فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عبد واقعی
🎙استاد ضیائی
#موعظه_خوبان
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🔰 تأکید قرآن بر کیفیت اعمال و نه کمیت آنها
🔻 این مقاله برگرفته از کتاب «آشنائی با قرآن» استاد شهید مرتضی مطهری ره است.
✍️ قرآن کریم تعبیری دارد که در این تعبیر، هم نظر مفسرین را جلب کرده است و هم روایات روی این تعبیر تکیه کرده اند، و آن این است که می فرماید: خدا این نظام مرگ و زندگی را (در واقع یعنی نظام طبیعت را)، از آن جهت آفرید که شما را در آزمون نیکوترین عمل قرار بدهد، در آیه 7 سوره هود می فرماید:
«لیبلوکم ایکم احسن عملا» (هود/آیه 7)؛
«همان که مرگ و زندگى را پدید آورد تا شما را بیازماید که کدامتان نیکوکارترید، و اوست ارجمند آمرزنده».
نفرمود، لیبلوکم ایکم اکثر عملا، چون دو گونه می توانست بیان بفرماید: یکی اینکه شما را آزمایش کند که چه کسی بیشتر عمل می کند، دیگر اینکه شما را آزمایش کند که چه کسی بهتر و نیکوتر و صوابتر عمل می کند. اگر تعبیر این بود که چه کسی بیشتر عمل می کند، تکیه روی کمیت بود، ولی وقتی که فرموده: «لیبلوکم ایکم احسن عملا»، تکیه روی کیفیت است. از ما عمل می خواهند، ولی در عمل، ما می توانیم زیاد عمل کنیم، اما می توانیم بهتر عمل کنیم، یعنی چگونگی عمل ما بهتر باشد. در هر چیزی این موضوع مطرح است.
👇ادامه👇
این مثال عادی را ذکر کنم، همین سخن گفتن. آیا زیاد حرف زدن هنر است یا نیکو حرف زدن؟ ممکن است یک انسان ده ساعت پشت سر هم حرف بزند و یک نفر دو دقیقه حرف بزند ولی او در ده ساعت حرف زدن هیچ محتوایی نداشته باشد و این دو دقیقه حرف زدنش همه محتوا باشد. این دو دقیقه حرف می زند که بعد ده ساعت می شود شرح داد، او ده ساعت حرف می زند که دو دقیقه نمی شود از آن خلاصه گرفت. این، فرق میان کمیت و کیفیت است. خدا انسان را مورد آزمون بهترین عمل قرار داده است، نه آزمون زیادترین عمل. می دانید که زهادی که در قدیم وجود داشتند تکیه شان بیشتر روی بیشترین عمل بود. با همدیگر مسابقه می گذاشتند، او می گفت مثلا من شبانه روزی چند هزار رکعت نماز می خوانم. ممکن است کسی دو رکعت نماز بخواند که ارزشش بیشتر باشد از صدها هزار رکعتی که شخص دیگر می خواند. این است که در حدیث آمده است که خدا می فرماید: «لیبلوکم ایکم احسن عملا» و نفرموده: اکثر عملا، چون احسن عملا یعنی اصوب عملا، آن که جنبه صواب بودنش بیشتر باشد.
حدیثی در اصول کافی است که در آن، چنین آمده است که:
یکی از فرشتگان، عابدی را در دامنه کوهساری دید که آنی از عبادت فارغ نیست. بعد، آن ملک، بر غیب این شخص یعنی برنامه عمل و باطنش و جزا و پاداش وی اطلاع پیدا کرد. دید او جزا و پاداش بسیار اندکی دارد و تعجب کرد که آدمی که جز عبادت کاری ندارد چرا این قدر پاداشش کم است؟! از خدای متعال سؤال کرد خدایا این عابد چرا این قدر پاداشش کم است؟
به او وحی رسید که برو او را امتحان کن، به اینکه به صورت یک انسان مجسم شو، مدتی پیش او باش تا از نزدیک او را بشناسی، آن وقت ما جوابت را می دهیم. او به صورت یک انسان درآمد و رفت در نزدیکی او، او هم شروع کرد به عبادت کردن. مدتی با او هم شکلی کرد تا کم کم با او انس گرفت و توانست باب سخن را با او باز کند. یک وقت این ملک رو کرد به این عابد، نگاه کرد به آن دره و آن دشت که خیلی سبز و خرم بود و سبزه زیادی داشت و گفت: عجب جای باصفایی است، چه جای خوبی است برای عبادت!
