202030_1120080873.mp3
9.83M
اگر می خواهید در جریان این موضوع قرار بگیرید که روند تحولات سیاست خارجی ایران پس از اغتشاشات چه وضعیتی پیدا می کند، این صوت حدود ۱۰ دقیقهای را استماع کنید.
💠گامهای حساب شده
💠تأملی در سناریوی دشمن برای پساآشوب و راهبرد ایران
✍عزیز غضنفری
🎙آنچه از ظواهر و قراین برمیآید، این است که دشمن قصد دارد در فردای پس از آشوب سطحی از موضوعات سیاسی و بینالمللی علیه ایران را در پیش بگیرد. اجازه دهید مسئله به شکل دیگری مطرح شود...
#مذاکره
#منافع_ملی
#اغتشاش
#ایران_قوی
#صبح_صادق
#یادداشت_سیاسی
#دکترعزیزغضنفری
#صدای_انقلاب
@ghazanfari58
امیدها و دغدغهها-عزیز غضنفری
♻️آمریکایی ها و ناآرامی ها؟! کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد اگرچه دولت بایدن، دیپلماسی
⭕️داستان جدیدی که آمریکاییها بهراه انداختهاند چیست؟
🔶در پستی که مدت ها قبل با عنوان "آمریکا و ناآرامی ها"نوشتم و حتی در یادداشت دیگری که نوشته بودم و پس از انتشار در بالا به صورت صوت بارگزاری شده بر این نکته اصرار کردهام که آمریکاییها از طریق ایجاد ناآرامي ها در ایران و تکیه بر موضوع "بیثبات سازی" یا لااقل "بیثبات نشاندادن ایران" و انتشار این خط تبلیغاتی که برجام اولویت آنان نیست بدنبال کسب "امتیازات بیشتر" از ایران هستند. نکته مهم تر اما آن است که از سوی دیگر آمریکاییها از طریق واسطه ها به صورت مستمر بدنبال آنند تا توافق هسته ای به فرجام برسد. همان هنگام و در متنهای متعدد هشدار داده شد که استمرار اغتشاشات خیابانی و دامن زدن به آن در فضای رسانهای به ضرر بخش سیاست خارجی کشور و خاصه مذاکرات هستهای عمل خواهد کرد و موقعیت تیم مذاکرهکننده را در گام نهایی مذاکرات و سایر موضوعات سیاست خارجی در شرایط متزلزل و ضعف قرار خواهد داد.
🔶 در دو سه روز گذشته باز مقامات آمریکایی همين بازی تکراری گذشته را به راه انداخته اند. به گونهای که از یکسو می گویند فعلا توافق هستهای برای ما اولویت ندارد. حتی ویدئویی منسوب به بایدن که زمان دقیق بیان آن اظهارات مشخص نیست اما بهتازگی منتشر شده که در آن رئیس جمهور آمریکا می گوید برجام از نظر ما مرده است! در هر حال آمریکایی ها در این ماهها و روزهای گذشته بدنبال آن هستند تا اینگونه بنمایانند که بودن و نبودن برجام برای آنان اهمیتی ندارد. از طرف دیگر جوزف بورل را به اردن می فرستند تا با وزیر خارجه ایران دیدار و گفتگو کند. شما فکر می کنید اروپاییها بدون اجازه آمریکاییها و در حالی که میدانند نظر آمریکاییها درباره برجام منفی است، میآيند و با ایران درباره احیای توافق هستهای مذاکره می کنند؟!
