپرستان و بودیستهای هندی قرار دهند و درنتیجه برای آنها خطری نداشته باشند.
نکته پایانی اینکه تمایل شیاطین غربی به این است که مسلمانان در مقابل هیچگونه تجاوزی از خود مقاومت نشان ندهند؛ یعنی مشکل آنها با «روحیه جهادی» و هوش دفاعی اسلام و بخصوص شیعیان است. طبیعی است که اگر کسی در مقابل تجاوز دشمن روحیه دفاع نداشته باشد و از خود ایستادگی نشان ندهد، اصولاً جنگی صورت نمیگیرد و این بهترین راه برای متجاوزان است که بدون زحمت و بدون روبهرو شدن با کوچکترین مقاومتی به خواستههای نامشروع خود برسند.
غدیر شناسنامه شیعه
پاسخ دوم: 1. بعد سیاسی: در میان اهداف فراوان سیاسی به یک نکته اساسی بسنده میکنیم و آن، این است که
پاسخ سوم:
این که به قول نوشته خیابان های مسلمانان به خونشان رنگین شده است به خاطر داشتن یک دین و یک کتاب نیست بلکه به به خاطر دشمنی هایی که با این عقیده میشود نمونه کوچک آن همین داعش ایست که مستکبرین آنرا بدنیا آورده است.
آیا غیر از این است که داعش ساخته خود امریکاست؟ ایا غیر از این است که القاعده ساخته امریکاست؟
همه این دشمنی ها چه از داخل جامعه مسلمین و چه از خارج به خاطر عقیده توحیدی و ازادی مسلمانان است
مفصل:
احترام ادیان الهی به یکدیگر موضوعی منطقی و پذیرفته شده است. اسلام با جنگ بر سر عقیده مخالف است و راه ترویج اسلام را تبلیغ میداند و دعوت.
اینکه عده ای به ظاهر مسلمان در خاورمیانه هم در حال جنگ اند، باید گفت، روشن است که این استعمار و غرب است که همواره به تفرقه مذهبی در این منطقه، دامن زده است و خود موجد و محرک این نزاع ها و جنگها بوده اند. نمونه اتم آن داعش است که هدفگیری اصلی آن مسلمانان چه شیعه چه سنی و کشورهای در خط مقاومت با اسرائیل بوده است و بیشترین دستاورد آن خدمت به اسرائیل و درگیر کردن حزب الله و مخالفان اسرائیل بوده است.
اما احترام به ادیان یک موضوع است و حقانیت و عقلانی بودن آنها (پلورالیسم دینی) موضوعی دیگر است.
بسیاری از ادیان و فرقه های موجود در هند، آغشته به خرافات، افسانه ها و موهومات و دارای آرای ضدبشری هستند. بعضی از آنها، درخت، حیواناتی چون گاو، موش و حتی بعضی اعضای بدن را می پرستند!!! آلت پرستی در هند آئینی است که خیلی از مردم هند آنرا پرستش میکنند یعنی یکی از هفت معبد بسیار مقدس شیوا (لینگایی هند) است.
(ادیان در جوامع امروز، ج ۱، ترجمه عبد الرحیم گواهی، ۲۴۶ و ۲۴۷، چاپ اول، ۱۳۷۴، انتشارات دفتر نشر و فرهنگ اسلامی.)
(برخی دیگر از خرافات گرایی هندوها: http://www.mashreghnews.ir/fa/news/138558/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D9%87%DB%8C-%D9%88-%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D8%A8-%D9%88-%D8%B1%D8%B3%D9%88%D9%85-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1 )
همچنین احترام به ادیان با دعوت به آئین حق که روش قرآن در مواجهه با اهل کتاب و مشرکان است، هیچ تناقضی ندارد.
آیاتی در قرآن مجید وجود دارند که خداوند متعال در آن ها اهل کتاب را به اسلام فراخوانده و آنان را به جهت دوری از آموزه های اسلام توبیخ می کند. (مائده، ۱۵ و ۱۶ و ۱۹، بقره ۴۱، ال عمران ۷۱)
قرآن، فقط اسلام را دینی حقانی و کامل می داند ((آل عمران، ۸۵) هر کس غیر از اسلام دینی اختیار کند هرگز از وی پذیرفته نیست، و او در آخرت از زیانکاران است.)
