پروژه شوم غرب علیه ترکیه.
🔸در آنکارا، غرب متهم به داشتن یک "نقشه شوم" برای تضعیف اردوغان به دلیل سیاست های او در قبال غزه است.
🔸زلزله زدگان بی خانمان در چادرهای هلال احمر: در مقابل چادر، مادری روی صندلی پلاستیکی در سرما زیر پرچم ترکیه داغدار نشسته است_ اشاره به خانواده مسلم اوزدمیر، یکی از نظامیان کشته شده که خانواده اش پس از زلزله مرگبار ترکیه در سرمای زمستان هنوز بی خانمان در چادر زندگی می کنند_ پس از کشته شدن 9 سرباز ترکیه در حمله پ.ک.ک در شمال عراق، تمام ترکیه با خانواده اوزدمیر در شهر زلزله زده قهرمان ماراش در جنوب شرقی آناتولی همدردی و عزاداری کرد. اوزدمیرها پسر خود مسلم را در حمله پ ک ک از دست دادند. در همین حال، مخالفان و کارشناسان نظامی این سوال را مطرح میکنند که چرا مسلم اوزدمیر و هشت همرزمش باید کشته شوند. دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور، غرب به ویژه ایالات متحده را مقصر می داند.
🔸ارتش ترکیه نیروهایی را به شمال عراق فرستاده است تا پایگاهها و خطوط تدارکاتی پکک را که از آنجا شبهنظامیان را برای انجام حملات به ترکیه میفرستد، نابود کند.
🔸شبه نظامیان پ ک ک در آخر هفته به مواضع ارتش ترکیه در شمال عراق حملات سنگینی ترتیب داده و سربازان ترکیه را غافلگیر کردند. تلفات ارتش ترکیه مدتی است که افزایش یافته است. حریت روزنامه حامی دولت که اغلب از سیاست های دولت حمایت می کند، گزارش داد که پ ک ک از 7 اکتبر 31 سرباز ترک را در شمال عراق کشته است. حریت عمداً 7 اکتبر را به عنوان تاریخ تعیین کننده نام می برد. همانطور که توضیح می دهد، پس از حمله حماس به اسرائیل و شروع حمله اسرائیل به غزه، "قدرت های جهانی" سعی کردند ترکیه را در "جنگ فرسایشی" درگیر کرده و برای انجام آن از پ ک ک استفاده کردند. عبدالقادر سلوی ستون نویس حریت می گوید:" آمریکا و سایر کشورها سلاح و اطلاعات در اختیار پکک قرار دادهاند، این قدرتها نمیخواهند ترکیه به یک بازیگر مهم در منطقه تبدیل شود. ایالات متحده و اسرائیل می خواستند یک «اسرائیل جدید» در امتداد مرز جنوبی ترکیه ایجاد کنند و از پ ک ک برای این کار استفاده می کنند. آمریکا و اسرائیل از مخالفت ترکیه با حمله اسرائیل به غزه خوششان نمی آید."
دولت باغچلی، متحد ملی گرای اردوغان نیز «دولت های امپریالیست» را پشت پرده حملات اخیر پ ک ک دانسته است.
فخرالدین آلتون، رییس نهاد ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه با انتقاد از غربی ها گفت: حملات پ ک ک بخشی از یک نقشه شوم برای جلوگیری از «قرن ترکیه» است.
🔸 آنکارا با اشاره به کشورهای خارجی متخاصم می خواهد به مردم توضیح دهد که چرا ارتش پس از نزدیک به 40 سال جنگ نمی تواند پ ک ک را کنترل کند.
