eitaa logo
قلم‌رو
38 دنبال‌کننده
28 عکس
17 ویدیو
0 فایل
"قلم روِ اندیشه‌ی من" اسماعیل دشمیر طلبه سطح ۴ حوزه علمیه قم @e_deshmir
مشاهده در ایتا
دانلود
بخش اول بسم الله الرحمن الرحیم اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبِلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ فَقَدْ هَرَبْتُ إلَيْكَ وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِيناً لَكَ مُتَضَرِّعاً إلَيْكَ ترجمه: به نام خداوند بخشنده‌ی مهربان خداوندا بر محمد و خاندان او درود فرست و وقتی که تو را می‌خوانم سخنم را بشنو، وقتی تو را صدا می‌زنم صدایم را بشنو و زمانی که با تو نجوا می‌کنم رو به سوی من کن چرا که من به سوی تو فرار کرده ام، در برابر تو ایستاده ام، در حالی که برای تو افتاده شده ام، خود را برای تو کوچک کرده ام (ترجمه:اسماعیل دشمیر)
برداشتی از بخش اول👇 "نازمو بکش!" خدای مهربونم! من خیلی دلم گرفته.. من خیلی اذیت شدم.. من.. من.. من..😢 من می‌خوام نازمو بکشی.. ببین اوف شدم! ببین دارم صدات می‌کنم.. گوش می‌دی دیگه؟! میخوام خودمو برات کوچیک کنم. وقتی باهات حرف می‌زنم منو نگاه کنیا! ببین.. ببین.. ببین چقدر ترسیدم.. بغلم کن! اومدم پیشت نازم کنی.. امیر المومنین علی علیه السلام خود را در برابر خداوند، بی نهایت حقیر و کوچک می‌داند. ولی بزرگی خداوند مانع از هیچ خلوت و گفتگویی با او نمی‌شود. چرا که او اولین و آخرین پناهگاه است. با تمام بزرگی که دارد، مهربان هم هست. بی نهایت مهربانست. کودکی که مادر خود را الهه تمام خوبی ها و ملکه تمام دنیا می‌داند، هنگام وقوع کوچکترین درد از پناه آوردن به او دریغ نمی‌کند. نه تنها دریغ نمی‌کند که هر چه از لوس کردن در توان دارد ابراز می‌کند‌. کودک از مبالغه‌ی درد خود کم نمی‌گذارد. بارها تاکید می‌کند: مامان! ببین دستم اوف شده! ببین خیلی درد می‌کنه! ببین! ببین مامان! مادر می‌بیند و می‌داند. لبخندی می‌زند و فرزند را به آغوش می‌کشد. دستان او را غرق در بوسه می‌کند.. اسماعیل دشمیر ۹۹/۱۲/۲۶ درخدمت‌باشیم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قابل توجه کسایی که فکر می‌کنن حسن فریدون منافق نیست... @ghalam_ro
وقتی از‌ راه آهن اسنپ گرفتم هیچ راننده ای درخواست را قبول نکرد. به ناچار به تاکسی های زرد راه آهن روی آوردم. پس از درخواست تاکسی، فیشی دریافت کردم که روی آن مشخصات راننده، ماشین، مقصد و مبلغ کرایه درج شده بود. کمی بعد شماره کارت راننده را گرفتم تا مبلغ را واریز کنم اما درخواست او ۳ هزار تومان بیشتر از مبلغ درج شده بود. وقتی علت این تفاوت قیمت را پرسیدم راننده حرف عجیبی زد: شما از صندوق عقب استفاده کردید که کرایه را بیشتر می‌کند. - ولی چنین چیزی روی برگه نوشته نشده. - نخیر، در هر صورت استفاده از صندوق عقب مشمول هزینه اضافی‌ست. - باید در برگه ذکر می‌شد. - باشد، آدرس دقیق شما هم ذکر نشده است پس من شما را سر کوچه پیاده می‌کنم. - من هم با ۱۳۷ تماس می‌گیرم تا از قانون مطلع شوم و