اما “نجات ” ورستگاری را مختص مسلمانان نمی داند و یهود، مسیحی و حتی صابئینی را که به خداوند و روز قیامت ایمان دارند و عمل صالح انجام میدهند، نجات یافته میداند. (بقره آیه ۶۲)
مسلما اگر مشی هندی، بر دعوت و مخالفت با خرافات و ایده های ارتجاعی بود، هند درگیر چنین آئین های خرافی نبود. ابراهیم نبی علیه السلام، برای مبارزه با جهل و بت پرستی، علیه مردم شهر خود شورید و او را در آتش انداختند. محمد رسول الله را بت پرستان از طائف راندند و در مکه توطئه قتل شان را ریختند و…
این مشرکان بوده اند که همواره مانع و سد راه تبلیغ آرام پیامبران و اولیای الهی بوده اند.
اگر در هند نیز، کسی بیدار می شد و دعوت به حق میکرد، مخالفت هایی با او صورت میگرفت. کما اینکه کشمیر (قم هند) (مرکز تجمع شیعیان) همواره مورد تعرض هندوها و سیک ها قرار دارد و بارها و بارها در آن به قتل عام شیعیان پرداخته اند. همین هندوهای خیلی آرام!!!!
در پایان بد نیست، این حکایت را هم در باب غوطه ور شدن هند در ادیان خرافی بدانید:
می گویند سفیر انگلیس در دهلی نو ، از مسیری در حال گذر بود ، میبیند یک جوان آگاه هندی، لگدی به گاوی میزند.. . (گاوی که در هندوستان مقدس است) .
سفیر انگلیس از خودرو پیاده شده و به سوی گاو میدود و گاو را میبوسد و در این لحظه گاو ادرار می کند . سفیر انگلیس با ادرار گاو دست و صورتش را میشوید ? و بقیه ی مردم حاضر که میبینند یک غریبه اینقدر گاو را محترم می شمارد، در جلوی گاو سجده می کنند و آن جوان لگد زن رامجازات می کنند !?
همراه سفیر انگلیس میپرسد چرا این کار را کردید ؟
سفیر می گوید ؛ این جوان آگاه، میخواست فرهنگ هندوستان را پنجاه سال جلو بیاندازد …
اما من نگذاشتم !!!
برچسبها: شبهه , اعتقادی
منبع : http://shobhexxx.blogfa.com/tag/%D8%B4%D8%A8%D9%87%D9%87 با کمی ویرایش
امام على(ع) درباره ویژگیهای انسانی که توانایی اجرای دستورات خداوند را دارد، میفرماید: «لَا یُقِیمُ أَمْرَ اللهِ سُبْحَانَهُ إِلَّا مَنْ لَا یُصَانِعُ وَ لَا یُضَارِعُ وَ لَا یَتَّبِعُ الْمَطَامِع»؛[1] بر پا ندارد فرمانهاى خداوندِ سبحان را، جز کسى که سازش نمیکند و خود را خوار نمیسازد و از طمعها پیروى نمیکند.
در جای دیگری تاکید دارند:
میفرماید : و لا تخالطونی بالمصانعه . با من به سبک سازشکاری معاشرت نکنید.
امام(ع) در این گفتار پربار و حکیمانه صفات کسانى را که توانایى اجراى اوامر الهى را دارند بیان میکند و آنرا در سه چیز خلاصه کرده است:
الف. سازش کار و اهل رشوه نباشد؛
ب. در مقابل دیگران ذلیل و خوار نشود؛
ج. پیروى از طمعها نکند.
