تهدیدات فضای مجازی، در جمع فرهنگیان.mp3
47.72M
🔈 فایل صوتی سخنرانی اینجانب با موضوع «تهدیدات فضای مجازی» در جمع فرهنگیان
جمعه، ۱۰ آبان ۹۸
اسلامشهر، مرکز امامت سپاه استان تهران
@GhadiriNetwork
جامعه عراق از بیماریهایی رنج میبرد شبیه به بیماریهای جامعه ما. دولت متکی بر درآمد نفت؛ نوعی دولت رانتیه که وارث نظام دولتمحور بعثی است. مانند انقلاب ما پس از سقوط صدام دیوانسالاری گذشته عریض و طویلتر شد تا جایی که امروز حدود هشت میلیون نفر حقوقبگیر (چهار میلیون کارمند شاغل و قریب به چهار میلیون بازنشسته و تحت پوشش نظام تأمین اجتماعی) از جیب دولت و از درآمدهای نفتی ارتزاق میکنند. مهاجرت گسترده به شهرها و حاشیه شهرها و تخلیه روستاها، ظهور نسل نوجوان و جوانی که دوران صدام را به یاد ندارند و نوستالژی آن دوران به ایشان منتقل شده، فساد دیوانسالاری و احزاب رسمی و البته «احساس فساد»ی که به شکلی اغراقآمیز بیش از فساد واقعی است، نسبت بسیار بالای توقعات غیرواقعی در جامعه بویژه در نسل جوان و مقایسه خود با کشورهایی چون امارات و ترکیه و قطر و غیره و غیره از بیماریهایی است که جامعه عراق از آن رنج میبرد.
در عین حال عراق با ایران تفاوتهایی دارد که مهمترین آن نقش محوری رهبری آیتالله خامنهای در ایران است که توانسته و میتواند تا حدود زیادی مانع از فروپاشی سیستم شود.
نقش حشد الشعبی در جلوگیری از کودتا در عراق نقش بسیار مهمی است وگرنه فضای امروز بسیار مناسب است برای کودتای خونین که در عراق سابقه طولانی دارد، از عبدالکریم قاسم تا صدام، و تکرار مدل کودتای ژنرال السیسی در عراق.
به یاد داشته باشیم که کودتای ۲۰۱۳ ژنرال السیسی در مصر بر بنیاد و در تداوم تظاهرات گسترده مردمی، بویژه جوانان، تحقق یافت. یعنی وضعی کم و بیش شبیه به تظاهراتهای خیابانی کنونی عراق ولی با تخریب و آشوب کمتر. بعدها روشن شد که هم الیگارکهای مصری مانند نجیب ساویرس و هم دولتهای جنوب خلیج فارس و هم کانونهای آمریکایی- غربی نقش مهمی داشتند در تحریکات و سازماندهی این تظاهرات گسترده مردمی.
در این وضعیت نقش تحریکات کانونهای منطقهای و غربی و اسرائيلی بسیار زیاد است. اسرائیل در عراق سابقه طولانی کار و شبکهسازی دارد مضافاً که یهودیان در عراق، بویژه در بغداد و بصره و کردستان، از دوران عثمانی بسیار ذینفوذ بودهاند.
ناسیونالیسم عربی- دینی، که مقتدی صدر منادی آن است، خطر بزرگی است هم برای آینده عراق هم برای آینده ایران. تفکر مقتدی صدر به استقرار نوعی حکومت مقتدر با دعاوی دینی (زعامت سیاسی- دینی) تمایل دارد آمیخته با ناسیونالیسم عربی. به این دلیل صدر ابایی ندارد از اتحاد تاکتیکی با دولتهایی چون سعودی و امارات. مقتدی صدر بازیگری است قدرتطلب و جسور که پایگاه قابلاعتنا و به خوبی سازمانیافته دارد. او هیچ ابایی ندارد که برای نیل به قدرت از حمایت کانونهای خارجی استفاده کند و اگر ایران را مزاحم راه خود ببیند رودرروی ایران بایستد.
* این یادداشت با الهام از بحث ارزنده آقای محمد هادی معصومی نگاشته شد.
#عبدالله_شهبازی
@GhadiriNetwork
🔵 نهضت سواد آموزی
دیروز واعظی، رئیس دفتر روحانی، FATF را #FTF خواند و امروز روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت، #پیوستن به FATF را تیتر یک خود کرده، درحالی که تمام کشمکش بر سر تصویب و اجرای لوایح CFT و پالرمو است.