🔶 اما پس داستان چیست و این رفتار دوگانه و به تعبیر آقای امیرعبداللهیان رفتار ریاکارانه مقامات آمریکا چه معنایی دارد؟ اجازه بدهید این پرسش را با خبر پاسخ دهم. آمریکاییها با برجستهسازی اغتشاشات اخیر و نیز دامن زدن به التهابات ارزی و ضریب دادن به آنها در فضای رسانهای صراحتا امتیازات بیشتر و غیر هستهای که حتی خارج از چارچوب مذاکرات صورت گرفته تاکنون است از ایران میخواهند. بگذارید به صراحت بگویم که آمریکایی ها "امتیازات بزرگ و بیشتر " از ایران مطالبه کردهاند. از منظر آمریکاییها برجام نه تنها نمرده است، بلکه با این تصور و برآورد که ایران در شرایط کنونی نیازمند به توافق هستهای است، به طور اساسی روی احیای برجام برای کسب امتیاز در برخی "پروژههای منطقهای و بینالمللی" حساب ویژه باز کرده اند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
✅معمای مخالفت با روحانیت( بازنشر)
روایت تحریف مردمیترین طبقه اجتماعی در ایران معاصر
🔹در سال ۱۳۳۹ در جلسه انجمن اسلامی دانشجویان اروپا در فرانسه که دکتر علی شریعتی نیز حاضر بوده فردی می گوید من از اسلام و مذهب و آخوندها خوشم نمی آید. دکتر شریعتی در پاسخ می گوید برای رد یا اثبات یک چیزی باید استدلال علمی و عقلی کرد و نه ابراز احساسات شخصی. مرحوم شریعتی در ادامه و در همان جلسه می گوید من بعنوان کسی که رشته کارش تاریخ و مسائل اجتماعی است، ادعا می کنم که در تمام این دو قرن گذشته، در زیر هیچ قرارداد استعماری، امضاء یک آخوند نجفرفته نیست، در حالیکه در زیر همه این قراردادهای استعماری، امضای آقای دکتر و آقای مهندس فرنگرفته هست.
🔹افراد و افکار مسئله دار در همه طبقات اجتماعی یافت می شوند. اما نکته اساسی آن است که روحانیت در طول تاریخ ایران به عنوان یک طبقه اجتماعی همواره در کنار مردم و خواست تاریخی آن ها عمل سیاسی و اجتماعی خود را تنظیم کرده اند. روحانیت در برابر قراردادهای ۱۹۰۵، ۱۹۰۷ و ۱۹۱۵ که اسناد و قراردادهای تجزیه و فروپاشی ایران بود و در مواجهه با قرارداد ۱۹۱۹ که ایران رسما تحت الحمایه انگلیس محسوب می گشت فریاد سر دادند و یک ایران را آگاه ساختند. دقیقا همان هنگامه ای که قاطبه روشنفکران مدعی دم فرو بستند و لام تا کام حرفی نزدند. مانند حالا که بخش هایی از جامعه در برابر سیاست قطعی دشمنان که "فروپاشی و چند پاره کردن ایران قوی" را دنبال میکنند و "پروژه ویران سازی ایران بزرگ" را در پیش گرفتهاند به خودآگاهی نرسیده اند و سطح بحث را به حجاب و بی حجابی و گشت ارشاد تقلیل می دهند!
🔹راز و رمز خبرسازی امپراتوری رسانه ای غرب علیه روحانیت نیز دقیقا به همین جا بر می گردد که روحانیت تنها طبقه ای است که هیچ گاه بر سر ایران(نه فقط انقلاب اسلامی) معامله نکرده و نخواهد کرد. جدای از این، همواره هدایتگر و چراغ راهنمای جامعه در برابر آماج دشمنیها بوده است. این البته به خصلتهای فکری و سیاسی مکتب اسلام و شیعه برمیگردد که سبب شده در طی تاریخ گذشته تاکنون روحانیت در همه پروژههای دشمنان علیه ایران اندیشه و عمل خود را در کنار مردم ایران تعریف و عملیاتی کند. در دوره تاریخ معاصر ایران تاالان اجتماعیترین و مردمیترین طبقه در ایران(تشکیلات سنتی روحانیت از همه شهرها تا دورترین روستاها)روحانیت بوده است. شما فقط به این بنگرید که امپراتوری دروغ چگونه شب را روز و روز شب جلوه میدهند و واقعیت تاریخ را تحریف میکنند.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