بدیهى است که پر واضح است اهل «مصانعه» (به معناى سازشكارى و رشوه گرفتن) هستند هرگز نمى توانند حق را به حق دار برسانند، چرا كه زورمندان اهل باطل آنها را خريدارى مى كنند و از حق منصرف مى سازند و در اين ميان حقوق ضعفا پايمال مى شود. همچنين كسانى كه ضعيف و ذليل و ناتوانند قدرت اجراى فرمان خدا را ندارند، زيرا اجراى فرمان حق قاطعيت و شجاعت و استقلال شخصيت را مى طلبد و افراد زبون كه به روش اهل باطل عمل مى كنند توان اين كار را ندارند. نيز اشخاص مبتلا به انواع طمع ها; طمع در مقام، مال و خواسته هاى هوس آلود هرگز نمى توانند مجرى فرمان خدا باشند، زيرا طمع بر سر دوراهى ها و چند راهى ها آنها را به سوى خود جذب مى كند و از پيمودن راه حق باز مى دارد. به همين دليل در طول تاريخ كمتر زمامدارى را ديده ايم كه به طور كامل مجرى فرمان حق باشد (مگر انبيا و اوليا) زيرا گاه يكى از اين سه نقطه ضعف و گاه همه آنها را داشته است، از اين رو از پيمودن راه حق باز مانده است.
سازش با دیگرى باعث رضاى اوست و این عمل مانع از اجراى حدود و دستور الهى درباره او میگردد. و همچنین فرومایگى و چشم طمع داشتن به دیگران، هر دو باعث خوددارى از پرداختن به دستورها و حدود الهى است که بر او دشوار مینماید.
آنان که اهل سازشکارى و رشوه گرفتن هستند هرگز نمیتوانند حق را به حقدار برسانند؛ چرا که زورمندان اهل باطل آنها را خریدارى میکنند و از حق منصرف میسازند و در این میان حقوق ضعیفان پایمال میشود. همچنین کسانى که ضعیف و ذلیل و ناتوانند قدرت اجراى فرمان خدا را ندارند؛ زیرا اجراى فرمان حق قاطعیت و شجاعت و استقلال شخصیت را میطلبد و افراد زبون که به روش اهل باطل عمل میکنند توان این کار را ندارند. نیز اشخاص مبتلا به انواع طمعها؛ طمع در مقام، مال و خواستههاى هوس آلود هرگز نمیتوانند مجرى فرمان خدا باشند؛ زیرا در سر دوراهیها و چندراهیها راهی را برمیگزینند که سود مادی بیشتری برای آنها داشته و از پیمودن راه حق باز میدارد. به همین دلیل در طول تاریخ کمتر زمامدارى را دیدهایم که به طور کامل مجرى فرمان حق باشد، مگر انبیا و امامان و اولیای الهی؛ زیرا زمامداران گاه یکى از این سه نقطه ضعف و گاه همه آنها را داشتهاند؛ از اینرو از پیمودن راه حق باز ماندهاند.
4. در مورد طمع که مانع سوم است، در روایتى از امام علی(ع) چنین آمده است که: «هیچ چیز مانند بدعتها دین را از بین نمیبرد و چیزى مانند طمع انسان را فاسد نمیسازد».
در حدیث دیگرى از آنحضرت میخوانیم: «کسى که میخواهد در طول عمرش آزاد زندگى کند باید اجازه ندهد طمع در قلبش سکونت یابد».
از امام اميرالمؤمنين(عليه السلام) : «ما هَدَمَ الدّينَ مِثْلُ الْبِدَعُ وَ لا أفْسَدَ الرَّجُلَ مِثْلُ الطَّمَعُ; هيچ چيز مانند بدعت ها دين را از بين نمى برد و چيزى مانند طمع انسان را فاسد نمى سازد».
در حديث ديگرى از آن حضرت مى خوانيم: «مَنْ أرادَ أنْ يَعيشَ حُرّاً أيّامَ حَياتِهِ فَلا يُسْكِنِ الطَّمَعَ قَلْبَهُ; كسى كه مى خواهد در طول عمر آزاد زندگى كند بايد اجازه ندهد طمع در قلبش سكونت يابد».
