قاب هشت
🔰 با شروع فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سنیما» 🎙مروری بر فصل اول سلسله جلسات ما و تاریخ سینما 🕌آ
🖋ما در کتاب دیوید بوردول و دیوید ا. کوک، با سیر تاریخی وقایع سینما روبرو شدیم... اما میتوان پرسش کرد که مردمان در چه احوالی و چگونه چنین تغییراتی رقم زدند؟ آیا امکان رقم خوردن سینما قبل از آن برهه تاریخی وجود نداشته و به علت تغییرات علمی و تکنولوژیک تحول بزرگی به نام سینما رقم خورده است؟ یا در آن برهه از تاریخ، مردم در احوال دیگری بودند که موجبات چنین تحولاتی را ایجاد میکرد؟ و میتوان این تحول را تاریخی و در رویای مردمان آن زمان جستوجو کرد، در واقع احوال و رویاهای آنها نسبت به آینده چنین امکانی را برایشان رقم زده است.
📔"ظاهرا چنین مینماید که رویدادهای تاریخ سینما را برخلاف نظم تاریخی علیت که از زیربنای اقتصادی به روبنای ایدئولوژی میرسد، باید ارزیابی کرد، ما نیز باید اکتشافات فنی اولیه را رخدادهای میمونی بدانیم که در مقایسه با اندیشه هایی که این مخترعان از پیش در ذهن داشتند، در رتبه دوم اهمیت قرار میگیرد، سینما پدیدهای آرمان گرایانه است که از درون آن انسانهایی فهمیده و با ذهنی کاملا مجهز سر برآوردهاند، چنانکه انگار در آرمان شهر افلاطونیاند و آنچه بیش از همه ما را تکان میدهد مقاومت سرسختانه ماده در برابر اندیشه است، نه کمکی که فنون گوناگون به تخیل این پژوهندگان رسانیده است."
«کتاب سینما چیست، مقاله اسطوره تام سینما، صفحه ١٧، نوشته آندره بازن»
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
روایت آستانه.mp3
18.88M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی 🔸١۶ شهریور 🕌آستانه قاب هشت #روایت_قصه_آستانه 🆔 @ghabe_hasht
🔰روایت قصه آستانه، به مناسبت دومین سالروز تولد
دو سال پیش، در همین ایام، گروه قاب هشت در ساختمان آستانه، مستقر شد و اولین رویدادی که به صورت جدی تجربه کرد، مراسم روضه اربعین بود. در این ایام، برآنیم اتفاقاتی را که در عمر دوساله آستانه رویداده است مرور کنیم؛ آن هم به زبان قصه. بهدور از توصیفات فلسفی و عبارات ثقیل، نظری بر گذشته انداخته و با «نعمتها» قصه بگوییم. چنانکه قرآن میفرماید: «فاما بنعمت ربک فحدث». یعنی گام به گام، دیدن نعمتهایی که سلسلهوار در مسیرمان قرار گرفتهاند، تا به آنچه امروز هستیم، برسیم. آنچه قرآن هم از لفظ قصه مراد میکند، به همین معنا، عبرت است. قصه میگوییم تا به فهمی از جایگاه امروزمان برسیم و فراتر از آن، تصویری از آینده در مقابل دیدگانمان مجسم شود. قصه آستانه، قصه شخصی آدمهایی است که در آن زندگی میکنند.