یکم دی ماه سال۹۴چنین تیتری بر صفحه اول روزنامه شرق نقش بست.انتخاب کننده این تیتر چه می دانست این عبارت، تاریخی می شود، در گذر زمان باقی می ماند و بعد از گذشت هفت هشت سال از آن، همچنان بحث برانگیز است. اما اجازه دهید جور دیگری به این موضوع نگاه کنیم. عبارت"امضای کری تضمین است" فقط یک تیتر ساده نیست که آن را بخوانیم و از کنار آن به راحتی بگذریم. این تیتر یک علامت آشکار از یک تفکر پرمخاطره برای منافع ملی است. زمانی که متن برجام در سال۲۰۱۵ برای بررسی وارد کشور شد، برخی افراد دلسوز از تیم مذاکرهکننده پرسیدند که تضمین اجرای برجام از سوی آمريکايی ها چیست؟ پاسخ دوستان تیم آن بود که" پرستیژ بینالمللی آمریکا ضامن اجرای برجام است". "امضای کری تضمین است" را باید در این چارچوب تحلیل کرد. معنای ساده آن این بود که آمریکا برای حفظ آبروی جهانی خودش هم که شده از اجرای تعهداتش سر باز نمیزند! نتیجه این تلقی از تضمین آن شد که دولت وقت آمریکا چنان که لیوان آبی را سر بکشد از کل توافق هستهای خارج شد، نه اینکه در اجرای تعهداتش کم بگذارد! حالا اما دولت رئیسی که رئیس دولت قبلی می گفت "شما اصلا بلدید با دنیا مذاکره کنید؟!" در متن احیای برجام در کنار تضمینهای سیاسی،حقوقی و اقتصادی"تضامین ذاتی" را گنجانده است، که این "تضامین ذاتی" از بیست و چند تضمین دیگر که در متن احیای برجام آمده ارزشش بیشتر است. نمی خواهم بگویم این تضامین معجزه میکند،اما ریسک عمل نکردن به تعهدات و خروج از توافق را برای یک بازیگری که میخواهد رفتار با محاسبه و توأم باعقلانیت داشته باشد بشدت افزايش میدهد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
امیدها و دغدغهها-عزیز غضنفری
⭕️داستان جدیدی که آمریکاییها بهراه انداختهاند چیست؟ 🔶در پستی که مدت ها قبل با عنوان "آمریکا و
بالاخره برجام مرده است یا زنده؟!
🔹رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبهای با رادیو آزادی اعلام کرد که برجام نمرده است، در عین حال گفت ايران فرصت بازگشت فوری به توافق هستهای را از بين برد!
🔹در متن بالا که با عنوان "داستان جدیدی که آمریکاییها به راه انداختهاند چیست؟ درباره مواضع جدید آمریکاییها در خصوص توافق هستهای توضیحاتی ارائه کردیم. حالا امروز نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در پاسخ به این سوال که «آیا برجام مردهاست؟» گفت: «شغل من نوشتن آگهی ترحیم نیست. شغل من ترویج و حفاظت از منافع ایالات متحده است. کاملا واضح گفتهایم که ایران در ماه سپتامبر، همه ما فرصت طلایی داشتیم که برجام را احیا کنیم. همه آماده همکاری بودند، حتی برای یکی دو روز تصور میکردیم که ایران هم آماده همکاری بود، اما در آخرین لحظه آنها با مطالباتی برگشتند که خودشان میدانستند توسط هیچ کس قابل پذیرش نیست. در نتیجه آنها بودند که فرصت برای بازگشت فوری و سریع به برجام را از بین بردند.»
🔹در پست بعدی درباره اينکه تأخیر در فرآیند پذیرش احیای برجام به رفتار جمهوری اسلامی ایران برمیگردد یا اقدامات آمریکا توضیحاتی خواهم داد. اما فعلا همین مقدار در جریان باشیم و بر نکته پیش گفته تأکید کنیم که برجام از منظر تیم فعلی آمریکا نه تنها نمرده، بلکه بر روی توافق هستهای برای حل برخی مسائل سیاست خارجی و داخلی خودشان حساب باز کردهاند.
@ghazanfari58
💢علت طولانی شدن فرآیند احیای برجام؛ ما یا آنها؟!