سعدى در شعرى كه بر گرفته از اين حديث است مى گويد:
هر كه بر خود در سؤال گشاد *** تا بميرد نيازمند بود
آز بگذار و پادشاهى كن *** گردن بى طمع بلند بود
✨﷽✨
🌼کمک به مردم
✍ يكى از دستورهاى مؤكد شيخ رجبعلى خياط، احسان به مردم بود و براى اين مهم ارزش زيادى قائل بود. وى احسان به خلق را يكى از راههاى بسيار خوب و مؤثر در سير الى الله میدانست، به طورى كه اگر كسى از سير و سلوك عاجز بود، به او توصيه میكرد: «از احسان كوتاهى نكن و تا میتوانى احسان كن».
يكى از شاگردان شيخ میگويد: مرحوم سهيلى [از ياران بسيار نزديك شيخ] ـ رضوان الله تعالى عليه ـ میگفت:... روزى در هواى گرم تابستان ديدم كه شيخ نفسزنان به مغازه من آمد و ضمن دادن مبلغى پول گفت: «معطل نكن، فورا اين پول را برسان به سيد بهشتى.» او امام جماعت مسجد حاج امجد در خيابان آريانا بود. من به هر نحو شده، فورا خود را به منزل ايشان رساندم و پول را به ايشان دادم. بعدها از ايشان پرسيدم كه جريان آن روز چه بود؟ پاسخ داد: آن روز مهمان برايم آمده بود و هيچ چيزى در منزل نداشتم. رفتم در اتاق ديگر و به حضرت ولى عصر عليهالسلام متوسل شدم كه اين حواله به من رسيد. جناب شيخ هم گفت: حضرت ولى عصر عليهالسلام به من فرمودند: «زود به سيد بهشتى پول برسانيد.»
📚 برگرفته از کتاب کیمیای محبت؛
شرح حال شيخ رجبعلى خياط
💠 سردترین فصل سال
🔹سردترین فصل سال فصل غیبت توست. فصل سرد و زمستانی غیبت، بسیار استخوان سوز است.
🔹اگر چه زمستان غیبتت قرنهاست که به درازا انجامیده است اما روزی تمام خواهد شد و شاهد بهاری شدن جهان خواهیم بود.
🔹در بهار مهدوی عدالت را نفس خواهیم کشید و بر سبزه زار های معنویت قدم خواهیم زد.
🔹چشمانمان سرشار از نگاه به گل وجود مهدی موعود می گردد و راه رسیدن به خیمه سبزش هموارتر خواهد شد.
🔹 السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا سَبِيلَ اللَّهِ الَّذِي مَنْ سَلَكَ غَيْرَهُ هَلَك
💠 کمیاب تر از گوگرد سرخ
✅پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🔴هر گاه ديديد كه قرآن ها، جامه اى زيبا بر تن كرده اند و مساجد، زينت يافته اند و مناره ها، قد برافراشته اند و قرآن، با ساز و آواز خوانده مى شود و مسجدها، گذرگاه قرار گرفته اند، مؤمن در آن روزگار، از گوگرد سرخ، كمياب تر خواهد بود.
🔴 آرى. مساجدشان آذين بندى و جسمشان پاكيزه ؛ ليكن دل هايشان از مُردار، بدبوتر است.
🔴 إذا رَأَيتُمُ المَصاحِفَ حُلِّيَت، وَالمَساجِدَ زُيِّنَت، وَالمَنارَةَ طُوِّلَت، وَاتُّخِذَ القُرآنُ مَزاميرَ، وَالمَساجِدُ طُرُقا، المُؤمِنُ في ذلِكَ الزَّمانِ أعَزُّ مِنَ الكِبريتِ الأَحمَرِ، أما إنَّ مَساجِدَهُم مُزَخرَفَةٌ، وأبدانَهُم نَقِيَّةٌ، وقُلوبَهُم أنتَنُ مِنَ الجيفَةِ.
📙روضة الواعظين ص ۳۷۰
هدایت شده از سبک زندگی دینی
💎 دو توصیه از حضرت زهرا (س)
🔻حضرت فاطمه عليهاالسلام:
خِيارِكُم أليَنُكُم مَناكِبَهُ و أكرَمُهُم لِنِسائِهِم
🌸 بهترين شما كسانیاند كه (با مردم) نرمترند و زنان خويش را بيشتر گرامى مىدارند.
📚 دلائل الإمامه، ص ۷۶
•┈┈••✾••┈┈•