غذای روح
{زن و علم} ١/ آقاى ارناود کاذنو در کانون بحث و انتقاد دینی پرسید: چرا اسلام زنها را از مردها ضعيف
{زن و علم} ٢/
ادامه مطلب...
گفت: من نمى دانم ولى مسلم قبل از ظهور اسلام اين آزادى از آنها گرفته شده بود و در زمان اسلام زنها از آن بدبختى نجات يافتند ولى در عين حال اسلام هم آن آزادى را به آنها نداد که همدوش مردها در علم و دانش قدم بردارند.
گفتم:
اولا:
اگر اسلام فرموده زنها از نظر عقل و روحيات ضعيف تر از مردانند وضع فعلى آنها را پس از سلب آزادى و رکود فکر آنها به هر وسيله اى که شده خبر داده و به ذات و خلقت آنها کارى نداشته است.
و ثانيا:
چگونه اسلام زنها را در تحصيل علم و دانش آزاد نگذاشته و حال آنکه اولين دخترى که در خانه ى خود حضرت "پيامبر اکرم" (صلى الله عليه و آله) تربيت شده يعنى حضرت "فاطمه ى زهرا" (سلام الله عليها) دانشمندترين زنهاى جهان است.
دختر حضرت "على بن ابيطالب" (عليه السلام) زن شماره ى دوم اسلام حضرت "زينب" (سلام الله عليها) دومين زنى است که حتى در بين مردها کسى مانند او در شهامت و شجاعت و علم و دانش بعد از پيشوايان اسلام يافت نمى شود.
اسلام علاوه بر آنکه مانع از تحصيل علم زنها نشده بلکه آنها را فوق العاده به علم و دانش تشويق هم کرده و اين دو نمونه دختر دانشمند را به عنوان الگو و پيشوا، يکى از جانب حضرت "پيامبر اسلام" (صلى الله عليه و آله) و ديگرى از طرف خليفه ى اول پيغمبر اسلام حضرت "على بن ابيطالب" (عليه السلام) در رأس تربيت زنها قرار داده است.
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_مشکلات_جوانان
#زن #علم
@Ghazayeroohemofid
{آيا ملازمهاى بين تقوى و رسيدن به كمالات روحى وجود دارد؟}
خداى تعالى به مؤمنين خطاب مىكند كه «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ»
اى مؤمنين تقوى داشته باشيد. تقوى خيلى مهم است تقوى مسئلهاى است كه براى همه مردم بايد باشد. تقوى به كمالات روحى كارى ندارد. شما كمالات روحى داشته باشيد و نداشته باشيد بايد تقوى داشته باشيد.
تقوى يعنى انسان خودش را از گناه كردن نگه دارد و واجبات اسلامى را انجام بدهد حالا چه قلبت بخواهد يا نخواهد، بخواهى يا نخواهى بايد نماز بخوانى، روزه را بخواهى يا نخواهى بايد بگيرى، مگر مىشود انسان نماز را نخواسته باشد بخواند؟ بله بعضى تنبلاند و نمىخواهند كه نماز بخوانند ولى بايد بخوانند و به خودشان تحميل مىكنند كه نماز بخوانند و اين نماز خواندن تحميلى است ولى بعضى روى عشق نماز مىخوانند. بعضىها در نماز دائمون هستند، خوشا آنان كه دائم در نمازند. هميشه با توجه به خدا هستند. بعضى عباداتشان روى عشق و محبت است، واقعا عشق به خدا دارند و عبادت مىكنند.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_تقوا_اعتصام
#تقوا #کمالات_روحی
@Ghazayeroohemofid
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
عنوان کلیپ: الطاف پروردگار به زوار #امام_رضا (علیه السلام)
حضرت آیت الله سید حسن ابطحی (رحمة الله علیه)
تاریخ: ١١ ذی القعده ١۴١۶
مدت: ٢:١٩ دقیقه
@Ghazayeroohemofid
{میلاد مسعود حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیة و الثناء) را به همه مسلمانان جهان تبریک عرض می کنیم}
لطفا درباره روایت من لم يشكر المخلوق لم يشكر الخالق" توضيح دهيد.