🔶التهابات پدید آمده در بازار ارز و دیگر بازارهای مهم اقتصادی، سخت شدن معیشت مردم و وقوع ناآرامیهای اخیر کشور سبب شده که برخی بگویند دولت باید از مدتها قبل، برجام را میپذیرفت تا کار بدینجا کشیده نشود که حالا آمریکاییها بخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و به فکر امتیازات بیشتر بیفتند. این افراد این را هم میگويند که دولت در تابستان ۱۴۰۱ منتظر آن بود تا زمستان سرد اروپا از راه برسد و در آن شرایط غربیها ناگزیر به پذیرش توافق شوند! ضمن اینکه روز گذشته رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از یکسو گفت برجام نمرده و از سوی دیگر تأخیر و تعلل در احیای برجام را به جمهوری اسلامی نسبت داد! در این باره به چند نکته اشاره می شود:
1⃣این باور که بخش مهمی از مسائل اقتصادی امروز ارتباطی به برجام ندارد، تقریبا بر سر آن بین کارشناسان اقتصادی با گرایشهای سیاسی گوناگون اتفاق نظر وجود دارد. بنابراین اینگونه نیست که برجام بسان عصای موسی باشد که به هر چیزی بخورد آنجا آباد میشود و سامان میيابد.
2⃣ اطلاعات موجود نشان می دهد که دولت بر روی زمستان اروپا، حسابی باز نکرده بود؛ چه این که در مردادماه که هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا متن جمع بندی شده را برای جمهوری اسلامی ایران ارسال کرد، تیم مذاکره کننده اگر در می یافت آن متن انتفاع اقتصادی پایدار اقتصادی ایران را تامین می کند و بسته شدن پرونده مباحث پادمانی را مشخص می سازد آن را قبول می کرد و لذا دلیلی برای مخالفت با آن وجود نداشت. اما مدتی بعد ایران با چارچوب ارائه شده جدید در اوج گرمای شهريورماه- که در شماره بعدی بیشتر توضیح داده میشود-از آن جهت که قابل دفاع و رو به جلو بود موافقت کرد و به سرمای پائیز و یا زمستان سرد اروپا نیز دل نبسته بود.
3⃣در اواخر مرداد و اوائل شهریورماه سال جاری با سفر مسئولان آژانس به ایران و رسیدن به راه حل هایی برای حل مسائل باقی مانده از جمله مباحث اختلافی پادمانی، چشم انداز ادامه مذاکرات و دستیابی به توافق هسته ای به طرز قابل ملاحظه ای جدی تر شد. در همین مقطع و در اوائل سپتامبر(اواسط شهریور) «دیوید بارنئا»رئیس موساد به آمریکا و اروپا سفر کرد؛ آن گونه که رسانه ها اعلام کردند هدف اصلی رئیس موساد گفتگو با مقامات آمریکا و اروپا و متقاعدسازی آن ها برای کنار گذاشتن توافق هسته ای با ایران بود. نتیجه این سفر موافق میل و نظر رئیس موساد پیش نرفت؛ اما دیوبد برنئا چندان هم دست خالی برنگشت. چون ضلع غربی مذاکرات هسته ای پذیرفتند تا ۱۰ آبان ماه که انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی برگزار می شود، اعلام احیای برجام به تاخیر بیفتد. اینجا بود که آمریکایی ها ملاحظه سیاست داخلی خودشان را نیز مد نظر قرار دادند و به ایران اعلام کردند که ادامه بخش نهایی مذاکرات و اعلام احیای توافق هستهای پس از ۱۷ آبانماه که در آن انتخابات میان دورهای کنگره برگزار خواهد شد، از سر گرفته میشود. این پیامهای آمریکا از طریق نماینده اتحادیه اروپا حدود۲۰ شهریور ماه به ایران رسید. حتی اگر ناآرامیهای پس از فوت خانم مهسا امینی اتفاق نمیافتاد باز تا پیش از ۱۷ آبان عملا اتفاق خاصی رخ نمیداد. حال که از ۱۷ آبان گذشته ایم آمریکا بخاطر شرایط کنونی ایران و با این برآورد که جمهوری اسلامی در موقعیت متزلزلی قرار دارد از ایران امتیازات بیشتری درخواست کرده است.
