💠اهتمام به توبه زود هنگام
گفتم که به پیری رسم و توبه کنم آنقدر جوان بمرد و یکی پیر نشد. آخه شیطون، گاهی ما رو گول میزنه، میگه تو حالا حالاها زنده ای، تو سنی نداری، جدت نود سال عمر کرد، بابات هشتاد سال عمر کرد، حالا بعدا توبه کن! تو از این آدما نباش، که به واسطه ی آرزوی دراز، توبه رو به تاخیر بندازی، همین الان بگو خدایا غلط کردم ... و توبه کن.
🔸فرازی از فرمایشات آیت ا... مجتهدی تهرانی(ره)
12.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرمایشات حضرت آقا در مورد جنگاحزاب در زمان پیامبر گرامی اسلام(ص) و ارتباط آن با جنگی که احزاب مختلف بر علیه انقلاب جمهوری اسلامی ایران شروع کردند
اسوه ، پیغمبر است.
📚 میزان نفقه
⁉️ سؤال:
🔹۱. نفقۀ زن که بر شوهر واجب است، چه مقدار است؟
🔹۲. آیا #نفقه ای که زن از شوهر دریافت می کند، در صورتی که تا پایان #سال_خمسی باقی بماند، #خمس دارد؟
✅ جواب:
۱) #نفقۀ_واجب_زن عبارت است از هر آنچه زن به طور متعارف به آن احتیاج دارد، مانند غذا و وسایل مورد نیاز آن، لباس، مسکن، هزینۀ درمان بیماری های متعارف و نظافت و ... به مقدار و کیفیتی که برای امثال او متعارف است.
۲) نفقه خمس ندارد، هر چند احتیاط مستحب است كه اگر از #مخارج_سال زياد بيايد، خمس آن پرداخت شود.
🔴 #نگاه_المپیکی_و_پارا_المپیکی
💠 در مسابقات #المپیک نفر اول در هر رشته ورزشی مدال طلا میگیرد. در مسابقات #پارا_المپیک که ویژه معلولین است نفر اول در هر رشته ورزشی نیز طلا میگیرد. یعنی ملاکِ اعطای مدال، تلاش متناسب با ظرفیت، استعداد و توانایی فرد است.
💠 زن و شوهر نیز باید در زندگی مشترک، #ملاک امتیاز دهی به عملکرد همسرشان، توجه به ظرفیت، استعداد و میزان توانایی او باشد.
💠 این شیوه میتواند شما را از #مقایسه کردن همسرتان با اطرافیان باز داشته و زمینهی خوبی برای #پذیرش قلبی و واقعی همسرتان شود.
💠 گاه این نگاه منصفانه و عادلانه، همسرتان را در نزد شما #محبوب میکند چرا که دیگر ملاک برای شما مقدار و کمّیت رفتار او نخواهد بود بلکه #کیفیت عمل و نیّت همسرتان ملاک است و قرار است او را متناسب با توانائی و ظرفیتش قضاوت کنید.
🆔 @khanevadeh_313
▼حرف روز
نگاهی دوباره به مسئله استیضاح
تب طرح موضوع استیضاح رئیسجمهور که از سوی برخی از نمایندگان مطرح شده بود و همراهی عدهای در خارج از مجلس را به همراه داشت فروکش کرده و این موضوع از برنامه پیگیریهای نمایندگان حامی این اقدام خارج شده است. در فضای کنونی که التهابات و هیجانات سیاسی مربوط به استیضاح رئیسجمهور تا حدودی کم رنگ شده است، شاید زمینه مناسبی برای بررسی ابعاد مختلف پیرامون این موضوع فراهم شده باشد.
نکات تحلیلی: 1ـ استیضاح رئیسجمهور بخشی از قانون اساسی است و در اصل 89 به آن تصریح شده است. بنابراین لازم است در یک فضای کاملا منطقی و به دور از هیجانات و احساسات ابعاد مختلف آن از حیث سیاسی و حقوقی مورد بررسی عالمانه قرار گیرد. بالطبع این اصل قانون اساسی نه قابل انکار است و نه باید آن را دست نایافتنی معرفی کرد؛ و از آنسو استیضاح و عزل رئیسجمهور که منتخب مردم ایران و رئیس قوه مجریه است، اقدامی جزئی و کم اهمیت نیست که بتوان بدون در نظرگرفتن ضرورتهای سیاسی و اجتماعی و بدون ملحوظ داشتن منافع و مصالح ملی نسبت به اجرای آن اقدام کرد. 2ـ اساساً همه تصمیمات کلان کشوری که مسئولان اتخاذ میکنند، باید در پاسخ به این مسئله باشد که این اقدام چه نسبتی با حل مسائل مردم و منافع ملی دارد؟ انتظار منطقی از نمایندگان مجلس و یا کسانی که طرح استیضاح رئیسجمهور را مطرح میکنند باید به این سؤال پاسخ دهند که برکناری رئیسجمهور دقیقا کدام مشکل از مشکلات عمومی را برطرف خواهدساخت و نیز در فردای بدون حضور رئیسجمهور و کفالت سه ماهه معاون اول، کدام گره از معضلات اقتصادی و معیشتی مردم بازخواهد شد. بالطبع نباید اینگونه باشد که استیضاح با هدف استیضاح انجام شود و حتما مقاصد نمایندگان از برکناری رئیسجمهور نبایستی منطبق با اغراض سیاسی و مطالبات هیجانی بیرون از مجلس طراحی شود. از قضا همه نگاهها و پیش بینی نمایندگان حامی استیضاح و برکناری باید معطوف به دوران بعد از عزل باشد که شرایط سیاسی و اقتصادی جامعه و حتی نظام بینالمللی در این ایام در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.
