🌼✨〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📜امام حسن مجتبی علیه السلام
نصیحت از سر اخلاص
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ مَنْ نَصَحَ لِلَّهِ وَ أَخَذَ قَوْلَهُ دَلِیلًا هُدِیَ لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ و وَفَّقَهُ اللَّهُ لِلرَّشَادِ وَ سَدَّدَهُ لِلْحُسْنَی فَإِنَّ جَارَ اللَّهِ آمِنٌ مَحْفُوظٌ وَ عَدُوَّهُ خَائِفٌ مَخْذُولٌ فَاحْتَرِسُوا مِنَ اللَّهِ بِکَثْرَةِ الذِّکْر
هان ای مردم! کسی که برای خدا نصیحت کند و کلام خدا را راهنمای خود گیرد، به راهی پایدار رهنمون شود و خداوند او را به رشد و هدایت موفّق سازد و به نیکویی استوار گرداند، زیرا پناهنده به خدا در امان و محفوظ است و دشمن خدا ترسان و بی یاور است و با ذکر بسیار خود را از [معصیت خدای] بپایید.
تحف العقول ص 227
#حدیث
📖 @ghorun 🖊
🔸🍁🍁🍁🔸🍁🍁🍁🔸🍁🍁🍁
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت دیدن ماه نو
دعای چهل و سوم
أَيُّهَا الْخَلْقُ الْمُطِيعُ، الدَّائِبُ السَّرِيعُ، الْمُتَرَدِّدُ فِى مَنَازِلِ التَّقْدِيرِ، الْمُتَصَرِّفُ فِى فَلَكِ التَّدْبِيرِ.
خطاب آن حضرت به ماه اى آفریده فرمانبر، و رونده سبک سیر، به اندازه منزلها مى نوردى، و به چاره گرى در چرخ مى گردى.
آمَنْتُ بِمَنْ نَوَّرَ بِكَ الظُّلَمَ، وَ أَوْضَحَ بِكَ الْبُهَمَ، وَ جَعَلَكَ آيَةً مِنْ آيَاتِ مُلْكِهِ، وَ عَلامَةً مِنْ عَلامَاتِ سُلْطَانِهِ، وَ امْتَهَنَكَ بِالزِّيَادَةِ وَ النُّقْصَانِ، وَ الطُّلُوعِ وَ الْأُفُولِ، وَ الْإِنَارَةِ وَ الْكُسُوفِ، فِى كُلِّ ذَلِكَ أَنْتَ لَهُ مُطِيعٌ، وَ إِلَى إِرَادَتِهِ سَرِيعٌ
ایمان آوردم به کسى که تاریکیها را به تو روشن کرد، و نهان ها را به فروغ تو آشکار ساخت، و تو را یکى از نشانه هاى پادشاهى و علائم ملک خود گردانید و تو را به فزایش و کاهش و طلوع و غروب و فروزندگى و گرفتگى رام ساخت، در همه حالات فرمانبردار او بودى و به سوى اراده او شتافتى.
#صحیفه_سجادیه
📖 @ghorun 🖊
🌿🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱
حکمت ۳۹۸ نهج البلاغه: نهی از تکبر و فخرفروشی
وَ قَالَ (عليه السلام): ضَعْ فَخْرَكَ، وَ احْطُطْ كِبْرَكَ، وَ اذْكُرْ قَبْرَكَ.
ترك غرور و ياد مرگ (اخلاقى، اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: فخر فروشى را كنار بگذار، تكبّر و خود بزرگ بينى را رها كن، به ياد مرگ باش.
#نهج_البلاغه
📖 @ghorun 🖊
〰•🦋💠〰〰•🦋•〰〰💠🦋•〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۵۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~~~~~~~~~~~•
آیه۵۱) وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَإِذَا هُمْ مِنَ الْأَجْدَاثِ إِلَىٰ رَبِّهِمْ يَنْسِلُونَ
~💠~~•💠•~~💠~
آیه۵۱) و در صور دمیده میشود، ناگاه همه آنان از قبرها به سوی پروردگارشان میشتابند.
~~~~~~~~~~~~•
تفسیر آیه۵۱) پس از آن، به مرحله دیگر، که مرحله حیات بعد از مرگ است اشاره کرده، مى گوید: بار دیگر در صور دمیده مى شود، ناگهان همه آنها از قبرها بیرون آمده، شتابان به سوى دادگاه پروردگارشان رهسپار مى شوند (وَ نُفِخَ فِی الصُّورِ فَإِذا هُمْ مِنَ الأَجْداثِ إِلى رَبِّهِمْ یَنْسِلُونَ).
