﷽
❖ خداوند متعال با هر کس به مقدار و میزانِ فهم و سعۂ وجودی و مُدرَکاتش برخورد می کند، و همه را با یک چوب تأدیب نمی کند و حساب هر فرد را با حقایقی که با آن قرین و هم صحبت است، میسنجد.
#آیت_الله_طهرانی رضوان الله علیه
📚 اسرار ملکوت ،ج۳ ، ص ۴۷
@ghazi_ir
﷽
🔶. به ظاهر نگاه نکنیم...
🔹عنایت و لطف پروردگار برای همه است و ما ابداً نمیتوانیم بر حسب ظاهرِ افراد به آنها نگاه کنیم.
🔹ممکن است کسی که ظاهر نامناسبی دارد و ما از نگاه به او مشمئز میشویم، قلب بسیار صاف و پاک و از ما بهتر و جلوتری داشته باشد، که فقط منتظر یک جرقه است! اگر یک جرقه به او بخورد راه میافتد؛ آنچنان میدود که به گَرد او هم نمیرسیم!
🔹همانهایی که از طرف اهل ظاهر، مطرود و منفور و موردِ دورباش واقع میشوند، خداوند به آنها دورباش نمیزند!
🔹خداوند به آنها میگوید: «شما بیایید! شما به دردِ این کار میخورید! شما مستعد هستید! شما به دردِ این راه میخورید!»
🔹خوش بُوَد گر محکِ تجربه آید به میان
تا سیهروی شود هرکه در او غش باشد
🎙. حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه ۱۸۸
#توحید #ظاهرگرایی #سلوک #باطن #جوان #رحمت_عامه #رحمت_الهی #رحمت
@ghazi_ir
﷽
❖. یکی از مسائلی که مرحوم علامه طهرانی شدیدا علم مخالفت با آن را برافراشته بود و قاطعانه با آن برخورد می نمود. ورود افراد در مسائل ربوی و ارتباط با بانک ها و گرفتن وام و داد و ستد با مراکز ربوی کشور بود. روزی یکی از اصدقاء و رفقای خصوصی ایشان گفته بود که : اگر با بانک معامله نکنیم، نمی توانیم تجارت کنیم و معاملاتمان به رکود و ورشکستگی می انجامد مرحوم علامه بدون هیچ گونه ملاحظه و در نظر گرفتن موقعیت و حیثیات و شئون آن شخص، در حضور دیگران می فرمایند: " در این صورت با لبوفروشی در سر چهار راه امرار معاش کنید! "
✍🏻. عالم ربانی #آیت_الله_طهرانی قدّس سرّه
📚. یادنامه مهرفروزان ، ص ۸۸
📥. دانلود کتاب
📀 دانلود کتب صوتی
@ghazi_ir
﷽
🔸پیری و جوانی، پیِ هم چون شب و روزَند/
ما، شب شد و روز آمد و بیدار نگشتیم
#سرمایه_عمر #مراقبه #استاد #مرگ
@ghazi_ir
﷽
📌. سالک خود را بدهکار خلق می داند!
📚 عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ در " شرح عنوان بصری، مجلس ۱۵ " مے فرمایند:
✍🏻. چندی پیش دو نفر برای حلّ بعضی از اختلاف سلیقه های خانوادگی آمده بودند و بنده متوجه شدم كه هیچ مشكلی جز توقع زیادِ آنها وجود ندارد. به آن مخدّره گفتم كه بنده چند دقیقه شوهر شما را ببینم، بعد شما بیایید؛ وقتیكه رفت به شوهر او گفتم:
❖. " تمام اشكال شما به این برمی گردد كه خود را در ارتباط با دیگران طلبكار می بینید. شما از امروز این قانون را پیاده كنید كه همیشه خود را در ارتباط با دیگران بدهكار ببینید! فرض كنید كه شما مواجب گیر فردی هستید كه با او اختلاف دارید و باید تا آخر ماه نسبت به حقوقی كه گرفته اید ادای تكلیف و دِین نمایید؛ بنابراین، در صورتی كه به منزل آمدید و دیدید كه مسائل به نحو مطلوب نیست و فلان كار انجام نشده، اصلًا نباید «چرا» در ذهن بیاورید؛ زیرا شما اصلًا طلبی ندارید كه بخواهید در ازای آن مدعی باشید. البته خیال نكنید كه انجام این كار آسان است؛ باید بر این تعهد خود ایستادگی كنید. مرحوم والد [ علامه طهرانی ] می فرمودند: «كسی كه بتواند زندگی خانواده خود را برطبقِ مبانی اسلامی بگرداند، میتواند یك مملكت را اداره كند!»