🔸پس از حمله پکک، نیروی هوایی ترکیه به مواضع پکک در عراق و اهدافی در مناطق تحت رهبری کردها در شمال سوریه حمله کرد. حملات تلافی جویانه نمی تواند از تبدیل شدن ضرر و زیان در درگیری با PKK به یک موضوع سیاسی داخلی برای اردوغان دو ماه و نیم قبل از انتخابات محلی کلیدی در 31 مارس جلوگیری کند. رسانه های مخالف به کارشناسان نظامی اجازه می دهند تا سخنان خود را بیان کرده و از بی نظمی ها و کوتاهی های ارتش در دفاع از جان نظامیان انتقاد کنند. دولت حاضر به پذیرش انتقادها نیست. سلوی، ستون نویس حریت به نقل از منابع دولتی گفته است: هر کسی که ماموریت در عراق را زیر سوال ببرد، در خدمت اهداف پ ک ک است. به گفته علی یرلیکایا وزیر کشور، 18 نفر به دلیل انتشار "اخبار نادرست" در رسانه های اجتماعی دستگیر شده اند.
✅ فیل انزواطلب پیروز می شود یا فیل جنگ طلب؟
🔹 حملات اخیر در اردن که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی شد، شکاف رو به رشد جمهوری خواهان بر سر امنیت ملی را تشدید میکند؛ زیرا جمهوریخواهان ارشد هیل بهعکس انزواطلبان ترامپی خواستار درگیری تلافیجویانه فوری هستند.
🔹 درحالیکه خود دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا پاسخی سنجیده به این حملات داد، تاکر کارلسون، صدای بانفوذ محافظهکاران علیه دو سناتوری که پس از این حمله خواستار واکنش نظامی سریع ایالات متحده علیه ایران شدند، در ایکس نوشت: «دیوانههای لعنتی».
🔹 کارلسون خشم خود را علیه سناتور لیندسی گراهام خالی کرد که از ایالات متحده خواسته بود: «هماکنون به ایران ضربه بزنید. آنها را محکم بزنید» و سناتور جان کورنین (از تگزاس) که نوشت: «تهران را هدف بگیرید». البته بعدا او توضیح داد که این یک فراخوان برای بمباران علیه غیرنظامیان نیست.
🔹 واکنش به حملات در اردن منعکسکننده خصومت و شکاف فزاینده بین شاهینهای سنتیتر سیاست خارجی حزب جمهوریخواه و جناح انزواطلب آن است. این در حالی است که هر دو طرف حول تلاش ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید متحد شدهاند.
🔹 در چند وقت اخیر گروه دوم - مورد تشویق ترامپ و محتاط درباره درگیریهای طولانیمدت خارجی- جسورتر شده است. بسیاری در آن اردوگاه برای ماهها علیه ارسال پول نقد بیشتر به اوکراین در جنگش علیه روسیه مبارزه کردهاند؛ درحالیکه بسته کمک خارجی همچنان به تاخیر افتاده است. مشخص نیست که چه تعداد از آنها خواستار اقدامات بیشتر میشوند.
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7-5/4042009-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D9%86%D9%88%D9%85%D8%AD%D8%A7%D9%81%D8%B8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86?utm_source=telegram&utm_medium=social
🔺 درباره تصمیم حزب الله عراق!
✅در حالی که در میانه تهدیدهای مکرر آمریکا، همه منتظر حملات احتمالی آن در منطقه در تلافی حمله یکشنبه گذشته به پایگاه "برج 22" بودند که دیشب بیانیه گردانهای حزب الله عراق مبنی بر تعلیق عملیاتهایش علیه آمریکا موجب بهت و تعجب خیلیها شد و ناظران فراخور نوع نگاه خود به مسائل منطقه به تفسیر و تحلیل آن پرداختند. در این میان، برخی این تصمیم حزب الله عراق را تاکتیکی و موقتی دانستند. اما واقعیت این است که این بیانیه در این شرایط تهدید و پرتنش حمل بر عقبنشینی میشود.