🔶 حال اگر روندی که به آن اشاره شد بدرستی بررسی شود درمی یابیم که ایران از زمانی که احساس کرد متن توافق، چارچوب قابل دفاع داشته و رو به جلو است هیچ گونه تعلل و تاخیر بیمورد نداشته است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🚫کنترل افراطیها؟!
🔸در شرایط حساس کنونی که دشمن میخواهد مردم و گروههای سیاسی و اجتماعی را در مقابل یکدیگر قرار دهد، جریانهای سیاسی مطرح کشور بکوشند عناصر افراطی منسوب به خودشان را کنترل نمایند. در اینکه امروز به دلایل گوناگون اوضاع معیشت سامان یافته نیست و مشکلات ناشی از آن بر دوش مردم سنگینی میکند تردیدی وجود ندارد. در اینکه مردم معترض به وضعیت اقتصادی کشور هستند نیز حرفی نیست. اما اینها آیا سبب میشود برخی افراد به جان و مال مردم بیفتند؟ آیا نام این اقدامات اعتراض است یا افکندن اغتشاش در جامعه؟
🔹آیا چشم بینایی است که دست آشکار دشمنان را در اغتشاشات اخیر انکار کند و یا نبیند؟ دشمنانی که به صراحت به عناصر اغتشاشگر پیام میدهند در اماکن دولتی و خصوصی آتش بیفروزید، به مأموران امنیتی حملهور شوید، مردم را بکشید و بگویید کار نظامیهاست، فرمان تجزیه ایران را به عوامل خود صادر میکنند و دهها کار ریز و درشت دیگر از او سر میزند دیگر چه باید بکند تا فردی رادیکال مانند عبدالله نوری در بیانیه سرشار از نفرتپراکنی، دروغگویی و اتهامافکنی که مینويسد باورش شود که واقعیتی به نام دشمن نیز هست و این همه به افراد و سیاستهای داخلی نتازد؟! دشمنی که به وضوح در حال برافروختن آتش و شعلهور ساختن جنگ داخلی بین مردم ایران است.
🔸چهرههای شاخص اصلاحات باید از امثال عبدالله نوری بخواهند تا آرام و قرار بگیرد و نه برای مردم و نه برای جریان اصلاحات هزینه نتراشد. عناصر مؤثر جریان اصلاحات آن روز که عبدالله نوری گفت نظام باید ادامه فعالیتهای هستهای را به رفراندوم بگذارد، باید او را بر سرجایش مینشاندند که چنین نکردند. در عصر جدید توسعه، رفاه و حتی سلامت بدون کسب فناوری هستهای ایجاد نمیشود. برخی افراد اصلاحطلب به گونهای درباره انرژی هستهای صحبت میکنند، گویی اینکه یعنی ساختن بمب اتم و یا آن چیزی است که بوسیله آن جمهوری اسلامی میخواهد حال مخالفینش را بگیرد و با آن پُز قدرتمندی بدهد.
🔶جریان اصلاحات آن روز که حرف عبدالله نوری با سخن رئیس رژیم صهیونیستی دقیقا عین هم شد باید کاری میکرد که او به خود آید، اما سیطره تفکر قبیلهگرایی سبب شد که از کنار مسئله بگذرند. عبدالله نوری درباره موضوع هستهای اظهارنظری دارد که مخاطب منصف آن را با گفتههای نتانیاهو مقایسه کند تا ببیند آیا تفاوتی در جملات این دو نفر و برداشتی که از این دو عبارت میشود وجود دارد یا ندارد! نخست جملات عبدالله نوری را مرور کنیم؛ «آسیبها، زیانها و فشارهايی كه به بهانه پروژه هستهای به ايران وارد میشود از حد گذشته است و حكومت بايد براى خروج از اين بنبست اقدام كند! حالا به اظهارات نتانياهو به نقل از روزنامه صهيونيستی و انگلیسیزبان «جروزالم پست» توجه كنيد: «مذاكره با ايران بیفایده است و ۱+۵بايد تحريمها و فشارها بر ايران را به سطحى از افزايش برساند كه مردم در ايران احساس بنبست كنند و به حاكمان براى خروج از بنبست، فشار بياورند تا فعاليت هستهای خود را متوقف سازند»!
