🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۲۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۲۷وَ هُوَ الَّذِی یَبْدَؤُا الْخَلْقَ ثُمَّ یُعِیدُهُ وَ هُوَ أَهْوَنُ عَلَیْهِ وَ لَهُ الْمَثَلُ الأَعْلى فِی السَّماواتِ وَ الأَرْضِ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ
▫️🔸▫️🔹▫️🔸▫️🔹▫️🔸
۲۷ ـ او کسى است که آفرینش را آغاز مى کند، سپس آن را باز مى گرداند، و این کار براى او آسان تر مى باشد; و براى اوست توصیف برتر در آسمان ها و زمین; و اوست توانمند و حکیم!
▫️🔸▫️🔹▫️🔸▫️🔹▫️🔸
و از آنجا که در سلسله آیاتى که گذشت، و نیز بعداً خواهد آمد، مسائل مربوط به مبدأ و معاد، همچون تار و پود یک پارچه، درهم انسجام یافته، در آیه بعد، باز به مسأله معاد بر مى گردد، و مى گوید: او کسى است که آفرینش را آغاز کرد، سپس آن را باز مى گرداند، و این براى او آسان تر است ! (وَ هُوَ الَّذِی یَبْدَؤُا الْخَلْقَ ثُمَّ یُعِیدُهُ وَ هُوَ أَهْوَنُ عَلَیْهِ).
قرآن، در این آیه با کوتاه ترین استدلال، مسأله امکان معاد را اثبات کرده است، مى گوید: شما معتقدید آغاز آفرینش از او است، بازگشت مجدد که از آن آسان تر است چرا از او نباشد؟
دلیل آسان تر بودن اعاده از آغاز این است که، در آغاز اصلاً چیزى نبود و خدا آن را ابداع کرد، ولى در اعاده، لااقل مواد اصلى موجود است، قسمتى در لابلاى خاک هاى زمین، و بخشى در فضا پراکنده مى باشد، تنها مسأله همان نظام دادن و صورت بندى آن است.
ولى توجه به یک نکته، در اینجا ضرورى است که، تعبیر به آسان بودن و سخت بودن، از دریچه فکر ما است، والاّ براى وجودى که بى نهایت است سخت و آسان هیچ تفاوتى ندارد، اصولاً سخت و آسان در جائى مفهوم دارد که سخن از قدرت محدودى در میان باشد که از عهده کارى به خوبى برآید، و از عهده کار دیگرى به زحمت، اما هنگامى که سخن از قدرت نامحدود در میان است، سخت و آسان بى معنى مى شود.
به تعبیر دیگر، برداشتن عظیم ترین کوه هاى روى زمین براى خداوند به همان اندازه آسان است که برداشتن یک پر کاه!
و شاید به همین دلیل، بلافاصله در ذیل آیه مى فرماید: و براى خدا است توصیف برتر در آسمان و زمین (وَ لَهُ الْمَثَلُ الأَعْلى فِی السَّماواتِ وَ الأَرْضِ).
چرا که هر وصف کمالى در آسمان و زمین، درباره هر موجودى تصور کنید از علم و قدرت و مالکیت و عظمت وجود و کرم، مصداق اتم و اکمل آن نزد خدا است، چرا که همه محدودش را دارند، و او نامحدودش را، اوصاف همه عارضى است، و اوصاف او ذاتى و او منبع اصلى همه کمالات است.
حتى الفاظ ما، که غالباً براى بیان مقاصد روزمره ما است بیانگر اوصاف او نمى تواند باشد، همان گونه که در تعبیر أهون (آسان تر) نمونه آن را دیدیم.
جمله فوق همانند چیزى است که در سوره اعراف آیه ۱۸٠ آمده: وَ لِلّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها: براى خدا بهترین نام ها است او را با آنها بخوانید و در سوره شورى ، آیه ۱۱ آمده است: لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ: هیچ چیز در عالم همانند خدا نیست .
سرانجام، در پایان آیه، به عنوان تأکید یا به عنوان یک دلیل، مى گوید: و او است عزیز و حکیم (وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ).
عزیز است و شکست ناپذیر، اما در عین قدرت نامحدودش، کارى بى حساب انجام نمى دهد، و همه افعالش بر طبق حکمت است.
(تفسیر نمونه)
✨@ghorun
🌸🍃🌸🍃
🍃
🍃حضرت زهرا سلام الله علیها میفرمایند:
🌸مَنْ اصْعَدَ إلىَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، اهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ افْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
🍃 هرکس عبادت خالصانه اش را بسوی خدا بفرستد،
خدای عزّ و جلّ هم بهترین مصلحتش را برایش نازل میکند.
📚بحارالانوار ج67 ص249.
✨@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#سخنرانی دکتر رفیعی: امتی که ندیده خریدار تو شد.!
امام زمان (عج) بین شماست. حضور دارد اما ظهور ندارد.
#امام_زمان
✨@ghorun
🔸امام صادق علیه السلام میفرمایند :
🍃🌼«هرگاه راه را گم کردی ، ندا کن: «یااباصالح! یااباصالح! ارشدنا الی الطریق! رحمکم الله»
مارا دریابید و راه را برما نشان دهید،خداوند شمارا رحمت کند.
📚بحارالانوار،ج۵۱،ص۲۸
#امام_زمان
✨@ghorun
«»🍀🌱🌱🌱🍀🌱🌱🌱🍀«»
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۲۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌱🌱🌱🌱🌱🌱
آیه۲۸) ضَرَبَ لَكُمْ مَثَلًا مِنْ أَنْفُسِكُمْ ۖ هَلْ لَكُمْ مِنْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ مِنْ شُرَكَاءَ فِي مَا رَزَقْنَاكُمْ فَأَنْتُمْ فِيهِ سَوَاءٌ تَخَافُونَهُمْ كَخِيفَتِكُمْ أَنْفُسَكُمْ ۚ كَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ
➿➿➿➿➿➿
آیه۲۸) خدا برای (هدایت) شما هم از عالم خود شما مثالی زد: آیا هیچ یک از غلام و کنیزان ملکی شما در آنچه (از مال و حقوق و مقام) که ما روزی شما گردانیدیم با شما شریک هستند تا شما و آنها در آن چیز بیهیچ مزیت مساوی باشید و همانقدر بیمی که شما از یکدیگر دارید هم از آنان دارید؟ (هرگز ندارید و هیچ آنها را شریک و مساوی با خود نمیدانید پس چگونه مخلوقات مملوک خدا را شریک خدا گرفته و معبود خود میگردانید؟) ما چنین مفصل و روشن آیات خود را برای مردم با عقل و هوش بیان میکنیم.
🌱🌱🌱🌱🌱🌱
تفسیر آیه)بعد از بیان قسمتی دیگر از دلائل توحید و معاد در آیات گذشته به ذکر دلیلی بر نفی شرک به صورت بیان یک مثال پرداخته، میگوید: «خداوند مثالی از خودتان برای شما زده است» (ضَرَبَ لَکُمْ مَثَلًا مِنْ أَنْفُسِکُمْ).
و آن مثال این است که اگر بردگان و مملوکهایی در اختیار شما باشد «آیا این بردههای شما در روزیهایی که به شما دادهایم شریک شما میباشند»؟! (هَلْ لَکُمْ مِنْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُکُمْ مِنْ شُرَکاءَ فِی ما رَزَقْناکُمْ).
«آن چنان که هر دو با هم کاملا مساوی باشید» (فَأَنْتُمْ فِیهِ سَواءٌ).
و از تصرف مستقل و بدون اجازه آنان بیم داشته باشید آن گونه که در مورد شرکای آزاد، خود بیم دارید» (تَخافُونَهُمْ کَخِیفَتِکُمْ أَنْفُسَکُمْ).
یا آن چنان که شما حاضر نیستید بدون اجازه آنها دخل و تصرفی در اموالتان کنید.
وقتی در مورد بردگانتان که «ملک مجازی» شما هستند این چنین امری را نادرست و غلط میدانید، چگونه مخلوقات را که ملک حقیقی خدا هستند شریک او میپندارید؟ یا پیامبرانی همچون مسیح، یا فرشتگان خدا، یا مخلوقاتی همچون جن، و یا بتهای سنگی و چوبی را همتایان خدا میشمرید؟ این چه قضاوت زشت و دور از منطقی است؟! و در دنباله آیه برای تأکید میفرماید: «این چنین آیات خود را برای کسانی که تعقّل میکنند شرح میدهیم» (کَذلِکَ نُفَصِّلُ الْآیاتِ لِقَوْمٍ یَعْقِلُونَ).
آری! با ذکر مثالهای روشن از متن زندگی خود شما حقایق را بازگو میکنیم تا اندیشه خود را به کار اندازید.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
▫️🔅▫️🔅▫️🔅▫️
🌸 بهترین زنِ زندگی
اِنَّ مِنْ خَیْرِ نِسائِکُمْ الْوَلودَ الْوَدودَ، السَّتیرَةَ الْعَفیفَةَ، الْعَزیزَةَ فى اَهْلِهَا، الذَّلیلَةَ مَعَ بَعْلِهَا، الْمُتَبَرِّجَةَ مَعَ زَوْجِهَا، الْحَصانَ مَعَ غَیْرِهِ الَّتى تَسْمَعُ قَوْلَهُ، وَ تُطیعُ اَمْرَهُ، وَ اِذا خَلا بِها بَذَلَتْ لَهُ ما اَرادَ مِنْها.
بهترین زنان شما، زنى است زایا، بسیار مهربان، با #حجاب، پاکدامن، در میان خویشاوندان خود عزیز و در برابر شوهرش متواضع باشد، خودش را براى شوهرش بیاراید و از دیگران حفظ کند، از شوهرش حرفشنوى داشته باشد و امر او را اطاعت نماید و در خلوت خواسته شوهرش را برآورده نماید.
📚من لا یحضره الفقیه
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿🌿〰🌿🌿〰🌿
🎥 #سخنرانی حاج قاسم سلیمانی
🌷 مرام زیبای شهدا
#شهدا را یاد کنیم با یک #صلوات
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌹اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الشَّهادَةِ
فِی سَبِیلِکَ تَحْتَ رایَةِ
وَلِیِّکَ الْمَهْدِیّ(عج)
🆔 @ghorun
✏️🖍✏️🖍✏️🖍✏️🖍
✨ پیامبر اکرم (ص):
قلبها مانند آهن زنگ می زند،
گفتند: صیقل آن چیست؟
فرمودند زیادی یاد مرگ و خواندن قرآن
📚نهج الفصاحه
*اللّهُمَّ اغْفِرلَنا ذُنُوبَنا بِالْقُرآن*
🆔 @ghorun
🌟🌺🌟
🌺🌟
🌟
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۲۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➖➖➖➖➖➖
آیه۲۹) بَلِ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَهْوَاءَهُمْ بِغَيْرِ عِلْمٍ ۖ فَمَنْ يَهْدِي مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ ۖ وَمَا لَهُمْ مِنْ نَاصِرِينَ
➖➖🌺➖➖🌺
آیه۲۹) بلکه مردم ستمکار (مشرک) هوای نفس خود را از جهل و نادانی پیروی کردند، پس آن را که خدا (پس از اتمام حجت) به گمراهی واگذارد که میتواند هدایت کند؟ و آن گمراهان ستمکار را (در قیامت) هیچ یار و یاوری نخواهد بود.
➖➖➖➖➖➖
تفسیر آیه) ولى این آیات بینات، و این گونه مثال هاى واضح و روشن، براى صاحبان اندیشه است، نه ظالمان هواپرست بى دانشى که پرده هاى جهل و نادانى بر قلب آنها فرو افتاده، و خرافات و تعصبات جاهلى، فضاى فکر آنها را تیره و تار کرده.
لذا در آیه بعد مى افزاید: ظالمان از هوا و هوس هاى خویش بدون علم و آگاهى پیروى مى کنند و تابع هیچ منطقى نیستند (بَلِ اتَّبَعَ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَهْواءَهُمْ بِغَیْرِ عِلْم).
اینها را خداوند به خاطر اعمالشان در وادى ضلالت افکنده است و چه کسى مى تواند آنها را که خدا گمراه کرده است، هدایت کند ؟! (فَمَنْ یَهْدِی مَنْ أَضَلَّ اللّهُ).
تعبیر به ظَلَمُوا به جاى اشرکوا اشاره به این است که: شرک خود بزرگترین ظلم محسوب مى شود، ظلم بر خالق از این نظر که مخلوقش را هم ردیف او قرار داده اند (و مى دانیم ظلم این است که چیزى را در غیر جاى خود قرار دهند).
و ظلم بر خلق خدا، که آنها را از راه خیر و سعادت، که راه توحید است باز داشته اند.
و ظلم بر خویشتن، که تمام سرمایه هاى وجود خود را بر باد داده و در بیراهه سرگردان شده اند.
ضمناً، این تعبیر، مقدمه اى است براى جمله بعد، که اگر خداوند آنها را از طریق حق گمراه ساخته، به خاطر ظلمشان است، همان گونه که در سوره ابراهیم آیه ۲۷ مى خوانیم: وَ یُضِلُّ اللّهُ الظّالِمِیْنَ: خداوند ظالمان را گمراه مى سازد .
و مسلّم است کسانى را که خدا رهایشان سازد، و به خویشتن واگذار کند، براى آنها هیچ یار و یاورى نخواهد بود (وَ ما لَهُمْ مِنْ ناصِرِینَ).
و به این ترتیب، سرنوشت شوم این گروه را روشن مى سازد، چرا چنین نباشد در حالى که آنها مرتکب بزرگترین ظلم ها شده اند، عقل و اندیشه خود را از کار انداخته، به آفتاب علم و دانش پشت کرده، و به تاریکى هوا و هوس روى آورده اند، طبیعى است که خداوند توفیقش را از آنها سلب کند، در ظلمت ها رهایشان سازد و هیچ یار و یاورى براى آنها باقى نماند.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀🌿🌀🌿🌀🌿🌀
🎦 صحبتهای شنیدنی رهبری دربارۀ پیری جمعیت
#فرزنداوری
🆔 @ghorun
32.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📕📒📕📒📕📒📕
🖊امام علی(ع):
هرکس با کتاب ها آرام گیرد هیچ آرامشی را از دست نداده است.
📚غررالحکم
#بهار_کتاب
📖 @ghorun
▪️◾️🥀◾️▪️•▪️◾️🥀◾️▪️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۳۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▪️▫️▫️▫️▪️▫️
آیه۳۰) فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا ۚ فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا ۚ لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ
▫️▪️▫️▫️▫️▪️▫️
آیه۳۰) پس تو مستقیم روی به جانب آیین پاک اسلام آور در حالی که از همه کیشها روی به خدا آری، و پیوسته از طریقه دین خدا که فطرت خلق را بر آن آفریده است پیروی کن که هیچ تغییری در خلقت خدا نباید داد، این است آیین استوار حق، و لیکن اکثر مردم (از حقیقت آن) آگاه نیستند.
▫️▪️▫️▫️▫️▪️▫️
تفسیر آیه)تا اینجا بحثهای فراوانی پیرامون توحید و خدا شناسی از طریق مشاهده نظام آفرینش داشتهایم.
و به دنبال آن در این آیه سخن از توحید فطری است یعنی همان مسأله را از طریق درون و مشاهده باطنی و درک ضروری وجدانی تعقیب کرده، میفرماید:
«پس روی (دل) خود را متوجه آیین پاک و خالص پروردگار کن»! (فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفاً).
چرا که «این فطرتی است که خداوند انسانها را بر آن آفریده، دگرگونی در آفرینش خدا نیست» (فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْها لا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ). و از نخستین روزی که انسان قدم به عالم هستی میگذارد این نور الهی در درون جان او شعلهور است.
«این است دین و آیین محکم و استوار» (ذلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ).
«ولی اکثر مردم نمیدانند» (وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُونَ).
«دین حنیف» یعنی دینی که از تمام کجیها و از انحراف و خرافات و گمراهیها به سوی راستی و درستی متمایل شده است.
برگزیده تفسیر نمونه
🏴 @ghorun