✅حال این عقبنشینی یا معطوف به تفاهماتی پشت پرده با آمریکا یا نتیجه رایزنی و تفاهم تهران و بغداد و یا فشار دولت عراق برای پایین کشیدن فتیله تنش در سایه تهدیدات فزاینده واشنگتن است. اگر احتمال نخست درست باشد که میتوان گفت که در کنترل تنش و دامنه حملات احتمالی آمریکا تا حدودی موثر است. البته قبلا هم گفته شد که به احتمال زیاد این حملات علیه اهدافی در سوریه و عراق و منطقه صورت گیرد و بعید است که حملهای به داخل ایران صورت گیرد.
✅با این حال، تصمیم حزب الله عراق به فرض صحت «فرضیه تفاهم با آمریکا» بعید است که این کشور را از اقدامات تلافی جویانه به طور کلی منصرف کند. در کنار آن هم این اتفاق صرف نظر از علل و عوامل دخیل در آن، شاید از شدت و حدت و دامنه واکنش آمریکا در این مقطع بکاهد، اما در مقابل هم میتواند مشوق تشدید فشارها و تهدیدهای پشت و پس پرده سیاست برای تکرار تجربه حزب الله عراق با بقیه گروههای عراقی و غیر عراقی در منطقه باشد.
✅در هر صورت در میان علل پیشگفته، آنچه بیشتر محتمل است، فشار ودولت عراق است که میتواند منجر به تفاهماتی جداگانه با ایران و آمریکا شده باشد. این فشار نیز احتمالا معطوف به تهدیدها و فشارهای آمریکا برای اعمال تحریمهایی علیه بغداد و یا انجام حملاتی سنگین در صورت عدم تحرک جدی برای پایان دادن به حملات گروههای عراقی نزدیک به ایران به مراکز آمریکایی باشد. در این صورت، احتمالا بغداد با متقاعد کردن حزب الله عراق چه به طور مستقیم چه غیر مستقیم از طریق تهران تلاش میکند اقدامات احتمالی آمریکا را تحت الشعاع قرار دهد.
✅ بغداد حمله یکشنبه گذشته به پایگاه آمریکایی در شمال شرقی اردن را محکوم و با اردن همدردی کرد.
این موضع عراق در راستای مخالفت با حملات در داخل این کشور به منافع آمریکاست. جدا از این که بغداد بارها اعلام کرده است که نمیخواهد به صحنه رقابت و تنش میان قدرتهای منطقهای و بینالمللی تبدیل شود، واقعیت اما این است که عراق حتی اگر هم بخواهد خود را در موقعیتی نمیبیند که با آمریکا درگیر شود و از هر گونه تنشی در این روابط پرهیز میکند. صرف نظر از این که قسمی از سیاستمداران عراقی حضور آمریکا را در عراق برای ایجاد موازنه در مقابل نفوذ تهران ضروری میدانند، اما مهمترین انگیزه دولت عراق از اجتناب ورود به تنش با آمریکا نگرانی از تبعات آن است.
✅بر خلاف برخی که نفوذ و تاثیرگذاری آمریکا در عراق را در حضور نظامی آن خلاصه میکنند، اما این نفوذ نه صرفا سخت افزاری به خاطر وجود حدود سه هزار نظامی آمریکایی، بلکه بیشتر معطوف به اهرمهای نرمی چون اقتصاد است. امروزه شریان اقتصادی عراق عملا در اختیار آمریکاست که از سال 2003 در نتیجه توافقاتی به بهانه محفوظ ماندن اموال عراق از شکایت کشورهای متضرر از سیاستهای صدام، درآمدهای نفتی عراق به حسابی در فدرال رزرو آمریکا واریز میشود و با وجود منتفی شدن علت پیشگفته با پرداخت کل غرامت جنگی 52 میلیارد دلاری به کویت و اعلام نبود شکایت از کشور دیگری برای دریافت غرامت، هنوز هم درآمدهای نفتی عراق به همان حساب در بانک مرکزی آمریکا واریز میشود و با وجود انتقال مدیریت و نظارت بر این اموال به بانک مرکزی عراق در چارچوب توافقنامه سال 2008، ولی آمریکا همچنان بر این اموال که به حدود 115 میلیارد دلار رسیده است، نظارت دارد و عراق نمیتواند حتی یک دلار از آن را بدون موافقت بانک مرکزی آمریکا برداشت کند.