جمع قاب هشت، در ابتدای راه، بهواسطه مطالعه متنهای شهید آوینی دورهم جمع شدند. رفته رفته مطالعاتشان را با عمل پیوند زده و متون شهید آوینی را با ادبیات سینمای دانش بنیان بازخوانی کردند. ماحصل این نشستها، مکتوباتی از مباحث فکری و محصولاتی در حوزه سینماست. چشماندازی که این جمع برای فعالیتهایش ترسیم کرده بود در یک جمله توصیف میشد:«ایجاد ادبیاتی جدید برای تحول فضای مشهور سینما». برای تحقق این چشمانداز، نیاز به سکنی گزیدن در محلی احساس میشد. لازم بود این جمع در جایی مستقر شود. ورود به ساختمان جدید، به جمع قاب هشت، «قرار» داد. اما این مکان جدید نامش چه بود؟ شرکت، دفتر یا جبهه؟ ادبیات حاکم بر فضای فکری و عملی گروه، با هیچکدام از این نامهای مرسوم و متداول در فضاهای فرهنگی و هنری، همخوانی نداشت. انگار خانهای که قاب هشت در آن سکونت داشت، باید نامی از جنس خودش میگرفت. نامی که متناسب با مناسباتش باشد. انتخاب لفظ آستانه، ماحصل فکر کردن به مسیری بود که تا آن روز پیش آمدهبودیم؛ «انکشاف در دل تکنیک». این ترکیب، تعبیری پرتکرار بود در ادبیات شهید آوینی، که مبنای کار قاب هشت قرار گرفته و مناسبات جدیدی آفریده بود. قرار بود مکان جدید خط مقدمی شود برای تحولآفرینی در فضای هنر و سینما که در آن با تکنیک کلنجار میرویم تا به اشراق و انکشافی برسیم. چنین مکانی، درخور لفظی بود مانند «آستانه». یعنی جایی که مانند تولیت حرمها و آستانهای مقدس، با وجود نظام اداری-سازمانی، خود را تنها دربان میداند و قائل به صاحبی برای حرم است. با این تعریف، میتوان گفت هنر، آستانه دارد.
آستانه، در دوسالی که گذشت، نه کارگاهی شد برای ساخت فیلمهای متعدد سریدوزی شده و نه آموزشگاهی با روالهای آموزشی مرسوم برای هنرجویان سینما. بلکه مناسبات حاکم بر فضای آستانه، از جنس همراهی بوده و در دل کار عملی با ایجاد ادبیاتی جدید، به شکلگیری نگاهی بدیع برای افرادی میپردازد که در معرض آن قرار میگیرند.
«فهم از دریچه تکنیک سینما» و «فکر کردن با زبان سینما» دو عنصر مهم این ادبیات هستند. یعنی تکنیک را صرفا وسیله انتقال محتوای دلخواه خود ندیدن، فهمیدن از دل آن و به اشراق رسیدن؛ که برای تحقق آن، روال منسجمی از فیلمدیدن، فکر کردن و کار عملی را تجربه کرده و پیش آمدهایم.
سال اول از عمر دوساله آستانه، به تولید فیلم نیمه بلند داستانی «آب از آتش» گذشت. بعد از آن، روالی از جلسات فکری پیش گرفته شد و در یک سالهی اخیر، به ادبیات کمپانی دانشبنیان نزدیکتر شدهایم. ادبیاتی که به کار سینما نگاهی صرفا شخصی نداشته و غلبه اقتصاد بر سایر وجوه آن را نیز نفی میکند و از این نظر، تجاری صرف نیست. چنین نگاهی، با ادبیات گروهی هم فاصله دارد. که در مورد آخر میتوان گفت ادبیات گروهی با وجود اینکه مناسبات قدرت حاکم بر فضای مرسوم سینما را میشکند و میتواند نگاههای جدیدی وارد سینما کند، اما همچنان شخصی است، راهی در مقابل دیگران نمیگشاید و منجر به شکلگیری ادبیات نمیشود. ادبیات کمپانی، به معنای کار کردن در زیر سایه یک زبان مشترک است که به جای پیگیریهای اداری- سازمانی متکی بر گفتوگوهای مداوم فکری است و هنوز در سینمای ما تحقق نیافته است. چنین نگاهی، ماحصل مطالعات پیوسته متون شهید آوینی، به قصد انجام کار عملی در حوزه سینما است. شکلگیری چنین زبانی در سینما، موضوع جلسات فکری و فعالیتهای عملی آستانه، از ابتدای تولد آن تاکنون بوده است.
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
mahvari.mp3
6.21M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت دوم
🔹راوی: خانم مهوری
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
سینما نبض زمان_جلسه دوم_عاشورا.mp3
23.81M
🎙 جلسه دوم از فصل دوم سلسله جلسات «سینما نبض زمان»
🔸بررسی سریال عاشورا
🔺تاملی راجع به فیلمسازی دفاع مقدس در زمانهی ما.
