📍تسویه حساب مشکوک با مجلس پس از تایید کابینه پزشکیان / چه کسی «ارز ترجیحی» را حذف کرد؟
مشرق نوشت:
🔺ماجرای ارز ترجیحی این روزها دوباره داغ شده و سخنان وزیر وقت سابق اقتصاد درباره تورم باعث برخی مجادلات سیاسی درباره آن شده است. احسان خاندوزی در پاسخ به اتفاقات سال ۱۴۰۱ و حذف ارز ترجیحی در این سال گفته است که داستان ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از نقاط جدی و پرمناقشه در سیاستگذاری دولت بود.
🔺همانطور که مطلع هستید، حذف ارز ترجیحی برای کالاهای خاص بهدلایل متعددی از سوی کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی پیشنهاد شد. با این حال، نمیخواهم همه آن استدلالها را بازگو کنم، اما به هر حال این تصمیم تبدیل به یک تکلیف قانونی شد.
🔺با وجود اجرای این طرح در دولت سیزدهم و در شرایطی که اجرای آن "تکلیف" نبود، خاندورزی گفته است که دولت شهید رئیسی با زمان اجرای طرح مخالف بوده است.
🔺همین جمله باعث مجادلات سیاسی عجیبی در کشور به ویژه در جریان انقلابی شده است و یک جریان خاص که در حال انتقام گیری از شکست انتخاباتی است، مجلس را مقصر در این ماجرا دانسته و تا جایی پیش رفته که گویی مجلس با فشار روی دولت در صدد زمین زدن آن بوده است!
🔺این ادعا در حالی مطرح شده است که مجلس با نگرانی از وضعیت اجرای طرح تنها در یک مصوبه تصویب کرده بود که چنانچه دولت قصد دارد کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف نماید باید ترتیبات جبرانی از طرق کالابرگ به انجام رسانده باشد به طوری که افراد بتوانند این کالاها را به نرخ شهریور ۱۴۰۰ تهیه کنند.
گزارش کامل را اینجا بخوانید:
mshrgh.ir/1636727
🆔@ghalibaffan
📍خدا رو شکر اگر جماعتی هستن
ناتوان و بد سابقه ولی مدعی
در عوض رئیس قوه مقننه ای داریم به قول حضرت آقا پُرتلاش و موفق که می تواند در کارزارهای بزرگ سربلند و شاگرد ممتاز آزمون ولایتمداری باشد
قالیباف
📝 ماشاالله رستی
🆔@ghalibaffan
📍خطاب به جوانان و نوجوانان حامی رسایی و ثابتی؛ گوشتان به صحبتهای آقا باشد، نه تندروهای تحریفکنندۀ ایشان
🔹جوانترهایی که خاطرۀ سیاسیشان بیش از چند سال نیست احتمالاً وقایع دهۀ هفتاد و هشتاد و نود را کمتر به یاد بیاورند. همۀ دعوای جبهۀ انقلاب با جبهۀ اصلاحات در این سهچهار دهۀ گذشته بر سر پیروی و اطاعت از رهبری بود. چه در زمان کوی دانشگاه، چه در فتنۀ ۸۸، چه در برجام.
🔹حال در سهچهار سال اخیر، گروهی —به تعبیر رهبر انقلاب— بیترمز در جبهۀ انقلاب دور هم جمع شدند که بهدلیل حرفناشنوی و حتی تحریف سخنان رهبر انقلاب آنها را دیگر نمیتوان جزو این جبهه تعریف کرد. خیال نکنید اینها طرفدار جبهۀ پایداریاند، چراکه رفتار جبهۀ پایداری هم تا این مقدار رادیکال نبوده. تنها اسمی که میتوان روی این گروه گذاشت همانی است که رهبر انقلاب فرمودند: «سوپرانقلابی».
🔹مسئلۀ سوپرانقلابیها دیگر نه پیروی از رهبر انقلاب، بلکه انجام هرکاری است که به دوقطبیشدن بیشتر فضای سیاسی و اجتماعی کشور بینجامد، چراکه حیات و ممات این گروه —در شباهت عجیبی با براندازها— در غوغازیبودن و شکلگیری دوقطبیهای شدید اجتماعی و سیاسی است.
