🌹قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
مَن عَلَّمَ آیَةً فی کِتابِ اللهِ تَعالی، کانَ لَهُ اَجرُها ما تُلِیَت .
هر که آیه ای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، پاداش آن آیه، تا زمانی که خوانده می شود به او نیز می رسد
🌷@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌استاد شهید مطهری
⁉️دانش آموزم پرسیده است: هزینه کردن برای زیارت چه توجیهی دارد؟ چرا پول بدیم به عرب ها؟ چرا مدرسه نسازیم ثواب بیشتر ببریم؟
🌷@ghorun
🍃آیت الله بهجت(ره):
دعایی که مختصر باشد و کار مفصل را بکند
صلوات است.
🌺اللهم صل علی محمد و آل محمد🌺
🌷@ghorun
🌴💐🌴💐💐💐💐🌴💐🌴
💐💐💐🌴🌴🌴🌴💐💐💐
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌴▫️🌴▫️🌴▫️🌴
آیه۴۶) وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ يُرْسِلَ الرِّيَاحَ مُبَشِّرَاتٍ وَلِيُذِيقَكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَلِتَجْرِيَ الْفُلْكُ بِأَمْرِهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
💐▫️💐▫️💐▫️💐
آیه۴۶)و از جمله آیات (قدرت) او آن است که بادهای بشارت آور میفرستد (تا شما را مژده آرد) و تا شما را به چیزی از رحمت (بیانتهای) خود بهرهمند گرداند و تا کشتی به فرمان او روان گردد و تا از فضل و کرمش (انواع نعمتها) تحصیل کنید، و باشد که شکر (نعمتش) به جای آرید.
🌴▫️🌴▫️🌴▫️🌴
تفسیر آیه) در این سوره، بخش قابل ملاحظهای از دلائل توحید و نشانههای پروردگار در هفت آیه بیان شده که هر کدام با جمله «وَ مِنْ آیاتِهِ» آغاز میشود. شش قسمت آن را قبلا به صورت پی در پی خواندیم، و این آیه آخرین آنها میباشد.
و از آن جا که در آیه قبل سخن از ایمان و عمل صالح بود، بیان دلائل توحیدی تأکیدی نیز بر آن میباشد.
میفرماید: «و از آیات (عظمت و قدرت) خدا این است که بادها را به عنوان بشارتگرانی میفرستد» (وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ یُرْسِلَ الرِّیاحَ مُبَشِّراتٍ).
آنها در پیشاپیش باران حرکت میکنند، قطعات پراکنده ابر را با خود برداشته به هم میپیوندند، و به سوی سرزمینهای خشک و تشنه میبرند، صفحه آسمان را میپوشانند و با دگرگون ساختن درجه حرارت جو، ابرها را آماده ریزش باران میکنند.
در دنباله آیه میخوانیم: «خدا میخواهد بدین سبب شما را از رحمت خود بچشاند، تا کشتیها به فرمانش حرکت کنند، و شما از فضل و رحمت او بهره گیرید و شاید شکر گزاری کنید» (وَ لِیُذِیقَکُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ لِتَجْرِیَ الْفُلْکُ بِأَمْرِهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ).
آری! بادها هم وسیله تولید نعمتهای فراوان در زمینه کشاورزی و دامداری هستند، و هم وسیله حمل و نقل، و سر انجام سبب رونق امر تجارت است.
آری! آنها بشارت دهندگانی هستند در جهات مختلف.
برگزیده تفسیر نمونه)
💐🌴💐🌴💐
🌴 @ghorun 🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🔅نماهنگ تا خراسان راهی نیست
تصاویر حضور رهبرانقلاب در حرم مطهر رضوی در سالهای گذشته
دعای رهبرانقلاب در جوار مرقد امام رضا(ع) در حق ملت و کشور ایران
🌹ولادت امام خوبیها، علی بن موسی الرضا (ع) تبریک و تهنیت باد.
#امام_رضا
#دهه_کرامت
💐🌴💐🌴💐
🌴 @ghorun 🌴
🪴🌸🪴🌸🪴🌸
☀️ توصیه خصوصی امام رضا (علیهالسلام): تقوای الهی پیشه کن! ما (اهلبیت) که به این مقام رسیدهایم، از تقوى و پرهیزگارى است. هر کس با تقوى و پرهیزگار نباشد، از ما نیست و ما از او نیستیم.