✅برداشت از این حساب هم مکانیسم خاص خود را دارد که ابتدا بانک مرکزی عراق باید طی درخواستی دلیل و محل هزینه اموال را توضیح دهد و بررسی این درخواست نیز حدود 20 روز طول میکشد و دلار از طریق هواپیما با محاسبه هزینه انتقال و بیمه به بغداد منتقل میشود.
در کنار آن هم عراق در دو سال اخیر سرمایهگذاری در اوراق بهادار آمریکا را دو برابر کرده و به 40 میلیارد دلار رسانده است. در کنار آن هم عراق برای پیشبرد پروژههای کلانی چون توسعه فاو هم به اموال خود در آمریکا نیاز دارد هم به تنشی نشدن روابط خارجیاش.
✅بنا به شرحی که رفت اساسا فرمان تجارت خارجی عراق دست آمریکاست و همین کفه تاثیرگذاری آمریکا بر سیاستهای کلان بغداد در تقابل تهران و واشنگتن را بیشتر کرده است.
#صابر_گل_عنبری
اندیشکده راهبردی تبیین:
♦️رصد مهمترین خبرگزاری ها و اندیشکدههای غربی
📌 11 بهمن 1402 – 31 ژانویه 2024 میلادی
🗞اندیشکده شورای روابط خارجی
🔹«ریتکیه»، کارشناس پیشین وزارت خارجه آمریکا طی یادداشتی در این اندیشکده بیان داشته که آمریکا در دام تشدید تنشی افتاد که گروههای مقاومت برایش گسترده بودند. به نظر نویسنده، اگر آمریکا به ایران پاسخ دهد، احتمال واکنش ایران نیز وجود دارد چنانکه پس از ترور سردار سلیمانی، پایگاه عینالاسد را هدف قرار داد ولی ترامپ «تصمیم گرفت پاسخی ندهد و بحران فروکش کرد». به نظر او هیچیک از طرفین خواستار نبرد نیستند ولی احتمال بروز خطای محاسباتی وجود دارد.
🗞مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی
🔹 این اندیشکده به بررسی اقدام احتمالی دولت بایدن علیه ایران و نیروهای مقاومت پرداخته است. نویسنده این گزارش معتقد است که آمریکا هر واکنشی نشان دهد «بعید است محاسبات ایران و نیروهای نیابتیاش را تغییر دهد. همانگونه که تلاشهای قبلی ایالات متحده برای بازدارندگی نمایندگان ایران شکست خورده است».
🗞شورای آتلانتیک
🔹 این اندیشکده به مصاحبه با شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امورخارجه قطر درباره کاهش تنش های منطقه ای، جنگ در غزه و روابط آمریکا و قطر پرداخته است. نخست وزیر قطر اظهار داشته است که همزمان با پیشرفت در مذاکرات تبادل اسرا، تنش های منطقه ای در حال افزایش و به مرحله خطرناکی رسیده است.
🗞فارن پالیسی
🔹 گزینههای احتمالی بایدن برای واکنش به عملیات پهپادی مقاومت عراق علیه پایگاه این کشور در اردن که منجر به مرگ ۳ سرباز و جراحت حداقل ۲۵ سرباز گردید موضوع گزارش این اندیشکده است. در این گزارش آمده است که سه سناتور کنگره، «لیندسیگراهام»، «تامکاتن» و «جانکورنین»، خواستار حمله آمریکا به ایران شدهاند.
🗞پولیتیکو
🔹این وبگاه آمریکایی گزارش داده است که که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از مشاوران خود خواسته است تا تمام گزینههایی که بیشترین بازدارندگی را در برابر حملات به نیروهای این کشور در غرب آسیا دارد بررسی کنند.