🔹چرا میگوییم مسئلۀ سوپرانقلابیها ولایتمداری و پیروی از رهبر انقلاب نیست؟ بیایید چند نمونۀ زیر را مرور کنیم:
— رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم فرمودند: «این مجلس بحمدالله مجلسی است انقلابی، باسواد، جوان، پُرتحرّک، پُرکار. [...] از روی آن اطّلاع و آگاهیای که بنده دارم، این[جور] است که این مجلس انصافاً این خصوصیّات را دارد». اما آقایان رسایی و ثابتی و اعوان و انصارشان شروع کردند به تخریب مجلس انقلابی تا آنجاکه آقای رسایی این سخن صریح رهبر انقلاب را تحریف کرد و گفت: «اینکه رهبر انقلاب گفتند مجلس انقلابی است منظورشان این بود که مجلس انقلابی باش!».
— مورد دیگر واکنش سوپرانقلابی/سوپرپایداریها به سخنان روز گذشتۀ رهبر انقلاب است. پس از ده روز تخریب گستردۀ این طیف علیه رئیس و نمایندگان مجلس برای رأی اعتماد به کابینۀ پیشنهادی، رهبر انقلاب رأی اعتماد به کل کابینه را کمک ارزندۀ مجلس توصیف کردند و بابت آن خدا را شکر کردند. اما در هیچ موردی دیده نشد که سوپرانقلابیها به اشتباه خود اعتراف کنند، بلکه یا به نحوی صحبت آقا را توجیه کردند یا بر روی بخشهای دیگر صحبتهای آقا مانور دادند.
— از طرف دیگر دربارۀ افرادی در کابینه نیز مشخص شد حضرت آقا شخصاً ایشان را تأیید یا بر حضور آنها در دولت تأکید کرده بودند. طبیعتاً آنهایی که آقایان رسایی و ثابتی در مجلس در مخالفت با آنها یقه پاره کردند از کسانی نبودند که حضرت آقا دربارهشان شناختی نداشته باشند. مثال آن آقای عراقچی است که آقای ثابتی، نمایندۀ جوان سوپرپایداریها، نطق خود علیه وی را نطق تاریخی خوانده بود. واقعاً نباید اکنون از آقای ثابتی انتظار داشت هیاهوهای خود را علیه کابینۀ دولت و رئیس مجلس جبران کند؟
— همۀ اینها در حالی است که حضرت آقا از ابتدای تشکیل مجلس دوازدهم و حتی قبل از رسمیتیافتن آن نگران آن بودند و در بیانات ۱۴۰۲/۱۲/۱۷ و ۱۴۰۳/۰۳/۰۶ و ۱۴۰۳/۰۴/۳۱ با این الفاظ نسبت به آن هشدار داده بودند: «مسابقات بیفایدهی رسانهای و مجادلات مضرّ سیاسی»، «خسارت بزرگ»، «سخنان اختلافانگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند»، «منشأ تشنج در افکار عمومی».
🔹جوانان و نوجوانان حامی رسایی و ثابتی! دلسوزان نوپای جبهۀ انقلاب! مسئلۀ اصلی را فراموش نکنید! برای ما مسئلۀ اصلی پیروی از رهبر انقلاب بود. مراقب باشید سوپرانقلابیها بین شما و ولیفقیه زمان جدایی و فاصله نیندازند و رهزن دین شما نشوند.
@ghalibaffan
📍اقدام جدید مجلس در بررسی صلاحیت وزرا
محمد سراج در گفت و گو با «صبح نو»:
🔹در ادوار گذشته بعد از معرفی کابینه، وزرای پیشنهادی در همه کمیسیون حضور پیدا نمیکردند و فقط وزرای تخصصی به کمیسیونهای مرتبط میرفتند. مثلا فرض کنید در کمیسیون انرژی فقط وزرای مرتبط شرکت میکردند، نه سایر وزرای پیشنهادی یا در کمیسیون قضایی فقط وزیر دادگستری شرکت میکرد، ولی در این دوره همه وزرای پیشنهادی در همه کمیسیون حضور پیدا کردند.
این کار ظرف مدت یک هفته طول کشید و انصافا کار بسیار ارزشمندی بود.
