💠〰〰💠〰〰💠〰〰💠〰〰
حکمت ۳۸۶ نهج البلاغه: جوینده یابنده است
وَ قَالَ (عليه السلام): مَنْ طَلَبَ شَيْئاً، نَالَهُ أَوْ بَعْضَهُ.
ضرورت استقامت (علمى، اخلاقى):
و درود خدا بر او، فرمود: جوينده چيزى يا به آن يا به برخى از آن، خواهد رسيد.
#نهج_البلاغه
🆔 @ghorun
🍂✨🔸✨🍂✨🔸✨🍂✨🔸✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۳۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
===============
آیه۳۹) وَالْقَمَرَ قَدَّرْنَاهُ مَنَازِلَ حَتَّىٰ عَادَ كَالْعُرْجُونِ الْقَدِيمِ
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
آیه۳۹) و برای ماه منزلهایی قرار دادیم تا اینكه به صورت شاخه كهنه هلالی شكل و زرد رنگ خرما برگردد [و باز به تدریج بدر كامل شود،]
===============
تفسیر آیه۳۹) لذا در این آیه برای تکمیل این بحث از حرکت ماه و منازل آن که نظام بخش ایام ماه است، سخن میگوید، و میفرماید: «و ما برای ماه منزلهایی قرار دادیم، و به هنگامی که این منزلها را طی کرد سر انجام به صورت شاخه کهنه قوسی شکل و زرد رنگ خرما در میآید»! (وَ الْقَمَرَ قَدَّرْناهُ مَنازِلَ حَتَّی عادَ کَالْعُرْجُونِ الْقَدِیمِ).
منظور از «منازل» همان منزلگاههای دویست و هشتگانهای است که ماه قبل از «محاق» و تاریکی مطلق طی میکند.
این نظام عجیب به زندگی انسانها نظم میبخشد، و یک تقویم طبیعی آسمانی است که با سواد و بیسواد توانایی خواندن آن را دارد.
برگزیده تفسیر نمونه)
📚 @ghorun
🍃 فرازی از زیارت اربعین
🏳اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْن
وَ عَلی عَلَیِ بْن الْحُسَین
وَ عَلی اَوْلادِ الْحْسَیْن
وَ عَلی اَصحابِ الْحُسَین
#اربعین
#امام_حسین ع
🆔 @ghorun
🌻><><><><><><><><><><><>🌻
امام باقر (ع) فرمودند:
هر کس در رکوع و سجود و قیام نمازش صلوات بر محمد (ص) و آل او بفرستد خداوند ثواب آن را مانند ثواب رکوع و سجود و قیام (در نامه اعمال او) مىنویسد. لذا می توان گفت فضائلی که برای صلوات بیان شده چون اطلاق دارد همه آنها در صلوات در رکوع و سجده هم وجود دارد به علاوه روایاتی گویای این مطلب است که صلوات جزء نماز و باعث کمال نماز است.
#حدیث
#نماز
📚 @ghorun
⚪️🔵⚪️➰➰➰➰➰➰🔵⚪️🔵
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت ختم قران
دعای چهل و دوم
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَدِمْ بِالْقُرْآنِ صَلاحَ ظَاهِرِنَا، وَ احْجُبْ بِهِ خَطَرَاتِ الْوَسَاوِسِ عَنْ صِحَّةِ ضَمَائِرِنَا، وَ اغْسِلْ بِهِ دَرَنَ قُلُوبِنَا وَ عَلائِقَ أَوْزَارِنَا، وَ اجْمَعْ بِهِ مُنْتَشَرَ أُمُورِنَا، وَ أَرْوِ بِهِ فِى مَوْقِفِ الْعَرْضِ عَلَيْكَ ظَمَأَ هَوَاجِرِنَا، وَ اكْسُنَا بِهِ حُلَلَ الْأَمَانِ يَوْمَ الْفَزَعِ الْأَكْبَرِ فِى نُشُورِنَا.
خدایا درود بر محمد و آل او فرست، و به قرآن ظاهر ما را آراسته دار، و صحفه اندیشه ما را از وسوسه ها پاک کن و آلودگى دلهاى ما را به قرآن بشوى و بند بار سنگین گناه را از ما بگسل و پریشانى کارهاى ما را به سامان آور، و آن هنگام که هنگامه عرض اعمال است در گرمگاه روز قیامت سوز تشنگى ما را به قرآن فرو نشان، و در سهمناکترین روز که رستاخیز ما است به سبب قرآن جامه امان بر ما بپوشان.
#صحیفه_سجادیه
📚 @ghorun
✨🌾✨🌾✨🌾✨🌾✨🌾✨🌾
حکمت ۳۸۷ نهج البلاغه: خیر و شرّ حقیقی
وَ قَالَ (عليه السلام): مَا خَيْرٌ بِخَيْرٍ بَعْدَهُ النَّارُ، وَ مَا شَرٌّ بِشَرٍّ بَعْدَهُ الْجَنَّةُ؛ وَ كُلُّ نَعِيمٍ دُونَ الْجَنَّةِ فَهُوَ مَحْقُورٌ، وَ كُلُّ بَلَاءٍ دُونَ النَّارِ عَافِيَة.
شناخت خوبى ها و بدى ها (اخلاقى، اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: خيرى كه در پى آن آتش باشد، خير نخواهد بود، و شرّى كه در پى آن بهشت است شرّ نخواهد بود. و هر نعمتى بى بهشت ناچيز است، و هر بلايى بى جهنّم، عافيّت است.
#نهج_البلاغه
📚 @ghorun
🔅💢🔅💢🔅===============
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۴۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
===============
آیه۴۰) لَا الشَّمْسُ يَنْبَغِي لَهَآ أَنْ تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلَا اللَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ
==🔅=🔅=🔅=🔅==
آیه۴۰) نه برای خورشید این توان هست كه به ماه برسد، و نه شب از روز پیشی میگیرد، و هر كدام در مداری شناورند.
===============
تفسیر آیه۴۰) در این آیه سخن از ثبات و دوام این نظم سال و ماه، و شب و روز، است، پروردگار آن چنان برنامهای برای آنها تنظیم کرده که کمترین دگرگونی در وضع آنها پیدا نمیشود و تاریخ بشر به خاطر همین ثبات کاملا تنظیم میگردد.
میفرماید: «نه برای خورشید سزاوار است که به ماه رسد، و نه شب بر روز پیشی میگیرد، و هر کدام از آنها در مسیر خود شناورند»! (لَا الشَّمْسُ یَنْبَغِی لَها أَنْ تُدْرِکَ الْقَمَرَ وَ لَا اللَّیْلُ سابِقُ النَّهارِ وَ کُلٌّ فِی فَلَکٍ یَسْبَحُونَ).
میدانیم خورشید دوران خود را در برجهای دوازده گانه در یک سال طی میکند، در حالی که کره ماه منزلگاههای خویش را در یک ماه طی میکند.
بنابر این حرکت دورانی ماه در مسیرش دوازده بار از حرکت خورشید در مدارش سریعتر است، لذا میفرماید: خورشید هرگز در حرکت خود به پای ماه نمیرسد تا حرکت یک ساله خود را در یک ماه انجام دهد و نظام سالیانه بر هم خورد.
از آنچه گفتیم روشن میشود که منظور از حرکت خورشید در این بحث حرکت آن بحسب حس ما است.
برگزیده تفسیر نمونه)
📖 @ghorun 🖋