🌹تعزیر - توقیر - تکبیر الهی طبق کلام وحی چیست؟🌹
#یک_آیه_یک_تدبر 230
🔹بخش اول🔹
🔳 98/05/25
✨📖✨ لِتُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُعَزِّرُوهُ وَ تُوَقِّرُوهُ وَ تُسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصِيلًا (9 - فتح)
⚡️ تا شما (صالحان امت) به خدا و رسول او ایمان آورده و (دین خدا) را یاری کنید و به تعظیم جلالش صبح و شام تسبیح او گویید.
⭕️1) تُعَزِّرُوهُ از واژه «تعزیر»، به معنای بازداشتن از چیزی تا چیز دیگری را یاری دهند. گرانفروش را با جریمه منع میکنند تا بر مردم سودِ گران خویش تحمیل نکند پس مردم را با تعزیر گرانفروش، یاری میکنند.
⁉️ حال سؤال اینجاست که یک مؤمن چگونه میتواند دین خدا را با بازداشتنِ مردم از گناه یاری کند؟
🔹الف: مؤمن با امربهمعروف و نهیازمنکر میتواند، دین خدا را یاری کند.
🔸ب: مؤمن با بیانِ توحید و دین واقعی اسلام و آشناکردن مردم با آن و نشاندادن چهرهی واقعی دین اسلام، میتواند دین خدا را یاری برساند.
🔹ج: مؤمن میتواند با کمک به نیازمندان و برآوردن احتیاجات مادّیشان، آنها را به دین خدا رسانده و با زدودنِ فقر از زندگیشان که مانع رویآوردن آنها به خداست، دین خدا را یاری کند.
🔸د: مؤمن میتواند با رفتار و منش دینی و اَعمال صالح، چهره واقعی دین خدا را به مردم عادی نشان داده و آنان را علاقهمند به پیروی از دین خدا کند و در راه دین خدا مانع گرویدنِ مردم به سایر جبهههای کفر گردد.
🔹ه: مؤمن میتواند با بیان نعمتهای الهی در حق خویش و بیان اینکه من در راه خدا چنین صادقانه قدم برداشتم و خداوند مرا کمک کرد، بر اعتقادات مردم بیفزاید و مانع از ایجاد شک و تردید در آنها نسبت به دین اسلام شود.
⭕️2) تُوَقِّرُوهُ از واژه «توقیر»، به معنای سکوت توأم با سنگینی و متانت است. انسانِ با وَقار، در اصطلاح لغت به کسی میگویند که در مجلسی با تمام سنگینی و هیبت مینشیند و ساکت و نظارهگر است؛ در حالی که این سکوت، ناشی از ضعف او در کلام و سخنگفتن وی نیست بلکه از کثرتِ علم اوست که حرکات دیگران را به دقت و با وَقار زیر نظر دارد. قطعاً چنین سنگینی و وَقار بر انسان عظمت وارد میکند.
✔️ تُوَقِّرُوهُ، یعنی خدا را چنان سنگین در بین مردم نشان دهند که به عظمت و سنگینی و وَقار او تعظیم کنند تا برخی کارهای سطحی را از ذات اَقدس او دور بدارند. مؤمن، باید خدا را در بین مردم به وَقار و سنگینی یاد کند.
📕 بالاترین توقیر حضرت حقتعالی در حکمت 290 نهجالبلاغه از کلام مولای متقیان چه زیبا ذکر شده است:
💫✨ لَوْ لَمْ يَتَوَعَّدِ اللّهُ عَلَى مَعْصِيَتِهِ لَكَانَ يَجِبُ أَلاَّ يُعْصَى شُكْراً لِنِعَمِه
⚡️ امام علی (ع) فرمود: اگر خدا تهديد به عذاب در برابر عصيان نكرده بود باز هم واجب بود كه به پاس شکرانهی نعماتش، نافرمانى او نشود.
❄️ مولا علی (ع) چه زیبا حضرت حقتعالی را در مقام وَقار قرار میدهد و چه تصویر بسیار موقّری از حضرت حق نشان میدهد که انسان ناخواسته با خواندن این جمله سعی در تعظیم و کرنش در برابر او میکند.
✍ یاد دارم روزی مؤمنی به جوانی گفت: ای جوان صورت خود را تیغ نزن که جهنمی خواهی شد، و این نوعی تبلیغ «ضدّ توقیری» است.
گفتم: جوان بایست! رحمت خدا خیلی بالاتر از آن است که تو را به خاطر تیغزدنِ صورت جهنمی کند، تو به حرف این مؤمن گوش نده! خداوند به مراتب سنگینتر از آن است که به ریش کسی بهشت دهد و به تیغزدن کسی جهنماش برد. اگر قرار باشد کسی با تیغزدن ریش جهنمی شود پس کسانی هم که ریش گذاشتهاند باید بهشتی شوند؛ پس این امر شدنی نیست. خداوند بسیار بزرگتر از آن است که این مرد میگوید، ولی یک چیز را اگر بدانیم بد نیست. خالق من و شما بر چهرهی ما، موی را صلاح دیده است و ما را با موی صورت زیباتر میبیند و میپسندد، پس ما بهتر است آن زیبایی که خالق ما بر ما پسندیده است آن را بر خود بپسندیم.
⬅️ به آن فرد مؤمن گفتم: این چه خدایی است که تو تبلیغاش میکنی؟ فکر کن ما سرباز هستیم، به ما میگویند: بعد از اتمام دوره آموزشی به فلان پادگان خواهید رفت. میگویند: آن پادگان فرمانده شریف و خوبی دارد. میپرسم چگونه؟ شما میگویید: اگر پوتینات واکس نداشته باشد زندانیات میکند. این تعریف شما به من میگوید، که او فردی بیمار و عقدهای است و شاید من از او بترسم و مواظب رفتارم در نزد او باشم ولی هرگز آن فرمانده، در چشم من عظمت نخواهد داشت. ولی اگر بگویی، چنان شریف است که اگر در پُستهای نگهبانی در شب برود، چراغهای ماشین خود روشن میکند که اگر پاسداری در حال ترکِ پست در نگهبانی بود، متوجه حضور او شود و اگر پاسداری را در حال سستی در امر نگهبانی ببیند به آرامی رد میشود تا خودش متوجه خطای خویش شود.
ادامه دارد...
@ghoranmodafean
doa-faraj-farahmand_130517224348.mp3
858.6K
لحظهی غروب، متعلّق به امام زمانت است،
برنامهٔ خود را طوری تنظیم کن
که چند دقیقه توسل به #امام_زمان ارواحنافداه داشته باشی.
همه با هم دعای فرج رو زمزمه کنیم.
#یک_حدیث_یک_حکمت
🍀 پیامبر اکرم (ص) فرمودند: چهار چیز در چهار چیز حاصل شود:
🔹1) مال با انفاق فزونی گیرد نه با خساست
🔹2) علم با عمل زیاد شود نه با جَدل
🔹3) بندگی در سختی عبادت حاصل شود نه راحتی و رفاه
🔹4) دنیا به عبرتهایش شناخته شود نه با بناهایِ زیبای آن
داستان ها و پندهای اخلاقی
🌹ترک گناه چگونه ممکن است؟🌹
🔳 98/05/29
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⛔️ قبل از رسیدن به ترکِ گناه، نخست باید به این برسیم که گناهان در یک تقسیمبندی متفاوت، از نظر جنس دو گونه هستند:
🔹الف) گناهانی که بر اساس غریزه و لذت هستند مانند: زنا
🔹ب) گناهانی که بر اساس وسوسهی شیطان و عادت هستند مانند: غیبتکردن، تکبر، و...
⬅️ قبل از ترک گناه باید سه مرحله زیر را حتماً انجام داد:
♦️1) باید مضرات و عواقب گناه را کاملاً شناخت. آسیبهای دنیوی و اخروی آن را باید فهمید و باید به این نتیجه رسید که غیبت نه تنها لذت نیست بلکه هیچ سودی ندارد و سرشار از عذاب دنیوی و اخروی است و باعث ایجاد نفرت میشود.
♦️2) باید اسباب و مقدمات گناه را شناخت و از خود دور کرد.
📌 مثال: اگر غیبت میکنیم، با دوستانی که مغتاب (کسی که غیبت میکند) و اهل غیبت هستند زیاد معاشرت نکنیم. اگر به روابط نامشروع مبتلا هستیم، تلفن و تلگرام و بیرونرفتن غیرضروری و... را ترک کنیم.
❄️ حقیر دیدهام کسانی را که مشروب را ترک کردهاند ولی دوستان اهل مشروب را به دلیل خوبیهایی که دیدهاند ترک نکردهاند و از روی اعتماد به نفس زیاد در مجلس شراب نشستهاند به امید اینکه نشان دهند هوس شراب نمیکنند ولی همین دوستان او را به ترک توبه واداشتهاند.
♦️3) اما مهمترین و اصلیترین مرحله ترک گناه که مشکلترین آن است، این است که هر گناهی لذتی دارد که انسان سمت انجام آن متمایل میشود.
🍃 ترک هر لذت مستلزم درک لذتی بالاتر است که بدون درک آن لذت، ترک لذت بسیار سخت است.
🍂 یا ترک یک لذت مستلزم درک و ترس از یک عذاب بالاتر از آن لذت است که آن لذت را خنثی میکند.
1⃣ مثال: زلیخا هوس نزدیکی به یوسف کرد چون بعدِ ازدواج به خدا رسید و یک لذت بالاتر را درک کرد، به راحتی توانست بر لذت خود چشم ببندد.
2⃣ مثال: یک معتاد وقتی ازدواج میکند لذت شهوت، باعث غیرت و علاقه او به همسرش میشود. بعد از کسب لذتِ هروئین که به مراتب از لذت مقاربت بالاتر است، به راحتی بر روی لذت جنسی خط میکشد و بیغیرت میشود.
3⃣ مثال: اگر درک کنیم که وقتی که غیبت میکنیم، باعث ایجاد نفرت از خودمان در دیگران میشویم و انگار گوشت برادر مرده خود را میخوریم و اعمالمان را میسوزانیم، درک این عذاب بالاتر از آن لذتِ (شیطانی) غیبت، باعث میشود بتوانیم غیبت را ترک کنیم.
⭕️ در اعمال صالح هم همینطور:
🍂 اگر درک کنیم شادکردن یک یتیم، بیشتر از خوردن یک پرس کباب برای ما لذت دارد، سمت انفاق میرویم.
🍃 کسی که لذت نماز شب و اشکریختن و سخنگفتن با معبود را درک کند، برای از دستندادن این لذت، هرگز سمت لذت سخنگفتن با نامحرم نمیرود.
@ghoranmodafean
داستان ها و پندهای اخلاقی