عابد جواب داد: بله، چه جای خوبی است، ولی یک غصه همیشه در دل من هست و از این غصه خیلی ناراحتم. گفت: چه غصه ای داری؟ گفت: ای کاش این خدای ما یک الاغ سواری می داشت، می فرستاد اینجا، ما برایش می چراندیم. فرشته فهمید این، معرفت در کارش نیست. عمل بی معرفت ارزشی ندارد. آدمی که خدایی را عبادت می کند که درباره آن خدا فرض می کند که یک الاغ داشته باشد، چنین آدمی تمام عمر زحمت بکشد و جان بکند، چه ارزشی و چه اثری دارد؟
پس یکی از چیزهایی که ارزش عمل را از نظر کیفیت بالا می برد معرفت است. چرا در باب زیارات این قدر آمده است که مثلا هر کسی که امام را زیارت کند به شرط اینکه او را بشناسد چنین و چنان است؟ زیرا اساس، شناخت است. اینکه بعضی از اشخاص شبهه می کنند که یک قطره اشک برای امام حسین (ع) مگر می تواند این قدر ارزش داشته باشد، پاسخ این است که گاهی ممکن است انسان آن قدر برای امام حسین بگرید که اگر اشک همه عمر را جمع کنند یک استخر بشود و هیچ ارزشی هم نداشته باشد.
ولی یک انسان ممکن است به اندازه یک بال مگس برای امام حسین اشک بریزد که ارزشش از آن استخر اشک دیگری خیلی بیشتر باشد. بنابراین یکی از چیزهایی که عمل انسان را احسن می کند، یعنی درجه عمل را بالا می برد و اصوب می کند، معرفت خداوند است، و همان معرفت است که به دنبال خودش هیبت و خشیت و احساس عظمت می آورد. درباره پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) خیلی زیاد رسیده است که وقتی برای نماز آماده می شدند، منقلب می شدند. امام حسن مجتبی (ع) تا می خواست برای وضو گرفتن آماده شود، رنگ در چهره اش باقی نمی ماند. وقتی از امام می پرسیدند که چرا؟ می فرمود: می دانید به حضور چه عظیمی دارم می روم؟ یعنی شما انسانها اگر بخواهید به حضور یک صاحب قدرتی، صاحب سلطه ای، پادشاهی بروید چطور خودتان را جمع و جور می کنید، من می خواهم به حضور یک چنین ذاتی حاضر شوم. این، حد و درجه معرفت را نشان می دهد. دو رکعت نمازی که با چنین حضوری خوانده شود بیشتر است از میلیاردها نماز دیگری که دیگران بخوانند.
📚منبع: مرتضی مطهری- آشنایی با قرآن 8- صفحه 137 تا 141
#شهید_مطهری
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
هدایت شده از قاصدک
🔰 کانال قاصدک را به دوستان خود معرفی بفرمایید.⬇️🌹🌹
#تربیت_نیروی_مومن_انقلابی
@ghasedak40
🌷 ۱۱ نکته تربیتی درقرآن:
🌷۱.حلال خوری.۵۱ مومنون
🌷۲.تشویق خانواده به نماز.۱۳۲طه
🌷۳.خود وخانواده راازگناه بازداریم:۶تحریم
🌷۴.بدی هاراباخوبی جواب دادن...۳۴ فصلت
🌷۵.تشویق کارهای خوب۱۰۳ توبه
🌷۶.سرزنش نکردن کارهای بد.کافی ج ۲ ص۳۵۶
🌷۷سخاوت برای جذب دلها۶۰ توبه
🌷۸.اهل عمل بودن:........۲صف
🌷۹.خوش اخلاقی..۱۵۹ آل عمران
🌷۱۰.احترام به شخصیت کودکان
خصال ص۲۷۲ح ۱۲
🌷۱۱.زیبا و بانرمی سخن گفتن......۴۴طه
🌷ارزش تربیت:
من احیانا فکانما احیاالناس جمیعا......۳۲مائده
نجات یک انسان ازجهنم وبدبختی،به قدرنجات همه ارزش دارد.