@GhadiriNetwork
💠معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی برگزار میکند:
🔰 #مناظره
با موضوع: آمریکا،تعامل یا تقابل
🗣 احمد قدیری (دکترای حقوق بین الملل،کارشناس مسائل بین الملل)
🗣محمد زارع فومنی(دبیرکل حزب مردمی اصلاحات،مدیر مسئول روزنامه ی صدای اصلاحات)
🎙به همراه اجرای موسیقی زنده
🗓 ۱۳ آبان ،ساعت ۱۶:۳۰
🔹دانشکده پزشکی،سالن ابن سینا
🗓 برنامههای ۱۴ آبان اینجانب در شوشتر
۸ تا ۱۰ دبیرستان پسرانه
۹ تا ۱۱ هنرستان دخترانه
۱۱ تا ۱۲ حوزه علیمه خواهران
۱ تا ۳ دانشگاه آزاد شوشتر
۶ تا ۸ در جمع فرهنگیان شهرستان
۹ تا ۱۱ جلسه عمومی با مردم
@GhadiriNetwork
🔵 در حاشیه
رشتهای برگردنم افکنده دوست
میبرد آنجا که خاطر خواه اوست
تا انتخابات هر روز یک حاشیه:
کنسرت، حجاب، فیلترینگ، نام شهدا، استادیوم، حداد عادل، چند همسری
@GhadiriNetwork
🔵 سخیف
علی مطهری در توجیه سخنان سخیف خود گفته مخاطب من یک پسر بود!
خدا را شکر که مشکل حل شد و فهمیدیم در اظهاراتی مؤدبانه بارداری به یک مرد نسبت داده شده است!
@GhadiriNetwork
جدال توییتری دو استاد مطرح حقوق بینالملل، آقایان دکتر محمد حبیبی مجنده و دکتر محسن عبداللهی در خصوص کاهش تعهدات برجامی ایران، و نظر اینجانب:
حبیبی: برجام را حتی اگر معاهده بدانیم و قطعنامه شورای امنیت هم ایجاد کننده تعهد به عدم خروج باشد -که هیچ کدام درست نیست- گامهای موسوم به کاهش تعهدات ایران، نقض برجام است و جمله آخر بند ۳۷ نمیتواند توجیه کننده آن باشد. در این جمله، توافقی به چشم نمیخورد بلکه اظهارات خود ایران ثبت شده است.
عبداللهی: مستند "اقدام متقابل" ایران، قسمت اخیر بند ۳۶ است که صراحتا به دولت عضوی که معتقد به عدم اجرای مهم برجام از سوی عضو یا اعضاء دیگر است، "حق توقف تمام یا بخشی از تعهداتش" را میدهد.
حبیبی: بله، به شرطی که همه مراحل یاد شده در بند ۳۶ بطور رسمی طی شده باشد.
عبداللهی: ایران این مسیر را در عالیترین سطح پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام طی کرد و پس از بینتیجه ماندن، اقدامات متقابل مرحلهای خود را در توقف برخی از تعهدات برجامی اعلام کرد.
حبیبی: این مراحل عبارتند از: بررسی در کمیسیون مشترک یا در سطح وزیران؛ بررسی در هیئت مشورتی؛ صدور نظریه هیئت مشورتی؛ و بررسی این نظریه در کمیسیون مشترک و در نهایت حل نشدن موضوع. لطفا چنان چه نظریه هیئت مشورتی را دراختیار دارید به اشتراک بگذارید.
عبداللهی: مطالعه دقیق فرآیند نشان میدهد که تشکیل هیئت مشورتی، موازی یا بجای نشست وزرای خارجه دولتهای عضو است. بعلاوه وقتی ۳ بار پس از خروج آمریکا نشست وزرای خارجه برای بررسی همین موضوع و شکایتهای ایران تشکیل شده دیگر نیازی به تشکیل کمیسیون برجام در سطحی پایینتر نیست!
حبیبی: اگر هیئت مشورتی سه نفره تشکیل نشده و نظریهای صادر نکرده، شاید درستتر باشد بگوییم ایران نیازی به تشکیل آن ندیده است. البته با کمال احترام، خروج را غیرقانونی نمیدانم هرچند بینزاکتی و نقض عهد سیاسی است.
نظر اینجانب:
۱. به دلیل تعریفی که کنوانسیون عرفی شدهی ۱۹۶۹ حقوق معاهدات وین در بند ۱ ماده ۲ از معاهده ارائه داده، برجام معاهده است.
۲. در برجام که به تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ نیز رسیده، خروج هر طرف منطقا ممنوع و ناممکن است؛ زیرا اگرچه منع خروج تصریح نگشته، اما الزام طرفین به انجام تعهدات، دلالت بر عدم خروج دارد.
۳. عبارت پردازی بند ۳۷ به گونهای است که اولا ناظر به اعمال مجدد تحریمهای تعلیق شدهی "شورای امنیت" است؛ و ثانیا تصریحی بر حق بر توقف یا کاهش تعهدات از جانب ایران ندارد، اگرچه درج همان گزارهی "ایران گفته است" نیز اکتفا میکند در استفادهی ما از ظرفیت آن. به تعبیر دقیقتر اختلافی بودن موضوع، مانع از بهرهبرداری ایران از تفسیر خود نیست.