خاکها و استخوانهاى پوسیده به فرمان پروردگار، لباس حیات در تن مى پوشند، و از قبر سر بر مى آورند، و براى محاکمه و حساب در آن دادگاه عجیب حاضر مى گردند، همان گونه که با یک صیحه همگى مردند، با یک نفخه (دمیدن در صور) جان مى گیرند و زنده مى شوند.
نه مرگ آنها براى خدا مشکلى دارد، و نه احیاى آنها، درست همانند شیپورى که براى جمع شدن و آماده باش لشکر زده مى شود، و در یک لحظه، همه از خواب برمى خیزند، و از خیمه ها بیرون مى دوند، و در صف حاضر مى شوند، زنده کردن مردگان نیز براى خدا همین گونه، ساده و سریع است!
أَجْداث جمع جدث (بر وزن قفس) به معنى قبر است، این تعبیر نشان مى دهد که: معاد، علاوه بر جنبه روحانى، جنبه جسمانى نیز دارد، و از همان مواد قبلى، جسم جدید ساخته، و پرداخته مى شود.
تعبیر به نُفِخَ (دمیده شد)، به صورت فعل ماضى به خاطر آن است که: عرب معمولاً مسائل مسلم آینده را به صورت فعل ماضى بیان مى کند، اشاره به این که: هیچ گونه شک و تردیدى در آن راه ندارد، گوئى قبلاً رخ داده است.
یَنْسِلُون از ماده نسل (بر وزن فصل) به معنى راه رفتن سریع است، راغب در مفردات مى گوید: این کلمه در اصل، به معنى جدا شدن از چیزى است، و این که: به فرزندان انسان نسل گفته مى شود به خاطر آنست که از پدر و مادر جدا شده اند، (بنابراین، هنگامى که انسان با سرعت دور مى شود و جدا مى گردد این تعبیر در آن به کار مى رود).
تعبیر به رَبِّهِم (پروردگارشان) گویا اشاره به این است: ربوبیت و مالکیت و تربیت خداوند ایجاب مى کند که، حساب و کتاب و معادى در کار باشد.
به هر حال، از آیات قرآن به خوبى استفاده مى شود: پایان این جهان و آغاز جهان دیگر، هر دو با یک جنبش انقلابى و ناگهانى صورت مى گیرد، و از هر کدام از آنها به نفخه صور (دمیدن در شیپور) تعبیر شده است.
تفسیر نمونه)
📘 @ghorun 🖌
▪️〰▫️〰▪️〰▫️〰▪️
🕯 يَا أَبا مُحَمَّدٍ، يَا حَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ، أَيُّهَا الْمُجْتَبىٰ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا،
يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
#شهادت_امام_حسن_مجتبی ع
▪️ @ghorun ▫️
🌾🌾🌾🌾=================
✨ یکی از چهار نیاز
قال الامام موسی الکاظم علیه السلام: لا تستغنی شیعتنا عن أربع: خمرة یصلی علیها، و خاتم یتختم به، و سواک یستاک به، و سبحة من طین قبر أبی عبد الله علیه السلام...
حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمود:
پیروان ما از چهار چیز بی نیاز نیستند:
۱ سجاده ای که بر روی آن نماز خوانده شود.
۲ انگشتری که در انگشت باشد.
۳ مسواکی که با آن دندانها را مسواک کنند.
۴ و تسبیحی از خاک مرقد امام حسین علیه السلام...
تهذیب الاحکام، ج 6، ص 75
#حدیث
#امام_حسین ع
📘 @ghorun 🖌
♦️➿♦️➿♦️➿➿➿➿➿➿➿
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت دیدن ماه نو
دعای چهل و سوم
سُبْحَانَهُ مَا أَعْجَبَ مَا دَبَّرَ فِى أَمْرِكَ وَ أَلْطَفَ مَا صَنَعَ فِى شَأْنِكَ جَعَلَكَ مِفْتَاحَ شَهْرٍ حَادِثٍ لِأَمْرٍ حَادِثٍ
پاک است خداوند! در کار تو شگفت تدبیرى کرده و لطیف هنرى به کارى برده است. تو را کلید ماه نو ساخته و براى کارى تازه پرداخته.
