🔹امام صادق عليه السلام:
پسرها نعمت اند و دخترها حسنه. خداوند، از نعمت ها سؤال میکند و بر حسنات پاداش می دهد.
البنونَ نَعيمٌ، وَ البَناتُ حَسَناتٌ، وَ اللَّهُ يَسأَلُ عَن النعيم،
ويُثيبُ عَلَى الحَسَناتِ.
📕الکافی جلد6 صفحه 7
🌹ولادت با سعادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختران مبارک .
🌹
45.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیات سید الساجدین علیه السلام آزادگان اردوگاه موصل دو ، منزل یکی از آزادگان اردیبهشت ۲۴۰۳
43.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 با ما همراه باشید👇
#️⃣ #موسم_آزادگی
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سخنرانی در مجمع عمومی صنف تولیدکنندگان چوب و تخته ۱۴۰۳.۲.۲۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این منظره کم نظیر را به یکی از اهالی فرهیخته مازندرانی نشان دادم گفت طبیعتا بخشی از طبیعت پر جاذبه شمال است !
اما شگفت زده شد زمانی که خبر دادم اینجا طبیعت اردیبهشتی شهر راز در خراسان شمالی است !
این جا سرزمین مادری من است و یاد نامش هماره جانم را می فزاید 🌷🍀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نماهنگ | کوچه پس کوچه های مشهد
🔹با نوای حاج علی ملائکه
با لهجه زیبای مشهدی
🌟🌿🌟🌿🌟🌿🌟
« در باره تعطیلی شنبه !»
« تبصره - تمامی دستگاههای اجرایی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت رسانی از قبیل بیمارستانها مراکز بهداشتی درمانی مراکز بهزیستی بانکها و اماکن ورزشی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته از روز یکشنبه تا پنجشنبه تنظیم نمایند ...»
این متن همان دستپخت پر بحث کمیسیون اجتماعی است که به تصویب صحن رسید و معروف شد به قانونی شدن تعطیلی شنبه ها در صورت تایید شورای نگهبان .
مقدمتا عرض می کنم که در اسلام
اصل بر کار و تلاش است آن هم از نوع جهادی که شرایط امروز ما بر چنین روشی تاکید می کند پس نفس افزودن به روزهای تعطیلی آن هم در سال جهش تولید با مشارکت مردمی خود اعجاب انگیز است . بار مالی عمومی دولت و بخش خصوصی را هم باید متخصصان محاسبه کنند
از سویی اصلا با فرض ضرورت به کاهش زمان کاری نیاز به ارایه طرح یا لایحه برای تنظیم ساعات اداری نبود و دولت می توانست خود تصمیم مقتضی را بگیرد کما این که سال هاست مدارس کشور با تصمیم یک وزارتخانه یا هیات وزیران تعطیل است و همین طور ادارات تهران و برخی کلان شهرها روزهای پنجشنبه تعطیل اند .
لایحه اولیه دولت ارائه خدمت رسانی از شنبه تا چهار شنبه است و نگاه اولیه مجلس هم واگذاری امر به خود دولت بود اما در طی فرایند اتفاق دیگری افتاد .
استدلال های اقتصادی و تجاری در این مساله کاملا نامطمئن بلکه مشکوک است ؛ موافقان تعطیلی شنبه در عین تظاهر به پرهیز از زوایای فرهنگی اعتقادی اجتماعی و حتی سیاسی طرح، سعی کردند از جواب دفتر برخی مراجع که طبیعتا ناظر به نحوه تنظیم سوال است برای قبولاندن مراد خود بهره گیرند .به عبارتی هم طرف مقابل را به ایدئولوژی سازی موضوع و اظهار نظر غیر تخصصی متهم کردند و هم خود با تحریک جنبه فقهی ایدئولوژی قضیه برخی مرددین را وادار به همراهی نمودند .
این ملاحظه را نباید فراموش کرد که که استفتاء و فتوا ناظر به حکم کلی است و نه تعیین مصداق ، حتی با این فرض که شناخت مصداق به صدور فتوای صائب تر کمک می کند باز هم مجتهد مکرم به واقع در کسوت آحادی از کارشناسان قرار می گیرد و از این باب نظر او محترم است اما حتی برای مقلدانش فصل الخطاب نیست .
به واقع باید پرسید( جدای از نظر حاکم اسلامی و ولی امر که طبعا مطاع و در حکم قانون است ) در این موضوع به صرف این که عالمی یا علمایی بفرمایند تعطیلی شنبه تشبه به کفار نیست آیا واقعا چنین است ؟!