نکته راهبردی: قوای سهگانه باید نقطه کانونی که منتهی به حل سریع و کم هزینه مسائل اقتصادی مردم میشود را پیدا کنند. اقدام هیئت رئیسه مجلس در خصوص تشکیل جلسات مشترک با برخی اعضای کابینه که دارای دستاوردها، نتایج و خروجی مثبت در بازار نیز بوده جایی است که بایستی بر آن متمرکز شد و مسیری است که لازم است تا انتها پی گرفته شود. (نویسنده: عزیز غضنفری)
▼گزارش روز
ترامپ یا بایدن، تفاوتی نمیکند!
مناظره انتخاباتی دوم آمریکا میان نامزد حزب دموکرات و نامزد جمهوریخواهان در حالی در بامداد روز جمعه برگزار گردید که یکی از موضوعات آن مربوط به ایران بود.
گزاره خبری: جو بایدن در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص گزارش ادعایی دستگاه اطلاعاتی آمریکا در زمینه دخالت ایران در انتخابات آن کشور گفت: «در این انتخابات ما میدانیم که روسیه دخالت کرده، چین تا حدی دخالت کرده و حالا متوجه شدیم که ایران هم دخالت کرده است. اگر من انتخاب شدم آنها بهای سنگینی خواهند پرداخت».
گزاره تحلیلی: این اتهام واهی مربوط به گزارش چهارشنبه گذشته «جان راتکلیف»، هماهنگکننده نهادهای امنیتی آمریکا و «کریستوفر ری»، رئیس افبیآی مربوط میشود؛ آنها مدعی شدهاند جمهوری اسلامی از طریق ارسال ایمیلهایی به رأیدهندگان در ایالت فلوریدا و پنسیلوانیا که رقابت سختی میان آنها در جریان است، تلاش داشته به وجهه و آرای ترامپ ضربه بزند. این اتهامات بیاساس در حالی مطرح میشود که برای جمهوری اسلامی ایران از اساس تفاوتی نمیکند که چه کسی در آمریکا پیروز میشود؛ چرا که تجربه نشان داده طراحی معماری و زیربنای تحریمهای کنونی بر علیه کشورمان مربوط به دوره دموکراتها بوده و تنها در دوره ترامپ بهرهبرداری از آن تحریمها تشدید شده است. یقیناً اگر بایدن رئیسجمهور آمریکا گردد در مواجهه با جمهوری اسلامی ضمن اینکه از تحریمهای کنونی نخواهد کاست، بلکه نسخه تحریمهای کنونی را توسعه داده و سعی خواهد کرد با تشدید آنان و همزمان از طریق حمایتهای کمی و کیفی از شبکه غربگرای داخل کشور، شکاف سیاسیـ اجتماعی را برای تعمیم برجام به حوزه موشکی و منطقهای دنبال کند؛ بنابراین برای ایران تفاوتی نمیکند رئیسجمهور آمریکا ترامپ باشد یا بایدن، چرا که هدف هر دوی آنها در کوتاهمدت، تغییر رفتار و در بلندمدت تغییر ساختار در ایران است. (نویسنده: احمد بنافی)
▼ خبر ویژه
قدرت دفاعی ایران در مقابل آمریکا، هیچ است؟!
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم «یوسف مولایی» که پیش از این مشاور «عباس آخوندی» وزیر سابق راه و شهرسازی دولت تدبیر و امید بود، نوشت: «باید ارزیابی مشخصی از قدرت دفاعی خودمان داشته باشیم و از طرفی هم از قدرت تخریبی طرف مقابل نیز تحلیل درستی داشته باشیم تا بتوانیم موضع دقیقی اتخاذ کنیم.». این اظهارنظر شبیه اظهارت ظریف در سال ۹۲ است که گفته بود «آیا شما فکر کردید آمریکا که میتواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد، از سیستم دفاعی ما میترسد؟». متأسفانه طیف اصلاحطلب همچنان مشغول تحقیر توان ایران و بزرگنمایی توان آمریکاست. در ماههای اخیر نفتکشهای ایرانی به دفعات به سمت ونزوئلا حرکت کرده و محموله خود را در بنادر این کشور تخلیه کرده اند. آمریکا هر بار به لافزنی اقدام کرد، اما در نهایت نفتکشهای ایرانی بدون هیچ مزاحمتی، محموله خود را به مقصد رسانده و به کشور بازگشتند. پیش از آن نیز ایران پایگاه «عین الاسد»ـ یکی از پایگاههای بسیار مهم آمریکا در عراقـ را موشکباران کرد. این در حالی بود که پس از جگ جهانی دوم تاکنون هیچ کشوری در جهان نتوانسته بود چنین اقدامی را در مقابل آمریکا انجام دهد. همچنین پیش از آن، ایران پهپاد پیشرفته و گران قیمت «ترایتون» را که به حریم هوایی کشورمان تجاوز کرده بود، به قعر دریا فرستاد. ترامپ در آن مقطع ابتدا لافزنی کرد و سپس از ایران تشکر کرد! رسانههای غربی بارها اذعان کردهاند که قدرت آمریکا روز به روز در حال افول است. اما در این سو طیفی که خسارت محض برجام را به مردم کشورمان تحمیل کرد، همچنان مشغول بزک آمریکاست.