فَأَسْأَلُ اللَّهَ رَبِّى وَ رَبَّكَ، وَ خَالِقِى وَ خَالِقَكَ، وَ مُقَدِّرِى وَ مُقَدِّرَكَ، وَ مُصَوِّرِى وَ مُصَوِّرَكَ: أَنْ يُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْ يَجْعَلَكَ هِلالَ بَرَكَةٍ لا تَمْحَقُهَا الْأَيَّامُ، وَ طَهَارَةٍ لا تُدَنِّسُهَا الاْثَامُ
پس مى خواهم از خداوند که پروردگار من و توست، و آفریننده من و تو و اندازه گیر کار من و تو، و نگارنده من و تو که درود بر محمد و خاندان او فرستد.
#صحیفه_سجادیه
📘 @ghorun 🖌
🌿▫️🌿▫️🌿▫️🌿▫️🌿▫️🌿▫️
حکمت ۳۹۹ نهج البلاغه: حقوق متقابل پدر و فرزند
وَ قَالَ (عليه السلام): إِنَّ لِلْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ حَقّاً، وَ إِنَّ لِلْوَالِدِ عَلَى الْوَلَدِ حَقّاً؛ فَحَقُّ الْوَالِدِ عَلَى الْوَلَدِ أَنْ يُطِيعَهُ فِي كُلِّ شَيْءٍ إِلَّا فِي مَعْصِيَةِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ، وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ وَ يُحَسِّنَ أَدَبَهُ وَ يُعَلِّمَهُ الْقُرْآنَ.
حقوق متقابل پدر و فرزند (اخلاقى، حقوقى، تربيتى):
و درود خدا بر او، فرمود: همانا فرزند را به پدر، و پدر را به فرزند حقّى است. حق پدر بر فرزند اين است كه فرزند در همه چيز جز نافرمانى خدا، از پدر اطاعت كند.
و حق فرزند بر پدر آن كه نام نيكو بر فرزند نهد، خوب تربيتش كند، و او را قرآن بياموزد.
#نهج_البلاغه
📘 @ghorun 🖌
••••••◻️•⚫️•◻️•⚫️•◻️•⚫️•◻️••••••
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۵۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۵۲) قَالُوا يَا وَيْلَنَا مَنْ بَعَثَنَا مِنْ مَرْقَدِنَا هَٰذَا مَا وَعَدَ الرَّحْمَٰنُ وَصَدَقَ الْمُرْسَلُونَ
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
آیه۵۲) میگویند: ای وای بر ما، چه كسی ما را از خواب گاهمان برانگیخت؟ این واقعیتی است كه [خدای] رحمان وعده داده بود و پیامبران راست گفتند!!
... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۵۲) سپس، مى افزاید: در این هنگام، منکران رستاخیز و معاد مى گویند: اى واى بر ما! چه کسى ما را از خوابگاه مان برانگیخت ؟! (قالُوا یا وَیْلَنا مَنْ بَعَثَنا مِنْ مَرْقَدِنا).
این همان چیزى است که خداوند رحمن وعده داده است، و فرستادگان او راست گفتند ! (هذا ما وَعَدَ الرَّحْمنُ وَ صَدَقَ الْمُرْسَلُونَ).
آرى، صحنه، آن چنان گویا و دهشت انگیز است که، انسان همه مسائل باطل و خرافى را به دست فراموشى مى سپرد، و جز اعتراف صریح به واقعیتها راهى نمى یابد، قبرها را به خوابگاه تشبیه مى کند، و رستاخیز را به بیدار شدن از خواب، همان گونه که در حدیث معروف نیز وارد شده است: کَما تَنامُونَ تَمُوتُونَ وَ کَما تَسْتَیْقِظُونَ تُبْعَثُونَ:
همان گونه که مى خوابید مى میرید و همان گونه که از خواب برمى خیزید، زنده مى شوید .
در اینجا نخست وحشت مى کنند، و فریاد مى کشند: اى واى بر ما! چه کسى ما را از این خواب بیدار کرد؟ و از خوابگاهمان برانگیخت؟!
اما به زودى متوجه مى شوند، و به یادشان مى آید که: پیامبران راستین از سوى خدا در دنیا وعده امروز را به آنها داده اند، به خودشان پاسخ مى گویند: این وعده خداوند رحمن است، خداوندى که رحمت عامش همگان را فرا گرفته و پیامبرانش راست گفتند، و از این روز ما را آگاه ساختند، اما افسوس! که ما همه را به باد سخریه و استهزاء گرفتیم.
بنابراین جمله هذا ما وَعَدَ الرَّحْمنُ وَ صَدَقَ الْمُرْسَلُونَ دنباله کلام همان منکران رستاخیز است، ولى بعضى آن را سخن فرشتگان و یا مؤمنان دانسته اند که بر خلاف ظاهر آیه است، و هیچ ضرورتى براى آن نیست; چه این که: اعتراف منکران در آن روز، به حقایق مطلبى نیست که تنها در این آیه آمده باشد.
چنان که در سوره انبیاء آیه ۹۷ آمده است: وَ اقْتَرَبَ الْوَعْدُ الْحَقُّ فَإِذا هِیَ شاخِصَةٌ أَبْصارُ الَّذِینَ کَفَرُوا یا وَیْلَنا قَدْ کُنّا فِی غَفْلَة مِنْ هذا بَلْ کُنّا ظالِمِینَ:
وعده حق (قیامت) نزدیک مى شود در آن هنگام، چشمهاى کافران از شدت وحشت از حرکت باز مى ماند، مى گویند: اى واى بر ما! که از این امر در غفلت بودیم، بلکه ما ستمگر بودیم .
به هر حال، تعبیر به مَرْقَد که به معنى خوابگاه و خواب مى آید.
بیانگر این واقعیت است که، آنها در عالم برزخ در حالتى شبیه به حالت خواب فرو مى روند، و چنان که در ذیل آیه ۱٠٠ سوره مؤمنون گفته ایم: برزخ نسبت به اکثریت مردم، که در حالتى متوسط از ایمان و کفر قرار دارند، بى شباهت به حالت خواب نیست، در حالى که مؤمنان پیشرو، و کافران فوق العاده بدکار، در آنجا کاملاً هوشیارند، و متنعم به نعمتها، و یا گرفتار انواع عذابند.
بعضى نیز احتمال داده اند: هول و وحشت قیامت، به اندازه اى است که عذاب برزخى در مقابل آن، همانند خواب آرامى بیش نیست.
تفسیر نمونه)
🏴 @ghorun ▪️
🕯 يَا أَبَا الْقاسِمِ، يَا رَسُولَ اللّٰهِ، يَا إِمامَ الرَّحْمَةِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلَانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
▪️رحلت جانکاه پیامبر مهربانی و رحمت تسلیت باد.
#رحلت_پیامبر ص
🏴 @ghorun ▪️
27.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 روایت رهبر انقلاب از طلب حلالیت پیامبر (ص) از مردم
#رحلت_پیامبر ص
🏴 @ghorun ▪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 روضه غربت غریبه مدینه با بیان دلنشین حضرت آیت الله آقای مجتهدی تهرانی رحمةالله علیه.
🕯شهات امام حسن مجتبی (ع) تسلیت باد.
#شهادت_امام_حسن_مجتبی ع
🏴 @ghorun ▪️
🍁➖➖🍁➖➖🍁➖➖🍁➖➖
🌹 سلمان فارسي روايت شده كه گويد : خليل من (رسول خدا (ص) ) مرا به هفت چيز سفارش كرد كه در هيچ حال آن را وانگذارم .
به من سفارش كرد كه به پايين تر از خود بنگرم و به بالا دست خود ننگرم و اين كه فقيران را دوست داشته و به آنها نزديك شوم و اين كه حق را بگويم اگرچه تلخ باشد ، و اين كه صلة رحم كنم اگرچه آنها پشت كرده و قطع رحم كرده باشند و از مردم چيزي نخواهم . به من سفارش كرد كه ذكر « لا حول ولا قوه الا بالله العلي العظيم » را زياد بگويم كه آن گنجي از گنج هاي بهشت است .
#رحلت_پیامبر ص
🏴 @ghorun ▪️
▫️🔳▫️🔳▫️🔳▫️🔳▫️🔳▫️🔳
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت دیدن ماه نو
دعای چهل و سوم
هِلالَ أَمْنٍ مِنَ الاْفَاتِ، وَ سَلامَةٍ مِنَ السَّيِّئَاتِ، هِلالَ سَعْدٍ لا نَحْسَ فِيهِ، وَ يُمْنٍ لا نَكَدَ مَعَهُ، وَ يُسْرٍ لا يُمَازِجُهُ عُسْرٌ، وَ خَيْرٍ لا يَشُوبُهُ شَرٌّ، هِلالَ أَمْنٍ وَ إِيمَانٍ وَ نِعْمَةٍ وَ إِحْسَانٍ وَ سَلامَةٍ وَ إِسْلامٍ.
