#چگونه_قرآن_را_حفظ_کنیم؟
📢عوامل و انگیزه های گسترش حفظ قرآن:
1⃣قرآن;کتاب زندگی:
محتوای ارزشمند آیات الهی مردم را برآن داشت تا در زندگی فردی و اجتماعی خود به آن توجه نمایند و به حفظ آن اهتمام ورزند.این نکته را نباید فراموش کرد که حفظ قرآن در صدر اسلام برای عمل به محتوای آن بوده و مسلمانان زندگی روزمره خود را با آن تطبیق میکردند.علامه مجلسی از ابی عبدالرحمان سلمی روایت میکند:"کسی که قرآن را برای ما اقراء میکرد برای ما از صحابه روایت نمود که آنان از رسول خدا ده آیه را فرا میگرفتند و به فرا گرفتن ده آیه دیگر آغاز نمی کردند مگر اینکه درباره ی ده آیه ی نخست,از لحاظ علم و عمل آگاهی کسب مینمودند."
2⃣فصاحت و بلاغت قرآن:
قرآن عالی ترین نشان فصاحت و بلاغت و شیوا ترین کلام حفظ پذیر بود که عرب آنرا تا کنون دیده و دلباخته آن شده بود.عرب که مردمی ادب دوست و شعر پرور بودند,وقتی با قرآن مواجه شدند اسلوب منظم,آهنگ دلربا و مفاهیم آن, ناخودآگاه ضمیر ایشان را شیفته و مبهوت خود ساخت.
3⃣اهتمام و سفارش پیامبر به قرائت و حفظ قرآن کریم:( #اهمیت_حفظ_قرآن_در_روایات )
4⃣برخورداری از پاداشهای اخروی:
رسول خدا(ص)فرمودند:"درجات بهشت به تعداد آیه های قرآن است.پس زمانی که حافظ قرآن داخل بهشت گردد به او گفته شود بخوان و بالا برو که به به تعداد هر آیه درجه ایست.پس بالاتر از حافظ قرآن درجه ای نیست."
5⃣جایگاه ممتاز حافظین قرآن و برخورداری از امتیازات اجتماعی:
نقل شده که پیامبر گرامی اسلام(ص) مقرر فرموده بودند:ا"مامت جماعت و فرماندهی به کسانی سپرده شود که قرآن را بیشتر حفظ باشند و بهتر قرائت کنند."
از حضرت علی(ع)نقل شده که فرمودند:"کسی که از روی رغبت مسلمان شود و قرآن را از حفظ بخواند برای اوست از بیت المال مسلمین در هرسال دویست دینار."
(کتاب #روشهای_حفظ_قرآن نوشته #استاد_حبیبی)
🌺 وَ قَالَ علی(ع) ؛
💠چــون سختـے به نهایت رسد ، فـــرج و گشـایش خـواهد بود
و چون حلقه هاى بلا و رنج تنگ گردد، آسودگى فرا رسد.
|ما که مردیم ، بیا ، پس تو کجایی آقا|
📚 #نهجالبلاغه
#سبک_زندگی را از #نهج_البلاغه بیاموزیم (۱۶۸)
اِتَّقِ آللّهَ بَعْضَ التُّقَى وَإِنْ قَلَّ، وَاجْعَلْ بَيْنَکَ وَبَيْنَ آللّهِ سِتْراً وَإِنْ رَقَّ.
حکمت ۲۴۲ نهج البلاغه
امام علیه السلام فرمود : تقوا و پرهيزكارى پيشه كن هرچند كم باشد و ميان خود و خدا پردهاى قرار ده هرچند نازك باشد.
بخش اول
تمام پردهها را پاره مكن!
امام علیه السلام در اين گفتار حكيمانه، افراد ضعيف الايمان را از پردهدرى كامل برحذر مىدارد و مىفرمايد:
«تقوا و پرهيزكارى پيشه كن، هرچند كم باشد و ميان خود و خدا پردهاى قرار ده، هرچند نازك باشد»؛ (اِتَّقِ آللّهَ بَعْضَ التُّقَى وَإِنْ قَلَّ، وَاجْعَلْ بَيْنَکَ وَبَيْنَ آللّهِ سِتْراً وَإِنْ رَقَّ).
