eitaa logo
قواعد الاجتهاد
474 دنبال‌کننده
71 عکس
0 ویدیو
0 فایل
این کانال به منظور اشتراک گذاری مجموعه ای از: قواعد اصولی، فقهی، رجالی و ادبی تطبیقات فقهی و اصولی مسائل روشی که در فرایند اجتهاد موثر می باشد راه اندازی شده است. مشتاق تذکر اشتباهات و به دنبال اصلاح آن هستیم. ثواب این حرکت هدیه شد به روح حضرت زهرا س
مشاهده در ایتا
دانلود
استفتاء شماره ۱۶.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۶ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
💠 با توجه به اینکه وعده داده بودیم برخی نکات و تجربیات در حوزه نگارش را در روزهای پنجشنبه به اشتراک بگذاریم، نقل تذکرات استاد معزز حجه الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی نسبت به متن علمی یکی از رفقا (که راهنمای ایشان بودند) مناسب به نظر می رسد. 1⃣ در ارجاعات و فهرست منابع «الف و لام» از اسامی باید حذف شود؛ مثلاً: ابن ابی جمهور ( نه این ابی الجمهور) 2⃣ آخر تمام پاورقی ها و نیز فهرست منابع نقطه لازم است. 3⃣ در آخر تمام شبه جمله ها نقطه ویرگول و در پایان آخرین قسم نقطه لازم است؛ مثلا: در این حکم، به چند نوع دلیل، استناد شده است: الف) استدلال به اجماع؛ ب) استدلال به سیره؛ ج) استدلال به سنت. 4⃣ در تحقیقات علمی شایسته است ضمایر متکلم، ذکر نشود؛ بلکه به شکل مجهول تنظیم شود. مثلاً: باید گفت: این موضوع ... (نه اینکه: باید بگوییم این موضوع ) سپس در پایان، این قاعده ذکر می شود (نه اینکه: سپس در پایان، این قاعده را ذکر می کنیم) 5⃣ چکیده بایستی حاوی امور زیر باشد: 🔻معرفی موضوع در یک یا دو جمله 🔻ارائه هدف تحقیق دریک یا دو جمله 🔻روش تحقیق در یک شبه جمله 🔻سیر کلی تحقیق مطابق فصول اصلی آن 🔻نتایج اصلی در یک دو جمله 6⃣اگر بخواهیم مقدمه را خلاصه بنویسیم، می تواند مشتمل بر: 🔻تبیین موضوع 🔻 اهمیت موضوع 🔻 روش و فرآیند تحقیق 🔻 پیشینه تحقیق 🔻نوآوری های تحقیق 🔻معرفی بخشهای اصلی تحقیق، باشد. 7⃣ پیشینه تحقیق بایستی مشتمل بر: ذکر آثار پیشین و معرفی ویژگی های آنها، کاستی های آن آثار که تحقیق کنونی را لازم ساخته است، باشد. 8⃣ هنگام ذکر کتب تقریرات در فهرست منابع، بایستی اثر به مؤلف (مقرر) نسبت داده شود، اما پس از ذکر نام اصلی کتاب، دنباله نام کامل آن (که معمولاً اشاره به صاحب تقریر است) آورده شود؛ مثلاً: ....... محاضرات فی أصول الفقه، تقریرات الإمام السید أبوالقاسم الخوئی ره. 🙏با تشکر از صدیق ارجمند جناب آقای رضا میهن دوست که تنظیم این مطلب را عهده دار بودند.