جالب است که در متن فتوای منسوب به دفتر یکی از مراجع آمده است چون در تعطیلی روز شنبه رونق اقتصادی منظور است و قصد تشبه به کفار نیست پس حرمت ندارد ! اما سوالی که مطرح است آیا در این مساله قصد فعل ، علت حکم است که فقدانش نافی حرمت باشد یا صرف تحقق موضوع تشبه ، ولو بدون قصد برای حرمت کفایت می کند؟
یادمان باشد در مساله مشابه در فتوای معروف امام خمینی ره در جواز بازی شطرنج با قیود ذکر شده فرض سوال تغییر موضوع شطرنج از آلت خاصه قمار به یک بازی فکری و مفید بود اما این که با وجود ثبات موضوع صرف عدم قصد کفایت می کند یا نه ، بحث جدیدی است .از سویی آیا قائلان به چنین مساله ای با الغاء خصوصیت این حکم را در سایر موارد مثل ربا و.. می پذیرند ؟ در مقام لطیفه آمده که به کسی گفتند شرب خمر معصیت است گفت من برای لذتش می نوشم نه به قصد معصیت !
√ در شرح این شریفه قرآنی « وَأَنَّ هَٰذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ ۖ وَلَا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ﴾برخی مفسران می گویند این راه هایی که تبعیت از آن نهی شده شامل سلوک و سنت یهود نصاری مجوس و سایر اهل بدعت و گمراهی است . تفسير القرطبي (7/138).
برخی افراد مدعی اند که این مصوبه فقط آثار اقتصادی ( به زعم آنان مثبت) از باب هماهنگی و همزمان شدن با جریان اقتصاد جامعه جهانی دارد و عجیب آن که برخی تبعات فرهنگی اعتقادی سیاسی و اجتماعی آن را کلا منکر می شوند ! اما واقعا آنچه به عنوان آثار اقتصادی یاد می کنند اگر نگوییم منفی لااقل مشکوک و ثابت نشده است .
خیلی عجیب است که طرفداران تعطیلی شنبه با تاکید بر بعد مثبت اقتصادی هر گونه اثر محسوس آن بر ساحت فرهنگ اعتقاد اجتماع و سیاست را نادیده می گیرند ! باید گفت اینان یا متوجه کنه مساله نیستند- که کمی بعید است - یا دچار حالت تجاهل العارف هستند . البته زندگی امروز در هم تنیده و شبکه ای است و ابعاد مختلف آن به شدت در حال تاثیر و تاثر از هم می باشد . هر قوم و ملتی که از مبادی و ارزش های خود ولو با نیت خوب دست بردارد در مسیر زوال و اضمحلال فرهنگی و تمدنی قرار خواهد گرفت .قرآن کریم و شرع انور در تعیین مصادیق ، برای جامعه و عرف مومنین ارزش خاصی قائل است ؛ فرمود : « { خُذِ ٱلۡعَفۡوَ وَأۡمُرۡ بِٱلۡعُرۡفِ .. }یکی از معانی عرف همین توجه به ارزش های شناخته شده و حاکم بر جامعه است .
پر واضح است بسیاری موارد به صورت تدریجی اتفاق می افتد همان چیزی که امروز از آن به « سیاست قورباغه آب پز » یاد می شود .امروز تعطیلی شنبه فردا موردی دیگر و اندک اندک به قول شاعر ؛
عابدی به آب روشن می طهارت کرد
و رفته رفته به این کار زشت عادت کرد .
رسول خدا ص فرمود : «لَتَتْبَعُنَّ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ؛ شِبْرًا شِبْرًا، وَذِرَاعًا بِذِرَاعٍ، حَتَّى لَوْ دَخَلُوا جُحْرَ ضَبٍّ تَبِعْتُمُوهُمْ، قُلْنَا: يَا رَسُولَ اللَّهِ! الْيَهُودُ وَالنَّصَارَى؟ قَالَ: فَمَنْ؟!». شما وجب به وجب و قدم به قدم راه گذشتگان را می روید تا جایی که اگر وارد لانه سموری شده باشند تقلید خواهید کرد پرسیدند یا رسول الله مقصودتان تبعیت از یهود و نصاراست ؟ فرمود : پس کی ؟!
اسلام از تابعانش انتظار دارد که فردی و جمعی غیور و خودباور باشند . حتی حضور در جمع کافران و محافلشان و نحوه تهنیت و تعزیت به آن ها در مناسبات باید حساب شده باشد . حضور بدون حکمت در مجالس آنان چه بسا مصداق عدم عمل به « وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ » الفرقان:72، باشد.بر قول و فعل باطل و شبهه دار نباید صحه گذارد . پس با همه احترام برای مجلسیان و تصمیماتشان حق داریم بپرسیم چگونه نهادی که در راس امور جمهوری اسلامی است به کاری که لااقل شبهه انگیز است رسمیت می بخشد ؟ در جایی دیگر فرمود : «من تشبَّهَ بقومٍ فهوَ منهم»هر کس همراستایی و تشبه به قومی را در پیش گیرد جزء آنان می شود . چرا برخی با ساده انگاری می گویند ما شنبه را در کشور اسلامی تعطیل رسمی می کنیم ولی شبیه آنان نخواهیم شد ؟! حکایت کنند که کسی منزلش در حاشیه جاده خودروهای سنگین بود خبرنگار پرسید این همه تردد و سر و صدای خودروها اثری بر روح و روان شما ندارد ؟ گفت به نام خدا ، ن ن ن ..نه !
خلاصه ما در اسلام به مخالفت ، عدم همراهی غیرحکیمانه و حتی به جهاد کبیر با مشرکان و کافران امر شده ایم و این نقطه ناروشن و سوال برانگیز که تعطیلی شنبه و شبهه تشبه به کفار آن را نمی شود در محاق برد و صورتش را پاک کرد .فرمود : « { فَلَا تُطِعِ ٱلۡكَـٰفِرِینَ وَجَـٰهِدۡهُم بِهِۦ جِهَادࣰا كَبِیرࣰا } الفرقان: ۵۲] پر واضح است که مقصود از جهاد کبیر ورای جنگ و فراتر از اقدامات نظامی است . خوب است مجلسیان گرامی پاسخ دهند نسبت این مصوبه با عدم اطاعت از کفار و جهاد کبیر چه نسبتی دارد ؟ البته برخی نینگارند که ما وضعیت نظام بین الملل و تعاملات جاری الزامات و واقعیات آن را انکار می کنیم و کشور را جزیره ای جدا می پنداریم زیرا داستان در واقع عکس است و طرفداران تعطیلی شنبه در عمل کارکرد معجزه گون تکنولوژی تفاوت کار در شب و روز و بعد و قرب زمانی و مکانی را بی معنا کرده و تفاوت ساعات شرق و غرب ربع مسکون - که حصه تعطیلی هر روزی از هفته را در مراودات کاری و اقتصادی بین کشورها کم بلکه بی اثر می نماید - داده های آماری و چیزهای دیگر را انکار می نمایند .
امیدواریم شورای محترم نگهبان با فراست و فطانت کافی و بر اساس اصول مربوطه قانون اساسی موضوع را بررسی و اعمال نتیجه نمایند لیک
از سویی یادمان نرود بدنه متدین جامعه باز هم راه روشن خود را خواهد رفت و در نتیجه دوقطبی گری در جامعه برتلخی حکمرانی و شکاف اجتماعی خواهد افزود .آثار چنین تصمیماتی سال ها بلکه دهه های بعد ظاهر خواهد شد پس چنان مباد که این نظر بر اذهان غالب آید که آنچه در قواره برخی مجالس نمی شد طرح کرد با دست عزیزانی که به خیرخواهی و نیت نیکشان باور هست می شود به کرسی نشاند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺نماهنگ| با شما سربلندیم
📍کاری از موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی
#با_شما_سربلندیم
#دهه_کرامت
« یادداشت نماز جمعه ۱۴۰۳.۲.۲۸»
√ موسی علیه السلام از خدا خیر دنیا و آخرت خواست خداوند فرمود عذابم به هر که اراده کنم می رسد و رحمتم شامل همه چیز هستی می شود آنانی که اهل تقوا انفاق مالی و ایمانند .
√ در آستانه مولد حضرت رضا علیه السلام هستیم که مظهر رحمت و رأفت الهی است . هر که قبر آن امام را زیارت کند گویا عرش الرحمن را زیارت کرده امام رضا ع هم چون زهرای مرضیه سلام الله علیها پاره تن رسول الله صلی الله علیه وآله خوانده شده است .
√ امام رضا ع فرمود در زمان یوشع چهار رفیق بودند سه تا در خانه ای بودند چهارمی که دق الباب کرد به علت فقر رد کردند .آنان از او عذرخواهی نکردند روز بعد که در مسیر می رفتند ابری آتشی آمد و جان آن سه را گرفت یوشع نبی گفت خدا بر آنان به خاطر ظلم به تو خشم گرفت .باید مراقب حقوق دیگران بر خود باشیم چون همه چیز حساب و کتاب دارد .
√ امام رضا علیه السلام با همه اهل و همراهان در جلسه انس می نشست حتی کارگران و خادمان با او در یک سفره می نشستند . روزی همه بر سفره بودند مامون آمد حضرت به خاطر حفظ از شر مامون آنان را متفرق کرد اما مسوولان مراقب باشند به خاطر فرار از خیر رسانی به مراجعان از درهای اختصاصی و پنهانی رفت و آمد نکنند .امام رضا ع به فرزندش فرمود همیشه مبلغی همراه داشته باش تا سائلان را دست خالی رد نکنی .