♦️شبکه الجزیره: آمریکا هرگز با ایران وارد جنگ نمیشود چون جنگ با ایران بهای سنگینی دارد و آمریکا نمیتواند بهای آن را بپردازد!
🔹ایران کشور قدرتمند منطقه است و جنگ مستقیم با آن همه معادلات را تغییر میدهد!
🔹ایران با حمله به پایگاه ایالات متحده در اردن و کشتن نیروهای آمریکایی انتقام ترور مقام اطلاعاتی خود در سوریه را گرفت و این ضربه و پاسخ سنگینی به آمریکاییها بود!
🔹آنچه در اردن اتفاق افتاد البته یک اتفاق مهمی است که سابقه نداشته؛ این ناحیه بخشی از معادلات جامع و ویژه آمریکا در منطقه است!
مجله تایم: چرا بایدن توان گسترش جنگ را ندارد؟
🔺فشارها برای تشدید دخالت نظامی ایالات متحده در مناقشات خاورمیانه به طور قابلتوجهی بر کاخ سفید افزایش یافته است.
🔺در حالی که جو بایدن و تیم سیاست خارجی او ماهها تعهد خود را برای جلوگیری از گسترش جنگ اعلام کردهاند، اما جنگ در حال گسترش است و اولین تلفات ایالات متحده میتواند در حکم یک تغییردهنده بازی باشد.
🔺در سال سخت انتخاباتی، بایدن اکنون گزینههای نظامی را بررسی خواهد کرد. اما رئیسجمهور باید مراقب عواقب آن باشد: در فضای سیاسی کنونی، هزینههای انتخاباتی تشدید جنگ احتمالا بسیار بیشتر از هزینههای اجتناب از آن خواهد بود. رای دهندگان امروز اشتهای کمی برای دخالت ایالات متحده در درگیریهای نظامی خارج از کشور دارند و به شدت افزایش قیمت داخلی را که ناشی از تصمیمات سیاست خارجی است، رد میکنند.
🔺کلید حل معما در جنگ غزه است. زمان آن فرا رسیده است که بایدن از اهرم فشار خود برای برقراری آتشبس استفاده کند. این میتواند جان هزاران نفر را نجات دهد و از گسترش جنگ منطقهای جلوگیری کند. همچنین به خوبی میتواند ریاست جمهوری او را نیز نجات دهد.
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AE%D8%A8%D8%B1-64/4041994-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%B1%D8%A7-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF?utm_source=telegram&utm_medium=social
🌐 نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به طور خطرناکی آسیب پذیر هستند و باید آنها را از عراق خارج کرد: حمله اردن ممکن است واشنگتن را وارد یک جنگ گسترده ی ناخواسته کند
◾️آدام واینستین و استیون سایمون
◾️فارن پالیسی
با تشدید تنشها در خاورمیانه و تکرار حملات به نیروهای آمریکایی، سربازان آمریکایی در معرض خطر بیشتری نسبت به سالهای گذشته قرار میگیرند. با بیش از ۱۰۰ حمله گزارش شده از زمان آغاز درگیری غزه زمان آن فرا رسیده که بپرسیم آیا خطرات حفظ پایگاهها نیروهای امریکایی در منطقه بیش از مزایای آن است. پس از اتفاق اخیر خواستههای جدیدی برای مقابله با ایران مطرح شده که هدف آن بازدارندگی و قدرت نمایی است. مستقر نگهداشتن نیروهای امریکایی در منطقه باعث تقویت امنیت ایالات متحده نمیشود بلکه آن کشور را در معرض خطر بیش تری قرار خواهد داد. در واشنگتن این آمادگی به منظور کم اهمیت جلوه دادن خطرات برای سربازان آمریکایی در عراق و سوریه وجود داشته است. با این وجود، حمله اخیر علیه نیروهای امریکایی در پایگاهی در اردن که برای پشتیبانی از عملیات در سوریه مورد استفاده