اندیشه و قلم | احمد قدیری
✉️ پیام مخاطب | غیرت مخاطب @GhadiriNetwork
✉️ پیام مخاطب | غیرت مخاطب
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🗓 برنامههای پیشرو ۱۷ و ۱۸ بهمن، شیراز ۲۳ و ۲۴ بهمن، اهواز درحال بهروزرسانی @GhadiriNetwork
احمد قدیری: سرمایه اجتماعی قوه قضائیه افزایش یافته است
حقوقدان و آیندهپژوه کشورمان گفت: ما شاهدیم که جو بایدن رئیسجمهور آمریکا فرزندش هانتر بایدن را در تبعیضی آشکار مورد عفو قرار داد، اما فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه پای میز محاکمه رفتند و به حبس طولانی، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شدند.
در آخرین اعلام خبری مسئولان قضایی پایتخت از پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه عنوان شده که متهم ردیف اول امیرحسین مصدق کهنمویی در مجموع به بیش از ۱۷ سال حبس، جزای نقدی و مصادره اموال و متهم ردیف دوم محمدصادق مصدق کهنمویی، به بیش از ۸ سال حبس، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شد. در این باره دکتر احمد قدیری، حقوقدان و آیندهپژوه کشورمان در گفتوگو با میزان، گفت: فساد جزء جدایی ناپذیر هر جامعه و مجموعه انسانی است؛ از این روی توقع عدم وقوع مطلق فساد در جامعه اسلامی نامعقول است، اما توقع مقابله با مفاسد و نیز مهمتر از آن رفع بسترهای فساد معقول و درست است.
وی اظهار کرد: در همین خصوص انتظار جامعه از قوه قضاییه این نیست که اساساً فسادی انجام نگیرد؛ بلکه این است که اگر فسادی رخ داد، در وهله نخست، با متخلف برخورد قاطع و قانونی باشد، دوم آن که با آسیبشناسی بسترهای وقوع شناسایی و مرتفع شود.
این حقوقدان کشورمان افزود: در این حالت است که تهدیدی به نام وقوع فساد از سوی مسئولان و فرزندانشان که ممکن است به ناامیدی جامعه منجر شود، جای خود را به فرصت فسادستیزی میدهد که سبب امید و اعتماد جامعه و افزایش سرمایه اجتماعی نظام است.
قدیری تصریح کرد: ما شاهد بودیم که جو بایدن رئیسجمهور آمریکا فرزندش هانتر بایدن را در تبعیضی آشکار مورد عفو قرار داد، اما عدالت در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی سبب شد تا فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه پای میز محاکمه رفتند و به حبس طولانی، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شدند، که البته امیدواریم حین تحمل مجازات، نسبت به آنان شاهد عفو، تخفیف و یا مرخصیهای پیدرپی نباشیم.
وی ادامه داد: موضوع دیگر نیز بسترهای فساد است که باید مورد توجه قرار گیرد و مرتفع شود، یکی از بسترهای اصلی فساد، حضور و رفت و آمدهای رسمی و غیررسمی خانواده مسئولان در مجموعههای تحت مدیریت آنان است که به دلیل نسبت خانوادگی، هم این افراد محدودیتی برایخودشان قائل نیستند و هم مجموعههای نظارت و بازرسی بعضا برای انجام وظایف نظارتی خود در رودربایستی و تحت فشار قرار میگیرند.
این حقوقدان و آیندهپژوه افزود: در اینباره انتظار میرود در راستای رعایت تضاد منافع و مقابله با بستر فساد، قانونی مشابه قانون ممنوعیت بهکارگیری مسئولان با زن و فرزند تابعیت مضاعف تدوین و تصویب شود و در آن هرگونه بهکارگیری خانواده مسئولان را در مجموعههای تحت مدیریت آنان منع کند.
قدیری گفت: البته قوه قضاییه لازم نیست معطل تدوین و تصویب این قانون بماند و رئیس قوه میتواند شخصاً این موضوع را بخشنامه و ابلاغ کند.
منبع: فارس
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🕯 شاهچراغ اینکه در فاجعه دوم شاهچراغ بگویند «خدا رحم کرد» و رد شوند، اینکه بر افتخار آفرینی یک نیرو
اینبار سنتشکنی کرده، هشدار خود را عمومی اعلام نمیدارم و سربسته میگویم:
حفره امنیتی بزرگی در حرم شاهچراغ وجود دارد که اگر مرتفع نگردد ننگ سومین عملیات تروریستی را نیز بر پیشانی ما خواهد گذاشت!
اگر هشدار خود را منتشر کردم، بدانید چارهای نداشتم.
احمد قدیری، شیراز
۱۴۰۳/۱۱/۱۸
@GhadiriNetwork
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✌ رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ دلیل؟ تجربه! / ما در دهه ۹۰ حدود دو سال با آمریکا و چندکشور مذاکره کردیم، معاهدهای تشکیل شد، اما آمریکاییها به همان معاهده عمل نکردند و هم شخصی که سر کار است آن را پاره کرد و عمل نکرد
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش:
✏️اولاً مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم؛ اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود.
دلیل؟ تجربه!
✏️ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال یک معاهدهای هم تشکیل شد. البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد -دولت آن روز – رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهدهای تشکیل شد. در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند. همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد. گفت پاره میکند و کرد؛ عمل نکردند. قبل از این که او بیاید هم همانهایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود، به معاهده عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریمهای آمریکا برداشته بشود، برداشته نشد تحریمهای آمریکا؛ تحریمهای آمریکا برداشته نشد! در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکرهای بود که دو سال - بیشتر یا کمتر - طول کشید.
✏️خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجهای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقصهایی که داشت طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد.
✏️با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✌ #ریل | بدون تردید!
✏️ رهبر انقلاب، صبح امروز: آمریکاییها اگر تهدیدمان کنند، تهدیدشان میکنیم.
اگر تهدید را عملی کنند، ما هم عملی میکنیم.
اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند، ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد؛ بدون تردید. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
📥 مطلب مرتبط
💻 Farsi.khamenei.ir