🔹شنبه، ٨ مهر ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان"
🔸 فصل دوم: بررسی سریالهای پرمخاطب روز ایران و جهان
📝سریالهای جلسه سوم:
🔺عاشورا
🔺پوست شیر
📆 شنبه ١۵ مهر ماه، ساعت ١۶
🕌 مکان: آستانه قاب هشت
▪️حضور برای عموم آزاد است.
📞برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
09373401445
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
May 11
taji.mp3
10.44M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت سوم
🔹راوی: آقای تاجی
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
zaghian.mp3
16.69M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت چهارم
🔹راوی: آقای زاغیان
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
خانم املایی.mp3
9.66M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت پنجم
🔹راوی: خانم املایی
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
خانم شریعتی.mp3
10.8M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت ششم
🔹راوی: خانم شریعتی
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
momeniyan.mp3
9.2M
🔰روایت قصه آستانه در دو سالگی
🔸روایت هفتم
🔹راوی: آقای مومنیان
🔸١۶ شهریور
🕌آستانه قاب هشت
#روایت_قصه_آستانه
🆔 @ghabe_hasht
🔰جلسه همزبانی با موضوع «ما و مسئلهی قدس عزیز»
🔺 ٢٣ مهرماه، ساعت ١۶
🕌 آستانه قاب هشت
#جبهه_روایت_قدس
🆔 @ghabe_hasht
May 11
سینما، نبض زمان .mp3
25.03M
🎙 جلسه سوم از فصل دوم سلسله جلسات «سینما نبض زمان»
🔸بررسی سریال عاشورا
🔸 بررسی سریال پوست شیر
🔺ارتباط با مردم؛ اتکا به جذابیتهای مرسوم یا مخاطبه با فطرت انسان.
🔹شنبه، ١۵ مهر ۱۴۰۲
🕌 آستانه قاب هشت
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
May 11
🇵🇸قدس عزیز
🚩 برای خیلی از ما اسرائیل این روزها که خون به پا کرده است، تازه زنده شده است. تازه از شعارهای «مرگ بر...»بیرون آمده و شده است همان هیولای چندسری که قصد کوتاه آمدن ندارد. برای خیلی از ما، اسرائیل یک جبههی مهآلود است که پرچم مثلثدار آبیاش را زده است روی سنگرهایش و ظلمکردنهایش هم محدود به همان تفنگ و توپ در کردن است.
رسانهها، که هیچوقت نمیتوانند از سطح، قدم فراتر گذاشته و به اعماق رویدادها دست پیدا کنند، اسرائیل را دوباره زنده کردهاند و به صدر اخبار آوردهاند، انگار که این هیولای چندسر، تا به امروز ماهیت دیگری داشته و این روزها که آشوب میکند، آن روی ناخوبش را رو کرده است. برای ما که روزمرگی کاری کرده است همیشه بیرون گود باشیم، اسرائیل یک جبهه بیرونی است، که سربهسرش گذاشتهاند و حالا وحشی شده است. برای جنگیدن با او باید سفر کرد و به میدان رفت. پایش به زندگیهایمان باز نشده و دور باشد از ما، مگر میشود اسرائیلی در درون خود داشته باشیم که هیچوقت نخوابد و نمیرد؟
اما اسرائیل کجاست؟ اسرائیل کداممانیم؟ برای آنهایی که یک جایی زلفشان گره خورده است با انقلاب، اسرائیل یک منش است و اسرائیلمنشی منحصر به نیروهای اسلحه به دست و اشغالگر قدس نیست. این روزها حرف استاد امامیجمعه در یکی از آخرین جلسات «حکمت،معنا و تصویر» برایم تداعی میشود: مادامی که فرعون درون را به بند نکشیم، موسی را در نبرد تاریخی خیر وشر توفیقی نیست. منش اسرائیلی، اشغالگری است که فطرتها را نشانه میرود و پایش به زندگیهای روزمره هم باز میشود. حالا میخواهد توی دلمان آرزوی پیوستن به حماس را داشته باشیم، یا نه.