مدیون شما نباشم. فقط چند ثانیه از تماس من گذشته بود که داد و فریاد راننده بلند شد و تمنا می‌کرد که قطع کنم. می‌گفت من شما را تا دم در خانه می‌برم و هیچ هزینه ای دریافت نمی‌کنم. خواهش می‌کرد که به کارشناس شهرداری بگویم که هیچ وجه اضافی پرداخت نکرده ام. پس از این تماس راننده تا مقصد هیچ حرفی نزد. بدون هیچ توهین و تنشی قانون مشخص شد و حقی ضایع نشد. اساس بی قانونی را سکوت کنندگان محکم می‌کنند. اگر می‌خواهید نسبت به ظلم دیگران اعتراض کنید، آن را به موقعیتی بی ثمر موکول نکنید. یکی از‌ عادت‌های ناپسند بی تفاوتی نسبت به عدم اجرای قانون است. شدیدا معتقدم مردمی که نسبت به ظلم های کوچک بی تفاوتند؛ اندک اندک مقاوم شده، در برابر اختلاس های میلیاردی هم سکوت می‌کنند. اسماعیل دشمیر ۱۴۰۰/۱/۱ در خدمت باشیم!
مرحوم‌ صفایی حائری رشد انسان را مرهون سه ضلع اصلی شخصیت، حریت و تفکر می‌دانند. حریت یعنی شجاعت پذیرفتن اشتباه. وجود این شجاعت موجب عقب گرد از تصمیم های نادرست می‌شود. اگر روحیه‌ی شجاعت نباشد هیچ‌گاه نسبت به عملکرد خود تجدید نظر نمی‌کنیم و انتقادات را بر‌نمی‌تابیم. اما نکته اینجاست که بذر حریت در وجود انسان توسط والدین کاشته می‌شود. اگر والدین انتقاد پذیر نباشند، فرزندان انتقاد ستیز می‌شوند. اولین چیزی که کودکان از والدین خود می آموزند، لجاجت است. چقدر زشت است که فردی فرزندان خود را وادار به عذرخواهی کند درحالیکه چنین واژه ای را به کودکان خود نگفته است. تنها راه آموختن این روحیه، پذیرایی انتقادها و عذرخواهی از کاستی هاست.. پیش قدم باشید! اسماعیل دشمیر ۱۴۰۰/۱/۲ در خدمت باشیم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه های مرحوم آیت الله بهجت برای شفای بیماری ها: ۱. حمد سلامتی ها را بکنید، ناسلامتی ها شفا می‌یابد. ۲. تربت امام حسین علیه السلام و آب زمزم را فراموش نکنید. ۳. صدقه به افراد متعدد به نیت شفا را فراموش نکنید. ۴. حدیث کسا بخوانید. در خدمت باشیم!
"شغل صبر" امروز به اطراف روستای دهبار (نزدیک مشهد) آمده ایم. کنار این تپه های سبز گله‌ی گوسفندان در حال چریدن هستند. چقدر صدای زنگوله هایشان زیباست. چوپان لحظه ای آرام و قرار ندارد. تمام دغدغه اش گوسفندان است. کجا می‌روند، چه می‌خورند، چه می کنند، مبادا کسی یا چیزی به آنها آسیبی بزند، مبادا به کسی یا چیزی آسیبی بزنند، تشنه شان نیست؟ گرسنه نیستند؟ خسته شده اند؟ چه زمانی وقت دوشیدنشان است؟ آیا به تولید مثل رسیده اند؟ آیا رشد کرده اند؟.. چه صبری دارد این چوپان..! حالا می‌فهمم چرا تعداد زیادی از انبیای الهی مدتی چوپان بوده اند. بیراه نمی‌گویند که چوپانی تمرین خوبی برای صبر است. صبر در برابر انسان‌ها. البته این صبر، چیزی فراتر از تحمل صرف است. هم باید تحمل کنی، هم به فکر رشدش باشی و هم‌ دوستش داشته باشی. هم از او محافظت کنی و هم هدایتش کنی. مربی حقیقی باید بتواند موجودی را از گوسفند شدن برهاند و به اشرف مخلوقات برساند. اسماعیل دشمیر ۱۴۰۰/۱/۳ در خدمت باشیم!