📚 بحار الأنوار
✨اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَی
#امام_رضا
#دهه_کرامت
💐🌴💐🌴💐
🌴 @ghorun 🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹✨🌹✨🌹✨
🎙 #سخنرانی استاد عالی
📝 دلایل و برکات هجرت امام رضا (ع) به ایران (۱)
#امام_رضا
#دهه_کرامت
💐🌴💐🌴💐
🌴 @ghorun 🌴
🍀🔅🍀🔅🍀🔅🍀
🖋امام رضا ع):
من هستم که در سرزمين شما دفن ميگردم؛ من پارهي تن پيامبر شما هستم؛ و منم آن امانت و ستاره، آگاه باشيد کسي که مرا زيارت کند، در حالي که بداند که خداي تبارک و تعالي (اداي) حق و پيروي مرا واجب ساخته است، من و پدرانم روز قيامت شفيعان او خواهيم بود، و کسي که ما روز قيامت شفيع او باشيم (از آتش دوزخ) رهايي مييابد، هر چند بار گناهان جن و انس بر او باشد. (بحار الانوار)
✋أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی
#امام_رضا
#دهه_کرامت
💐🌴💐🌴💐
🌴 @ghorun 🌴
➿🪴🌺➿➿➿➿🌺🪴➿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➿➿➿➿➿➿
آیه۴۷) وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ رُسُلًا إِلَىٰ قَوْمِهِمْ فَجَاءُوهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَانْتَقَمْنَا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا ۖ وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ
🪴🌺➿➿➿➿
آیه۴۷) و ما پیش از تو پیمبرانی به سوی قومشان فرستادیم و آنها معجزات و ادله روشن بر آنان آوردند، پس از کافران بدکار انتقام کشیدیم، و بر ما نصرت و یاری اهل ایمان حتم است.
➿➿➿➿➿➿
تفسیر آیه) در آیه بعد، سخن از فرستادن پیامبران الهى است، در حالى که آیه بعد از آن، بار دیگر به نعمت وزش بادها برمى گردد، ممکن است قرار گرفتن این آیه، در میان دو آیه، که درباره نعمت وجود بادها، سخن مى گوید جنبه معترضه داشته باشد، چنان که بعضى از مفسران گفته اند.
و ممکن است، ذکر مسأله نبوت در کنار این بحث ها، براى تکمیل مسائل مربوط به مبدأ و معاد باشد، که مکرر در این سوره به آن اشاره شده است، چنان که بعضى دیگر گفته اند.
و نیز ممکن است، هشدارى باشد به همه کسانى که از این همه نعمت ها بهره مى گیرند و کفران مى کنند.
به هر حال، چنین مى گوید: ما قبل از تو پیامبرانى به سوى قومشان فرستادیم (وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِکَ رُسُلاً إِلى قَوْمِهِمْ).
آنها دلائل روشن و آشکار از معجزات و منطق عقل براى این اقوام آوردند (فَجاؤُهُمْ بِالْبَیِّناتِ).
گروهى ایمان آوردند، و گروهى به مخالفت برخاستند اما هنگامى که اندرزها و هشدارها سودى نداد ما از مجرمان انتقام گرفتیم ! (فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذِینَ أَجْرَمُوا).
و مؤمنان را یارى کردیم همواره این حق بر ما بوده است که مؤمنان را یارى کنیم (وَ کانَ حَقّاً عَلَیْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ).
تعبیر به کانَ که نشانه ریشه دار بودن این سنت است، و تعبیر به حقّ و بعد از آن تعبیر به عَلَیْنا که آن نیز بیانگر حق است، تأکیدهاى پى در پى در این زمینه محسوب مى شود، و مقدم داشتن حَقّاً عَلَیْنا بر نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ که دلیل بر حصر است تأکید دیگرى مى باشد، و مجموعاً چنین معنى مى دهد که، به طور مسلّم، ما یارى کردن مؤمنان را بر عهده گرفته ایم، و بدون نیاز به یارى دیگرى، ما این وعده خود را عملى خواهیم ساخت.
این جمله، ضمناً، مایه تسلى و دلدارى براى مسلمانانى است که در آن روز در مکّه تحت فشار شدید دشمنانى قرار داشتند، که از نظر عدّه و عُدّه افزون بودند.
اصولاً، همین که دشمنان خدا غرق آلودگى و گناه هستند، خود یکى از عوامل پیروزى و یارى مؤمنان است، چرا که همین گناه، سرانجام ریشه آنها را مى زند، وسائل نابودیشان را با دست خودشان فراهم مى سازد، و انتقام الهى را به سراغ آنها مى فرستد.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅🌿🔅🌿🔅
🎙 #سخنرانی استاد عالی
📝 دلایل و برکات هجرت امام رضا (ع) به ایران (۲)
#امام_رضا
#دهه_کرامت
🆔 @ghorun
♦️🌸♦️🌸♦️🌸
🌺به تو پناه آوردهام، پناهم ده...
بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی یَا مَوْلایَ أَتَیْتُکَ زَائِراً وَافِداً عَائِذاً مِمَّا جَنَیْتُ عَلَى نَفْسِی وَ احْتَطَبْتُ عَلَى ظَهْرِی فَکُنْ لِی شَافِعا إِلَى اللَّهِ یَوْمَ فَقْرِی وَ فَاقَتِی
اى مولاى من، پدر و مادرم فداى تو باد، من به عزم زیارتت آمدم و به درگاه شما واردشده ازآنچه خود جنایت کردهام، و بر پشتم بار کردهام به تو پناه آوردم، به درگاه خدا شفیع من باش در روز تهیدستى و ندارى
فَلَکَ عِنْدَ اللَّهِ مَقَامٌ مَحْمُودٌ وَ أَنْتَ عِنْدَهُ وَجِیهٌ.