❖. بعد از اینكه ایشان رفت و آن مخدّره آمد، گفتم: " بنا بر بررسی انجام شده، در مسائل شما هیچ مشكلی جز رعایت یك مطلب كه البته نباید آن را به شوهرتان بگویید وجود ندارد: اگر شما قول بدهید كه هیچ وقت از شوهرتان طلب نداشته باشید و همیشه خود را نسبت به او بدهكار فرض كنید، بنده سعادت زندگی شما را تضمین میكنم. اگر شوهر شما نسبت به كاری ناراحت شود، نباید ناراحت شوید و همیشه احساس كنید كه در انجام وظیفه نسبت به او كوتاهی می كنید؛ این حال باید در شما پیدا شود. گرچه بسیار مشكل است اما اگر سختی آن را یك ماه بپذیرید، حتماً موفق خواهید شد. "
❖. البته باید این مسئله را از نقطه نظر سلوكی نسبت به همه افراد گسترش داد. دستور سلوكی بزرگان به تلامذه خود و به طور عموم نسبت به سایر افراد این است كه همیشه خود را در ارتباط با خلق خدا بدهكار فرض كنند. انسان باید در هنگام مباحثه و یا در اداره و بقالی، خود را نسبت به دیگری بدهكار فرض كند؛ این حالت بدهكاری یكی از مهم ترین دستورات سلوكی است.
#شرح_عنوان_بصری #آیت_الله_طهرانی
@ghazi_ir
﷽
❖. در مکتب اسلام از آنجا که عرفان به حق بدون متابعت از دستورات شریعت و اطاعت از اوامر و نواهی نبی اکرم محال و ممتنع می باشد، سالک الی الله برای وصول به این درجه باید تمام سعی و اهتمام خود را بر رعایت موازین و احکام شرع مقدس مو به مو نموده ، ذره ای از انجام فرائض و تکالیف ماثوره کوتاهی ننماید. بدیهی است که به هر مقدار که نسبت به اتیان تکالیف مسامحه و اهمال نماید، به همان مقدار از نصیب مراتب فعلیت و نتایج استعدادات کمالی خود را محروم نموده است.
✍🏻. عالم ربانی #آیت_الله_طهرانی قدّس سرّه
📚. رساله حریم قدس ، ص ۲۸
📥. دانلود کتاب
📥 دانلود صوت
@ghazi_ir
﷽
📜. رعایت احترام و ادب نسبت به سادات ...
❂. حضرت آقای حدّاد قدّس سرّه میفرمودند: روزی که مرحوم قاضی از نجف به کربلا آمدند، پس از چند لحظه ای توقف در منزل ، بیرون رفتند. من هم در خدمتشان رفتم. چند قدمی که رفته بودیم یکی از اطفال من به دنبال من دوید و با من می آمد، من به آن مرحوم عرض کردم : اجازه بدهید من این ..... را منزل بگذارم و بیایم!
❂. ناگهان مرحوم قاضی ایستاد و عصای خود را به زمین کوفت و چهره اش سرخ شد به طوری که رگ های گردن و پیشانی برآمد و گفت: " نَشُد! نَشُد! سید هاشم چه گفتی ؟ " عرض کردم : این بچه مزاحم است، گفتم او را در منزل بگذارم و بیایم! فرمودند: " این چه تعبیری بود که نمودی؟! " عرض کردم: بچه خود من است و این کنایه از پستی خود من بود!