"جام جم" وقتی پیشنهادش را داد همه خندیدیم. آخر خیلی اوقات شوخی می‌کند. گفتیم شاید این بار هم ما را سر کار گذاشته. ولی با جدیت ادامه داد. قاسم آقا را می‌گویم. مرد شوخ و پر انرژی فامیل را. خودش اهل دهبار است و هنوز شور و هیجان روستا بر سفیدی موهایش غالب است. خیلی از این بازی تعریف می‌کرد. مات و مبهوت مانده بودیم که چطور این همه آدم گنده با چنین بازی ای سرگرم خواهند شد. الک دولک را می گویم. با خودم می‌گفتم عمرا چیز جالبی باشد. وقتی به خودم آمدم که‌‌ خیس عرق شده بودم. آخر سه ساعتی بود که مشغول بازی شده بودیم. مطمئنم که الک دولک ما از بیسبال و کریکت آنها جذاب تر است. اصلا چه کسی می‌داند شاید آنها از ما الگو برداری کرده اند😉 در هر صورت ما ۱۰ نفر که حوصله مان سر رفته بود کاملا سرگرم شدیم و لذت بردیم. بازی های اصیل ایرانی بهترین گزینه برای تفریح کودکان ایرانی‌ هستند. سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد اسماعیل دشمیر ۱۴۰۰/۱/۴ درخدمت‌باشیم!
"ریز ولی تیز" این نقطه‌ی سیاه کوچک را می‌بینید؟ با نذر و توسل از شرش خلاص شدم. از کنار بوته ای رد می‌شدم که ناگاه درد عجیبی را در انگشتم احساس کردم. بدون اینکه متوجه شوم، این خار کوچک در دستم فرو رفته بود. اصلا به چشم نمی آمد اما از عمق وجودم درد می‌کشیدم. حالا که درآمده هم اصلا به چشم نمی‌آید. تقارن نوک این خار با انگشت دست من چنین دردی را به وجود آورده بود. گاهی رابطه‌ی ما با برخی آدم ها نیز همین گونه است. بعضی ها به تنهایی اصلا به چشم نمی‌آیند ولی وقتی کنار شما قرار می‌گیرند، سوهان روح و روان شما می‌شوند. وقتی رابطه‌ای با آنها ندارید بسیار بی اهمیت‌اند اما هنگامی که وارد حریم شما می‌شوند مسائل بزرگی را ایجاد می‌کنند. ‌از کنار این بوته های خار با احتیاط عبور کنید. اگر از خطوط قرمز رد شدند بی درنگ آنها را بیرون کنید. قرار نیست خارها را تحمل کنید! اسماعیل دشمیر ۱۴۰۰/۱/۵ درخدمت‌باشیم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عرض کرد دعای استاد هم اثر دارد. فرمود پس یک کاری هم برای ما بکنید... هدیه به روح بلند مرحوم آیت الله مصباح حمد و سوره ای قرائت فرمایید.
تنها کسانی از ارتباط ظهور و انتخابات رنجیده خاطر می‌شوند که از ارتباط بین دین و سیاست بیزارند.
یا زنگی زنگ یا رومی روم.. آیت الله شبیری زنجانی مرجع تقلید بزرگ شیعه بعد از سالیان طولانی اشتغال به تفقه و شاگرد پروری در جواب درخواست رئیس جمهور مبنی بر ارائه‌ی نظرات و رهنمود ها برای حل مشکلات کشور فرمودند: "ما اهل فن نیستیم که درباره ی جرح و تعدیل مسائل نظر بدهیم، کاری که از دست بنده ساخته است دعا برای رفع مشکلات کشور است" من یک سوال دارم؛ اگر قرار است بعد از یک عمر تفقه، برای حل مشکلات مردم دعا کنیم خب چه کاریست؟! همین الان دعا میکنیم! منطقی نیست؟! منِ نوعی اگر مسئول اجرایی بودم و در مقابلم فقیهی این چنین میگفت، با قاطعیت می‌گفتم پس در قبال ربوی بودن بانک‌ها و هزار و یک مسئله‌ی دیگر نیز دعا بفرمایید... یا اقتصاد اسلامی به ما بدهید تا اجرایش کنیم یا لااقل بگذارید اقتصاد فاسد غربی را کامل اجرا کنیم.