۴. وزارت خارجه بند ۳۶ را مستند خود قرار داده اما بدون طی کردن مقدمات و مسیر مذکور در توافق؛ و ارجاع به کمیسیون برجام در راستای استفاده از ظرفیت دیپلماتیک توافق است تا ظرفیت حقوقی آن.
نتیجه آنکه به دلیل ساختار ضعیف حقوقی برجام که با تغافل تیم ایرانی، آشکارا به سود طرف مقابل طراحی شده است،
الف. ممنوعیت خروج اطراف معاهده، در متن تصریح نگشته.
ب. کاهش تعهدات برجامی ایران به شیوه کنونی مستند حقوقی ندارد.
ج. هرگونه طرح دعوای ایران از طرف مقابل (۵+۱) و یا برعکس، به دلیل منتهی شدن به مکانیسم ماشه، به زیان کشور است و از این جهت بوده که طرف ایرانی، نقض تعهدات آمریکا را در چارچوب نظام حقوقی حل و فصل برجام پیش نبرده است.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
جدال توییتری دو استاد مطرح حقوق بینالملل، آقایان دکتر محمد حبیبی مجنده و دکتر محسن عبداللهی در خصوص
نظرات تکمیلی دکتر حبیبی مجنده و پاسخ اینجانب:
🔸سلام جناب آقای قدیری ابیانه
متشکرم از توجه شما
در اواخر مذاکرات برجام بحث شکل آن مطرح بود و بنده در یادداشتی، قالب معاهده با نظام حل اختلاف (داوری، دیوان بینالمللی دادگستری) را پیشنهاد داده بودم. پس از پذیرش متن برجام، طرفها به صراحت، معاهده بودن آن را نفی کرده و هیچکدام فرایند تصویب داخلی نداشتند.
🔹عرض سلام خدمت استاد گرامی
۱. کاش به پیشنهادات شما و دیگران دلسوزان عمل میشد.
۲. اگرچه آمریکا از ابتدا و ایران در اوایل نافی معاهده بودن برجام بودهاند، اما به دلیل چندجانبه، مکتوب و مطابق حقوق بینالملل بودن توافق، مشمول عنوان معاهده هست و عنوان تأثری در ماهیت ندارد.
۳. فرآیند داخلی تصویب و اجرا، موضوعی داخلی است که تأثیری در الزام بین المللی آن ندارد، ضمن آنکه رئیس جمهور آمریکا قانونا اختیار توافق دارد و در ایران نیز اگرچه برجام تصویب نشد، اما جواز آن همچون توافق الجزایر در نهاد قانون گذاری اخذ گردید.
🔸قطعنامه در ۳۰ بند خود هیچ تعهدی بر طرفهای برجام ایجاد نکرده. بندهای الزامی قطعنامه متوجه خود شورا است و بقیه در قالب درخواست و تشویق است. بنابراین با قطعنامه نمیتوان وجهی الزامی به برجام داد.
🔹طبیعتا تأیید میفرمایید که الزام آوری برجام، ناشی از خود برجام است، فارغ از آنکه برای ضمیمه A شدنش در قطعنامه ۲۲۳۱ چه کادکردی قائل باشیم.
همچنین اگرچه در ۳۰ بند نخست قطعنامه تکلیفی بر طرفین بار نشده اما ضمیمه B تکالیف مجزایی صریحا مشخص گردیده.
🔸بند ۳۶ را در مورد بازگرداندن تحریمهای آمریکا قابل استناد نمیدانم چون آمریکا، دیگر کشور مشارکت کننده در برجام نیست. در مورد بقیه طرفهای برجام مراحل این بند میتواند طی شود و اتفاقا معتقدم ایران با برداشتن گامهای کاهش پایبندی به برجام خود را در تله این بند و بند ۳۷ گرفتار میکند.
🔹موافقم؛ با این نکته تکمیلی که در وضعیت کیش و مات قرار گرفتهایم، چنانچه عدم پاسخ ایران یعنی نقض یکجانبه طرف غربی، و پاسخ ایران یعنی نزدیک شدن به مکانیسم ماشه.
@GhadiriNetwork
مناظره با محمد زارع فومنی (دبیرکل حزب مردمی اصلاحات و مدیر مسؤل روزنامه صدای اصلاحات) حول محور تجربه مواجهه با آمریکا
سیزده آبان، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
فیلم کامل مناظره، به شرط ارسال توسط برگزارکنندگان برنامه، در کانال
instagram.com/p/B4h9HS0Auz9/?igshid=1cxowryv9p2w4
@GhadiriNetwork
🔵 اینستاگرام!
جناب جهرمی!
پاسخ افشاگریهای مستند نمایندگان مجلس در خصوص تخلفات خود را با شکایت از طرف مقابل دهید اگر ادعای خلاف واقع بودن آن را دارید، نه در لایو اینستاگرام!
این بازی شما بیشتر به فرار و فرافکنی شباهت دارد تا پاسخ و رفع اتهام.
@GhadiriNetwork