7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🎦 نماهنگ زیبای صابر خراسانی
🌼ولادت حضرت معصومه ( سلام الله علیها ) و #روز_دختر
🌺ألسَّلاَمُ عَلَيکِ يَا فَاطِمَةَ المَعصُومِة(س)
#میلاد_حضرت_معصومه
🌸🌿🌸🌿
🌸 @ghorun
🌹💢🔅💢🌹💢🔅💢🌹💢
«قَالَ الصَّادِقُ(ع): إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکةُ وَ لِرَسُولِهِ حَرَماً وَ هوَ الْمدِینَةُ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکوفَةُ وَ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهِ امْرَأَةٌ منْ وُلْدِی تسَمَّی فاطِمَةَ مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ. قَالَ الرَّاوِی وَ کانَ هَذَا الْکلَامُ مِنْهُ قَبْلَ أَنْ یولَدَ الْکاظِمُ(ع)؛
حضرت صادق(ع) فرمود:
✨ برای خداوند حرمی است که مکه باشد
✨ و برای رسول خدا(ص) حرمی است که آن مدینه باشد
✨و برای امیرمؤمنان حرمی است که آن کوفه باشد
✨ و برای ما اهل بیت حرمی است که قم باشد.
به زودی فرزندم به نام فاطمه در آن دفن می شود. کسی او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود. راوی گفت: این سخن را حضرت صادق(ع) وقتی فرمود که هنوز فرزند (امام) کاظم(ع) به دنیا نیامده بود.»
#میلاد_حضرت_معصومه
🌸🌿🌸🌿
🌸 @ghorun
🔅🪴🔅🍃🍃🍃🍃🔅🪴🔅
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۳۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🍃🍃
آیه۳۷) أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
〰〰〰〰〰🔅🔅
آیه۳۷) آیا ندیدند که همانا خدا هر که را خواهد وسیع روزی کند و هر که را خواهد تنگ روزی گرداند؟ همانا در این امر ادله روشنی (از حکمت الهی) برای اهل ایمان پدیدار است
〰〰〰〰〰🍃🍃
تفسیر آیه)37)- این آیه همچنان از «توحید ربوبیت» سخن میگوید، و به تناسب بحثی که در آیات گذشته آمده بود که بعضی از کم ظرفیتان با روی آوردن نعمت، مغرور و با مواجه شدن بلا، مأیوس میشوند، چنین میفرماید: «آیا ندیدند که خداوند روزی را برای هر کس بخواهد گسترده (و برای هر کس بخواهد) تنگ میسازد» (أَ وَ لَمْ یَرَوْا أَنَّ اللَّهَ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشاءُ وَ یَقْدِرُ).
درست است که عالم، عالم اسباب است ولی در عین حال این یک قاعده کلی و همیشگی نیست، چرا که گاه افراد بسیار جدی و لایقی را میبینیم که هر چه میدوند به جایی نمیرسند، و به عکس گاه افراد کم دست و پا را مشاهده میکنیم که درهای روزی از هر سو به روی آنها گشوده است! این استثناها گویا برای این است که خداوند نشان دهد با تمام تأثیری که در عالم اسباب آفریده، نباید در عالم اسباب گم شوند، و نباید فراموش کنند که در پشت این دستگاه، دست نیرومند دیگری است که آن را میگرداند.
لذا در پایان آیه میگوید: «در این نشانههایی است از قدرت و عظمت خدا برای قومی که ایمان میآورند» (إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🌴🍃🌴🍃🌴🍃🌴
🌙 #ماه_ذی_القعده که با #ولادت_حضرت_معصومه و امام رضا ع) شروع میشود و با شهادت فرزند امام پایان می یابد یک ماه امام رضایی است.
امام مونسی رفیق و پدری مهربان و برادری همسان و مادر نیکوکار است نسبت به فرزند کوچک.
📚الکافی
🆔 @ghorun
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷🌷🌷〰〰〰〰
🌷جایگاه دختران در نگاه امام امت
🌿بمناسبت #میلاد_حضرت_معصومه و روز دختر
🆔 @ghorun
🌼🌿🌸🌿🌼🌿🌸🌿🌼🌿🌸🌿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۳۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۳۸فَآتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ وَ الْمِسْکِینَ وَ ابْنَ السَّبِیلِ ذلِکَ خَیْرٌ لِلَّذِینَ یُرِیدُونَ وَجْهَ اللّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
۳۸ ـ پس حق نزدیکان و مسکینان و در راه ماندگان را ادا کن! این براى آنها که رضاى خدا را مى طلبند بهتر است، و چنین کسانى رستگارانند
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
و از آنجا که هر نعمت و موهبتى، وظائف و مسئولیت هائى را همراه مى آورد، در آیه بعد روى سخن را به پیامبر(صلى الله علیه وآله) کرده، مى گوید: چون چنین است حق بستگان و نزدیکان را ادا کن، و همچنین مسکینان و درراه ماندگان را (فَآتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ وَ الْمِسْکِینَ وَ ابْنَ السَّبِیلِ).
به هنگام وسعت روزى فکر نکن آنچه دارى از آن تو است، بلکه دیگران نیز در اموال تو حق دارند، از جمله خویشاوندان و افراد مستمندى که از شدت فقر زمین گیر شده اند، و همچنین افراد آبرومندى که دور از وطن، بر اثر حوادثى در راه مانده اند و محتاجند.
تعبیر به حَقَّهُ بیانگر این واقعیت است که، آنها در اموال انسان شریکند و اگر چیزى انسان مى پردازد، حق خود آنها را ادا مى کند و منتى بر گردن آنان ندارد.
جمعى از مفسران، مخاطب را در این آیه منحصراً پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله)دانسته اند، و ذى القربى را خویشاوندان او، در روایت معروفى از ابو سعید خدرى و غیر او، چنین نقل شده: هنگامى که آیه فوق نازل شد پیغمبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) فدک را به فاطمه بخشید و تسلیم وى نمود (لَمّا نَزَلَتْ هذِهِ الآیَةُ عَلَى النَّبِى(صلى الله علیه وآله) أَعْطى فاطِمَةَ فَدَکاً وَ سَلَّمَهُ اِلَیْها).
عین این مضمون، از امام باقر(علیه السلام) و امام صادق(علیه السلام) نقل شده است.
این معنى در روایت بسیار مشروحى ضمن بیان گفتگوى بانوى اسلام فاطمه زهراء (علیها السلام) با ابوبکر از امام صادق(علیه السلام) آمده است.
ولى جمعى دیگر از مفسران، خطاب را در این آیه عام گرفته اند، و شامل پیامبر(صلى الله علیه وآله) و غیر او مى دانند، طبق این تفسیر، همه مردم موظفند که حق خویشاوندان و ذى القربى خود را فراموش نکنند.
البته این دو تفسیر، منافاتى با هم ندارد و قابل جمع است، به این ترتیب که: مفهوم آیه، مفهوم گسترده اى است و پیامبر(صلى الله علیه وآله) و خویشاوندان او مخصوصاً فاطمه زهراء (علیها السلام) مصداق اتمّ آن است.
و از اینجا روشن مى شود که، هیچ یک از تفاسیر فوق، با مکّى بودن این سوره منافات ندارد، چرا که مفهوم آیه، یک مفهوم جامعى است که هم در مکّه مى بایست به آن عمل شود، و هم در مدینه و حتى اعطاى فدک به فاطمه (علیها السلام) بر اساس این آیه، کاملاً قابل قبول است.
تنها چیزى که در اینجا باقى مى ماند جمله لَمّا نَزَلَتْ هذِهِ الآیَةُ... در روایت ابو سعید خدرى است، که ظاهرش این است: اعطاى فدک بعد از نزول آیه بوده است، ولى اگر لَمّا را در اینجا به معنى علت بگیریم نه به معنى زمان خاص، این مشکل نیز حل مى شود، و مفهوم روایت این خواهد بود که: پیامبر(صلى الله علیه وآله) به خاطر این دستور الهى فدک را به فاطمه (علیها السلام) عطا کرد، به علاوه گاه آیاتى از قرآن دو بار نازل شده است.
اما این که: چرا از میان همه افراد نیازمند، و صاحب حق، تنها این سه گروه ذکر شده اند؟ ممکن است به خاطر اهمیت آنها باشد، زیرا حق خویشاوندان از هر حقى بالاتر است، و در میان محرومان و نیازمندان، مساکین و واماندگان در راه، از همه نیازمندترند.
🌷@ghorun