اجتهاد معکوس 💠 در منهاج الصالحین چنین آمده است: "اذا جلس في المسجد على فراش مغصوب لم يقدح ذلك في الاعتكاف". ⏳علت اين حکم را بنویسید. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استنباط معکوس.mp3
402.5K
💠 پاسخ استنباط معکوس ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۷ 💠 مرحوم پدرمان دو ماه قبل با یکی از دوستان خود معامله ای انجام دادند و طی آن یک کارخانه را به صورت سه ساله و با دو برابر قیمت نقد خریداری نمودند. ❓اکنون که پدر ما به رحمت ایزدی رفته است سوال ما این است که وجه معامله به چه شکل باید پرداخت شود؟ الف) به همان شکلی که طی معامله قرار شده است. ب) به صورت نقد و به همان مبلغی که در قرار داد آمده است. ج) به صورت نقد و به مبلغ روز کالا ( نه به قیمت نسیه). د) لازم است میان فروشنده و ورثه خریدار بر سر قیمت توافق و مصالحه صورت پذیرد. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۷.mp3
481.2K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۷ گزینه صحیح 👈 گزینه ب درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۸ 💠 من و همسرم برای خانه دار شدن نذر کردیم ولی یادمان نیست که متعلق نذر ما چه بوده است؛ احتمال می دهیم روزه دو ماه رجب و شعبان باشد و احتمال می دهیم که روضه خوانی دهه اول محرم باشد و احتمال می دهیم چهل روز زیارت امام رضا علیه‌السلام باشد. ❓حال وظیفه ما را بنویسید. ضمنا همسرم اکنون (بعد از نذر) به دلیل بیماری توان روزه گرفتن ندارد. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۸.mp3
482.3K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۸ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۹ 💠 پدر من صاحب کارخانه بود ولی دو ماه قبل از عقد ما دچار ورشکستگی شده بود که به دلیل حفظ آبروی خود حتی به مادرم چیزی نگفتند. 🔻من و مادرم به خواستگاری همسرم رفتیم و ازدواج کردم. ❎ تا اینکه بعد از شش ماه من و خانواده همسرم متوجه قضیه شدیم، حال همسرم می خواهد با استفاده از خیار تدلیس فسخ عقد نکاح کند. ❓سوال من این است که آیا با توجه به عدم اطلاع ما از ورشکستگی پدرم با این پیش فرض که عقد را مبتنی بر کارخانه دار بودن پدرم منعقد ساخته باشیم (هر چند من چنین چیزی را به خاطر ندارم) آیا همسرم خیار تدلیس دارد؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۹.mp3
481.6K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۸ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
فرق تعارض دو نسخه از یک کتاب با تعارض دو نقل یک روایت 💠 از دید آیه الله خوئی، اختلاف نسخ یک کتاب همچون تعارض دو روایت نیست، بلکه از مصادیق اشتباه حجت با غیر حجت است که باید حکم کرد که روایت به هر دو نسخه آن از اعتبار ساقط است؛ به خلاف جایی که [حتی یک روایت را دو راوی به صورت متفاوت و با دو نقل مختلف روایت کرده باشند، که در حکم آن است که ] دو روایت وجود داشته باشد، در این صورت لازم است قواعد باب تعادل و تراجیح جاری شود. 🔽🔽🔽 "وقد ذكرنا في محلّه أن التعارض من جهة اختلاف النسخ خارج عن موضوع تعارض الروايتين لأنه من اشتباه الحجة بلا حجة كما أشرنا إليه في بحث التعادل والترجيح‌ حيث إنّا إنما نعتمد على رواية الكافي أو الوسائل أو غيرهما للقطع بأن الأول للكليني والثاني للحر العاملي وهما ثقتان ورواياتهما حجة معتبرة، فاذا اشتبهت النسخ واختلفت فنشك في أن ما رواه المخبر الثقة هل هو هذه النسخة أو تلك فهو من اشتباه الحجّة بلا حجّة الموجب لسقوط الرواية عن الاعتبار". 📚 موسوعه، ج۳، ص ۱۰۰. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
اجتهاد معکوس 💠 در رساله جامع آیه الله سیستانی چنین آمده است: "اگر فرد مالی را که از درآمد بین سالش تهیه کرده و مؤونه نيست، در اثنای همان سال به شخصی صلح خیاری نماید و انجام صلح مذکور در حد شأن وى بوده و عرفا از مؤونه اش محسوب شود، چنانچه بعد از گذشت سال خمسی، صلح مذکور را فسخ نماید و مال را پس بگیرد، آن مال درآمد سال جدید محسوب می شود ( نه سال گذشته) و چنانچه صرف در مؤونه نشود و تا انتهای سال باقی بماند، باید خمس آن داده شود". همچنین در این رساله آمده است: "اگر انسان معامله ای انجام دهد و در آن سود نماید، سپس طرف مقابل _ با وجود آنکه معامله لازم بوده و خیار فسخ ندارد _ از وی بخواهد که معامله را اقاله نماید و وی بپذیرد، خمس سودی که کرده ساقط نمی شود و باید آن را بپردازد؛ مگر آنکه از شأنش پذیرش اقاله باشد و اقاله قبل از فرا رسیدن سال خمسی او صورت گیرد". 📚 رساله جامع، ج۲، ص ۲۶۷. ⏳علت تفاوت این دو حکم چیست؟ ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
