🌙〰✨🌙〰✨🌙〰✨🌙〰✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره نمل آیه ۹۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۹۲وَ أَنْ أَتْلُوَا الْقُرْآنَ فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما یَهْتَدِی لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَقُلْ إِنَّما أَنَا مِنَ الْمُنْذِرِینَ
✨🌷🌺✨🌷🌺✨🌷🌺✨🌷🌺
۹۲ ـ و این که قرآن را تلاوت کنم! هر کس هدایت شود به سود خود هدایت شده; و هر کس گمراه گردد بگو: من فقط از انذار کنندگانم
✨🌷🌺✨🌷🌺✨🌷🌺✨🌷🌺
سپس ابزار وصول به این دو هدف را چنین بیان مى کند: من مأمورم قرآن را تلاوت کنم (وَ أَنْ أَتْلُوَا الْقُرْآنَ).
از فروغ آن شعله گیرم، و از چشمه آب حیاتش جرعه ها بنوشم، و در همه برنامه ها بر راهنمائى آن تکیه کنم، آرى، این وسیله من است براى رسیدن به آن دو هدف مقدس، و مبارزه با هر گونه شرک، انحراف و گمراهى.
و به دنبال آن، اضافه مى کند: تصور نکنید ایمان آوردن شما سودى به حال من و یا از آن بالاتر سودى براى خداوند بزرگ دارد، نه هر کس هدایت شود براى خود هدایت شده (فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما یَهْتَدِی لِنَفْسِهِ).
و تمام منافع هدایت، چه در این جهان، و چه در جهان دیگر، عائد خود او مى شود.
و هر کس گمراه شود، وزر و وبالش به گردن خود او است، بگو من فقط از انذار کنندگان و بیم دهندگانم (وَ مَنْ ضَلَّ فَقُلْ إِنَّما أَنَا مِنَ الْمُنْذِرِینَ).
و عواقب شوم آن دامن مرا نمى گیرد، وظیفه من بلاغ مبین و ابلاغ آشکار است، وظیفه من ارائه طریق و اصرار بر پیمودن راه است، اما آن کس که مایل است در گمراهى بماند، تنها خویشتن را بدبخت کرده.
جالب این که: در مورد هدایت مى گوید: هر کسى هدایت شود، به سود خویش است ولى در مورد ضلالت نمى گوید به زیان خود او است، بلکه مى گوید: من از منذرین هستم .
این تفاوت تعبیر، ممکن است اشاره به این باشد که: من در برابر گمراهان، هرگز سکوت نمى کنم، و آنها را به حال خود رها نمى سازم، بلکه پیوسته انذار مى کنم، به این کار ادامه مى دهم و خسته نمى شوم; چرا که من انذار کننده ام.
(البته در بعضى دیگر از آیات قرآن هر دو تعبیر، مشابه آمده است ولى مى دانیم تفاوت تعبیرات، هماهنگ با تفاوت مقامات است و گاه براى القاء معانى مختلف و متفاوت مى باشد).
قابل توجه این که: این سوره، با ذکر اهمیت قرآن آغاز شده، و با تأکید بر تلاوت قرآن پایان مى گیرد و ابتدا و انتها، قرآن است.
🆔@ghorun
🌻پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
«فضیلت سوره حمد مانند فضیلت حاملان عرش است، هر کس آن را قرائت کند، ثوابی مانند ثواب حاملان عرش به او داده میشود»
«اگر سوره حمد را در یک کفه میزان و باقی سورههای قرآن را در کفه دیگر قرار دهند، سوره حمد هفت برابر سنگین تر است»
«هر مسلمانی که سوره حمد را قرائت نماید، اجری مانند قرائت دو سوم قرآن به او عطا میشود، و نیز اجری مانند صدقه بر مردان و زنان مومن، عنایت میشود».
🆔@ghorun
9.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️امام صادق علیه السلام:
زمانی که انسان گناهی را مرتکب شود نقطهای سیاه در قلب و روح او ایجاد میشود، اگر توبه کند پاک میشود و اگر بر گناهان خود بیفزاید بر آن سیاهی نیز افزوده میشود تا جایی که تمام قلب او را فرا گیرد که بعد از آن هیچگاه رستگار نخواهد شد.
📚بحارالانوار، ج 70، ص 327
🆔@ghorun
🌿نهجالبلاغه حکمت ۴۸
وَ قَالَ (علیه السلام): الظَّفَرُ بِالْحَزْمِ، وَ الْحَزْمُ بِإِجَالَةِ الرَّأْيِ، وَ الرَّأْيُ بِتَحْصِينِ الْأَسْرَارِ.
و فرمود (ع): پيروزى به دورانديشى است و دورانديشى به جولان انديشه و انديشه به نگاه داشتن اسرار است.
#نهج_البلاغه
🆔@ghorun
🌿🌸🌿〰〰〰〰🌿🌸🌿
〰〰🌿🌸🌸🌸🌸🌿〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره نمل آیه ۹۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌿🌸🌿〰〰〰〰
آیه۹۳) وَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ سَيُرِيكُمْ آيَاتِهِ فَتَعْرِفُونَهَا ۚ وَمَا رَبُّكَ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ
🌿🌸🌿〰〰〰〰
آیه۹۳)و بگو: ستایش مخصوص خداست، به زودی آیات (قدرت) خود را به شما ارائه خواهد داد پس آن را بشناسید، و خدای تو هرگز غافل از کردار شما نیست.
🌿🌸🌿〰〰〰〰
تفسیر آیه) و سر انجام در آخرین آیه به پیامبر دستور میدهد که خدا را در برابر این همه نعمتهای بزرگ مخصوصا نعمت هدایت، حمد و ستایش کن میفرماید: «بگو: حمد و ستایش مخصوص ذات خداست» (وَ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ).
این حمد و ستایش هم به نعمت قرآن باز میگردد، هم هدایت الهی و هم میتواند مقدمهای برای جمله بعد باشد که میگوید: «به زودی آیاتش را به شما نشان میدهد تا آن را بشناسید» (سَیُرِیکُمْ آیاتِهِ فَتَعْرِفُونَها).
این تعبیر اشاره به آن است که با گذشت زمان و پیشرفت علم و دانش و خرد آدمی، هر روز پرده از آیات جدید و اسرار تازهای از عالم هستی برداشته میشود، و روز به روز به عظمت قدرت و عمق حکمت پروردگار آشناتر میشوید، و این ارائه آیات هرگز قطع نمیشود و در طول عمر بشر همچنان ادامه دارد.
اما اگر با این همه، باز راه خلاف و انحراف بپیمایید، بدانید: «پروردگار شما هرگز از کارهایی که انجام میدهید غافل نیست» (وَ ما رَبُّکَ بِغافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ).
و اگر کیفر شما را تأخیر میاندازد به خاطر لطفش به بندگان است.
«پایان سوره نمل»
🌿🌿✨🌿🌿
🌸 @ghorun🌿