🔹در گذشته هر وزیر پیشنهادی، هر تعداد که میخواست میتوانست همراه خودش به کمیسیونهای مجلس بیاورد که این کار موجب میشد فضای مجلس آنقدر شلوغ شود که امکان رسیدگی به امور فراهم نمیشد، ولی در این دوره ابلاغ شد که هر وزیر پیشنهادی تنها دو مشاور همراه خود به صحن مجلس شورای اسلامی بیاورد.
بر همین اساس در جلسات کمیسیونها هم معمولا هر وزیر پیشنهادی به همراه سه نفر؛ یک نفر معاون پارلمانی وزارتخانه و دو مشاور که همراهش بودند، برای پاسخگویی حضور مییافت.
🔹در گذشته وزرای پیشنهادی تعداد زیادی را با خود همراه میآوردند که حضور این همراهها و شلوغی صحن، رسیدگی به امور را سخت میکرد، گاهی تعداد آنقدر زیاد میشد که حتی در رستوران برای نمایندگان مجلس هم غذا نبود.
🔹در صحن مجلس هم در طول زمان بررسی صلاحیتها، جز وزیر پیشنهادی، سه نفر میتوانستند حضور داشته باشند، این اقدامی بود که مدیریت مجلس انجام داد و به نوعی مجلس به این کار انضباط داد و کار بسیار خوبی بود.
🔹نکته دیگری که اهمیت داشت این بود که در طول زمان بررسی صلاحیتها و برنامههای وزرای پیشنهادی، نمایندههای مجلس و وزرا حق دعوت افراد غیر مجلسی و غیره از دولت به مجلس را نداشتند و همین موضوع موجب شد فرصت کافی برای بررسی برنامهها و رسیدگی به موضوعات و بیان دیدگاهها و نظرات وزرا و پاسخگویی به سوالهای نمایندگان فراهم شود.
مدیریت قالیباف در زمان بررسی صلاحیت وزرا جای تقدیر دارد؛
🔹آقای قالیباف هم در زمان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از اول وقت حضور داشت و تا پایان وقت در جلسه شرکت میکرد، بدون اینکه حتی یک لحظه از جای خود بلند شود. این در حالی بود که نمایندگان مجلس مجاز بودند از جای خود بلند شوند و به کارهای دیگری که دارند برسند، ولی آقای قالیباف در طول این یک هفته بدون اینکه کرسی ریاست را ترک کند، در جلسه حضور داشت و به همین خاطر جای تقدیر دارد.
🔹من شخصا از آقای قالیباف برای مدیریت خوب و حضور به موقع و دائمی در زمان بررسی صلاحیت وزرا و جدیتی که داشت تقدیر میکنم. در گذشته واقعا اینگونه نبود و همه از روندی که در گذشته وجود داشت، ناراضی و ناراحت بودند، ولی این دوره متفاوت بود.
🔹نقش آقای قالیباف در برگزاری جلسات منظم و با انضباط در ایام بررسی صلاحیت برنامههای وزرا قابل تحسین است. نقش رئیس مجلس در برقراری انضباط در این دو هفتهای که مجلس برنامه وزرای پیشنهادی را بررسی میکرد، واقعا قابل تقدیر است.» نماینده تهران در مجلس گفت: «مدیریت خوب رئیس مجلس موجب شد جلوی لابی و اینطور مسائل گرفته شود. در گذشته شاید یک وزیر همراه ۲۰ یا ۳۰ نفر در مجلس حضور پیدا میکرد، ولی در این دوره این موضوع مدیریت شد.
🆔@ghalibaffan
📍 حقیقت آن است ملت به وفاق ملی نیاز دارد نه نفاق ملی.
تشکرات از مجلس انقلابی از سوی ملت و رهبر.
تشکر از دولت به وقت مشاهده افتخارات
📝 گارد
🆔 @ghalibaffan
📍مدیریت قالیباف در طول رای اعتماد قابل تقدیر است
محمد سراج در گفت و گو با «صبح نو»:
🔹رئیس مجلس شورای اسلامی در زمان رأی اعتماد در صحن علنی مجلس گفت: «رئیسجمهور دو هفته مهلت داشت لیست وزرای پیشنهادی خود را اعلام کند و در آخرین روز از این مهلت هم کابینه خودش را معرفی کرد و مجلس هم کار بسیار درستی از جهت نظم و انضباطی انجام داد و این رویه که در دورههای گذشته نبوده، در این دوره حاکم شد و بسیار ارزشمند بود.»
🔹«بر همین اساس هر کدام از وزرای پیشنهادی در کمیسیونها حضور یافتند و حدود یک ساعت و نیم برنامههای خود را تشریح کردند و به سوالهای اعضای کمیسیون پاسخ دادند.»
🔹«به وزرایی که به شکل تخصصی به کمیسیونی مرتبط بودند حدود دو ساعت وقت داده شد و در واقع این کار اولینبار بود که در مجلس اتفاق افتاد و بسیار ارزشمند بود که با نظم و زمانبندی خاص همه وزرا در همه کمیسیونها حضور پیدا کردند، برنامههای مورد نظر خودشان را گفتند و به سوالها و ابهامهای نمایندگان پاسخ دادند. همین موضوع موجب شد آشنایی و شناخت خوبی برای نمایندگان از وزرای پیشنهادی ایجاد شود.»
🆔@ghalibaffan
📍فیلم امروز از مثلا پیاده روی اربعین یکی از کاندیداها را که دیدم یاد جلسه ای که بعد از انتخابات برگزار شد افتادم ، درباره یک کاندیدا و لجبازی اش با سران نظام که صحبت شد حاج باقر گفتند ایشان نیستند غیبت نکنید درباره خودمان صحبت کنید .
راستی زیارت قبول !
📝 محمدصادق جعفری
🆔 @ghalibaffan
📍حالا حالا ها سوپر انقلابی ها باید بدوند که بفهمند قالیباف که بود و چه کرد...
ولایت پذیری و گوش به امر ولی بودن کاری نیست که هر سایه نشین مسلکی تحمل شنیدن و عمل کردن بهش داشته باشه.
📝mh.shahali
🆔@ghalibaffan
📍حضور دکتر محمد باقر قالیباف، در اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی دولت چهاردهم
🆔@ghalibaffan
📍 آقا مجلس رو انقلابی میدونه و عملکردش رو قبول داره و اتفاقا شخص قالیباف رو هم دوست داره، پشت پزشکیان هم هست و خدارو شکر کرد که تمام کابینهش رای اعتماد گرفته
با خودتون روراست باشین، با کلمات بازی نکنین و جملات واضح رهبری رو چپکی معنا نکنین
یا پیرو آقا هستین یا نیستین دیگه
والا!
📝 معصوم
🆔 @ghalibaffan
📍استراتژی طرفداران سعید جلیلی؛ رقابت با نظام؟/ جلیلی شبیه هوادارنش شده؟/ ورود بلافاصله به کمپین ۱۴۰۷ پس از شکست ۱۴۰۳/ خطر انحراف و تکفیر جدی است/ جریان انقلاب باید این طیف را امر به معروف و نهی از منکر کند
🔹در چند روز گذشته طرفداران سعید جلیلی نامزد شکست خورده انتخابات ۱۵ تیر خاطره اصلاح طلبان رادیکال در میانه دهه ۷۰ و دهه ۸۰ را تکرار کردند و ادعاهایی علیه چهره های نظام و حاکمیت بیان کردند و در ظاهر حمله به قالیباف به مرزبندی با برخی بخش های حاکمیت پرداختند.
🔹این جریان سیاسی که تا پیش از حادثه بالگرد دارای مرزبندی با دولت شهید رییسی بود و حتی به اذعان خود آن مرحوم، جلیلی حاضر به پذیرش پست و سمت در دولت سیزدهم نشده بود پس از شهادت ایشان، علم امتداد دولت رییسی را به دست گرفت و با تحریف روابط جلیلی- رییسی در فاصله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ که بخش مهمی از آن در موضوع احیای برجام قابل توضیح است، وارد کارزار انتخابات شد و از نامزد نشدن محمد مخبر نهایت استفاده را برد و با انتصاب منصوری به ریاست ستاد در قامت نامزد امتداد شهید رییسی قرار گرفت.
🔹این جریان سیاسی اما پس از شکست در انتخابات که از سوی اکثر مراکز نظرسنجی پیش بینی شده بود بدون اندکی مکث وارد انتخابات ۱۴۰۷ شد و جلیلی با بیم از دست رفتن آرای خود که می تواند ناشی از عدم مسئولیت اجرایی او در ۴ سال آینده باشد به عرصه رقابت با دولت مستقر وارد شده و جلسه سایه رای اعتماد برگزار کرد، با روسای ستادش جلسه گذاشت، به سفر استانی رفت تا موتور کمپین اش خاموش نشود.
🔹فراتر از رقابت سیاسی با دولت پزشکیان اما رفتارهای چهره های نزدیک به جلیلی در مدت اخیر خاطره رقابت اصلاح طلبان رادیکال با نظام سیاسی و حاکمیت را در دهه ۷۰ و ۸۰ زنده می کند. یکی از تلخ ترین این رفتارها به توییت حسن روزی طلب بازمی گردد که در اعتراض به دیدار ظفرقندی با نماینده رهبری در نهاد نمایندگی از واژه «پادگان اشرف» استفاده کرد که یک توهین غیر قابل باور محسوب می شود. روزی طلب از مدیران ارشد معاونت سیاسی صدا و سیما است که از حامیان جلیلی محسوب می شود و مشخص نیست در ذهن او و همفکرانش چه می گذرد که چنین ادبیات خطرناکی را به کار می برد.
🔹دیگر رفتار عصبی و اشتباه این طیف از سوی امیر حسین ثابتی در جریان رای اعتماد صورت گرفت. او با ادبیات نامناسب و لحن اشتباه از عبارت «یک نفر» در توصیف رهبری سخن گفت و باب ادبیات مولوی و ارشادی را پشت تریبون مجلس باز کرد و منشأ مناقشه در فضای سیاسی کشور شد. ثابتی از نزدیک ترین چهره ها به سعید جلیلی است که او را در ثبت نام انتخاباتی همراهی کرد.
🔹مورد جدید رفتارهای این طیف به ادبیات زشت و هتاکانه مقداد خداداد برمی گردد که به بدترین نحو نسبت به چهره های نظامی و سرداران سپاه توهین می کند که به دلیل موهن بودن این ادبیات امکان انتشار آن را نداریم. مقداد از نزدیکان جلیلی است که در ویدیویی که در عراق ضبط کرده علاوه بر توهین های بی سابقه به قالیباف، با ادبیات زشتی نسبت به سرادر قاآنی و سردار حاجی زاده سخن می گوید که بیشتر از هر چیز خطر بازتولید منش فرقه گونه انحرافی را یادآوری می کند.
🔹در این میان اما سعید جلیلی رفته رفته شبیه حامیانش می شود و در حالی که هوادارانش او را نماد تقوای فردی و سیاسی می دانند اما نه تنها در مقابل این حجم توهین های افراد نزدیک به خود به دیگران سکوت می کند که در ویدیوی کربلای خود نشان داد که شبیه حامیانش شده است. در این ویدیو او در مقابل نوجوانی که می گوید؛« اگر قالیباف کنار می رفت، جلیلی پیروز می شد»، می خندد و سکوت می کند. این در حالی است که نه تنها خود او هیچ گاه در جلسات سخنی از انصراف قالییاف نگفته که افرادی چون رسایی در ستادش اعلام کردند که قالیباف نباید انصراف دهد و از مخالفان اجماع بودند. اکنون چه شده که از اجماع سخن می گویند؟ در عین حال سوال بزرگی که جلیلی باید به آن پاسخ دهد این است که چرا در دور دوم که کل جریان انقلاب از او حمایت کرد در مشارکت ۵۰ درصدی مقابل پزشکیان شکست خورد. جلیلی نه تنها به این سوال ها پاسخ نمی دهد که متاسفانه تبدیل به یکی از هواداران خود شده است.
🔹جلیلی و حامیانش حق دارند که در فضای سیاسی کشور فعال باشند، کار سیاسی کنند و دولت و مجلس را نقد کنند اما استفاده از ادبیات « یک نفری» و « پادگان اشرف» و « توهین به سرداران» و دمیدن در اختلاف های جبهه انقلاب نه تنها حق آنان نیست بلکه خطر تبدیل شدن به جریانی انحرافی و تکفیری را گوشزد می کند که دیگران را باطل و خود را حق می پندارند؛ منشی که بیشتر از هر چیز منش احمدی نژاد و عدالت خواهان افراطی که بعدها از ولایت عبور کردند را یادآوری می کند. /فردا نیوز
🆔@ghalibaffan