اجتهاد معکوس.mp3
480.8K
💠 پاسخ استنباط معکوس ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ٢٠ 💠 در طرح جدید دولت، یارانه ای تحت عنوان فجرانه به برخی دهک ها تعلق گرفته است؛ این اعتبار مربوط به خرید ۱۱ قلم کالای اساسی است. ❓اگر این اعتبار را برای خرید کالاهایی دیگر (غیر از ۱۱ قلم مذکور) مصرف کنیم و یا تمام آن را برای خرید یکی از اقلام مزبور هزینه کنیم چه حکمی دارد؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتا، شماره ۲۰.mp3
482.3K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۲۰ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ٢۱ 💠 طی تصادفی پدرم از دنیا رفت و فردی که مقصر بود و نمی توانست مبلغ دیه را بپردازد حاضر شد زمینی که در بیرون شهر داشت را به عنوان دیه بپردازد. ❓حال سوال این است که با توجه به اینکه به نظر معظم له دیه در حکم ما ترک مرحوم است و از آنجا که فرموده اید همسر مرحوم از زمین ملکی ارث نمی برد، در مفروض سوال آیا مادر ما از این زمین ارث می برد یا خیر؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۲۱.mp3
486.7K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۲۱ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ٢۲ ❓من به اشتباه صیغه نذر را صیغه قسم می دانستم به همین جهت برای امری این چنین نذر کردم که "و الله ......." حال وظیفه بنده را بنویسید. الف) وظیفه ای متوجه شما نیست. ب) باید به وظیفه کسی که نذر کرده عمل کنید. ج) باید به وظیفه کسی که قسم خورده عمل کنید. د) احتیاطا لازم است هم به وظیفه کسی که نذر کرده و هم کسی که قسم خورده است عمل کنید. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۲۲.mp3
482.7K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۲۲ گزینه صحیح 👈 گزینه الف درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ٢۳ 💠 زنی با فردی ارتباط داشته، حال نمی داند که آیا حلال بوده تا عده نگه دارد یا حرام بوده تا عده لازم نداشته باشد. ❓وظیفه وی چیست؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۲۳.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۲۳ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ٢۴ ❓من نذر کرده ام که در روز نیمه شعبان جشن با شکوهی بگیرم؛ از طرفی امسال میان نظر رهبر معظم انقلاب و مرجع تقلید بنده در ارتباط با آغاز ماه اختلاف افتاده است حال بفرمایید بر من واجب است روزی که در ایران مشهور است که نیمه شعبان می باشد به نذرم عمل کنم یا روز بعد از آن؟ ✅ نا گفته پیداست که این مساله در ارتباط با عاشورا و سایر مناسبت های مذهبی نیز ممکن است پیش بیاید. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۲۴.mp3
482.3K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۲۴ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
حکم جریان برائت در احکام وضعی.mp3
482.3K
حکم جریان برائت در احکام وضعی 💠 از دید آیه الله ، برائت در احکام وضعیه نیز جاری است؛ ایشان در این ارتباط می‌فرمایند: «هذا كلّه في الحكم التكليفي. و كذا الحال عند الشك في الحكم الوضعي، فيجري فيه جميع ما ذكرناه في الحكم التكليفي بناءً على كون الحكم الوضعي أيضاً مجعولًا مستقلًا كما هو الصحيح- على ما سنتكلّم فيه في بحث الاستصحاب إن شاء اللَّه تعالى- و إن كان بعض أقسامه منتزعاً من التكليف كالشرطية و الجزئية للمأمور به. و بالجملة: لا فرق بين الحكم التكليفي و الوضعي من حيث تقسيم الشك فيه إلى الأقسام الأربعة، و جريان الأصل العملي فيه». 📚 مصباح الاصول (طبع موسسه احیاء آثار السید الخویی) ج۱، ص ۲۸۹. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
استفتاء شماره ٢۵ 💠 پدر من ده سال قبل از دنیا رفت، در آن زمان مادر من از من که وضع مالی خوبی داشتم خواست مخارج دفن و کفن و ... را بپردازم تا هنگام تقسیم میراث از ما ترک به من بپردازد؛ تقسیم ارث به دلایلی اتفاق نیفتاد تا زمانی که مادرم شش ماه قبل از دنیا رفتند حال از سایر ورثه درخواست دارم که مبالغ خرج شده را به من بدهند ولی حاضر نمی شوند. ❓ بفرمایید آیا ایشان مجاز به عدم پرداخت مطالبات من هستند؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.