⛔️دروغ های رایج جامعه
يك مسلمان در شعار تسليت خودش در روزنامه نمی نويسد: «ما هم با تو در اين غم شريكيم». «ما هم با تو در اين غم شريكيم» يعنى چه؟! اولًا غالباً يك دروغ است.
مرحوم آيت اللَّه حاج آقا حسين قمى رضوان اللَّه عليه كه بسيار مقيد بود در الفاظ خودش حتى يك مبالغه هم نباشد قرار بود يك تلگراف تسليتى به شخصى بدهد. در پیام تسلیتی كه به ايشان دادند امضا كنند نوشته بود: با كمال تأسف- مثلًا- مصيبت وارده را تسليت می گوييم. ايشان گفت:
نه، چون من كمال تأسف ندارم، چرا می نويسيد كمال تأسف؟! اين دروغ است.
📚منبع: مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (لزوم تعظيم شعائر اسلامى(پانزده گفتار))، ج25، ص: 381
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴حفظ احترام ناموس بزرگ خدا
آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی: «سزاوار است حال دوستان آل محمد در دهه اول محرم تغییر نموده و در دل و سیمای خود آثار اندوه و درد این مصیبت های بزرگ را آشکار نمایند. باید مقداری از لذایذ زندگی را که از خوردن و نوشیدن و حتی خوابیدن به دست می آید ترک نموده و مانند کسی باشند که پدر یا فرزند خود را از دست داده است. نباید احترام ناموس بزرگ خدا و احترام پیامبر و امام، کمتر از احترام خود و نزدیکانش باشد. اگر کسی نتواند در تمام دهه محرم این کار را انجام دهد حداقل در روز تاسوعا و عاشورا و شب یازدهم دست از برخی لذایذ بردارد. [مثلاً نان خالی بخورد یا آب کمتر بنوشد و خود را به یاد آن روزهای سخت اهل بیت، به سختی اندازد.]»
📚منبع:المراقبات، ص 45-50
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔴شاید تاریخ تَکرار شود
آیتالله وحیدخراسانی، در جلسات خود، صریحاً از کار دولت آقای سیدمحمد خاتمی انتقاد میکنند؛ به خاطر تضعیف امور دینی و اخلاقی و عدم توجه به مسایل و مشکلات زندگی مردم و امنیت کشور و نیز عدم انجام قولها و وعدههاییکه به مردم دادند.
📚خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۵ آذر ۱۳۷۹(سایت انتخاب)
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞حکایتی قابل تامل در مورد روضه خواندن
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴دیوان نیمروز عاشورا، دیوانی که انیس آقا بود
هلال ماه محرّم ز نو هویدا شد
بیا که رایت سلطان عشق بر پا شد
به دشت ماریه از همّت بلند حسین
کتاب همّت و ایمان و صبر معنا شد
🔰 ماه محرّم که فرا میرسید، فقیه ولایی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله تعالی علیه، لباس عزای مولا و ارباب خودش را بر تن میکرد و دو ماه محرّم و صفر را سیاهپوش عزای عزیز زهرای اطهر سلام الله علیها بود و ایشان که همواره به مصداق (المُومِنُ بُشرُه فی وَجهِه) تبسّم بر لب داشتند، در این ایّام به دستور عملی (کانَ اَبی اِذا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لا یُری ضاحِکاً وَ کانَتِ الْکآبه تَغْلِبُ عَلَیْهِ) در حزن و اندوه وصفناشدنی، حال و هوای دیگری داشتند.
▫️ گرچه توجّه ایشان به مطالعه آثار عاشورایی مانند مقاتل و تواریخ و ... و نوشتنشان در تحلیل نهضت جاودان کربلا و ردّ شبهات منحرفان در همه عمر با برکتشان بر همه روشن است، لیکن عنایتشان به چند کتاب مخصوص بیش از سایر آثار بود که ذکر آنها فرصتی طولانی میطلبد.
