📝« بانو دُلهم، همسر زهیرابنقین»
همسفر با من همراه شو!
میخواهم مصداق تاریخی جملهی قدسی (از دامن زن، مرد به معراج میرود) را در روایتِ هویتبخشی و تحولآفرینی «بانو دُلهَم، همسر زهیرابنقین» از یاران عاشورایی امام حسین (علیهالسلام) برایت به تصویر کشم.
«همسر زهیر» ، بانویی انقلابی بود که در هنگامهی آزمون ولایتمداری و بصیرت، در نجات دادن همسرش از اعماق جهنم و رساندن او به بهشت برین، نقش اساسی داشت.
به راستی میتوان او را جلوهای از تفسیر آیه «هُنّ لباس لکم و أنتم لباسٌ لهنّ» در صحرای کربلا دانست. آنجا که با هوشیاری و بصیرت مثالزدنی، چشمِ جان همسر را به نور امامت ولیّ بینا کرد و شوق جهاد و شهادت در رکاب امام زمانش را در جان خشکیدهی او جوشاند تا او را به کاروان عاشوراییان پیوند دهد. سپس خود نیز پروانهوار دور شمع وجود زینب کبری سلاماللهعلیها چرخید تا در عزای ثارالله مرهمی بر قلب داغدار عقیلهی بنیهاشم گردد و گواهی بر تبیین مظلومیت و حقانیت قیام عاشورا.
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#همسر_زهیرابنقین
@ghalamnegaremonfared
📝«بانو ام عمروجُنادة، همسر جُنادةبن کعب انصاری»
بانو! بدان وقتی «زن» خلق شدی یعنی پروردگار سهم بزرگی از «تربیت» و
«هویتسازی» بندگانش را در اختیارت قرار داده، تا بهشت برین را زیر پایت بگستراند؛ به شرط آنکه جایگاه خود را بشناسی و به قدر ارزش وجودت بال بگشایی!
بانو! تکلیف تو در نقشهی خدا «انسانسازی» است و حرکت در این مسیر، حتما تو را تا عرش بالا خواهدبرد. حال اگر بانویی در این مسیر، همسر و فرزندش را برای جهاد در راه خدا آماده و همراهی کند، حتماً نقش کلیدی و ریشهای خود را شناخته که از همه هستیاش برای رسیدن به معبود میگذرد.
بانو «بحریه، دختر مسعود خزرجی، همسر جناب جُنادةبن کعب انصاری» ملقب «به ام عمرو»، بانویی شجاع است که بعد از شهادت همسرش در دشت نینوا، تمام هستیاش را تقدیم راه حسین نمود و «عمرو»، پسر نوجوان یازده سالهاش را، برای جهاد در رکاب امام زمانش امر کرد، لباس جنگ بر تنش پوشاند و از امام برای او اذن جهاد گرفت.
«عمرو» که شجاعت و غیرت را در دامان مادر و رشادت را از پدر آموخته بود، مردانه جنگید تا شهید شد. اما دشمن پلید برای از بین بردن روحیهی اهل حرم و شکستن مقاومت سپاه امام، سر از بدن عمرو جدا کرد و به سوی لشکر عشق پرتاب نمود.
این بانوی فداکار پساز اینکه رأس پسر را در آغوش کشید خدا را شکر کرد، سپس با صلابت به سمت سپاه دشمن رفت و سر را به سوی یکی از افراد دشمن پرتاب کرد و او را به هلاکت رساند. سپس عمود خیمه را کشید تا به دشمن حمله برد، اما امام مانع او شد و در حقش دعا فرمود. (ابن شهر آشوب، مناقب آل ابیطالب، جلد ۳، صفحه ۲۵۳) این بانو، الگویی از بانوان رشید عاشورایی است که نقش خود را در نقشهی ولی خدا به درستی شناخت و جریانساز شد.
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#ام_عمرو_جُنادة
@ghalamnegaremonfared
🔖«بانو عمرة بنت نعمان، همسر مختار ثقفی»
ای دل شیدا در سینه بیتاب مباش! بیقرار مسوز! مژده باد تو را که میشود کربلایی باشی، درحالیکه در عاشورای سال ۶۱ هجری از کاروان کربلا جا ماندهای! حتی میتوانی در راه حسین و عشق او شهید شوی، درحالیکه تو را به کربلا راه نبوده است! همچون بانو عمره، همسر مختار ثقفی.
یکی از مهمترین قیامهای بعد از عاشورای سال ۶۱ هجری قمری، قیام مختار ثقفی است.