پاسخ ما:
معنى اين كلام كه از حضرت رضا (عليه السلام) نقل شده اين است: كسى كه مخلوق را شكر نكند و براى كار خوبى كه براى او كرده اند تشكّر نكند و اظهار محبّت نكند، اين شخص شاكر خدا هم نيست.
علّتش اين است كه ممكن است كسى دائما سرش را به سجده بگذارد و خدا را شكر كند امّا خوبيهاى مردم را نديده بگيرد، اينكه مى گويند كسى كه مخلوق را شكر نكند خدا را هم شكر نكرده، منظور اين است كه روحيه اش اين باشد كه انسان فكر كند همه ى مردم بايد خدمتگزار او باشند، او بايد آقاى مردم باشد و هر كسى هر كارى كه برايش كرده وظيفه اش را انجام داده پس ديگر مسأله اى نيست
اما خدای تعالی از مومنین بخصوص افرادی که می خواهند به کمال برسند و ترقی روحی بکنند خواسته که اگر افرادی به آنها محبت کردند، به اندازه توانشان محبتهای آنها را جبران کنند. به طور کلی هرکس هر محبتی به انسان کرد، باید انسان در مقابلش بیشتر از او محبت و تشکر کند و اظهار محبت نماید، چون هیچ چیز جبران محبت را نمی کند جز محبت.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #سیر_الی_الله ج ۴
#امام_رضا #محبت #شکر
@Ghazayeroohemofid
{خدمت حضرت بقیة الله در کوچه تاریک}
روزى در سنين جوانى من به مرحوم حاج ملاآقاجان عرض كردم چرا امام زمان (عليه السّلام) را نمى بينم فرمودند هنوز سن تو كم است.
گفتم: اگر به لياقت ما باشد هيچكس حتی سلمان هم لياقت تشرف به خدمت آن حضرت را ندارد و اگر به لطف او باشد حتی مى توانند به سنگى هم اين ارزش را عنايت بفرمايند.
از اين جمله من خيلى خوشش آمد و گفت: درست است، شما فردا شب در حرم مطهر حضرت رضا (عليه السّلام) موقع مغرب آماده باش فرجى برايت خواهد شد. من آن شب را در حرم بودم، حال خوشى داشتم ولى چون گمان مى كردم كه شايد خدمت امام زمان (عليه السّلام) برسم و موفق نشدم، متأثر بودم تا آنكه براى خوردن غذا به منزل مى رفتم در بين راه از كوچه تاريكى مى گذشتم، سيدى را كه در آن تاريكى تمام مشخصات لباس و حتی سبزى عمّامه اش ظاهر بود از دور مى ديدم كه مى آيد وقتى نزديك من آمد او ابتداء به من سلام كرد من جواب دادم و از اين برخورد فوق العاده در فكر فرو رفتم، كه آيا اين آقا با اين خصوصيات كه بود؟ با همين شك و ترديد به مسافرخانه برگشتم، به مجردى كه مرحوم حاج ملاآقاجان چشمش به من افتاد و من هنوز ننشسته بودم و سخن نگفته بودم، ديدم اين اشعار را مى خواند:
گوهر مخزن اسرار همان است كه بود
حقه مهربدان مهر نشان است كه بود
تـا آخـر غـزل... .
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #ملاقات_با_امام_زمان علیه السلام
@Ghazayeroohemofid
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
عنوان کلیپ: بهترین جمله در وصف حضرت رضا (علیه السلام)
حضرت آیت الله سید حسن ابطحی (رحمة الله علیه)
تاریخ: ١١ ذی القعده ١۴٢٣
مدت: ٣ دقیقه
@Ghazayeroohemofid
{هدف از بزرگداشت ميلاد ائمّه اطهار عليهم السلام يا ايّام شهادت آنها}
در مراسم عزادارى اباعبداللّه الحسين (عليه السلام) در روز عاشورا يا ايّام شهادت حضرت على (عليه السلام) در ماه رمضان يا شهادت هر يك از ائمّه اطهار (عليهم السلام) در ماههاى ديگر يا ايّام تولّد حضرات معصومين (عليهم السلام) كه برنامه ويژه اى انجام داده مى شود، علاوه بر برنامه هاى ظاهرى بايد برداشت فوق العاده اى از آنها داشت. يعنى بايد مردم متوجّه آن شخصيّت بزرگ بشوند. اگر بر فرض هزارمين سال تولّد فلان دانشمند را اعلان كنند و جشن بگيرند، براى اينست كه مردم را متوجّه عظمت مقام علمى او بكنند.
