🔵 راهزنی دریایی انگلیس از منظر حقوق بین الملل
جنایت بین المللی به عنوان حد اعلای جرایم بین المللی معمولا در دو ساحت سیاسی و حقوقی تعریف میشود. بسیاری اتفاقات هست که آن را مبتنی بر تبعات ناگوار، جنایت میدانیم، اما ممکن است از منظر حقوق بین الملل ذیل عنوان جنایت نباشد؛ مانند موضوع تحریمها. اما برخی جرایم، آنقدر برای جامعهی بین الملل مهم بوده که در دستهی جنایت و به عنوان نقض قواعد آمره بین المللی تعریف شده است؛ مانند نسل کشی، جنایات جنگی و دزدی دریایی.
در بررسی اقدام انگلیس در توقیف نفکش ایرانی، خواهیم گفت که اگر اثبات شود که برخلاف ادعای آن دولت، مبنای حقوقی ندارد، میتواند مشابه دزدی دریایی تلقی شود و در هر حال حق اقدام متقابل برای ایران، کاملا مشروع و محفوظ است.
حال باید بررسی کرد که چه رخ داده و سپس وضعیت حقوقی را بر اساس ماوقع بررسی نمود.
شبه دولت جبل الطارق به عنوان دولت تحت حمایت انگلستان و به عاملیت نیروی دریایی آن، یک فروند نفتکش حامل نفت ایران را که با پرچم پاناما در حال گذر از تنگه بوده، به ظن اثبات نشده حرکت به مقصد سوریه، توقیف کرده است که تاکنون نیز تداوم داشته.
دلیل ادعایی توقیف نفتکش ایران، ظن دولت ساحلی و در واقع انگلستان این ذکر شده که نفتکش با هدف تامین سوخت پالایشگاه تحریم شده سوریه از سوی اتحادیه اروپا، در حرکت بود. اما به فرض صحت آن گزاره، مسئله این است که تحریم اتحادیه اروپا اگرچه برای کشورهای عضو و نسبت به خودشان لازم الاجرا است اما هیچ تکلیفی برای دولت های ثالث و هیچ حقی برای دولتهای اتحادیه در برخورد با دیگران ایجاد نمیکند. در غیر این صورت شأن اتحادیه اروپا و مصوبات و قطعنامههای آن را همسنگ تصمیمات شورای امنیت دانستهایم که هیچ کشوری چنین ادعایی ندارد.
جالب آنکه انگلیس، درحالی اقدام خصمانه و متخلفانه خود را به تحریم اتحادیه اروپا ربط میدهد که در حال فرار و خروج کامل از اتحادیه است و این شدت از بیتابی و حرارت در اجرای تصمیمات آن مضحک است.
ثانیا میان حاکمیت دولت جبل الطارق به اسپانیا یا انگلیس، میان این دو کشور اختلاف وجود دارد.
ضمن اینکه اساسا عبور از دریای سرزمینهای مجاور تنگههای بین المللی برای تمامی کشورها آزاد است و در خصوص تنگه جبل الطارق، مطابق حقوق عرفی شدهی کنوانسیون ۱۹۸۲ حقوق دریاها، حق عبور ترانزیت برقرار است و این یعنی دولت ساحلی، مطلقا حق برخورد و توقیف کشتیهای عبوری را ندارد.
اما فارغ از تحلیل حقوقی اقدام غیرقانونی انگلستان، به نظر میرسد این دولت به نیابت از آمریکا و برای جبران حقارت ناشی از سرنگونی پهپاد جاسوسی آن کشور توسط ایران، مرتکب راهزنی دریایی -در معنای عام و ناظر به توقیف، و نه الزاما به معنای مصادره و تصاحب اموال- شده، و سکوت و انفعال ایران و یا واکنش نسنجیده ما را پیروزی خود تلقی میکند.
آنچه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه میتواند و باید انجام دهد، استفاده از ظرفیت حقوقی و به رسمیت شناخته شدهی اقدام متقابل در مواجهه با کشتیهای انگلیسی در تنگهی هرمز است که از منظر حقوق دریاها عینا وضعیت جبل الطارق را دارد؛ ضمن آنکه ظرفیتهای انصارالله یمن و تسلط آنان بر تنگه باب المندب نیز باید لحاظ شود. در غیر این صورت، بیپاسخ گذاشتن اقدام انگلستان، راه را برای تحرکات مشابه و بیشتر علیه کشور باز، و بدخواهان را جری میکند.
@GhadiriNetwork
🔴 شکار روباه
۱. بر حاکمیت دولت جبل الطارق میان انگلیس و اسپانیا اختلاف است
۲. در تنگه جبل الطارق حق عبور ترانزیت برقرار است
۳. تصمیمات اتحادیه اروپا صرفا بر مراودات میان خودشان وجاهت دارد
۴. حقوق بین الملل اقدام متقابل را به رسمیت میشناسد
۵. تنگه هرمز و باب المندب دست ماست
۶. منتظرتان هستیم
@GhadiriNetwork
🔴 گروکشی
حال که روحانی صداوسیما را تحریم کرده، امیدوارم تعارف را با دولت کنار بگذارند و تابعیت، تحصیلات، اموال و عملکردش را که به دلیل گروکشی بودجه، ۶ سال از مردم مخفی داشتهاند، از شبکههای سیما مطرح نمایند.
اینگونه درسی نیز به او خواهند آموخت که مقاومت و فشار متقابل، رافع تحریمها است.
@GhadiriNetwork
🔵 مقایسه
تفاوت محسوسی در خصوص «دنبال شوندگان» بچههای انقلابی با مدعیان روشنفکری وجود دارد.
درحالیکه دنبال کردن و خوانش اخبار و مواضع طیفهای متضاد سیاسی، میان جریان حزباللهی یک اصل است، در طرف مقابل یک استثناء است.
محض اطمینان، دنبال شوندگانِ سلبریتیها و افراد مختلف را ملاحظه کنید.
@GhadiriNetwork
🔵 بیپاسخ گذاشتن دزدی دریایی انگلیس راه تحرکات مشابه علیه کشور را باز میکند
احمد قدیری کارشناس مسائل بین الملل و دکترای حقوق بینالملل دانشگاه علامه در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به بیانات مقتدرانه رهبر معظم انقلاب درباره دزدی دریایی انگلیس، گفت: جنایت بین المللی به عنوان حد اعلای جرایم بین المللی معمولا در دو ساحت سیاسی و حقوقی تعریف میشود.
وی ادامه داد: بسیاری اتفاقات هست که آن را مبتنی بر تبعات ناگوار، جنایت میدانیم، اما ممکن است از منظر حقوق بین الملل ذیل عنوان جنایت نباشد؛ مانند موضوع تحریمها. اما برخی جرایم، آنقدر برای جامعه بین الملل مهم بوده که در دسته جنایت و به عنوان نقض قواعد آمره بین المللی تعریف شده است؛ مانند نسل کشی، جنایات جنگی و دزدی دریایی.
قدیری تاکید کرد: در بررسی اقدام انگلیس در توقیف نفکش ایرانی، خواهیم گفت که اگر اثبات شود که برخلاف ادعای آن دولت، مبنای حقوقی ندارد، میتواند مشابه دزدی دریایی تلقی شود و در هر حال حق اقدام متقابل برای ایران، کاملا مشروع و محفوظ است. حال باید بررسی کرد که چه رخ داده و سپس وضعیت حقوقی را بر اساس ماوقع بررسی نمود.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: شبه دولت جبل الطارق به عنوان دولت تحت حمایت انگلستان و به عاملیت نیروی دریایی آن، یک فروند نفتکش حامل نفت ایران را که با پرچم پاناما در حال گذر از تنگه بوده، به ظن اثبات نشده حرکت به مقصد سوریه، توقیف کرده که تاکنون نیز تداوم داشته است.
وی تصریح کرد: دلیل ادعایی توقیف نفتکش ایران، ظن دولت ساحلی و در واقع انگلستان این ذکر شده که نفتکش با هدف تامین سوخت پالایشگاه تحریم شده سوریه از سوی اتحادیه اروپا، در حرکت بود. اما به فرض صحت آن گزاره، مسئله این است که تحریم اتحادیه اروپا اگرچه برای کشورهای عضو و نسبت به خودشان لازم الاجرا است اما هیچ تکلیفی برای دولت های ثالث و هیچ حقی برای دولتهای اتحادیه در برخورد با دیگران ایجاد نمیکند. در غیر این صورت شأن اتحادیه اروپا و مصوبات و قطعنامههای آن را همسنگ تصمیمات شورای امنیت دانستهایم که هیچ کشوری چنین ادعایی ندارد.
قدیری یادآور شد: جالب آنکه انگلیس، درحالی اقدام خصمانه و متخلفانه خود را به تحریم اتحادیه اروپا ربط میدهد که در حال فرار و خروج کامل از اتحادیه است و این شدت از بیتابی و حرارت در اجرای تصمیمات آن مضحک است.
این کارشناس مسائل بین الملل در تکمیل سخنانش اضافه کرد: ثانیا میان حاکمیت دولت جبل الطارق به اسپانیا یا انگلیس، میان این دو کشور اختلاف وجود دارد. ضمن اینکه اساسا عبور از دریای سرزمینهای مجاور تنگههای بین المللی برای تمامی کشورها آزاد است و در خصوص تنگه جبل الطارق، مطابق حقوق عرفی شدهی کنوانسیون ۱۹۸۲ حقوق دریاها، حق عبور ترانزیت برقرار است و این یعنی دولت ساحلی، مطلقا حق برخورد و توقیف کشتیهای عبوری را ندارد.
وی افزود: اما فارغ از تحلیل حقوقی اقدام غیرقانونی انگلستان، به نظر میرسد این دولت به نیابت از آمریکا و برای جبران حقارت ناشی از سرنگونی پهپاد جاسوسی آن کشور توسط ایران، مرتکب راهزنی دریایی - در معنای عام و ناظر به توقیف، و نه الزاما به معنای مصادره و تصاحب اموال- شده، و سکوت و انفعال ایران و یا واکنش نسنجیده ما را پیروزی خود تلقی میکند.
قدیری ادامه داد: آنچه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه میتواند و باید انجام دهد، استفاده از ظرفیت حقوقی و به رسمیت شناخته شده اقدام متقابل در مواجهه با کشتیهای انگلیسی در تنگههرمز است که از منظر حقوق دریاها عینا وضعیت جبل الطارق را دارد؛ ضمن آنکه ظرفیتهای دیگری که وجود دارد، نیز باید لحاظ شود. در غیر این صورت، بیپاسخ گذاشتن اقدام انگلستان، راه را برای تحرکات مشابه و بیشتر علیه کشور باز، و بدخواهان را جری میکند.
farsnews.com/news/13980426001048
جناب آقای صادقی
بنده به نوبه خود از این موضع و مواضع مشابه جنابعالی تقدیر و تشکر میکنم.
فقط توجه داشته باشید که در این مواقع گردان سایبری منافقین و ضدانقلاب در آلبانی و عربستان، حملات خود را به نام «مردم» و «افکار عمومی» آغاز میکنند تا گوینده را از گفتهی خود پشیمان نمایند.
@GhadiriNetwork
🔴 نفوذ
برخی از مهمترین افراد دارای اقامت یا تابعیت مطابق گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس:
حسن روحانی
محمد نهاوندیان
چند معاون و مدیر ارشد وزارت نفت
معاون وزیر بهداشت
معاون وزیر ورزش و جوانان
شهردار و رئیس شورای شهر تبریز
شهردار قزوین
دختر و عروس عباس آخوندی
استاندار کرمان
رئیس بانک صادرات
@GhadiriNetwork
وقتی نخست وزیر مملکتِ در حال جنگ موسوی باشد، رئیس مجلس و جانشین فرمانده کل قوا هاشمی، رئیس کمیسیون دفاع مجلس و فرمانده پداند هوایی کل کشور روحانی، و مسئول پشتیبانی ستاد فرماندهی کل قوا بهزاد نبوی، چارهای برای امام(ره) نمیماند جز سرکشیدن جام زهر.
#نکات_تاریخی
@GhadiriNetwork
مسعود رجوی، در رفراندوم تعیین نوع حکومت به جمهوری اسلامی آری گفت، اما در قیام مسلحانه رو در روی آن ایستاد.
نامزد انتخابات خبرگان قانون اساسی شد و پس از آنکه رأی کافی نیاورد، رفراندوم قانون اساسی را تحریم کرد.
در اولین انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام نمود؛ کنار زده شد و انتخابات را تحریم کرد.
در انتخابات اولین دور مجلس نیز شرکت جست؛ رأی نیاورد و بسیاری از رقبای راه یافته به آن مجلس را در انفجار ۷ تیر ۶۰ به شهادت رساند.
#نکات_تاریخی
@GhadiriNetwork
Hoseinian_Emami.pdf
325.1K
📄 فایل PDF «پرونده سعید امامی و قتلهای زنجیرهای» نگاشته عبدالله شهبازی
Shahbazi.org/Oligarchy/Hoseinian_Emami.htm
@GhadiriNetwork
🔴 ترور
احتمال قوی میدهم که آمانو را موساد برای تأثیرگذاری پروندهی ایران در آژانس، ترور کرده است؛ خصوصا که مشخص شده مرگ وی را پنج روز مخفی نگه داشتند.
@GhadiriNetwork
اشرف ربیعی، فیروزه بنیصدر (دختر ابوالحسن) و مریم قجرعضدانلو (همسر ابریشمچی) به تریب زنان آشکار مسعود رجوی بودند که مورد اخیر با انقلاب ایدئولوژیک از مهدی ابریشمچی جدا شد و بدون رعایت عده طلاق به عقد رجوی درآمد.
مریم قجرعضدانلو نیز درشرایطی که گمان زنده بودن مسعود رجوی میرفت، به عقد ترکی الفیصل، رئیس اسبق استخبارات عربستان درآمده است.
#نکات_تاریخی
@GhadiriNetwork
🗳 رفراندوم بهتوان رفراندوم
۱. قیام سراسری ملت ایران به رهبری امام خمینی در بهمن ۵۷
۲. رفراندوم تعیین جمهوری اسلامی در ۱۰ فروردین ۵۸
۳. انتخابات خبرگان قانون اساسی در ۱۲ مرداد ۵۸
۴. رفراندوم قانون اساسی در ۱۱ آذر ۵۸
۵. رفراندوم اصلاحیه قانون اساسی در ۶ مرداد ۶۸
#نکات_تاریخی
@GhadiriNetwork
📸 چهارشنبه، ۲ مرداد، در جمع دانشجویان دانشگاههای سمنان، مشهد
@GhadiriNetwork
🔴 عبث
تعداد حسابهای فعال و غیرفعالِ توییتر در ایران، تنها ۱ الی ۲ درصد است.
در میان کاربران فعال و حرفهای نیز کمتر کسی توجهی به ترِند شدن هشتگها دارد، چنانچه احدی به خاطر ندارد بالاترین ترندها در ایام گذشته چه بوده.
با این حال این همه تلاش، سازماندهی و هزینه برای یک اقدام عبث، چرا؟
۹۸/۵/۳
@GhadiriNetwork
در روز مخصوص زیارتی امام رضا(ع) از دور به حضرت سلام دهید و زیارت کنید.
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
@GhadiriNetwork
🔴 حجاب
خط میگیرند
پول میگیرند
فیلم میگیرند
پاچه میگیرند
اقامت میگیرند
با این حساب لطفا دیگر نگویید بحث حجاب راهکار صرفا فرهنگی دارد
@GhadiriNetwork
📸 پس از کلاس سواد رسانه، در جمع دانشجویان دانشگاههای یزد، ۵ مرداد، مشهد
@GhadiriNetwork
امامت اولین نماز جمعهی بعد از انقلاب، در ۵ مرداد ۵۸ و یک هفته پیش از برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی، به آقای طالقانی سپرده شد و اعتبار مضاعفی را برای وی رقم زد؛ آنچنانکه او را واجد بیشترین آراء در تهران کرد.
#نکات_تاریخ
@GhadiriNetwork
🔴 روایت مرصاد
پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸، حمله تروریستهای مجاهدین به پشتیبانی صدام را تجربه کردیم و پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ در تأیید برجام، مورد حمله تروریسم اقتصادی آمریکا قرار گرفتهایم.
قطعنامههایی بیاعتبار که با تسلط نظامی بر تنگههای چهارزبر و هرمز، به آن اعتبار بخشیدیم.
@GhadiriNetwork
سمینارهای «سواد رسانه»، «جریان شناسی سیاسی» و «مسائل روز» در جمع دانشجویان دانشگاههای یزد، مورخ ۶ مرداد ۹۸، طرح ولایت، مشهد.
@GhadiriNetwork
🔵 تلنگر
کاش جماعت عبدالفالوئر لحظهای تأمل میکردند که دنبالکنندگانشان در حیات و مماتشان چه لطفی قرار است به آنها بکنند؟
اصلا بود و نبودشان برای مخاطبان مهم است که چنین خود را به آب و آتش میزنند؟
قیامتی که اولاد و والدین، انسان را رها میکنند، چند کیلو/گرم فالوئر به فریادمان میرسند؟!
@GhadiriNetwork
🔵 دولت کباب
دولت کباب (کم بهره از برنامه) که پروژهای برای افتتاح کردن ندارد، طبیعی است که با کلمهبازی و برندسازی، مردم را سر کار بگذارد:
سار (سامانه ارتباطات راهبردی)
سماد (سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت)
نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی)
برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)
@GhadiriNetwork
💵 پیرامون حذف چهار صفر
در راستای حذف چهار صفر لازم است از دو واحد (همانند سنت و دلار) استفاده شود:
۱. تومان را به صورت فعلی رسمیت بخشیم تا مبالغ کمتر از هزارتومان کنونی بدون واحد نماند.
۲. ریال را حذف و واحد دههزار برابر ارزش اسمی یافته را با نامی جدید منتشر کنیم تا جامعه از تغییر ارزش ریال مشوش نشود.
لذا کالایی که اکنون ۵۵۵۵ تومان ارزش دارد، در پیشنهاد مذکور، ۵ دینار (فرضا) و ۵۵۵ تومان میشود.
در غیر این صورت و مطابق طرح دولت، واحد پولی جدید تومان است که معادل دههزار ریال فعلی و صد ریال جدید خواهد بود؛ یعنی ۵ تومان و ۵۵ ریال و اندی (بدون امکان محاسبه) برای کالای مذکور!
به طور خلاصه باید گفت طرح دولت که منجر به پدیده گیجکننده ریال و تومان «قدیم و جدید» میشود، این است که تومان غیررسمی کنونی را رسمیت بخشد با ارزش اسمی هزار برابری، و ریال رسمی کنونی را نیز استفاده نماید با ارزش اسمی صد برابری.
و این یعنی نهایت هنرمندی دولت در سخت کردن موضوعی ساده.
@GhadiriNetwork