نوشته: خانم املائی
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht
🔰فصل دوم سلسله جلسات ما و تاریخ سینما
🔸پرسش از نسبت سینما با حوادث اخیر غزه و بازتاب های جهانی آن در کشورهای مختلف
🔹جلسه دوم، پنجشنبه ٢٧ مهرماه، ساعت ١۶
🕌 خیابان بزرگمهر، مادی شهرستانی، کوچه شهید سعید احمدی، آستانه قاب هشت
🔹برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ٠٩٣٧٣۴٠١۴۴۵ تماس حاصل فرمایید.
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🔰فصل دوم سلسله جلسات ما و تاریخ سینما 🔸پرسش از نسبت سینما با حوادث اخیر غزه و بازتاب های جهانی آن د
🇵🇸 باید خصوصیات اصلی این جنگ را در فیلمها بیان کرد. این جنگ بدون تکیه به سلاحهای پیشرفته و روشهای کلاسیک جنگ به پیروزی میرسد. بنابراین باید از اصالت دادن به ماشین جنگ و توپ و تانک و مسلسل پرهیز کرد.
🇵🇸 شما در جنگهای صدر اسلام با دقت مطالعه کنید؛ آن گاه راه خودمان را در خواهید یافت. چراکه ما دقیقا باید براساس همان مبانی رفتار کنیم. بسیج مستضعفین، تحقق ارتش مکتبی به همان صورتی است که در صدر اسلام موجود بوده است.
🇵🇸 این خصوصیات و تفاوتها باید در فیلمهای جنگی ما اصالتا مورد تاکید قرار گیرند. اگر ما غیر از این عمل کنیم خیانت کردهایم. الان تبلیغات خبری بیشتر بر دو مورد تاکید دارد: کشتههای دشمن و مساحت خاک تسخیرشده و... این درست از نقاطی است که دشمن به وسیله ی آن چهرهی جنگ ما را مشوه میکند. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
📖 فرازی از مصاحبه با سیدمرتضی آوینی،کتاب مقاومت، شمارهی ۴، تابستان ١٣٧٠
#ما_و_تاریخ_سینما
🇵🇸 @ghabe_hasht
🇵🇸 قدس عزیز
🚩 اینهمه خون برای چیست؟!
چگونه است پدری که فرزندش را در آغوش از دست میدهد باز هم میجنگد و کنار نمیکشد!
چگونه است کودکانی از بدو به دنیا آمدنشان در جنگ حضور دارند و با تمام قوا با پرتاب سنگ میجنگند و همان کودکان بزرگ میشوند و پی به چگونگی ساخت موشک میبرند...
مگر قدس چیست؟
کم نیست مکانی که زمانی تمام مسلمانان جهان به سمتش میایستادند و خدایشان را عبادت میکردند...
کم نیست قبله مسلمانان...
نوشته: خانم هوایی
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht
🇵🇸قدس عزیز
🚩 قدس عزیز!
قدس عزیز! با ما سخن بگو!
گویی تازه تو را شناختهام، پیش از این ندایت در میان انبوه اخبار و هیاهوی رسانهها گم میشد، اما حالا بعد از طوفان الاقصی و فریاد رسای شهدای آن بیمارستان در غزه، دیگر خوب میشناسمت. تو همان وجود ناپیدایی هستی که اهالی غزه را اسیر و دلداده خودت کردهای، در همصحبتی با توست که عزم ماندن دارند و این تکه زمین را رها نمیکنند. با ما هم سخن بگو، بگو چه در گوش آنها میگویی که این چنین با مرگ مأنوس و هم آغوش اند؟!
دیوار صوتی جهان شکست؛ حالا نوبت گوش دادن به ندای وحی وار توست.
قدس عزیز! با ما سخن بگو!
ندایت امروز از میان گریه زنان و کودکان غزه به گوش میرسد، از صدای محزون بچهای که مُصر است برای خواهر و برادر کوچکترش اشهد بخواند، از شعار جاری بر زبان و حنجره مادرانی که معنای صبر را تغییر دادهاند.
قدس عزیز! با ما سخن بگو!
از سمت تو گویی ندایی به گوش میرسد،
ندایی که میگوید: ای قوم به حج رفته کجایید کجایید،
معشوق همینجاست بیایید بیابید.
ای پیاده روان راه کربلا،
همیشه شنیدهاید که «راه قدس از کربلا میگذرد»، الوعده وفا
راه ادامه دارد، به گذرگاه اکتفا نکنید.
مسیر قدس مشتاق قدمها و موکب هایتان است.
شعر و شاعری نمیدانم، اما یک لحظه گوش جانت را تیز کنی ندایی در عمق جان خود خواهی شنید.
گوش کن!
شنیدی؟
آشناست، نه؟
خودش است.
هنگام پیاده روی اربعین یا کار در موکب ها ندایش را شنیده بودیم.
چه میگوید؟
سال اول بعد از شهادت حاج قاسم و ابومهدی، وقتی تصویر حاج قاسم را در موکب ها میدیدیم یادت هست؟ در عمق جانمان چه می شنیدیم؟ گویا همان نداست.
قدس عزیز! تو را به خدا کمی هم با ما سخن بگو!
حتما حاج قاسم را هم با همین ندا تا خط و بعدِ خط کشاندی
حس میکنم در آستانهی یک روایتیم از زمین و زمان، از دوران
از اولین شهدای راهت تا شهدای المعمدانیه، از دیروز و امروز تا آیندهای که پیش روست
گویا از اینجا به بعد تو میخواهی عَلَم نگارش تاریخ را به دست بگیری
بسم الله!
بگو! با تمام جان مشتاق شنیدنیم
ای قدس عزیز! با ما که نمیشنویم هم سخن بگو!
صدا سکوتِ وسط میدان توست
صدا صدای سور اسرائیل نیست، نه، صدا صور اسرافیل است!
سحر نیست، اعجاز است؛ خسته از تمام مردگیها با تو زندگی میکنیم
کسی اگر چیزی شنید برای ما هم بگوید...
هشیار باشیم که قدس روایت میکند.
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht
هدایت شده از نوشتهها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
اینجا این پسر نشسته بر خرابههای حاصل از تجاوز خصم با صوتی زیبا آیهای را تلاوت میکند که از ابتلای اهل ایمان میگوید. در کلیپی دیگر پسری با جسمی آغشته به خون فریاد میزد «فدای فلسطین». مردی پا به سن گذاشته با دیدن آوارهای خانهای که به گفتهی خودش چهل سال زحمت ساختنش را کشیده با بغض میگوید« فدای فلسطین».
چیزی که انسان را متحیر و انگشت به دهان میکند، این روحیهی مقاوم و تسلیمناپذیر مردم غزه است. روحیهای که در سختترین شرایط اینچنین بانشاط و امید بر مقاومت اصرار دارد.
به راستی اسرائیل چگونه میتواند این روحیهی مقاوم را که نسل به نسل در حال انتقال است با بمبهای مدرن نابود کند. سرزمین زیتون که خداوند به آن قسم خورده است تنها لایق مردمانی است با ایمان و مقاوم نه قومی که وقتی پیامبرشان به آنها گفت برای قدم گذاردن به ارض مقدس باید به جنگ دشمن بروید گفتند «تو و خدایت بروید بجنگید ما اینجا نشسته ایم....
قَالُوا يَا مُوسَى إِنَّا لَنْ نَدْخُلَهَا أَبَدًا مَا دَامُوا فِيهَا فَاذْهَبْ أَنْتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ »
و ما ایمان داریم که عصای موسی مارهای فرعون زمان را خواهد بلعید و نزدیک است روزی که نیل شکافته شود.