√ چرا در دهه شصت با همه نا امنی ها و ترورها کسی نگران اصل نظام نبود چون مردم مسوولان را از خود می دانستند . امروز باید متولیان امور به آن سال ها برگردند .
√ امروز مسوولان میدانی و میانی هم باید چون رییس جمهور پرکار و در متن مردم باشند و الا یک دست صدا ندارد .
√ البته یادمان نرود که از طرفی ما واقعا در بعد رسانه و تبیین ماهیت و دستاوردهای نظام ضعیف عمل می کنیم .
√ امام رضا ع وقتی قصد کوفه یا بصره می کرد قبلا اطلاع می داد تا محافلی با مردم ایجاد شود و بتواند پای صحبت و سوالات آنان بنشیند و حل مشکل و شبهه کند .
√ به همین جهت آن بزرگوار به قدری مورد اعتماد مردم بود که پس از قتل سهل بن فضل توسط مامون او هم از ترس انتقام مردم به حضرت پناه آورد .
√ باز هم تقوا ، ملکه نفسانی و روحانی که حاجب از گناه و مرغب به ثواب است . این در پرارزش جز در سایه اعتقاد و ایمان قوی حاصل نمی شود حالتی که خداوند بین فرد و قلبش حائل می گردد .
√ امام رضا علیه السلام فرمود هر امام عهد و حقی بر دوش شیعیانش دارد یکی از این موارد زیارت قبور ائمه از سر رغبت و تصدیق به شأنشان است پس آن بزرگوار را زیارت کنیم تا در زمان مرگ ، قبر و حساب به دادمان برسد .
√ امروز امریکایی ها متحیرند که چه شده است با همه عده و عده و تکنولوژی و قدرت نظامی در برابر مقاومت کم آورده اند ؟
√ آنان بعد از طوفان الاقصی بلند پروازانه می خواستند بی هیچ امتیازی به همه خواسته هایشان برسند . چنان که در قضیه برجام هم به دادن کمترین امتیاز راضی نبودند .
√ اینک آنان در برابر طوفان نفرت دانشجویان و مردم جهان از صهیونیست ها و حامیانشان قرار گرفته اند . وزیر خارجه امریکا می گوید ریشه این استیصال در گوشی های هوشمند و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است . امروز دنیا فهمید مردم فلسطین بیش از هفتاد سال است در چنبره این جانوران صهیونیست گرفتارند و راهی جز حمله پیش دستانه در هفت اکتبر نداشته اند . به عبارتی به فضل مدیریت درست جنگ رسانه از سوی مقاومت سرنوشت رو به اضمحلال رژیم نامشروع برگشت ناپذیر است؛ حالا می فهمیم چرا به تعبیر رهبری معظم بزرگداشت نام و یاد شهدا کمتر از خود شهادت نیست .
√ آن جنایاتی که امریکایی ها و ناتو توانستند در جریان اشغال عراق افغانستان و غیره مخفی نگه دارند این بار نشد .امروز دنیا تا حد زیادی به ماهیت واقعی فرهنگ برتری جو و منفعت محور فرنگ واقف شده است .
√ مسأله مدیریت ذهنی مردم مقوله ای است که باید جدی گرفت و نسل های آتی را به صواب و خیر رهنمون شد . آنان در مسیر باطل خود قرص ایستاده اند و امثال تیک تاک را منکوب می کنند ولی درون کشور ما کسانی هنوز بلندگوی فرهنگ مخرب دشمنانند .خداوند به همه فهم درست و اراده برای ایستادن در مسیر حق عنایت کند .
☘🌷فکر می کردم امسال به دلایلی توفیق حضور در نمایشگاه کتاب را ندارم و به همین دلیل از درون عمیقا احساس غبن و خسران می کردم اما در آخرین ساعات بالاخره ورق برگشت و باغستان کتاب سی و پنجم قبل از آن که ستون خیمه بیندازد و چادر برچیند این طالب کتاب و علاقه مند به خواندن و شنیدن و نوشتن را نیز پذیرا شد . بی آن که از قبل پیش بینی کرده باشم در بازدید از غرفه ها جدای از کتاب هایی که به صورت غیرحضوری خریدم ،کتاب هایی را برای خواندن انتخاب کردم ؛
۱- مبانی و اصول تفسیر سیاسی
۲- چند قدم تا متن
۳- چگونگی تدریس دروس خارج
۴- پایاب شکیبایی
۵- سفرنامه های انگلیسی ها در ایران
۶- دو سفرنامه از جنوب ایران
۷- داستان هایی برای فکر کردن
۸- فریب کارساز در دفاع مقدس
۹- میان فزوده های شاهنامه
۱۰- مغالطات
☘🌷✅