لذا وقتى روز شهادت حضرت اباعبداللّه (عليه السلام) عزادارى مى كنيم، يا روز سه شعبان جشن مى گيريم، براى اينست كه قلوب ما متوجّه به او شود كه اباعبداللّه الحسين (عليه السلام) چه كرده؟ و چرا ما بايد هر سال متوجّه او بشويم؟ چرا ما دو ماه به خاطر شهادتش عزادارى مى كنيم؟ بايد
بيشتر متوجّه جهات معنوى و مقام مقدّس او باشيم.
اگر گنبد طلايى روى قبر مطهّر امام رضا (عليه السلام) می بيند، مى خواهند مردم را متوجّه عظمت فكرى اين شخصيّت كنند كه مردم بيدار شوند و بدانند قدرت، ثروت، جهات ظاهرى و مادّى مايه امتياز نيست، تمام امتيازات منحصر به علم و تقواست. كه خداى تعالى فرموده: «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللّهِ أَتْقاكُمْ» و نيز فرموده: «يَرْفَعِ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ» اگر در سراسر كتاب خدا دقّت شود خداى تعالى امتياز را فقط به اين دسته داده است. پس اگر روز سه شعبان شما شاد بوديد و جشن گرفتيد ولى اهداف مقدّس امام (عليه السلام) را زير پا گذاشتيد جشن و سُرور شما عاقلانه نيست. اگر چراغانى كرديد و برنامه اى غير از اهداف حضرت را داشتيد اين جشن و سُرور نيست. قلب مقدّس امام را محزون كرده ايد. لذا بايد مراسم ما
طورى باشد كه با نيّات مقدّس امام زمان (عليه السلام) و ساير ائمّه اطهار (عليهم السلام) سنخیت داشته باشد.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_امامت
#امام_رضا
@Ghazayeroohemofid
{فورا و قاطعانه دستورات الهی را عمل کنید}
يكى از علائم بى ايمانى "تصميم نگرفتن فورى در مقابل اوامر الهى " است. افراد بى ايمان و يا ضعيف الايمان كه قاطعيّتى ندارند، وقتى با يك مسأله دينى مشكلى روبرو مى شوند و از طرف ديگر هم مجبورند آن كار را بكنند با وسوسه و ترديد كار را بر خود مشكل تر مى كنند و آن قدر در قلب خود شك و ترديد راه مى دهند كه با سؤالات توضيحى، مى خواهند به خيال خود راه آسانى را براى انجام آن مسأله انتخاب نمايند ولى غافل از آنكه خداى تعالى دوست دارد هر مسأله اى را كه دستور مى دهد به همان آسانى و سهولت كه فرمان داده مردم فورا و قاطعانه عمل كنند و مشكلاتى براى خود بوجود نياورند. اين بحث شامل حال وسواسيها و بهانه گيرها و افراد شكّاك و كم اراده نيز مى شود و حال آنكه فرموده اند: همان گونه كه خدا دوست دارد واجبات و قوانين مهمّش جدّى گرفته شود و به آنها عمل گردد، همچنين دوست دارد كه آنچه را مرخّص كرده و آزاد گذاشته است، مردم در مورد آن آزاد باشند.
در تفسير عياشى از حضرت رضا (عليه السلام) نقل شده كه فرمودند:
اگر بنى اسرائيل گاوى را ذبح مى كردند كافى بود ولى سخت گرفتند. خدا هم به آنها سخت گرفت. رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) فرمود: "انّما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم" يعنى آنهائى كه قبل از شما بودند به خاطر آنكه بسيار از چيزهائى كه لازم نبود سؤال مى كردند، هلاك شدند.
بنابراين مانند بنى اسرائيل نباشيم كه در مقابل دستورات الهى بهانه جوئى كنيم و كار را بر خود سخت نمائيم و آنچنان كه دستور آمده كه هر چه رسول خدا (صلى الله عليه و آله) به شما مى گويد بدون صرف وقت و كاملا متعارف و طبيعى و بدون وسوسه انجام دهيم، این کار را بکنیم تا به موفّقيّت برسيم.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_امامت
#ایمان #قاطعیت
@Ghazayeroohemofid