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
باسلام و وقت بخیر
در توییتر دنبال نمائید. باتشکر
https://twitter.com/ghazanfari_58?t=kdmGbsJJ9bKuVvpicb3g5g&s=09
این خاصیت رسانه است که جای شب و روز را جابجا کند. از قضا رسانه برای همین تغییر ذهنیتها ساخته شده است. تا اینجا همه چیز طبیعی است. آنچه غیر عادی و مخاطرهآمیز به نظر میآید آن است که کسانی در اثر ضعف #سواد_رسانه در دام این فضاسازیها بیفتند و بمب نفرت در آنها تولید شود و امثال #مجید_رضا_رهنورد ایجاد کند که در نهایت به گفته خودش تحت تاثیر فضای مجازی به #برادر_کشی روی بیاورد.
@ghazanfari58
آنهایی که باید بدانند میدانند خود عراقچی هم میداند،متنی که از حیث تضامین،راستی آزمایی،کیفیت اجرا و...باقری درآورده،ظریف و عراقچی هرگز نتوانستند در بیاورند. نیاز به #عوض_کردن باقری نبوده و نیست. متن احیای برجام شهريورماه آماده بود که اعلام شود. مشکل اما این بود که آمریکاییها اعلام توافق را به بعد از انتخابات مجلس رژیم صهیونیستی(۱۰آبان) و میان دورهای کنگره آمریکا(۱۷آبان)موکول کردند و سپس به شما و اغتشاشگران دل بستند تا بلکه امتیازات بیشتر بگیرند! #عوضی_ها شما هستید که برخی را تحریک و تهییج کردید و به اغتشاش افکنی وادار ساختید تا دشمن بخواهد از آب گل آلود ماهی بگیرد و به کسب امتیاز بیشتر امیدوار شود!
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔶نکاتی درباره ادعای احیای برجام در اسفند ۹۹
✅ درباره اظهارنظر اخیر آقای روحانی که گفتند در اسفند ۹۹ امکان احیای برجام و رفع تحریمها وجود داشت چند سوال ساده و روشن وجود دارد:
✅ آیا صرف احیای برجام بدون اینکه انتفاع اقتصادی ملت ایران در آن تضمین شده باشد، ارزشی دارد؟ آیا متن و توافقی که آقای روحانی مدعی آن است در اسفند۹۹ دست یافتنی بود اما نگذاشتند، در آن انتفاع اقتصادی ایران ضمانت شده بود؟ پاسخ:هرگز
✅ آیا اینک برای ما نباید مهم باشد تا به گونهای متن توافق تهیه شود که لااقل ریسک خروج از برجام افزایش پیدا کند و رؤسای جمهور آمریکا آن کاری نکنند که ترامپ به آسانی کرد؟ آیا در متن اسفند۹۹ دولت روحانی، افزایش ریسک خروج از توافق برای طرفهای دیگر و مخصوصا آمریکا تضمین شده بود؟ پاسخ: خیر
✅ اینکه نهاد عالی امنیت ملی تا پیش از شهریور ۱۴۰۱ به دولت رئیسی نیز_بدون تحقق انتفاع اقتصادی_ اجازه موافقت با متن توافق هستهای را نداده است، معنایش آن است که منطق این مخالفت ها ماهیت منافع ملی دارد و نه موضوعات جناحی و حزبی.
✅ درشهریور ۱۴۰۱ ایران با در نظر گرفتن منافع اقتصادی کشور، چارچوب متن احیای برجام را قابل دفاع دیده و آمادگی خود را برای احیای برجام اعلام کرد. اما طرف آمریکایی نخست بخاطر برگزاری انتخابات مجلس رژیم صهیونیستی و میاندورهای کنگره آمریکا وسپس امید بستن به اغتشاشات داخلی در ایران برای کسب امتیاز بیشتر، موافقت با توافق را به تأخیر انداخته است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58