قَد عاداكَ مَن سَتَرَ عَنكَ الرُّشدَ اتِّباعا لِما تَهواهُ
كسى كه به خاطر پيروى از دلخواه تو، راه درست را بر تو پنهان دارد، بي گمان با تو دشمنى كرده است
#امامجوادعلیهالسلام
#أعلامالدينحدیث۳۰۹
📖 #آرامش_و_آسایش
انسانها نوعاً در این دنیای پر هیاهو به دنبال گمشده ای هستند که آنها را به نوعی مناسب و صحیح آرام کند. آری ، آرامش ، گمشده و جزء لاینفک هر زندگی به شمار می رود.
قرآن کریم کتاب هدایت همه بشریت و قانون اساسی جاودان اسلام است به طرز بسیار زیبایی این موضوع را ترسیم کرده و می فرماید:
هُوَ الَّذی خَلَقَکُم مِن نَفسٍ واحِدَةٍ وَ جَعَلَ مِنها زَوجَها لِیَسکُنَ اِلَیها. او کسی است که شما را از یک ماهیت آفرید و همسرش را از آن قرار داد، تا بدین وسیله ، آرامش یابد. سوره مبارکه اعراف ، آیه ۱۸۹
امام سجاد علیه السلام می فرماید: خداوند همسر را مایة آرامش و انس قرار داده تا انسان در کنار او آسایش یابد. این آسایش ، محدود و یک طرفه نیست بلکه مرد شایسته، مایه آرامش زن و زن شایسته هم ، باعث آرامش مرد است.
علی علیه السلام فرمودند: وقتی به خانه می آمدم و به زهرا سلام الله علیها نگاه میکردم همه غم و اندوهم برطرف میشد. هرگز کاری نکردم که فاطمه علیها السلام از من خشمناک شود ، فاطمه علیها السلام نیز هرگز مرا خشمناک نساخت
مسند الامام الرضا، ج ۲ ، صفحه ۵۲۶
✅ اصلاح اخلاق
🔻اصلاحِ اخلاق، تنها و تنها يك راه دارد ... آن هم عبارت است از: تكرار عمل صالح و مداومت بر آن البته عملي كه مناسب با آن خوي پسنديده است، بايد آن عمل را آن قدر تكرار كند و در موارد جزئي كه پيش مي آيد آن را انجام دهد تا رفته رفته اثرش در نفس ( مستقر شده ) و در صفحه دل او نقش ببندد (و از بین نرود) .
(علامه طباطبایی ره - تفسیر المیزان)
🌸 #خانواده_ایرانی | عشق ورزی و محبت به همسر مستحب است
🔻رهبر انقلاب: عشق و عاطفه جوشان از خصوصیّات اصلی جامعه اسلامی است؛ عشق به خدا، عشق خدا به مردم؛ «یحبّهم و یحبّونه»، «ان اللَّه یحبّ التّوابین و یحبّ المتطهّرین»، «قل ان کنتم تحبّون اللَّه فاتّبعونی یحببکم اللَّه». محبت، عشق، محبت به همسر، محبّت به فرزند...
۱۳۷۷/۰۲/۱۸
📜 مطالعه نسخه کامل خطِ۲۹۶:
farsi.khamenei.ir/news-content?id=48261
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مادرم کرده سفارش که بگو اول ماه
بابی انت و امی یا ابا عبدالله...
#صلاللهعلیڪیااباعبدالله
#ویدیو_استوری
┄┅┅❅💠❅┅┅
📚 حکم حدث اصغر هنگام غسل
💠 سؤال: اگر هنگام #غسل کردن، کاری که صرفا #وضو را باطل می کند (#حدث_اصغر) پیش آید، آیا غسل هم باطل می شود؟
✅ جواب: غسل باطل نمی شود، اما برای نماز باید وضو بگیرد.
#احکام_غسل #احکام_غسل_جنابت
هدایت شده از قاصدک
🔰 کانال قاصدک را به دوستان خود معرفی بفرمایید.⬇️🌹🌹
#تربیت_نیروی_مومن_انقلابی
@ghasedak40
▼حرف روز
کابينه شايستگان!
فرصت چنداني تا آغاز به کار دولت جديد باقي نمانده است و در اين ايام هرروز شايعات فراواني در مورد اعضاي کابينه احتمالي شنيده ميشود. بايد توجه داشت که:
الف-برخي چهرهها در تلاشاند تا نامزدهاي مورد نظر خود را به کابينه نزديک کنند، لذا با اين هدف دست به انتشار اين اخبار و رسانهای کردن نامها میکنند! ب- برخي رسانهها نيز براي آنکه مشتريان خود را راضي نگه دارند و يا حتي مشتریان جديد به دست آورند، هرروز فهرستی جدید از کابينه دولت سيزدهم منتشر میکنند! ج- برخي اعلام ليستها نيز با هدف تخريب دولت انتشار مييابد! تا از هماینک مخالفين و منتقدين را تحريک نمايند! در اين ميان اين آرزو جاي يادآوري دارد که ایکاش نظام انتخاباتي کشور به نحوي بود که نامزدهاي رياست جمهوري، نمايندگان گروهها و تشکلهاي سياسي بودند تا رأیمان بهجای فرد، به يک تيم مشخص و حتي کابينهاي معين تعلق ميگرفت تا در روز انتخاب، اوضاع دولت آينده بیشازپیش براي رأیدهندگان آشکار میشد! بااینحال، از رئیسجمهور منتخب انتظار میرود که در بستن کابينه به ملاحظات زير توجه نمايد: 1- حق قانوني رئیسجمهور منتخب است که از آشنايان و معتمدين خود در کابينه استفاده نمايد؛ اما در همين انتخاب نيز ملاک و معيار بايد شایستهسالاری باشد. بدون شک تخطي از اين شاخص و کنار گذاشتن آن، تخطي از عهد و پيماني است که بين رئیسجمهور و جمهور در پاي صندوقهاي رأی در 28 خرداد بسته شده است. 2- شايستهسالاري حکم ميکند که منتخب مردم در بستن کابينه بهدوراز تعلقات جناحي عمل کرده و شايستگان را حتي از اردوگاه سياسي ديگر هم به خدمت گيرد. اين امر اعتبار ارزشمندي براي رئیس دولت خواهد بود که ماحصل آن کارآمدسازي، بدون وابستگی به تعلقات جناحي خواهد بود. 3- در فراجناحي بستن کابينه، حفظ يکپارچگي دولت و هماهنگي دروني، شاخصي است که منتخب مردم بايد به آن توجه نمايد.
نکته پایانی: اين ايام، روز تهاجم سهم خواهان به سمت رئیسجمهور منتخب است و بسياري از احوالپرسیها و سلام و علیکها و عرض ارادتها بدون غرض و طمع نيست! لذا آقاي رئيسي میبایست در بستن کابينه تنها به شلوغيهاي اطراف ننگرد و شايستگان را حتي در ميان آنها که در دوردست ایستادهاند، ببيند و به خدمت گيرد! بدون شک با تشکيل «کابينه شايستگان» است که انتظارات از دولت سيزدهم برآورده خواهد شد! (نویسنده: مهدی سعیدی)
▼گزارش روز
مذاکره از روی ناچاری!
آخرین گزارش سهماهه وزارت امور خارجه در خصوص اجرای برجام، دیروز تقدیم کمیسیون امنیت ملی مجلس شد که شامل آخرین وضعیت برجام و مذاکرات صورت گرفته در وین است.
گزاره خبری: 1-سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص وضعیت مذاکرات وین تا این مقطع، اظهار داشت: «باتوجه به پیشرفتهای حاصله میتوان این ارزیابی را ارائه نمود که به پایان مذاکرات وین نزدیک شدهایم. برخی موضوعات حلنشده کماکان باقی است ولی آنچه اهمیت دارد این است که وزن موضوعات حلشده خیلی بیشتر از مسائل حلنشده است. ما مسیر زیادی را تاکنون طی کردهایم اما این راه باقیمانده از مسیر، مسیر سادهای نخواهد بود». 2- در همین راستا، روزنامه آرمان ملی نوشت: «آمریکا میخواهد این مذاکرات مقدمه مذاکرات بعدی و همچنین طولانیتر و سختتر شدن برجام و مسائل منطقهای و موشکی باشد درحالیکه ایران موافق اضافه شدن هیچچیزی به برجام نیست... بخشهای آسان مذاکرات به پایان رسیده و طرفین آن را پشت سر گذاشتهاند، اکنون ما به قسمت سخت مذاکرات رسیدهایم که عبور از آن نیازمند تصمیمات سخت است، اما هیچکدام از طرفین هنوز آمادگی ۱۰۰ درصدی برای گرفتن این تصمیم سخت را ندارند!».
گزاره تحلیلی: تصمیم سختی که این رسانه اصلاحطلب از آن یاد میکند، نه از سوی ایران، بلکه میبایست از سوی طرفهای غربی و طرف خارجشده از برجام گرفته شود؛ خواستههای ایران از طرفهای میز مذاکره در وین، مشخص و معین است؛ اول، ایران میخواهد تمامی تحریمهای هستهای، مطابق متن برجام لغو شود. دوم، ایران تضمینی میخواهد تا داستان ترامپ تکرار نشود. این دو خواسته، کمترین انتظاری است که مورد تأیید طرفهای روسی و چینی نیز قرار گرفته و بارها بر آن تأکید شده است؛ اما آمریکا همچنان بر باقی ماندن بخشهایی از تحریمها تأکید دارد و برای برداشته شدن الباقی تحریمها نیز همچنان امکان اعمال مجدد آنها به بهانههای مختلفی همچون حقوق بشر نیز وجود دارد و آمریکا حاضر به پذیرش هیچ تعهدی در این زمینه نشده است؛ همچنین درخواست دوم ایران یعنی عدم خروج مجدد آمریکا از برجام، نیاز به تصویب در مجالس کنگره و سنای آمریکا دارد و دولت بایدن تاکنون زیر بار آن نرفته است. بااینحال، ایران از فشارهای اقتصادی حداکثری که بعد از خروج آمریکا از برجام، اعمال شد، تا حدود زیادی خارجشده و به مسیر توسعه درونزا روی آورده است. دولت و دیپلماتهای مذاکرهکننده کشورمان در وین میبایست این نکته را همواره در خاطر داشته باشند که اگر امروز کشورهای غربی حاضر به نشستن بر روی میز مذاکره با ایران شدهاند به دلیل آن است که آنها از طریق تحریم و جنگ اقتصادی نتوانستند به هدف خود برسند و تنها گزینه باقیمانده برای آنها، مذاکره با ایران اسلامی است؛ پس عاقلانه نیست که هر از چند گاهی زمزمه عدول از خواستههای بهحق ایران توسط برخی از چهرههای سیاسی و رسانههای معلومالحال شنیده شود! (نویسنده: فرهاد کوچکزاده)
▼ خبر ویژه
سند تحول رئیسی برای دولت!
رئیسجمهور منتخب مردم با توجه به موفقیت سند تحول قضایی، پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، تدوین «سند تحول دولت» را نیز در دستورکار قرار داده است. این سند بر پایه روش SWOT که یکی از ابزارهای برنامهریزی استراتژیک بوده و برای ارزیابی وضعیت داخلی و خارجی یک سازمان است، طراحیشده تا از طریق آن نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای آینده شناسایی شود. پس از شناسایی این مسائل، همچون سند تحول قضایی، برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت برای رفع آنها تدوین شود. درمجموع میتوان گفت با این پروسه، آقای رئیسی میخواهد وزرایی را انتخاب کند که با ایدههایی که دولت آینده باید آن را دنبال کند، همسو باشند و دولتی منسجم و همسو شکل بگیرد.
📖 #امید_تنها_دارایی
ابوریحان خانه یکی از بزرگان شهر میهمان بود. از اندرونی خانه، صدای میزبان را می شنید که در حال اندرز و نصیحت است
شخصی به او می گفت: من هر روز نقشی بر دکان خود افزون کنم و گلدانی خوشبوتر از پیش ، جلوی او بگذارم بلکه عشقم از آنجا گذرد و به زندگیم باز آید
میزبان به او گفت: عمر کوتاه است و عقل تعلل را درست نمیداند ، آن زن اگر تو را می خواست حتما پس از سال ها باز می گشت. پس یقین دان، دل در گروی مردی دیگر دارد و تو باید به فکر آینده خویش باشی ...
سه روز بعد وقتی ابوریحان در حال خداحافظی از دوست خود بود خبر آوردند همان بنده خدا که نصیحتش نمودید بر بستر مرگ افتاده و سه روز است هیچ نخورده
میزبان قصد پوشیدن لباس کرد برای دیدار آن مرد ، ابوریحان دستش را گرفت و گفت نَفَسی که سردی را بر گرمای امید میدمد مرگ را به بالین او فرستاده. میزبان سر خود را خم کرد و سکوت کرد
ابوریحان شخصا به دیدار مرد رفت و با سخن های زیبا گرمای امید را به او بخشید و آن مرد هم دوباره آب نوشید. بزرگی می گفت هیچ گاه امید کسی را ناامید نکن ، شاید امید تنها دارایی او بود