✔️ بهمناسبت و از میان آثار ادبی و اشعاری که مورد علاقه خاص ایشان قرار داشت، و سال آخر حیات طیّبهشان، شده بود انیس و مونس لحظات اشک و آه ایشان بر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، دیوان شریف (نیمروز عاشورا) را میتوانم نام ببرم.
این مجموعه شعری ارزشمند، سرودههای روحافزا و والای شاعر ارجمند مرحوم محمّد بیریای گیلانی است.
🔻آن شاعر عزیز، در ایام جوانیِ مرحوم آقا رضوان الله تعالی علیه که گلپایگان بودند، خدمت والد معظّم ایشان رسیده بود و آشنایی ایشان با طبع و ذوق ولایی مرحوم بیریای گیلانی، از همان دیار و زمان بود.
📖این دیوان جانسوز، حاصل چهار سال مطالعه عمیق و دقیق شاعر گرانقدر درباره نهضت جاودان عاشوراست و انسان را بیاختیار، راهی وادی پر سوز و گداز کربلا میکند و با کولهباری از معرفت، توفیق زیارت قلبی حضرت سید الشهداء و اصحاب با وفای آن حضرت علیهم السلام را نصیب انسان میسازد.
▪️گرچه مرحوم آقا، اشعار این دیوان را همواره میخواندند لیکن در این سال آخر که قُرب وصال حضرت سیدالشهدا علیه السلام از سیمای درخشان و اشکهای سوزانشان معلوم بود، میتوانم بگویم هیچ روزی نمیگذشت که این کتاب در مقابل ایشان نباشد و غالب ایّام سال آخر، اشعار را میخواندند و تحسین میکردند و اشک میریختند.
💬 روزی هم به حقیر دستور فرمودند با آقایان عتبه مقدّسه حسینیه تماس بگیرم و از همانجا از این دیوان، بسیار تجلیل کردند و توصیه به طبع و نشر آن نمودند که بحمدالله این مجموعه گرانبها به همّت مسئولان محترم موسسه وارث الانبیاء علیهمالسلام عتبه مقدّسه، جهت طبع و نشر آماده شده است؛ گرچه جای آن فقیه ولایی برای رویت طبع جدید این اثر گرانسنگ خالی است، امّا اکنون که در حرم ملائکپاسبان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام آرمیدهاند، از ثواب طبع و نشر آن در خوان کرم حضرت امام حسین علیهالسلام بهرهمند خواهند بود و به یقین، کام تشنگان صهبای ولایت، از مطالعه این کتاب گرانسنگ، سیراب خواهد شد. اعلی الله مقامه الشریف و حشره مع الامام الحسین علیه السلام و اصحابه.
📚 منبع: محضر آفتاب؛ نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
قصص العلماء
🏴دیوان نیمروز عاشورا، دیوانی که انیس آقا بود هلال ماه محرّم ز نو هویدا شد بیا که رایت سلطان عشق بر
📚دیوان نیمروز عاشورا
🌿شاعر: محمد بیریای گیلانی
🏴صلی الله علیک یا رقیه بنت الحسین علیه السلام🏴
🏴عن فاطمه بنت علي ص ثم إن يزيد لعنه الله أمر بنساء الحسين ع فحبسن مع علي بن الحسين ع في محبس لايكنهم من حر و لاقر حتي تقشرت وجوههم.
🏴فاطمه دختر علی علیه السلام فرمود:یزید لعنه الله علیه دستور داد تا زنان کاروان حسینی را به همراه علی بن الحسین در زندانی جای دادند که آنان را از گرما و سرما حفظ نمی کرد، تا آن جا که پوست صورت ایشان دگرگون شد.
📚امالی صدوق صفحه۱۶۸
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴سخنان آیت الله العظمی تبریزی رحمه الله علیه در مورد حضرت رقیه سلام الله علیها
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🌿شهری بدون حاکم و قاضی
در حيوة القلوب مجلسى داستانی آمده است که پادشاهی در ضمن فتوحاتش به شهرى می رسد. پس از آنكه وارد شهر می شود، عجايبى مشاهده می كند. از آن جمله در هر خانه اى میبيند چند قبر درب خانه هاست. آدرس دار الحكومه را پرسيد، گفتند: «ما دار الحكومه و قاضى نداريم».
پادشاه گفت: «مگر اجتماع بشرى می شود باشد و حاكم و قاضى نداشته باشد».
گفتند: «جناب پادشاه! در اين شهر دو نفر پيدا نمی شود كه با هم جنگ كنند و ادعايى نيست تا بخواهند نزاع كنند».
پادشاه گفت: «چطور چنين چيزى می شود؟».
گفتند: «راه و روشى كه از پدران ما به ما رسيده است چنين است. هركس میميرد جنازه اش را بايد درب خانه اش دفن كنند لذا قبرستان جداگانه نداريم. هركس مرد، قبرش درب خانه اش هست تا بازماندگانش از خانه كه بيرون می روند، پا روى قبر پدرشان بگذارند و بروند و بدانند چنين سرنوشتى دارند تا مبادا گناهى بكنند. به خانه كه برمیگردند نيز چنين است تا مبادا اهل و اولادشان را اذيّتى كنند. اجمالا اين گور پدر، مادر، برادر و خواهر بايد درب خانه باشد تا مرگ را فراموش نكند. هر روز مرگ درنظر است لذا مال كسى را ديگرى نمیبرد. كسى كه اميد ندارد فردا زنده باشد، براى چه ادعاى ناحقّى داشته باشد؟ چرا تو سر هم بزنند، جنگ و جدالها براى چه باشد».
📚منبع: با اقتباس از کتاب ایمان شهید دستغیب رحمه الله علیه صفحه 116
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴خوش به حالمون
▪️قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
طُوبَی لِمَنْ کَانَ مِنْ اَوْلِیَاءِ الْحُسَیْنِ وَ شِیعَتِهِ هُمْ وَ اللَّهِ الْفَائِزُونَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ.
خوشا بر کسی که از دوستداران حسین باشد و به خدا قسم همانا شیعیان حسین روز قیامت رستگارانند.
📚امالی صدوق صفحه۱۹۴
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔴وقتی علم نداری نگو روضه دروغه
▪️روضهخوان از مصائب کربلا میخواند.
بندۀ خدایی هم از تهران آمده بود؛
نشسته بود کنار آقا و زیر لب مدام به روضه اشکال میگرفت.
میگفت: «اینجا را دارد اشتباه میگوید... اینطور که میگوید، نبوده»؛
آقای بهجت سر بلند کرد و گفت: «چی میگی آقا؟! از این بدتر کردند! بدتر هم کردند...»
📚به شیوه باران، ص۴٧
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴تو مجلس امام حسین علیه السلام تماشاچی نباش
🎞آیت الله علوی گرگانی رحمه الله علیه
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
▪️ولی دیگر نبود
فرزند استاد شهيد مطهّرى (ره) ضمن تشريح وقايع شب شهادت استاد چنين میگويد:
آن شبى كه خبر ترور را شنيديم، همگى تا صبح بيدار بوديم. ساعت 5/ 2 بعد از نيمه شب بود كه زنگ ساعتى كه ايشان را مطابق معمول براى نماز شب بيدار میكرد، به صدا درآمد ولى ديگر او در قيد حيات نبود.