خلاصه‌ی توصیه‌های مرحوم آیت الله کشمیری درمورد ماه مبارک رمضان: ۱. بخشی از روز را تفکر کنید. ۲. در روز یک سجده‌ی طولانی داشته باشید. ۳. اول ماه نیت کنید که برای خدا روزه بگیرید. ۴. تا جایی که نشاط دارید آداب روزه را انجام دهید. ۵. قشری نگر و کمیت جو نباشید، کیفیت جو باشید.( به جای اینکه صرفا به دنبال ختم کردن قرآن و ادعیه باشید به فکر عمق بخشی و تدبر باشید.) ۶. در خانه‌ی خود افطار کنید. ۷. هنگام افطار برای خدا ناز کنید. ۹. با خانواده و دیگران حسن خلق داشته باشید. ۱۰. از خدا اشک و گریه بخواهید‌. ۱۱. از ابتدای ماه برای لیله القدر هدف گذاری کنید. ۱۲. روزی یک آیه انتخاب کنید و تا افطار آن را تلاوت و تدبر کنید. ۱۳. توجهتان از امام عصر علیه السلام قطع نشود.
"سوختن و ساخته شدن" ذغالِ روسیاه وقتی می‌سوزد، رو سفید می‌شود. هم رو سفید می‌شود هم تو قرمز. درون قلب سیاهش خون جریان پیدا می‌کند. زنده می‌شود و به دیگر سیاه‌دلان زندگی می‌بخشد. نور می‌دهد، گرم می‌کند، انرژی می‌بخشد و رونق می‌آفریند. همه‌ی اینها اثرِ سوختن است. ذغالی که نخواهد بسوزد رو سیاه می‌ماند. حتما قاطی دارد که نمی‌سوزد. چون اگر خالص باشد، سوختن را در آغوش می‌گیرد. امتحانات خدا قوی ترین جرقه‌ برای سوختن و تجربه کردن هستند. خوش بُوَد گر مَحَکِ تجربه آید به میان تا سِیَه روی شود هر که در او غَش باشد.. اسماعیل دشمیر ۱۴۰۱/۵/۳ در‌خدمت‌باشیم!
این آقا یا امر به معروف و نهی از منکر را نمی‌شناسد، یا حکومت و اداره را نمی‌فهمد یا نتیجه گیری های خودش عکس است.
قال الإمام الحسین علیه السلام لأخيه العباس عليه السلام عشيّة العاشر من محرم الحرام: يا عباّس اركب بنفسي أنت يا أخي.
