.
✨﷽✨
☀️سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میان مردم ایران، صرفا به عنوان یک نیروی نظامی شناخته نشده است؛ در سالهای اخیر، سپاه نشان داد که هر کجا که مردم و نظام به آنها نیاز دارد، آنان حضور فعال و بیمنت دارند. پالايشگاه عظيم خليج فارس و فازهای مختلف عسلويه، نمونههایی از اقدامات رشید فرزندان سپاهی هستند.
☀️ سال قبل و در ماجرای زلزله کرمانشاه، این سپاه پاسداران بود که تا آخر، در کنار مردم ماند و در اسکان موقت و دائم مردم، به آنان کمک نمود. امروز نیز در ماجرای سیل گلستان و لرستان و خوزستان، سپاه و به خصوص قرارگاه خاتم، از اولین ارگانهایی بود که به یاری مردم شتافتند و در رنج و غم مردم شريک شدند.
☀️قدرت موشکی ایران، که از اصلیترین عوامل بازدارندهٔ هرگونه تهاجم به وطن اسلامی است، مرهون رشادت همین عزیزان است.
☀️البته نمیتوان از کنار قدرنشناسی و طعنهها و بیمهریهای برخی مسئولان، به راحتی گذشت؛ ولی این نهاد انقلابی، استوارتر از آن است که منتظر سطح شعور سایر ارگانها بماند، و پیشتاز در عرصههای مختلف نظامی و اقتصادی است.
☀️دولت احمق درجه یک آمریکا نشان داد که با گامهای سست خویش، ملت ایران را متحدتر و منسجمتر میکند، و این نوید را به امت اسلامی میدهد که بشارت رهبر معظم انقلاب، در «رو به افول بودن قدرت سیاسی آمريکا» حتمی و قریبالوقوع است.
☀️انشاءالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این شجرهٔ طیبهٔ انقلاب اسلامی ایران، مستحکمتر و قویتر از همیشه، در خدمت به اهداف والای اسلام و انقلاب اسلامی، در رکاب ولیّ امر مسلمین، پیش رود و توفیق فزونتر یابد.
#من_یک_سپاهی_هستم
🆔@ghafari_ir
🔅معرفی کتاب معنویت و دین
🔅در اين کتاب، به نقدِ معنويتهايی پرداخته شده است که در راستای ادعای استقلال از وحی الهی، شکلگرفته و نضج يافتهاند.
🔅در بخش ابتدایی کتاب، به گزارش تفصيلی از تعاريف ارائهشده در باب هويت معنويت، پرداخته شده و پس از نقد روششناختی و محتوايی به اين تعاريف، تعريف منتخب ارائه شده است.
🔅در فصل نهایی از بخش ابتدایی، به ارتباط معنويت و مفاهيم مرتبط با آن از قبيل تديّن، عرفان و معناداری پرداخته شده و در هر قسم، ارتباط و دامنهٔ شمول مفهومی و مصداقی، مورد مداقّه قرار گرفته است.
🔅در بخش دوم از سخن، به گزارش تفصيلی از استدلالهايی پرداخته شده که منکران معنويت دينی ارائه نمودهاند؛ هدف و کانون توجه اين استدلالها، همگی معطوف به مردود نمودن وابستگی معنويت به دين است؛ به دليل تنوع منشأ و تفاوت خاستگاه معرفتشناختی، انسانشناختی و دينشناختیِ اين شبهات، سه فصل در توضيح تفصيلی و تبيين ملاحظات انتقادی بر اين شبهات، تدارک گرديد.
🔅مقصود از عناوين سهگانهٔ فوق، التفات به محل تولّد و تکوّن اين استدلال و به تعبير ديگر، ترسيم آبشخور و مبنای استدلال است.
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 میگفتند حلالمان کنید
🍂حدیث عبادت و خدمت
🆔 @ghafari_ir
6.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂فیلسوف فروتن
🍂سخنان استاد و شاگرد دربارهٔ یکدیگر
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
💐نکتهای دربارهٔ عشق
🍂ابنسینا تمام نفوس نباتی و حیوانی و انسانی را برخوردار از عشق میداند.
🍂به بیان ابنسینا، تمام هويّات مدبّره، اعمّ از نفوس نباتی و حيوانی و انسانی، به حکم طبيعت تکوينی خويش، به وضع موجود خود مکتفی نيستند و رو به سوی کمال وجودی خود رهسپارند؛ اين کمال وجودی همان حيث خيريّت وجودی نفس است که موجوديّت او را مورد ترجيح قرار داده، و منبعث از خير محض است. با رهسپاری به سوی خير وجودی، از نقص وجودی خود که حيث شريّت او است، دور شده و فاصله میيابد. اين حرکت به کمال و رهسپاری از عدم هيولانی، برخاسته از شوق و عشق غريزی و طبيعی موجود در آن نفوس است.
🍂ابنسينا بر اساس تحليل فوق، موجوديت عشق مذکور را فلسفهی آفرينش اين موجودات دانسته است؛ چرا که بر طبق حکمت الهی، همين عشق است که موجود مدبّر را به حفظ کمالات موجود ترغيب میکند، و از وضع موجود به سمت کمالات ممکن سوق میدهد، و بدين ترتيب، نظام حکيمانهی عالم را سازمان میبخشد.
🔅پ.ن: تسرّی عشق به همهی نفوس در اندیشهی ابنسینا، میتواند سرنخ مهمی در تبیین عمومیت علم و اراده در همهی هستی محسوب شود.
🆔@ghafari_ir
.
✨﷽✨
💐نکتهای دربارهٔ عشق (۲)
🍂شيخ اشراق در تبيين خود از عشق، که تفاوت محسوسی با بيان ابنسينا دارد، عشق را ابتهاج به کمال موجود تعريف میکند، و آن را متفاوت با شوق، که مستلزم صيرورت به سوی تتميم کمال عقلی يا ظنی يا وهمی است، میداند.
🍂پس آنچه که در موجودات براي تحصيل خير مفقود يافت می شود، شوق است و نه عشق.
🍂بر اين اساس، حضرت حق، عاشق خود است، هرچند معشوق خود و غير خود است. نيز، شوق به ساحت کبريايی او راه ندارد. البته ابتهاجی که ذات احدی از ذات خود دارد، هيچ موجود ديگری چنان ابتهاجی را ندارد.
🆔@ghafari_ir
.
✨﷽✨
💐نکتهای دربارهٔ عشق (۳)
🍂ملاصدرا عشق خداوند به خويش را شديدترين عشق موجود در هستی میشمارد، چرا که عالیترين مدرِک، شديدترين ادراک را به عالیترين مدرَک يافته است، و اين مستلزم شديدترين عشق است. البته اين عشق به ذات، مستلزم شديدترين محبّت و عشق به غير خود نيز است؛ چرا که اگر کسی به چيزی عاشق شود، به همهٔ منتسبات آن شيء نيز، از آن حيث که منسوب به معشوق هستند، عشق میورزد.
🍂از سوی ديگر، ملاصدرا معتقد به تحقّق مراتب تشکيکی در عشق، در تمام مراتب هستی است؛ چرا که ذات بینهايت حضرت حق، غايت وجودی برای همه موجودات و کائنات است، پس همه موجودات، چه به صورت ارادی و چه به صورت طبيعی، طالب کمالات اويند و تلاش در تشبّه به او دارند.
🍂بر اين اساس، هستی و عشق، تلازم غير قابل انفکاکی با يکديگر دارند، و هر چه وجود، شديدتر باشد، عشق نيز شديدتر است.
🆔@ghafari_ir
❓پرسش یکی از اعضای محترم کانال
❓چه کتابهایی در تاریخ فلسفه غرب و تاریخ فلسفه اسلامی، برای مطالعه مناسب هستند؟
✍پاسخ:
✍در تاریخ فلسفه غرب و اسلامی، کتابهای متعددی قابل مطالعه هستند:
🔹کتابهای تاریخ فلسفه غرب:
🔻تاریخ فلسفه کاپلستون
🔻تاریخ فلسفه ويل دورانت
🔻تاریخ فلسفه راسل
🔻تاریخ فلسفه لایب نیتس
🔻تاريخ فلسفه غرب پارکينسون
🔻تاریخ فلسفه غرب امیل بریه
🔻تاریخ فلسفه غرب هالینگ دیل
🔻نقد تفکر فلسفه غرب اتين ژيلسون
🔻تاریخ فلسفه غرب مصطفی ملکیان
🔻تاریخ فلسفه غرب خسروپناه.
🔹کتابهای تاریخ فلسفه اسلامی:
🔻تاریخ فلسفه اسلامی نوشته م.م.شريف
🔻تاریخ فلسفه اسلامی نوشته اولیور لیمن
🔻تاریخ فلسفه اسلامی نوشته خسروپناه
🔻تاریخ فلسفه اسلامی نوشته هانری کربن
🔻تاریخ فلسفه اسلامی سید حسین نصر
🔻درآمدی بر تاریخ فلسفه اسلامی محمد فنایی اشکوری
🆔 @ghafari_ir
🍂نکاتی در باب بیانیهٔ گام دوم
🍂 mehrnews.com/news/4567554
🍂با تشکر از خبرگزاری مهر به جهت پوشش مطلب فوق
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
✍️ادامه نکات از محضر مرحوم استاد آیتالله کشمیری برای آمادگی حضور در ضیافت ماه مبارک رمضان
🍂رمز ماندگاری در ضیافت الهی رمضان کیمیای « حُسن خلق » است. با فرزندان، خویشان و دوستان خود با اِکسیر حسن خلق و مهربانی برخوردکنید. همیشه خصوصاً در این ماه، خوش برخورد باشید. لحظه عصبانیت و خشم شما، همان لحظه اخراج شما از این مهمانی الهی است.
🍂کشتی رؤیایی رمضان، سوار بر امواج دریای «اشک» به ساحل نجات می رسد. از خدای سبحان در این ماه، خصوصاً اسحار سحرآمیز آن، اشک و گریه درخواست کنید. البته شرط سحرخیزی و اشک ریزی، دل شکسته داشتن است، و حزن بر اباعبدالله الحسین علیه السلام، شرط شکستهدلی است.
🍂از ابتدای ماه رمضان، باید هدف گذاری شما «لیلة القدر» باشد که جان جان رمضان است. ليکن سعی کنیم شب قدر در ما واقع شود، نه درماه.
▪️تو لیلة القبری برو تا لیلة القدری شوی
▪️چون قدر مر ارواح را کاشانه شو کاشانه شو
🍂این ماه، ماه «ربیع القرآن» است.در این بهار قرآنی، هرروز یک آیه را انتخاب کنید و تا افطار به طور متناوب تلاوت، و در پیرامون آن تدبر نمایید امید است دم دم افطار، آن آیه برای شما پرده از رخسار بردارد.
🍂 بِالإمام تَمامُ الصلاةِ وَ الصِیام. در سراسر ماه رمضان، توجه شما به روزهدار حقیقی و انسان کامل یعنی وجود ذیجود حجة بن الحجج البالغة (عج) نمیبایست منقطع شود. روزه و نماز و بندگی شما از کانال آن حضرت به بارگاه باری تعالی بار مییابد.
🍂 در دعا کردن، زرنگ باشیم و دیگران را بر خود، مقدم کنیم. هر آنچه برای خود میخواهیم، آن را در قالب دعا برای دیگران بگذاریم. خدای رحمان و رحیم، ملائکهای را موظف نموده که دهها برابر همان حاجت، که برای برادر ایمانی خود خواستهایم، را برای دعاکننده برآورده کنند.
🍃ملتمس دعای جدّی
🆔@ghafari_ir