📚منبع: سيماى فرزانگان(رضا مختاری)، ص: 230
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
42.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴نقل قضیه جناب حر بن یزید ریاحی سلام الله علیه توسط آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی رحمه الله علیه
🔴تو خلوتتون حتما گوش بدید
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔴پشیمانی آیت الله قاضی در اواخر عمر
آن چیزی را که بنده میدانم، این است که مرحوم آیتالله قاضی أعلیاللهمقامهالشریف هر روز، یعنی هر بیستوچهار ساعت، یکمرتبه زیارت عاشورا را به همراه صد لعن و صد سلام میخواندند. ایشان این کار را به صورت مداوم انجام میدادند. اما در اواخر عمر پشیمان میشوند که چرا این کار را یکمرتبه روز و یکمرتبه شب انجام ندادهاند.
📚منبع: حجت الاسلام آقاتهرانی(دفتر نشر آثار استاد آقاتهرانی)
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تک بیتی که مرحوم آیت الله مصباح یزدی در اواخر عمر شریفشان با حالت بکاء میخواندند
🎥 من خاک کف پای سگ کوی همانم - کو خاک کف پای سگ کوی تو باشد
اجرا شده توسط استاد #میرزامحمدی
#عمار_انقلاب
#محرم
#امام_حسین
@mesbaheaziz
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
هدایت شده از الهادی
* #امام_حسین #شاکله
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حیات واقعی بعد از مرگ است.
▪️آیت الله مصباح رحمه الله علیه
💻 @mesbaeaziz
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🌿زن مسلمان یعنی...
علامه طباطبایی می فرمود:عيال ما زن بسيار مؤمن و بزرگوار بود؛ ما در معيّت ايشان براى تحصيل به نجف اشرف مشرّف شديم، و ايّام عاشورا براى زيارت به كربلا می آمديم و پس از پايان اين مدّت چون به تبريز مراجعت كرديم؛ روز عاشورايى ايشان در منزل نشسته و مشغول خواندن زيارت عاشورا بود؛ میگويد: دلم ناگهان شكست؛ و با خود گفتم ده سال در كنار مرقد مطهّر حضرت ابى عبد اللّه الحسين در روز عاشوراء بوديم؛ و امروز از اين فيض محروم شده ايم.
يك مرتبه ديدم كه در حرم مطهر در زاويه حرم بين بالاسر و روبرو ايستاده ام؛ و رو به قبر مطهر مشغول خواندن زيارت هستم؛ و حرم مطهّر و خصوصيات آن به طور سابق بود؛ ولى چون روز عاشورا بود، و مردم غالبا براى تماشاى دسته و سينه زنان میروند، فقط در پايين پاى مبارك، مقابل قبر ساير شهداء چند نفرى ايستاده؛ و بعضى از خدّام براى آنها مشغول زيارت خواندن هستند.
و چون به خود آمدم ديدم در خانه خود نشسته؛ و در همان محل مشغول خواندن بقيه زيارت هستم.
📚منبع: سيرى در سيره علمى و عملى علامه طباطبايى (ره) از نگاه فرزانگان، ص: 196
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
📗کتابی بی نظیر
📝علّامه طباطبایی رحمه الله درباره كتاب روضة المتقين می فرمود: يا بی نظير است يا كم نظير.
📚منبع: ز مهر افروخته، ص: 97
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔴 از تو حرکت از خدا...
حضرت علّامه طباطبایی - رضوان اللّه عليه- می فرمود: «در اوايل تحصيلم، حديث" من أخلص للّه أربعين صباحا، فجّر اللّه ينابيع الحكمة من قلبه على لسانه »- هركس چهل روز براى خداوند اخلاص ورزد، خداوند چشمه هاى حكمت را از دلش بر زبان وى جارى و روان میكند." را خواندم و تصميم گرفتم بدان عمل كنم. پس از آن چلّه، هرگاه انديشه و تصور گناهى به ذهنم می آمد، ناخودآگاه و بی فاصله از ذهنم می رفت.»
📚منبع: ز مهر افروخته، ص: 97
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴سلام خدا بر یتیم امام مجتبی حضرت عبدالله(علیهما السلام)
🏴قالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : إِنَّ اَلْيَتِيمَ إِذَا بَكَى اِهْتَزَّ لَهُ اَلْعَرْشُ فَيَقُولُ اَلرَّبُّ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مَنْ هَذَا اَلَّذِي أَبْكَى عَبْدِيَ اَلَّذِي أَسْلَبْتُهُ أَبَوَيْهِ فِي صِغَرِهِ فَوَ عِزَّتِي وَ جَلاَلِي لاَ يُسْكِتُهُ أَحَدٌ إِلاَّ أَوْجَبْتُ لَهُ اَلْجَنَّةَ .
🏴رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و اله و سلّم فرمود:چون يتيم بگريد عرش الهى بلرزد و خداوند تبارك تعالى گويد:چه كسى اين بندۀ مرا كه در كودكى پدر و مادرش را از او گرفتهام گريانيد؟پس بعزّت و جلالم سوگند كسى او را از گريه خاموش نسازد جز اينكه بهشت را بر او واجب و حتمى خواهم ساخت.
📚کتاب ثواب الأعمال و عقاب الأعمال(شیخ صدوق)/ ترجمه غفاری ; ج ۱ ص ۴۴۴
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴سلام خدا بر یتیم امام مجتبی حضرت قاسم سلام الله علیهما.
🏴قالَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ وَ لَا مُؤْمِنَةٍ يَضَعُ يَدَهُ عَلَى رَأْسِ يَتِيمٍ تَرَحُّماً لَهُ إِلَّا كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ شَعْرَةٍ مَرَّتْ يَدُهُ عَلَيْهَا حَسَنَةً.
🏴هيچ مرد و زن مؤمنى از روى مهربانى دست نوازش بر سر يتيم نكشد جز آنكه به هر مويى كه دستش از روى آن عبور مى كند خداوند برايش حسنه اى مى نويسد.
🏴کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال (شیخ صدوق)صفحه۱۹۹
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴مصیبتی بالاتر از کربلا
▪️بالاترين مصيبتى كه بر اسلام وارد شد، همين مصيبت سلب حكومت از حضرت امير- سلام اللَّه عليه- بود؛ و عزاى او از عزاى كربلا بالاتر.
امام خمینی رحمه الله علیه
📚منبع: صحيفه امام، ج2، ص: 360
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔴عاقبت سیاهی لشگر شدن (هر چیزی رو لایک نکن)
▪️وقتى از علت كور شدن عبد اللَّه بن رباح قاضى جويا شدند گفت: من از آن افرادى بودم كه در كربلا حاضر (و جزء لشكر ابن سعد) بودم! ولى با امام حسين قتال ننمودم. يك وقت خواب بودم شخص هولناكى را ديدم كه بمن گفت: پيغمبر خدا را اجابت كن! گفتم: من اين طاقت را ندارم. او مرا كشانيد و نزد پيامبر خدا برد.
من پيغمبر خدا را ديدم كه محزون ...ملكى در جلو آن بزرگوار ايستاده بود كه شمشيرى از آتش در دست داشت، آن ملك گردن قاتلين امام حسين را ميزد و اجسادشان را ميسوزانيد. دوباره آنان زنده ميشدند و آن ملك نيز ايشان را ميسوزانيد. اين عمل همچنان ادامه داشت.
من گفتم: السلام عليك يا رسول اللَّه! بخدا قسم من (در روز عاشورا) شمشيرى (بحسين و يارانش) نزده ام و نيزه اى بكار نبرده ام و تيرى نينداخته ام. پيامبر اسلام صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: آيا نه چنين است كه تو به سياهى لشكر ابن زياد افزوده اى؟ سپس آن بزرگوار از خون آن طشتى كه در حضورش بود گرفت و بجاى سرمه بچشم من كشيد و چشمانم فورا سوختند. هنگامى كه بيدار شدم يافتم كه كور شده ام.
📚منبع: بحارالانوار جلد54صفحه303
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama