🌹💢🌹💢🌹〰〰〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۳۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
==============
آیه۳۷) وَآيَةٌ لَهُمُ اللَّيْلُ نَسْلَخُ مِنْهُ النَّهَارَ فَإِذَا هُمْ مُظْلِمُونَ
====🌹==🌹====
آیه۳۷) و نشانهای [از نشانههای قدرت و حكمت ما] برای آنها شب است كه [پوشش] روز را از آن برمیكنیم، پس ناگاه آنان به تاریكی درآیند،
==============
تفسیر آیه۳۷)هر یک از خورشید و ماه آیتى هستند
آیات مورد بحث، بخش دیگرى از نشانه هاى عظمت خدا را در جهان هستى بیان مى کند، و حلقه اى دیگر از حلقه هاى توحید را ـ به دنبال بحثى که در آیات قبل، در مورد معاد و احیاى زمینهاى مرده و پرورش گیاهان و درختان آمده ـ بیان مى دارد.
نخست مى فرماید: شب براى آنها آیه و نشانه اى است از عظمت خدا (وَ آیَةٌ لَهُمُ اللَّیْلُ).
در حالى که، نور آفتاب همه جا را فرا گرفته ما نور آفتاب و روز را از آن برمى داریم، ناگهان تاریکى همه آنها را فرا مى گیرد (نَسْلَخُ مِنْهُ النَّهارَ فَإِذا هُمْ مُظْلِمُونَ). تعبیر نَسْلَخُ از ماده سلخ (بر وزن بلخ) که در اصل، به معنى کندن پوست حیوان است، تعبیر لطیفى است، گوئى روشنائى روز، همچون لباس سفیدى است که بر تن شب پوشانیده شده، به هنگام غروب آفتاب این لباس را از تن او همچون پوستى مى کنند، تا باطن و درون او آشکار گردد.
دقت در این تعبیر، این نکته را بازگو مى کند که: طبیعتِ اصلى کره زمین تاریکى است، نور و روشنائى صفتى است عارضى، که از منبع دیگرى به او داده مى شود، همچون لباس که بر تن کسى بپوشانند، که هر گاه آن لباس را بیرون آورد رنگ طبیعى تن آشکار مى شود!.
در اینجا قرآن مجید روى تاریکى شب، انگشت نهاده، گویا مى خواهد بعد از بیان زنده کردن زمینهاى مرده، که به عنوان آیتى از آیات خداوند، قبلاً گذشت، تبدیل روشنائى روز را به تاریکى شب، به عنوان نمونه اى از مرگ بعد از حیات بیان کند.
به هر حال، هنگامى که انسان در میان ظلمت شب غرق مى شود، به یاد نور و برکاتش، نور و هیجاناتش، نور و منبع وجودش، مى افتد، و با یک مقایسه با خالق نور و ظلمت آشنا مى گردد.
تفسیر نمونه)
📓 @ghorun 🖋
🌹🍂🍂🌹🍂🍂🌹
امام صادق ع:
و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک عن الجهاله و حیرهالظلاله.
حسین خون قلبش را در راه خدا بخشید تا بندگان را از جهالت و گمراهی نجات دهد.
#اربعین
#امام_حسین ع
📓 @ghorun 🖋
🍂🔸🍂🔸🍂🔸🍂🔸🍂🔸🍂🔸
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت ختم قران
دعای چهل و دوم
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ احْطُطْ بِالْقُرْآنِ عَنَّا ثِقْلَ الْأَوْزَارِ، وَ هَبْ لَنَا حُسْنَ شَمَائِلِ الْأَبْرَارِ، وَ اقْفُ بِنَا آثَارَ الَّذِينَ قَامُوا لَكَ بِهِ آنَاءَ اللَّيْلِ وَ أَطْرَافَ النَّهَارِ حَتَّى تُطَهِّرَنَا مِنْ كُلِّ دَنَسٍ بِتَطْهِيرِهِ، وَ تَقْفُوَ بِنَا آثَارَ الَّذِينَ اسْتَضَاءُوا بِنُورِهِ، وَ لَمْ يُلْهِهِمُ الْأَمَلُ عَنِ الْعَمَلِ فَيَقْطَعَهُمْ بِخُدَعِ غُرُورِهِ.
خدایا! درود بر محمد و آل او فرست، و بار گناه را به سبب قرآن از دوش ما فرو افکن، و و را خصال نیکوکاران بخش و پیرو آنان گردان که در ساعات شب و آغاز و انجام روز به عبادت تو بر مى خیزند تا به برکت آن ما را از هر آلودگى پاک کنى، و تابع آنها قرار ده که از روشنى او بهره مند شدند و آرزوى دنیا ایشان را از عمل آخرت باز نداشت و به فسون و نیرنگ فریبشان نداد تا از کار درمانند.
#صحیفه_سجادیه
📓 @ghorun 🖋
✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍
حکمت ۳۸۵ نهج البلاغه: دلیل پستی دنیا
وَ قَالَ (عليه السلام): مِنْ هَوَانِ الدُّنْيَا عَلَى اللَّهِ أَنَّهُ لَا يُعْصَى إِلَّا فِيهَا، وَ لَا يُنَالُ مَا عِنْدَهُ إِلَّا بِتَرْكِهَا.
دنيا شناسى (علمى، معنوى):
و درود خدا بر او، فرمود: از خوارى دنيا نزد خدا همان بس كه جز در دنيا، نافرمانى خدا نكنند، و جز با رها كردن دنيا به پاداش الهى نتوان رسيد.
#نهج_البلاغه
📓 @ghorun 🖋
✨🌟✨.•°•.•°•.•°•.•°•.•°•.•✨🌟✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۳۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ...
آیه۳۸) وَالشَّمْسُ تَجْرِي لِمُسْتَقَرٍّ لَهَا ذَٰلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ
...✨...✨...✨...
آیه۳۸) و خورشید [نیز برای آنان نشانهای از قدرت ماست] كه همواره به سوی قرارگاهش حركت میكند. این اندازهگیری توانای شكستناپذیر و داناست،
... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۳۸) سومین نشانهای که بعد از آیت شب به آن اشاره شده آیت نور و روشنایی و آفتاب است، میگوید: «و خورشید نیز (برای آنها آیتی است) که پیوسته به سوی قرارگاهش در حرکت است»! (وَ الشَّمْسُ تَجْرِی لِمُسْتَقَرٍّ لَها).
این آیه به وضوح حرکت خورشید را بطور مستمر بیان میکند، اما در این که منظور از این حرکت چیست. جدیدترین تفسیر همان است که اخیرا دانشمندان کشف کردهاند و آن حرکت خورشید با مجموعه منظومه شمسی در وسط کهکشان ما به سوی یک سمت معین و ستاره دور دستی که آن را ستاره «وگا» نامیدهاند میباشد.
به هر حال حرکت دادن خورشید این کره بسیار عظیمی که یک میلیون و دویست هزار مرتبه از کره زمین بزرگتر است آن هم با حرکت حساب شده در این فضای بیکران از هیچ کس میسر نیست جز از خداوندی که قدرتش فوق همه قدرتها و علم و دانشش بیانتهاست.
و به همین جهت در پایان آیه میفرماید: «این تقدیر خداوند قادر و داناست» (ذلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ).
در تعبیرات این آیه اشارهای است پر معنی به نظام سال شمسی که از حرکت خورشید در برجها حاصل میگردد و به زندگی بشر نظم و برنامه میدهد.
🆔 @ghorun