#طوفان_الاقصی
#free_palestine
✍مریم اردویی
https://eitaa.com/maryamordouei
🇵🇸 قدس عزیز
🚩 قتل عام زنان و کودکان فلسطینی در بیمارستان المعمدانی هرچند مظلومانه و دردناک است اما ذلیلانه نیست زیرا فلسطینیها نسبت خود را با فلسطین فراتر از محل زندگی خود یافتهاند و برای دفاع از قدس شریف است که جانهایشان را کف دست گرفتهاند. آنها سپر محافظ قدس شریف اند. قدس قبله نخست مسلمین است و الان فلسطین مظهر مبارزه برای اسلام در برابر رژیمی که اساسا جعلی و بنیانش بر قدرت است. انگار باید مقصد نگاه و حرکت مسلمین اکنون نیز رو به قدس باشد. این مبارزه، مبارزه بین دو نوع بودن انسان است. سلاح اسرائیل برنامهریزی و جلب حمایت دیگر کشورها و ثروت و استفاده از ابزارها و موشکهای پیشرفته جنگیست،
سلاح فلسطینیها مقاومت با نیروی توکل و ایمان است. ایمانی که سنگ را در دستانشان، سلاح میکند و به آنها امید و توان ساخت موشک را میدهد.
قدس قبله مسلمین است و فلسطینیان آینه مبارزه مسلمانانند. راه قدس راه همه مسلمین است، در چگونه زیستن و مبارزه کردن. دیدن خصائص اسرائیل گونه که بر دیگر مظاهر تمدن نیز سایه افکنده و تنها جلوه سیاسی _ نظامیاش چنین ظلمی بر انسانیت و اسلام روا داشته.
و نه فقط مبارزه نظامی، که فلسطینیان نیز برای بازپسگیری فلسطین گام در مسیر علم ساخت موشک گذاشتند، آن هم به قوه الهیشان.
با نگاه کردن به قدس راه حرکت مسلمین باز میشود. قدس تنها یک سرزمین نیست، قدس مبدا و مقصد و معنای وجود ماست. قدس اولین معرج معراج انسان است.
اگر اهمیت مبارزه فلسطین با قدس مشخص نیست باید علت این مبارزه را در مبدا و ماهیت اسرائیل و قدس شناخت. این جنگ جنگ بین دو سرزمین و حتی ظالم و مظلوم نیست.
نوشته: خانم صابری
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht
🇵🇸 جنگ، جنگ روایتهاست ۱
🔺جنگ روایتها
آمریکا و به تبع آن رژیم تار عنکبوتی صهیونیستی، خودشان را در رسانهها میسازند، همانطور که هلوکاست بیشترین شواهدش سینمایی است. لذا از این مطلب نباید غافل بود که روایت رسانهها در فضای مجازی در شکل طبیعی خود اهداف آنها را پیش خواهد برد.
انبوهی از تصاویر و ویدئوهای دلخراش از غزه به راحتی دست به دست میشود و قلب همه را به درد میآورد، اما این درد چه تاثیری در بیننده ایجاد میکند؟
«غزه دارد زیر چکمههای آهنی و قدرتمند! رژیم صهیونیستی له میشود و جنگ باید متوقف شود»
این همان گزارهای است که آمریکا و اسرائیل سعی دارند در افکار عمومی نهادینه کنند. رسانههای عمومی با انتشار انبوه تصاویر ضد جنگ از غزه از یک طرف، و رسانههای جهانی طرفدار رژیم منحوس با مانورهای تبلیغاتی روی تسلیحات نظامی و طرح ها و شعارهای آمریکاییها نتیجهای جز بیرون کردن فلسطینیها از سرزمینشان را در سر ندارند.
جنگ، جنگ روایتهاست و هر روایتی که در این دوسوی ضدجنگ یا هالیوودی بیفتد ناخواسته اهداف آمریکایی صهیونیستی را دنبال میکند.
انقلاب اسلامی در رویداد شکلگیری اش و در دفاع هشت ساله ادبیاتی متفاوت را بنا نهاد که دفاع مقدس نامیده شد. این ادبیات امکان دفاع و جنگیدن به نحوی دیگر پیش روی رزمندگان قرار داد و جهان این ادبیات، به روشنی در مستندهای روایت فتح متبلور شد. جنگیدن ذیل سایه همین ادبیات بود که حزب الله را ایمان و قوت داد و مبارزه با داعش را ممکن کرد، یمنیها را مقاومت بخشید و ادبیات دفاع از حرم را مستشاری کرد. نباید از تاثیر این روایت در نحوه جنگیدن فلسطینیان غافل بود.
جنگ، جنگ روایتهاست و جهان دفاع مقدس ادبیات خاص خود را دارد و برای امروز فلسطینیان از آب و غذا حیاتیتر است. اگر این ادبیات نباشد همه کشتهها و مجروحان، از دست رفته تلقی خواهند شد، نه شهید راه حق. سختیها باید برای رسیدن به زندگی مطلوب از بین بروند و دیگر جنگیدن و ماندن معنایی ندارد، اطلاعرسانی ها از غزه همه با هدف تاثیر در نهادهای بینالمللی است و نه در جهت اتحاد و قیام مسلمانان. ادبیات رسانهای چنان غالب میشود که وقتی یک فلسطینی دوربین در دست گرفته از پیش تاثیرش را پذیرفته است، به عنوان مثال در چنین فضایی چه موقع کسی دوربین دست میگیرد و مشغول فیلمبرداری میشود؟ وقتی حماسهای از صبر میبیند یا وقتی فاجعهای هولناک تر از قبل به چشمش میآید؟
انبوه روایتهای رسانهای ضد جنگ به جای آنکه روایت مظلومیت باشد، سلاح دیگری است که در جنگ روایتها امید به فتح را ناامید میکند و صلح خواهی و آتشبس را پیش روی فلسطینیان میگذارد و این درد ناامیدی از درد فقدان عزیزان بسیار غمبارتر است. به همین جهت است که روایت فتح از آب و غذا برای فلسطینیان حیاتیتر است.
روایت غیر از اطلاعرسانی است. روایت بیش از آنکه رساندن خبر باشد برپایی جهانی از مناسبات را در خود دارد. ما اگر فعلا نتوانیم زخم مجروحان را درمان کنیم ولی ایجاد بستری از روایت فتح و جهان دفاع مقدس میتواند درد مجروحیت و فقدان را حتی شیرین کند.
جمله معروف شهید آوینی به یادمان میآید: زندگی زیباست اما شهادت از آن زیباتر، گردش خون در رگهای زندگی شیرین است اما ریختن آن درپای محبوب شیرینتر...
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht
May 11
Gaza .mp3
8.71M
🇵🇸 قدس عزیز
🎙 صوت بخشی از جلسه همزبانی با موضوع «ما و مسئله قدس عزیز»
📆 ٢٣ مهرماه
🕌 آستانه قاب هشت
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht
ما و تاریخ سینما.mp3
29.08M
🎙صوت جلسه اول از فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سینما»
🔸 ١٣ مهر ماه
🕌 آستانه قاب هشت
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
قاب هشت
🎙صوت جلسه اول از فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سینما» 🔸 ١٣ مهر ماه 🕌 آستانه قاب هشت #ما_و_تاریخ
🔰گزیدهای از مباحث مطرح شده در جلسه اول «ما و تاریخ سینما»
🎙 اولین جلسه از فصل دوم سلسله جلسات «ما و تاریخ سنیما»
🔹ماده در برابر اندیشه...
🔸آیا فناوری موجب تحقق سینما شد، و اساس سینما بر فناوری است؟ یا از سر اندیشه و خواستی برای تحقق رویای جهان آینده سینما و فناوری متناسب آن محقق شده است؟
🔹خواستها جلوتر از ابزارها...
🔸 در فضای رایج آموزش سینما، تاریخ سینما با پیشرفت فناوری بررسی میشود، ولی آیا باید روال آموزش سینما را از تکنیک آغاز کرد؟
🔸 و قابل توجه است که در برهه های پیشرفت تکنیکی در تاریخ سینما از جمله ظهور سینمای ناطق، شاهد افول در قصهگویی سینما هستیم.
🔹آیا فرایندهای توسعه و پیشرفت قابل
مدیریت و برنامه ریزی است؟ و آیا تعامل ما با زبان سینما می تواند اینگونه باشد؟
🔸سینما تنها فناوری نیست بلکه با هنر در آمیخته و تبدیل به زبان شده است، و حقیقت در زبان با انتظار محقق میشود.
🔹دیدن تجربه ها در دفاع مقدس و روایتگری شهید آوینی
🔸اساس پیشرفت نظامی ما و اتکا به خود در دفاع مقدس، خود نمونهای از گام برداشتن برای ساخت آیندهای است که مردم پیش روی خود میدیدند...