روشن است كه مخاطب در اين كلام حكمتآميز، اولياء الله و پاكان و نيكان وپرهيزكاران سطح بالا نيستند،
بلكه مخاطب، تودههاى مردمند كه گاه لغزشى براى آنها پيدا مىشود و به گناه نزديك شده و يا آلوده مىگردند.
گاه در ميان آنها كسانى يافت مىشوند كه همه پردهها را پاره كرده و به اصطلاح، پلهاى پشت سر خويش را ويران مىسازند و رابطه خود را به كلى با خدا قطع مىكنند.
امام علیه السلام به آنها خطاب كرده، مىفرمايد:
اگر لغزشى هم پيدا كرديد، پردهدرى كامل نكنيد؛
لااقل بخشى از تقوا را حفظ كنيد كه اميد است شما را به سوى خدا بازگرداند و توفيق توبه كامل پيدا كرده از هرگونه گناه پاك شويد.
تقوا مانند بسيارى از فضايل اخلاقى، داراى درجات متفاوتى است؛
گاه بهقدرى والاست كه به سرحدّ عصمت مىرسد
و گاه به اندازه تقواى بزرگانى مىرسد كه در درجات بعد از معصومين : قرار داشتهاند؛ مانند سلمانها وابوذرها و علماى راستين،
و گاه بهقدرى ضعيف مىشود كه صاحبش را بر لب پرتگاه قرار مىدهد.
در قرآن مجيد به اينگونه افراد اشاره شده و در آيه ۱۰۲ سوره «توبه» مىخوانيم:
«(وَآخَرُونَ اعْتَرَفُوا بِذُنُوبِهِمْ خَلَطُوا عَمَلا صَالِحآ وَآخَرَ سَيِّئآ عَسَى اللهُ أَنْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ إِنَّ اللهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ)؛
و گروهى ديگر، به گناهان خود اعتراف كردند وكار خوب و بد را به هم آميختند. اميد مىرود كه خدا توبه آنها را بپذيرد. به يقين، خداوند آمرزنده و مهربان است!».
واژه «سَتر» (پرده) درواقع كنايه از حاجب و مانعى است كه انسان را از طغيان باز مىدارد
و جمله «وَإنْ رَقَّ» (هرچند نازك باشد) اشاره به ضعيف بودن اين حاجب و مانع است.
#سبک_زندگی را از #نهج_البلاغه بیاموزیم (۱۶۹)
اِتَّقِ آللّهَ بَعْضَ التُّقَى وَإِنْ قَلَّ، وَاجْعَلْ بَيْنَکَ وَبَيْنَ آللّهِ سِتْراً وَإِنْ رَقَّ.
حکمت ۲۴۲ نهج البلاغه
امام علیه السلام فرمود : تقوا و پرهيزكارى پيشه كن هرچند كم باشد و ميان خود و خدا پردهاى قرار ده هرچند نازك باشد.
بخش دوم
مرحوم «مغنيه» در شرح نهجالبلاغه خود در جلد ۴، صفحه ۳۶۱ مىگويد :
«گفتار امام مخصوصاً براى زمان ما كه عوامل گناه و شهوتپرستى زياد شده است صادق است؛
آنها كه دست كم اندكى از تقوا و ايمان داشته باشند همان مقدار إنشاءالله مايه نجاتشان مىشود.
وى سپس به اين حديث معروف نبوى اشاره كرده كه مىفرمايد:
«يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ الصَّابِرُ عَلَى دِينِهِ مِثْلُ الْقَابِضِ عَلَى الْجَمْرَةِ بِكَفِّه؛
زمانى بر مردم فرا مىرسد كه آن كس كه دين و ايمان خود را حفظ مىكند مانند كسى است كه شعله آتشى در كف دست خود نگاه داشته باشد».
در حديث ديگرى آمده است:
«لِلْعامِلِ مِنْكُمْ بِطاعَةِ اللهِ مِثْلُ أجْرِ خَمْسينَ فَقالَ رَجُلٌ مِنَ الصَّحابَةِ مِثْلُ أجْرِ خَمْسينَ مِنّا أوْ مِنْهُمْ؟ قالَ: بَلْ مِنْكُمْ؛
كسانى كه در آن زمان اطاعت فرمان خدا مىكنند معادل پاداش پنجاه نفر به آنها داده مىشود. يكى از صحابه عرضه داشت: پنجاه نفر از آنها يا از ما؟ حضرت فرمود: از شما».
در آيات قرآن مجيد اشارههاى ديگرى نيز به امثال اين گروه شده است؛
از جمله در آيه ۳۱ سوره «نساء» مىخوانيم:
«(إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبَائِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَنُدْخِلْكُمْ مُّدْخَلا كَرِيمآ)؛
اگر از گناهان بزرگى كه از آن نهى مىشويد پرهيز كنيد، گناهان كوچك شما را مىپوشانيم؛ و شما را در جايگاه خوبى وارد مىسازيم».
همچنين در آيه ۳۲ سوره «نجم» مىخوانيم:
«(الَّذِينَ يَجْتَنِبُونَ كَبَائِرَ الاِْثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلاَّ اللَّمَمَ إِنَّ رَبَّکَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ)؛
همانان كه از گناهان بزرگ و اعمال زشت دورى مىكنند، جز گناهان صغيره (كه گاه آلوده آن مىشوند)؛ آمرزش پروردگار تو گسترده است».
كوتاه سخن اينكه اگر انسان راه خطا را مىرود لااقل بايد چنان باشد كه روى برگشت به درگاه خدا و تقاضاى عفو را داشته باشد و تمام پلها را پشت سر خود ويران نسازد.
به گفته شاعر:
گرت هواست كه معشوق نگسلد پيوند
نگاه دار سر رشته، تا نگه دارد
پایان شرح حکمت ۲۴۲ نهج البلاغه از آیت الله مکارم شیرازی
ir.eitaa.messenger.apk
19.22M
بروزرسانی پیام رسان ایتا
✅🔴 پیامرسان #ایتا، نسخه جدید اندروید خود را با #چهل قابلیت تازه روانه فروشگاههای اندرویدی کرد.
♦️ قابلیت چنداکانتی، ارسال لوکیشن، زیبانویسی و درج لینک در متن، مدیا استریمینگ، درج آلبوم و... از جمله این قابلیتهای نسخه ۴.۱ است.
#صاحبنا 🌱
🕊 کاش هر چه زودتر بیایید
شما که هم نام و همانند #رحمتللعالمین هستید !
سالیان درازی ست ،
که دنیا رنگ" رحمت " به خود ندیده ؛
و حال و روزش تیره و تاریک شده !
و نه تنها دنیا،
بلکه خانه ی قلب هایمان هم سیاه شده !
دنیا عاجزانه آمدنت را طلب می کند!
بیا قلب هایمان را با یک نگاه ،
به معجزه ی چشمانت،
به نور ایمان روشن کن...!
بیا برای جان گرفتن روح های مرده مان،
با آن دم مسیحایی ات،
کمی قرآن تلاوت کن ...!
بیا ظلم را برای همیشه نابود کن ؛
و با قلب پر مهرت
مهربانی و محبت را برایمان به ارمغان بیاور...!
بیا ، پایه های کاخ #جهل را در هم بکوب ...!
بیا رهایمان کن ، از این روز های بی خدا بودن...!
بیا و راه نشانمان بده #صراط مستقیم!
بیا و نجات بده زندگی مان را
از زنده به گور شدن لحظه هایمان...!
بیا و ناجی ما باش!
حضرت منجی
قرن هاست
زمین و زمان در انتظار آمدن" م ح م د" است.
استاد اباذری جلسه یازدهم.mp3
4.93M
🔊 #صوت_مهدوی ( #پادکست)
📝 #امام_مهدی_در_قرآن
👤استاد #اباذری ؛ قسمت ١١
📌 اصلا چه نیازی به ظهور امام زمان هست؟!
#سلسله_مباحث_مهدویت
⭕️ چه نیازی به ظهور امام زمان هست؟
🔹 راستی به چه دلیل ما امام زمان نیاز داریم؟ یعنی ملت هایی که امام زمان ندارن، اینا به جایی نرسیدن؟ پیشرفت نکردن؟ رفتن کرات و سیارات دیگه رو هم بعضاً گرفتن، پیشرفت هم داشتن. ما چه نیازی به امام زمان داریم؟
آیه ۲۰ لقمان پاسخ مناسبی رو به این سوال در بر داره. فرمود: "اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؛ أَلَمْ تَرَوْا أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُمْ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ"؛ آیا شما فکر نکردید در اون که خدا آنچه که در آسمان ها و زمینِ، در اختیار شما، تو انسان قرار داده؟ "وَأَسْبَغَ عَلَيْكُمْ نِعَمَهُ ظَاهِرَةً وَبَاطِنَةً"؛ همه ی نعمتاشو به سر و روی تو ریخته، چه اون نعمت هایی که پیداست، میبینی، ازش خبر داری و چه میلیاردها نعمتی که ازش خبر نداری و نمیبینی.
🔺 یعنی اگر همه ی عالم برای تو مهیاست ای انسان، هیچ فکر نکردی تو برای چی؟ یعنی ما اگر انسان رو فقط در محدوده ی این دنیا و در بُعد جسمی خلاصه بکنیم، خب بله طبیعیه، امام که چه عرض کنم، عقلم مزاحمه چون عقل از عقال میاد، نهی میکنه، وجدان و نفس لوّامه از جلوه های عقله، خب مزاحمه؛ این نباشه انسان خیلی خوشه خیلی خرمه. اما این با این مساله که خدا تمام این خلقت از جمادات، از نباتات، از حیوانات، زمین، آسمان، خورشید، ماه و ستارگان، که تمام اینها تازه میشه ما فِی الارض، عوالم دیگه، همه رو در اختیار انسان قرار داده پس زندگی انسان نمیتونه خلاصه بشه در خوردن و خوابیدن و کامجویی و شهوترانی و امثال اینها، اینارو که حیوانات هم دارن و در برخی از ابعاد، اون حیوانات خیلی جلوترن.
🔸 لذا گلایه ی قرآن در اینه که ای انسان چرا فکر نکردی در مورد اینکه تو کی هستی؟! چه شاخصه ای، چه ویژگی در تو وجود داره که ارزش اون رو داشته این سفره و این دستگاه باعظمت برای تو پهن بشه، چرا؟ اون رو اگر انسان بفهمه، می فهمد که هدف از خلقت انسان به این عالم ختم نمیشه و حقیقت وجودی انسان این جسم و این بدن نیست، بلکه حقیقتی در وجود عالمه که او اگر شکوفا شود و به تعبیر امروزی ها؛ به فعلیت برسد اونقدر انسان قیمتی می شود، انقدر ارزشمنده که جا داشته که این سفره و این دستگاه با عظمتِ وجود، بخاطر این انسان و به کمال رسیدن انسان پهن بشه.
🔹 اون جمله ی نورانی آقا امیرالمومنین علی بن ابی طالبِ، فرمود: آیا تو فکر میکنی که همین هستی که دیده میشی؟ "اَتَزعَمُ اَنَّكَ جِرمٌ صَغِيرٌ" در حالیکه عالم اکبر در وجود تو پیچیده شده است، یعنی به صورت بالقوه است.
خب، اگر انسان برای یک سیر، برای یک حرکت، برای کمال آفریده شده، این نیازمند به یک قافله سالاره، نیازمند به یک انسان کاملی ست که خود، آنچه را که در انسان به صورت قوه است، به صورت فعلیت و تمام و کمال در وجود او باشه تا الگو و اسوه ی انسان باشه، تا راهنمای انسان باشه، تا دستگیر انسان باشه و در راه رسیدن انسان به اون درجات و کمالات، انسان رو یاری بکنه. لذا امام کاظم فرمود: نعمت ظاهر، امام ظاهره و نعمت باطن، امام غائبه. وقتی راوی سوال میکنه: مگر کسی از شما غائب میشه؟ فرمود: بله، پنجمین فرزند من حضرت مهدی، غائب خواهد شد و از غیبت و ظهور حضرت بیان کردن.
✔️ خلاصه ی کلام اینه که معرفت و شناخت امام، پیش نیازش معرفت نفس و خودشناسی ست، اگر انسان خودش رو شناخت، می بیند نیازش به امام از نیازش به آب، به هوا و نور خورشید به مراتب ضروری تر و مهم تره، بدون وجود چنین امامی هرگز انسان به اون قله های تعالی و کمال و سعادت و رستگاری نخواهد رسید. اصلاً رسالت امام در این عالم اینه؛ انسان رو به عزت، به کمال و به رستگاری برسونه.
🔆 ان شاالله که با شناخت خودمون، با معرفت نفس، با تمام وجود توجهمون به امام زمانمون باشه و نهایت بهره و استفاده رو در بعد هدایت، در توحید، در تقرب به سوی خدا از امام زمانمون استفاده بکنیم به فضل الهی.
📝 متن کامل مبحث #امام_مهدی_در_قرآن تدریس استاد #اباذری ؛ قسمت ١١