براى تو نزد خدا مقامى بس ستوده است، و تو نزد او بس آبرومندى.
📚فرازی از زیارت امام رضا علیهالسلام
#امام_رضا
🆔 @ghorun
🪴🌳🪴:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:🪴🌳🪴
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️🪴🪴
آیه۴۸) اللَّهُ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ فَتُثِيرُ سَحَابًا فَيَبْسُطُهُ فِي السَّمَاءِ كَيْفَ يَشَاءُ وَيَجْعَلُهُ كِسَفًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ ۖ فَإِذَا أَصَابَ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ إِذَا هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ
▫️▫️▫️▫️▫️🌳🌳
آیه۴۸) خدا آن کسی است که بادها را میفرستد که ابر را در فضا برانگیزد پس به هر گونه که مشیّتش تعلق گیرد در اطراف آسمان متصل و منبسط کند و باز متفرق گرداند، آن گاه باران را بنگری که قطره قطره از درونش بیرون ریزد، و چون آن را به (کشتزار و صحرای) هر قومی از بندگانش که بخواهد فرو بارد به یک لحظه آن قوم مسرور و شادمان گردند.
▫️▫️▫️▫️▫️🪴🪴
تفسیر آیه)آیه بعد، بار دیگر به توضیح نعمت وزش بادها پرداخته، چنین مى گوید: خداوند همان کسى است که بادها را مى فرستد تا ابرهائى را به حرکت در آورند (اللّهُ الَّذِی یُرْسِلُ الرِّیاحَ فَتُثِیرُ سَحاباً).
سپس ابرها را در پهنه آسمان آن گونه که بخواهد مى گستراند (فَیَبْسُطُهُ فِی السَّماءِ کَیْفَ یَشاءُ).
و آنها را به صورت قطعاتى در آورده، متراکم و بر هم سوار مى کند (وَ یَجْعَلُهُ کِسَفاً).
اینجا است که دانه هاى باران را مى بینى که از لابلاى آنها خارج مى شوند (فَتَرَى الْوَدْقَ یَخْرُجُ مِنْ خِلالِهِ).
آرى، یکى از نقش هاى مهم، هنگام نزول باران بر عهده بادها گذاشته شده است، آنها هستند که قطعات ابر را از سوى دریاها به سوى زمین هاى خشک و تشنه حمل مى کنند، و همانها هستند که مأموریت گستردن ابرها را بر صفحه آسمان، و سپس متراکم ساختن آنها، و بعد از آن خنک کردن محیط ابرها و آماده نمودن براى باران زائى، بر عهده دارند.
بادها، همچون چوپان آگاه و پر تجربه اى هستند که، گله گوسفندان را به موقع از اطراف بیابان جمع مى کند، و در مسیرهاى معینى حرکت مى دهد، سپس آنها را براى دوشیدن شیر آماده مى سازد!
جمله فَتَرَى الْوَدْقَ یَخْرُجُ مِنْ خِلالِهِ (دانه هاى باران و ذرات کوچک آن را مى بینى که از لابلاى ابرها خارج مى شوند) ممکن است، اشاره به این باشد که، غلظت ابرها و شدت وزش بادها در حدى نیست که مانع خروج قطره هاى کوچک باران از ابر، و نزول آن بر زمین شود، بلکه این ذرات کوچک على رغم طوفان و ابرى که صحنه آسمان را پوشانده، راه خود را از لابلاى آنها به سوى زمین پیدا مى کنند، و نرم، نرم بر زمین هاى تشنه پاشیده مى شوند، تا به خوبى آنها را سیراب کنند، و در عین حال ویرانى به بار نیاورند.
باد و طوفانى که گاه درختان عظیم را از جا مى کند، و صخره ها را به حرکت در مى آورد، به قطره کوچک و لطیف باران اجازه مى دهد که از لابلاى آن بگذرد و بر زمین قرار گیرد.
این نکته نیز قابل توجه است که، قطعه، قطعه، بودن ابرها هر چند در یک روز ابرى، که ابر تمام صفحه آسمان را پوشانیده، براى ما چندان محسوس نیست، اما به هنگامى که با هواپیما از لابلاى ابرها عبور مى کنیم، یا بر فراز آن قرار مى گیریم کاملاً روشن و نمایان است.
در پایان آیه مى افزاید: هنگامى که این باران حیات بخش را به هر کس از بندگانش بخواهد برساند، آنها خوشحال و مسرور مى شوند (فَإِذا أَصابَ بِهِ مَنْ یَشاءُ مِنْ عِبادِهِ إِذا هُمْ یَسْتَبْشِرُونَ).
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun