eitaa logo
تفسیر قانون مدنی ⚖️
7.6هزار دنبال‌کننده
12 عکس
0 ویدیو
9 فایل
🔴تفسیر قانون مدنی🔴 👨‍⚖️همراه با پژوهشگر حقوقی اباصلت توحیدلو ❌کپی باز ذکر لینک کانال مجاز است❌ آیدیه مدیر در صورت داشتن انتقادات و پیشنهادات سازنده: @Law_tohidloo
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸قسمت دوم ماده ی۵۷ که راجع به لزوم اهلیت داشتن واقف جهت انجام عقد وقف می‌باشد، به نظر زائد می‌رسد چون نظربه قواعد عمومی قراردادها برای انجام هرگونه تصرف حقوقی مالک باید دارای اهلیت انجام معامله باشد.
جلسه14_ماده198تا208_www_ghanonyar_ir_.mp3
16.89M
🔹صوت چهاردهم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸وقف مالی که منافع آن موقتاً متعلق به دیگری (عقداجاره ) یا مورد بهره برداری دیگری (حق انتفاع) می‌باشد، صحیح است اما وقف عین مرهونه چون متعلق حق عینی تبعی مرتهن است صحیح نمی باشد.
جلسه15.ماده209تا213((www.ghanonyar.ir)).mp3
11.37M
🔹صوت پانزدهم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔶️وقف برمعدوم نظربه قواعد عمومی کلیه‌ی اعمال حقوقی، صحیح نمی باشد اما وقف برمعدوم به تبع موجود مانند حق انتفاع برای معدوم به تبع موجود امکان پذیرمی باشد (پدر واقف است ولی باوجودپسر، نوه ها را موقوف علیهم قرار می‌دهد).
جلسه16.ماده214تا218((www.ghanonyar.ir)).mp3
8.16M
🔹صوت شانزدهم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸وقتی وقف برمعدوم به تبع موجود را صحیح می‌دانیم، به طریق اولی وقف برحمل صحیح می‌باشد چون حمل معدوم محسوب نمی شود البته صحت آن مشروط بر زنده به دنیا آمدن وی می‌باشد.
جلسه17.ماده219تا225((www.ghanonyar.ir)).mp3
11.4M
🔹صوت هفدهم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸وقف برمجهول یعنی معلوم نبودن موقوف علیهم صحیح نمی باشد اما اگر وقف برمعلوم (موقوف علیهم مشخص) باشد اما مجهول المصرف باشد، اگروقف خاص باشد، وقف باطل است اما اگر وقف عام باشد، قانون مدنی می‌گوید صرف بریات عمومیه می‌شود اما قانون اوقاف که قانون خاص و دراین زمینه‌ی ارجح می‌باشد می‌گوید وقف عام برمعلوم ولی مجهول المصرف، صرف تحقیق و تبلیغ و نشرکتب در زمینه معارف اسلامی و عمران موقوفات می‌شود.
جلسه18.ماده226تا227((www.ghanonyar.ir)).mp3
14.87M
🔹صوت هجدهم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸واقف می‌تواند ضمن عقد وقف خودش یا شخص دیگری را متولی قراردهد یا اینکه چند نفر را به نحو اجتماع یا استقلال یا ترتیب متولی قراردهد که دراین صورت مطابق قواعد تعدد نمایندگان می‌گوییم اصل بر اجتماع است یعنی اگرچند متولی مشخص نماید و ترتیب، استقلال یا اجتماع را مشخص نکرده باشد می‌گوییم باید بصورت اجتماعی مدیریت مال موقوفه را برعهده گیرند و تصمیم هرشخصی بدون اذن و اطلاع دیگری غیرنافذ است برعکس حالت استقلال که هریک به صورت انفرادی می‌توانند تصمیم گیری نمایند.
جلسه19.ماده228تا230((www.ghanonyar.ir)).mp3
8.7M
🔹صوت نوزدهم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸درحالت اطلاق وسکوت واقف درتعیین استصوابی یااطلاعی بودن ناظر، می‌دانیم که اصل براطلاعی بودن ناظرمی باشد.
جلسه20.ماده231تا233((www.ghanonyar.ir)).mp3
9.37M
🔹صوت بیستم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
جلسه21.ماده234تا236((www.ghanonyar.ir)).mp3
11.69M
🔹صوت بیست‌ویکم مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸هرکس اذن در انتفاع از مالی را به دیگری بدهد، چون اذن قابل رجوع می‌باشد هر زمانیکه بخواهد می‌تواند از اذنش برگردد مگربه موجب قانون (منع نبش قبر) و یا قرارداد (سلب حق رجوع مالک ) این حق ازوی گرفته شده باشد.
جلسه22.ماده237تا240((www.ghanonyar.ir)).mp3
11.45M
🔹صوت بیست و دوم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔶شرایط اساسی صحت معاملات درماده‌ی ۱۹۰ قصد، رضا، اهلیت طرفین، معین بودن موضوع معامله و مشروعیت جهت معامله عنوان شده است که می‌دانیم فقدرضا به صحت معامله خللی وارد نمی کند و به مرحله‌ی نفود عقد برمی گردد واز طرفی عدم مشروعیت جهت نیز با جمع اوضاع واحوالی باعث بطلان معامله می‌شود که درجای خودبه آن می‌پردازیم. آید.توضیح اینکه هردو باید قصد انعقاد مثلاً عقد بیع را داشته باشند نه اینکه یکی ایجاب بیع دهد ودیگری قبولی هبه را.
جلسه23.ماده241تا246((www.ghanonyar.ir)).mp3
8.88M
🔹صوت بیست و سوم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔶عقد معلق، آن است که پس از انشاء عقد، جلوی اثر عقد را می‌گیریم و می‌گوییم اگر این شرط که (خارج ازاراده طرفین، احتمالی و استقبالی و مربوط به آینده است ) تحقق یافت، اثرعقد جاری می‌شود.به عبارت دیگر اثرگذاری عقد که مثلاً در عقد بیع تملیک و انتقال ملکیت است را منوط به تحقق معلق علیه می‌نماییم.
جلسه24_ماده247تا253_www_ghanonyar_ir_.mp3
14.54M
🔹صوت بیست وچهارم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸هوشیاریم که تعهد به نفع ثالث را با تملیک ثالث اشتباه نگیریم.بدین توضیح که تملیک نیاز به قبولی دارد و عمل حقوقی دو جانبه می‌باشد.حال آنکه تعهدبه نفع ثالث ازیک طرف یعنی متعهد به وجود می‌آید و قبولی یا رد ثالث اثری درایجاد آن ندارد و اگرثالث تعهد به نفع خویش را رد نماید، اصولاً متعهد باید تعهد را برای مشروط له به جای ثالث انجام دهد و اگرقابل انجام برای مشروط له نبود و قابل تقویم به پول بود باید آن وجه را بپردازد والنهایه اینکه به هرحال با رد ثالث، متعهد بری نمی شود.
جلسه25.ماده254تا259((www.ghanonyar.ir)).mp3
9.56M
🔹صوت بیست و پنجم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸اشتباه فقط درموارد زیر موجب بطلان معامله است و درسایر موارد هیچ خللی به صحت عقد وارد نمی‌آورد: ۱- درنوع وماهیت عقد ۲- درموضوع یاموردمعامله ۳- دروصف اساسی یاوصف ذاتی یاوصف جوهری وصف جانشین ذات مورد معامله (که همگی به یک معنی و دراصطلاح، اشتباه درخود موضوع معامله نامیده می‌شوند). ۴- شخصیت طرفین عقد درعقودی که شخصیت علت عمده‌ی عقداست. ۵- اشتباه درشخص درعقدنکاح
جلسه26.ماده260تا266((www.ghanonyar.ir)).mp3
12.47M
🔹صوت بيست وششم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
🔸معیاراکراه وتأثیرآن درمکره مطابق قانون مدنی معیاری نوعی – شخصی می‌باشد.از عبارت " عادتاً قابل تحمل نباشد " به " نوعی" بودن معیار اکراه و از توجه به سن و شخصیت و اخلاق و مرد و زن بودن و...به "شخصی" بودن معیاراکراه می‌رسیم.
جلسه27.ماده267تا275((www.ghanonyar.ir)).mp3
11.48M
🔹صوت بیست و هفتم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن
جلسه28.ماده276تا282((www.ghanonyar.ir)).mp3
10.24M
🔹صوت بیست وهشتم حقوق مدنی 🔹مدرس:دکتر بهنام اسدی 🔹ویژه متقاضیان آزمون وکالت 💎 پیوستن