و اساس جنگ بر امکانات و ابزارهای نظامیاش نبوده است.
🔸آندره بازن در توجه به واقع گرایی شناخته میشود، و او را در مقابل آیزنشتاین میدانند، در این تفکر نگاه شهید آوینی جستوجوی حقیقت با زبان تصویر است، که در تجربه روایت فتح شاهد آنیم.
🔹نسبت فلسفه با تکنولوژی و هنر...
🔸فلسفه روایتگر زمان و هنر و سینما به دنبال خیالی از تصویر آینده...
🔹نسبت میان پژوهش و دانشگاهها با نیازهای بدنه سینما...
🔸درک نیازها و ضرورتهای سینما و پژوهش حول آنها در دانشگاه و تحقق آنها در بدنه سینما...
🔹همزمان با سالهای اولیه و کشف و اختراع فناوریهای سینما، کمیک بوک شکل گرفته و میان مردم رواج پیدا میکند. درواقع شوقی از تصویری کردن جهان، قبل از فناوری سینما در حال وقوع بوده است.
🔸این مدیوم چه نسبتی با جهان آمریکایی دارد؟ که بیشتر در آمریکا رواج یافته و در کشور ما رواج چندانی نداشته است...
تفاوت میان قهرمان در کمیک بوک و سایر مدیوم ها در آمریکا، با حضور قهرمان در مدیوم های نقالی و پرده خوانی ما قابل تامل است.
مدیومی که شهید آوینی به خدمت میگیرد، حرف زدن با پرده خوانی است، یعنی از تصویر به گفت آمدن و تصویر را کامل کردن.
ایستاده در غبار هم نمونه دیگری از این تجربه است...
🔹با فکر کردن به مدیوم کمیک بوک و تفاوتهایش با مدیوم هایی که در تاریخ خودمان محقق شده میتوان راه جدیدی در این عرصه یافت.
#ما_و_تاریخ_سینما
🆔 @ghabe_hasht
🔰سلسله جلسات "سینما نبض زمان"
🔸 فصل دوم: بررسی سریالهای پرمخاطب روز ایران و جهان
🔹روایت جنگها و جنگ روایتها؛
آمریکا چگونه به تاریخ، جنگ و هولوکاست میپردازد.
📝سریالهای جلسه چهارم:
🔺جوخه برادران (band of brothers)
🔺چرنوبیل (chernobyl)
📆 شنبه ۶ آبان ماه، ساعت ١۶
🕌 مکان: آستانه قاب هشت
▪️حضور برای عموم آزاد است.
📞برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
09373401445
#سینما_نبض_زمان
🆔 @ghabe_hasht
🇵🇸 سلسله جلسات روایت قدس
"تفکر در واقع همان نحوه حضور آدمی است، و حضور عین «تذکر» است. انسان با این تذکر، به حقیقت وجود خویش تقرب مییابد و با غفلت یا عدم حضور، از خود دور میشود."
📖 شهید آوینی، کتاب رستاخیز جان؛ مقاله یادداشتی ناتمام در باب هویت و حقیقت انسان
🇵🇸 اتفاقات اخیر غزه ما را به آن وا داشت که بار دیگر به نسبت خود با قدس عزیز فکر کنیم.
فکر کردن با زبان سینما و از دریچه تکنیک و هنرهایی که هرروز با آنها سر و کار داریم...
به این امید که در این گفتوگوها حضورمان را در جبهه روایت قدس بیابیم.
🔻جلسه اول: گرافیک
🔸امکانهای بیانی گرافیک در روایت وقایع چیست؟
🔹نگاه به تحولات گرافیک در دفاع مقدس و امتداد آن به امروز
🔸فکر کردن با زبان گرافیک به روایت قدس
🕰 ٣٠ مهر ماه، ساعت ١۶
🕌 خیابان بزرگمهر، مادی شهرستانی، کوچه شهید سعید احمدی، آستانه قاب هشت
#جبهه_روایت_قدس
🇵🇸 @ghabe_hasht