❂. مرحوم قاضی فرمودند: " دیگر حق اینگونه تعابیر را نداری! خودت و اطفالت همه سادات و اولاد رسول خدایید! اهانت به بچه سید، اهانت به رسول الله است! اینها اولاد رسول خدایند، غایه الامر با فاصله بیشتری، تکریم و تجلیل از آنها فرض است ! "
❇️. منبع: مهرتابناک، ص ۲۱۶
#⃣. موضوع: #مبانی_تربیتی #مهرتابناک
@ghazi_ir
﷽
📜. خدمت به خانواده راه وصول به کمالات!
❂. جامعیت در آقای حداد از همه جهات کاملا پیاده شده بود، هم دنیوی و هم آخرتی. خیلی به منزل رسیدگی داشتند. مراقب بودند که به کسی فشار نیاید، کسی اذیت نشود... به تمام امور جزئا و کلا رسیدگی و اشراف داشتند، اما بعضی کارها را مستقیما خودشان انجام میدادند. خرید منزل اکثرا با خودشان بود و از هیچ کاری حتی شستن دستشویی ابایی نداشتند!
❂. پسرشان آقای سید عبدالامیر حداد نقل میکنند: " گاهی میدیدیم دارند غذا درست می کنند، به مادرم می گفتند: دوست دارم شما بنشینید من غذا درست کنم .... ایشان تاکید داشت انسان متعلق به خانواده است و اگر بخواهد واصل شود شروع آن از خانه و زن و بچه است "
❇️. منبع: دلشده، ص ۱۱۷ - ۱۲۰
#⃣. موضوع: #سلوک_خانواده #دلشده
@ghazi_ir
🔻تعریفی مختصر از راه سلوک و سیر سالک الی الله از منظر اولیاء خدا...
سالک عبارت است از دل پاک، دل بی غل و غش، این را بهش می گویند سالک، سالک عبارت است از حفظ اسرار مردم، سالک عبارت است از نگه داشتن آبرو و حیثیت مردم، سالک عبارت است از وحدت و عدم اختلاف، سالک عبارت است از گرمی و مودت، سالک عبارت است از عمل کردن به آنچه بزرگان به ما توصیه می کردند. این را بهش می گویند سالک.
📚 شرح دعای ابو حمزه ثمالی 1418، جلسه 4
حضرت آیت الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس سره
#سالک #سلوک #راه_خدا
@ghazi_ir
﷽
📜. معرفت پروردگار و شناخت ولایت هدف مجالس اولیاء الهی
❂. عالم ربانی آیت الله سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله علیه میفرمودند: " ما در مجالس اهل توحید و موحدین می بینیم که آنها به غیر از پرداختن به معرفت پروردگار و راه های وصول به او که همان راه شناخت ولایت است، هیچ مطلب دیگری را مطرح نمی کردند. در مجالسشان از اموری عادی ، مسائل ، عوالم ، طی الارض و عالم بهشت و غلمان و حوری و درجات ، انکشاف غیب و انکشاف مسائل و مجهولات عادی ، و مطالب غیرعادی که بسیاری از ابناء بشر به دنبال آن هستند، نبود و مجالسشان هیچ به اینها نمی گذشت....
❂. به مخصوص مجالس مرحوم آقای حداد رضوان الله علیه که ایشان در یک وضعیت و موقعیتی بودند که به هیچ وجه اجازه نمیدادند، نه نسبت به خودشان نه نسبت به سایر افراد، که مجالس به مطالبی وقتگیر و عامه پسند و مسائل غیرمفید بگذرد. به طور کلی حال ایشان حالی بود که اصلا تحمل و حوصله صحبت کردن در مسائل غیرتوحیدی را نداشتند...
❇️. منبع: نفحات انس، ص ۱۴۳ - ۱۴۶
#⃣. موضوع: #مبانی_سلوک #نفحات_انس
@ghazi_ir