و تو را ماهى خجسته گرداند که با گذشتن روزها خجستگى آن پایدار ماند، و ماه پاکى که گناه آن را پلید نکند. از آسیبها ایمن، و از معاصى بر گزند گذرد. ماه نوى با شکون باشد بى هیچ نحوست. و فرخنده بى هیچ شومى و ماه آسانى که سختى با آن آمیخته نگردد و خیرى که بشر آلوده نشود. ماه نوى که امن و ایمان در بر دارد و به نعمت و احسان و تندرستى و اسلام ممتاز باشد.
#صحیفه_سجادیه
🏴 @ghorun ▪️
➿➿📓📓➿➿➿📓📓➿➿➿
حکمت ۴۰۰ نهج البلاغه: شناخت امور واقعی و خرافی
وَ قَالَ (عليه السلام): الْعَيْنُ حَقٌّ، وَ الرُّقَى حَقٌّ، وَ السِّحْرُ حَقٌّ، وَ الْفَأْلُ حَقٌّ؛ وَ الطِّيَرَةُ لَيْسَتْ بِحَقٍّ، وَ الْعَدْوَى لَيْسَتْ بِحَقٍّ؛ وَ الطِّيبُ نُشْرَةٌ، وَ الْعَسَلُ نُشْرَةٌ، وَ الرُّكُوبُ نُشْرَةٌ، وَ النَّظَرُ إِلَى الْخُضْرَةِ نُشْرَةٌ.
شناخت واقعيّت ها و خرافات (علمى، اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: چشم زخم حقيقت دارد، استفاده از نيروهاى مرموز طبيعت حقيقت دارد، سحر و جادو وجود دارد، و فال نيك راست است، و رويداد بد را بد شگون دانستن، درست نيست.
بوى خوش درمان و نشاط آور، عسل درمان كننده و نشاط آور، سوارى بهبودى آور، و نگاه به سبزه زار درمان كننده و نشاط آور است.
#نهج_البلاغه
🏴 @ghorun ▪️
🥀≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈🥀
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۵۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
آیه۵۳) إِنْ كَانَتْ إِلَّا صَيْحَةً وَاحِدَةً فَإِذَا هُمْ جَمِيعٌ لَدَيْنَا مُحْضَرُونَ
. . .🥀. . . 🥀. . . 🥀. . .
آیه۵۳) [آن صحنه عظیم] جز یك فریاد نیست، پس به ناگاه همه آنان [جمعآوری شده و] نزد ما احضار میشوند.
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
تفسیر آیه ۵۳) آن گاه، براى توضیح چگونگى سرعت وقوع این نفخ صور مى فرماید: آن، صیحه واحدى بیش نیست، فریادى عظیم برمى خیزد، و همگى نزد ما حاضر مى شوند (إِنْ کانَتْ إِلاّ صَیْحَةً واحِدَةً فَإِذا هُمْ جَمِیعٌ لَدَیْنا مُحْضَرُونَ).
بنابراین، براى احیاى مردگان و برخاستن آنها از قبرها، و حضورشان در دادگاه عدل پروردگار، زمان زیادى وقت لازم نیست، همان گونه که براى مرگ انسانها زمان طولانى لازم نبود، صیحه اول، فریاد مرگ است، و صیحه دوم، فریاد زندگى و حیات و حضور در دادگاه عدل پروردگار!
تعبیر به صَیْحَةً (یک فریاد) و تأکید آن با واحِدَةً و سپس تعبیر به إِذا که در این گونه موارد وقوع ناگهانى چیزى را خبر مى دهد، و تعبیر به هُمْ جَمِیعٌ لَدَیْنا مُحْضَرُونَ به صورت جمله اسمیه، همگى دلیل بر وقوع سریع این مقطع از رستاخیز است.
لحن قاطع این آیات، و آهنگ نافذ آنها چنان در قلب انسانها اثر مى گذارد که گوئى این فریاد را با گوش جان، مى شنوند که: اى انسانهاى به خواب رفته! اى خاکهاى پراکنده! و اى استخوانهاى پوسیده! بپاخیزید، بپاخیزید، و براى حساب و جزا آماده شوید، و چه زیباست آیات قرآن و چه گویا انذارات آن؟!
تفسیر نمونه)
▪️ @ghorun ▫️