خطرناک‌تر از جاهل مرکب! آقای حامد کاشانی دو سال پیش در یادداشتی اظهار تعجب و انتقاد می‌کند از اینکه چرا مطالبی که یک سخنران (حجت الاسلام رفیعی) در مراسم فاطمیه در بیت رهبری مطرح کردند نه تنها مورد انتقاد و هجمه قرار نگرفت که از صدا و سیما و دیگر رسانه‌های وابسته به رهبری نیز پخش شد در حالی‌که اگر شخص دیگری (مثلا آقای کاشانی!) در جای دیگری(مثلا در بدترین شرایط!) اینها را مطرح می‌کرد ضد انقلاب معرفی می‌شد. آقای کاشانی! می‌دانی فرق شما با دکتر رفیعی چیست؟! از قدیم گفته اند بد ترین قسم جاهل، جاهل مرکب است؛ آن‌کس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابدالدهر بماند. اما یقینا مصادیق خطر‌ناک تری وجود دارند که علاوه بر نابود شدن، نابود هم می‌کنند. کسانی که اندکی از علم را کج فهمیده اند و بر کجی خود اصرار دارند. اینان لحظه به لحظه حق را باطلانه می‌فهمند و باطلانه عمل می‌کنند و باطلانه ترویج می‌دهند. برای اینکه از حافظه‌ی تاریخی ما پاک نشود این را یادآوری و ثبت می‌کنم، کنار تمامی کج فهمی ها و کج عملی های آقای کاشانی از جمله در قضایای انتقادات کج به حجت الاسلام پناهیان و انتقادات کج به گرگیج و...، اظهارات کج جدیدی از ایشان در رابطه با فتنه‌ی جاری مطرح شده است که بر اهل علم و عقل، نابجایی و نادرستی آن پر واضح است. آن‌جایی که شخصی با لباس دین، با گزاره‌ی دینی و استناد کج به تاریخ در شمائل مدافع انقلاب، تیشه به ریشه‌ی انقلاب و اسلام می‌زند درد را به کجا باید برد؟ آقای کاشانی! به قول حضرت آقا: "تاریخ را این‌جور می فهمید؟؟! زندگی ائمّه را این‌جور تحلیل می کنید؟؟! خب اینها نشان‌دهنده‌ی سهل‌اندیشی است، نشان‌دهنده‌ی نرسیدن به عمق مسئله است. این‌جور نمی شود مسائل کشور را تحلیل کرد؛ با این نگاه عامیانه و ساده‌اندیشانه نمی شود به مصالح کشور رسید..." به امید روزی که ایشان هم "یک غلط کردم درست و حسابی" برای تمام کجی‌هایشان بگویند. اسماعیل دشمیر ۱۴۰۱/۶/۲۹
طلاب وارد مشاغل نشوند.mp3
1.26M
فرمایشات حجت الاسلام ناصری: طلاب از فضای حوزه دور نشوند و وارد مشاغلی که امور مالی را تامین میکند نشوند؛ فقط حوزه‌ی سنتیِ امام زمان پسندِ درس و بحث و کار طلبگی و تبلیغ. عده‌ای از طلاب وارد مشاغل مختلف شده اند، اینها دیگر به کار حوزه نمی‌آیند. عاقبت به خیری در التزام به سبک سنتی حوزه، امام زمان، اشتغال به تحصیل، گرایش تهذیبی و خدمات اجتماعی است. مشکلات را باید با صبوری مدیریت کرد دنیا اینقدر نمی ارزد. بنده فقط میگویم: یا صاحب الزمان ما شکایتمان را به شما می‌بریم...
آنجا که در دور دست‌هاست؛ آنکه قلم دارد محتوایی ندارد، آنکه محتوا دارد بیانِ بدیعی ندارد، آنکه بیان دارد حرفی از خود ندارد، آنکه حرف دارد مبنای صحیح ندارد، آنکه مبنای صحیح دارد کنش ندارد، آنکه کنش دارد تجربه ندارد، آنکه تجربه دارد کژی دارد و آنکه هیچ کژی ندارد غائب است... نمی‌دانم هر چه می‌کشیم از آن غیبت است یا از این کژی ها..؟ اما شاید همه‌اش مؤثر است؛ آنجایی که به ما یاد دادند بگوییم: خدایا ما به حضرت‌عالی بابت موارد ذیل شکایت داریم: ۱. چرا پیامبرمان را از دست دادیم؟! ۲. چرا اماممان نیست؟! ۳. چرا دشمنانمان زیادند؟! ۴. چرا تعداد خودمان کم است؟! ۵. چرا انقدر امتحان می‌گیری؟! ۶. چرا زمین و زمان بر علیه ماست؟! در نهایت با صلوات بر محمد و آل محمد از شما تقاضا داریم ما را یاری بفرمایید! اسماعیل دشمیر ۱۴۰۱/۸/۲۵