اگرچه این قیام به دلیل خیانت و ترس عدهای از یاران مختار شکست خورد، اما چون با تأیید اهلبیت(علیهم السلام) و به خونخواهی از شهدای نینوا شکل گرفته بود، نقش مؤثر و بزرگی در انتقام از شهدای کربلا و افشای چهره پلید دشمن داشت.
نقش و اثرگذاری «بانو عمره، همسر مختار» در پیشبرد این قیام تاریخی نقشی مهم و غیر قابل انکار است. او که بانویی عفیف، باایمان و درستکار، ادیب و شاعر بود؛ برخلاف پدرش نعمان که از جانب معاویه والی شهر کوفه گشته بود، «دلباخته»ی اهلبیت و حسین فاطمه بود و دوبار این عشق را اثبات کرد. اولین بار آنگاه که مسلمبنعقیل بهعنوان سفیر امام وارد کوفه شد، مردم کوفه بواسطهی تهدید و تطمیع یزید، عهد خود با مسلم را شکستند و سفیر حسین بهخانهی مختار پناه برد، زیرا عمال حکومتی به خانهی دختر والی حمله نمیکردند.
دیگر بار در هنگام قیام مختار، همسرش عمره پیوسته حامی و پشتیبان او و قیامش بود و با مختار همراهی میکرد. پساز شهادت مختار توسط زبیریان، خطاب به آنان گفت: «من به ایمان و صالح بودن مختار قسم میخورم که او بندهای از بندگان صالح خدا و یاوران اهلبیت بود و ...باردیگر، آنجا که از قیام مختار در خونخواهی از قاتلان حسین حمایت کرد.
سرانجام این بانوی رشید که در قیام مختار به افشاگری جنایات یزیدیان و زبیریان و پیروی از خونخواهان حسینبنعلی همراه و همراز یاور امام بود، به جرم محبت به اهلبیت و عشق به حسین و خاندانش به شهادت رسید. به گواهی تاریخ او اولین زن در اسلام است که گردن زده شد. (ابناثیر،الکامل فی التاریخ، جلد ۴، ص ۲۷۵، ۲۷۶)، (طبری، تاریخ طبری، جلد ۷ ،صفحه ۵۷۴)
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#بانو_عُمره
@ghalamnegaremonfared
▪️ رهبر انقلاب: راهپیمایی عظیمِ اربعین واقعاً یک پدیده است، یک پدیدهی الهی است، یک پدیدهی معنوی است. حقیقتاً قابل توصیف نیست... این نشاندهندهی اوج گرفتن همین تفکّر مبارزهی در راه خدا و در راه اسلام و آمادگی عمومی و همگانی در این راه است.
🏴 #اربعین۱۴۴۵ | #از_تبیین_تا_قیام
💻 Farsi.Khamenei.ir
▪️ رهبر انقلاب: روح شیعه روح کربلائى است، روح عاشورائى است... شیعه هرجا که هست دنبالهروِ عاشوراى حسین است.
🏴 #اربعین۱۴۴۵ | #از_تبیین_تا_قیام
💻 Farsi.Khamenei.ir
🏴 زيارة الاربعين
تزور عند ارتفاع النّهار وتقول:
السَّلامُ عَلى وَلِيِّ اللهِ وَحَبيبِهِ، السَّلامُ عَلى خَليلِ اللهِ وَنَجيبِهِ، السَّلامُ عَلى صَفِيِّ اللهِ وَابنِ صَفِيِّهِ، السَّلامُ عَلى الحُسَينِ المَظلُومِ الشَّهيدِ، السَّلامُ على أسيرِ الكُرُباتِ وَقَتيلِ العَبَراتِ، اللّـهُمَّ إنّي أشهَدُ أنَّهُ وَلِيُّكَ وَابنُ وَلِيِّكَ وَصَفِيُّكَ وَابنُ صَفِيِّكَ الفائِزُ بِكَرامَتِكَ، أكرَمتَهُ بِالشَّهادَةِ وَحَبَوتَهُ بِالسَّعادَةِ، وَاجتَبَيتَهُ بِطيبِ الوِلادَةِ، وَجَعَلتَهُ سَيِّداً مِنَ السادَةِ، وَقائِداً مِنَ القادَةِ، وَذائِداً مِن الذادَةِ، وَأعطَيتَهُ مَواريثَ الأنبِياءِ، وَجَعَلتَهُ حُجَّةً عَلى خَلقِكَ مِنَ الأوصِياءِ، فَأعذَرَ فىِ الدُّعاءِ وَمَنَحَ النُّصحَ، وَبَذَلَ مُهجَتَهُ فيكَ لِيَستَنقِذَ عِبادَكَ مِنَ الجَهالَةِ وَحَيرَةِ الضَّلالَةِ، وَقَد تَوازَرَ عَلَيهِ مَن غَرَّتهُ الدُّنيا، وَباعَ حَظَّهُ بِالأرذَلِ الأدنى، وَشَرى آخِرَتَهُ بِالَّثمَنِ الأوكَسِ، وَتَغَطرَسَ وَتَرَدّى فِي هَواهُ، وَأسخَطَكَ وَأسخَطَ نَبِيَّكَ، وَأطاعَ مِن عِبادِكَ أهلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ وَحَمَلَةَ الأوزارِ المُستَوجِبينَ النّارَ، فَجاهَدَهُم فيكَ صابِراً مُحتَسِباً حَتّى سُفِكَ فِي طاعَتِكَ دَمُهُ وَاستُبيحَ حَريمُهُ، اللّـهُمَّ فَالعَنهُم لَعناً وَبيلاً وَعَذِّبهُم عَذاباً أليماً،
السَّلامُ عَلَيكَ يَا بنَ رَسُولِ اللهِ، السَّلامُ عَلَيكَ يَا بنَ سَيِّدِ الاوصِياءِ، أشهَدُ أنَّكَ أمينُ اللهِ وَابنُ أمينِهِ، عِشتَ سَعيداً وَمَضَيتَ حَميداً وَمُتَّ فَقيداً مَظلُوماً شَهيداً، وَأشهَدُ أنَّ اللهَ مُنجِزٌ ما وَعَدَكَ، وَمُهلِكٌ مَن خَذَلَكَ، وَمُعَذِّبٌ مَن قَتَلَكَ، وَأشهَدُ أنَّكَ وَفَيتَ بِعَهدِ اللهِ وَجاهَدتَ فِي سَبيلِهِ حَتّى أتاكَ اليَقينُ، فَلَعَنَ اللهُ مَن قَتَلَكَ، وَلَعَنَ اللهُ مَن ظَلَمَكَ، وَلَعَنَ اللهُ أُمَّةً سَمِعَت بِذلِكَ فَرَضِيَت بِهِ، اللّـهُمَّ إنّي أُشهِدُكَ أنّي وَلِيٌّ لِمَن والاهُ وَعَدُوٌّ لِمَن عاداهُ
بِأبي أنتَ وَأُمّي يَابنَ رَسُولِ اللهِ، أشهَدُ أنَّكَ كُنتَ نُوراً فىِ الأصلابِ الشّامِخَةِ وَالأرحامِ المُطَهَّرَةِ، لَم تُنَجِّسكَ الجاهِلِيَّةُ بِأنجاسِها وَلَم تُلبِسكَ المُدلَهِمّاتُ مِن ثِيابِها، وَأشهَدُ أنَّكَ مِن دَعائِمِ الدّينِ وَأركانِ المُسلِمينَ وَمَعقِلِ المُؤمِنينَ، وَأشهَدُ أنَّكَ الإمامُ البَرُّ التَّقِيُّ الرَّضِيُّ الزَّكِيُّ الهادِي المَهدِيُّ، وَأشهَدُ أنَّ الأئِمَّةَ مِن وُلدِكَ كَلِمَةُ التَّقوى وَأعلامُ الهُدى وَالعُروَةُ الوُثقى، وَالحُجَّةُ على أهلِ الدُّنيا، وَأشهَدُ أنّي بِكُم مُؤمِنٌ وَبِإيابِكُم، مُوقِنٌ بِشَرايِعِ ديني وَخَواتيمِ عَمَلي، وَقَلبي لِقَلبِكُم سِلمٌ وَأمري لأمرِكُم مُتَّبِعٌ وَنُصرَتي لَكُم مُعَدَّةٌ حَتّى يَأذَنَ اللهُ لَكُم، فَمَعَكُم مَعَكُم لا مَعَ عَدُوِّكُم صَلَواتُ اللهِ عَلَيكُم وَعلى أرواحِكُم وَأجسادِكُم وَشاهِدِكُم وَغائِبِكُم وَظاهِرِكُم وَباطِنِكُم آمينَ رَبَّ العالِمينَ.
ثمّ تصلّي ركعتين وتدعو بما أحببت وترجع.