قرار میگیرد باید یک زنگ خطر باشد. درست است که اکثر حملات به جای قصد کشتن امریکاییها به منظور به هم زدن بازی صورت گرفته، اما با توجه به ماهیت سلاحهای به کار رفته از خمپارهها گرفته تا پهپادهای با پیچیدگیهای مختلف که به سوی نیروهای آمریکایی پرتاب میشوند، شلیک کنندگان آن تسلیحات نمیتوانند اطمینان کسب کنند که حملات شان تلفاتی وارد نمیسازد و از آستانه تشدید تنش عبور نمیشود. چنین حملاتی پیشتر باعث ایجاد آسیبهای مغزی تروماتیک برای تعداد زیادی از سربازان آمریکایی شده بودند. هم چنین، یک پیمانکار آمریکایی جان خود را از دست داده و شش پرسنل آمریکایی دیگر اعزامی به سوریه در مارس سال گذشته مجروح شده اند. این وضعیت شکننده مشکل گستردهتر نیروهای مستقر در خط مقدم را نشان میدهد. هر چه آنان جلوتر باشند بیشتر در معرض حمله قرار میگیرند. اگر این حملات توسط ایران طراحی شده باشند خطر اشتباه محاسباتی وجود دارد و اگر توسط ایران طراحی نشده باشند نشان دهنده آن است که گروههای شبه نظامی مستقل از ایران برای منافع محلی خود عمل میکنند در حالی که با اقدامات شان تهران را در معرض خطر تشدید تنش قرار میدهند.
*پشت درهای بسته: با این وجود، حتی پیش از حمله اخیر در اردن یک چرخه تشدید از قبل آغاز شده بود. یک حمله هوایی ایالات متحده در اوایل ژانویه در بغداد باعث کشته شدن مشتاق جواد کاظم الجواری یکی از رهبران گروه النجبا همراه با کشته شدن فرد دیگری شده بود. آن قتل هدفمند در بحبوحه تیرگی روابط بین واشنگتن و بغداد رخ داد. سفر لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده که به عنوان یک هشدار اولیه به عراق تلقی میشد به طور مستقیم در گفتگوهایش با سودانی در دسامبر ۲۰۲۲ میلادی به حملات کتائب حزب الله و گروه النجبا علیه نیروهای امریکایی پرداخت. آن هشدار از سوی بغداد مورد توجه قرار نگرفت. ایالات متحده به مدت سه ماه از خود خویشتنداری نشان داد. اکنون دولت بایدن احتمالا با حملاتی قدرتمند در عراق و سوریه پاسخ خواهد داد. این اقدام روابط بین واشنگتن و بغداد که از قبل تیره شده بود را بدتر خواهد کرد و سودانی را در موقعیت دشواری قرار خواهد داد. او نمیتواند شبه نظامیان عراقی که نیروهای آمریکایی را هدف قرار میدهند مهار کند. با این وجود، درگیر شدن در یک چرخه تلافی جویانه برای احیای بازدارندگی در نهایت بی اثر خواهد بود. هم چنین، وضعیت مشابهی برای حدود ۹۰۰ نیروی امریکایی در سوریه که به حمایت از حضور نظامی ایالات متحده در عراق و کشورهای همسایه متکی هستند نیز صدق میکند. دوران افزایش نیروها و نبردهای فعال ایالات متحده به پایان رسیده است. با کاهش قابل توجه تهدید جهانی متوجه از سوی داعش حملات آن گروه در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. مزایای عملیاتی که سربازان ایالات متحده برای شرکای عراقی ارائه میدهند به سادگی ارزش خطر تشدید تنش در صورت کشته شدن نیروهای آمریکایی را ندارد.
برخی ممکن است استدلال کنند که خروج نظامی از عراق به نفع ایران و نیروهای نیابتی آن خواهد بود. اما با ارائه نیروهایی به آنان برای هدف قرار دادن ایالات متحده ناخواسته دلیل وجودی شبه نظامیان را تایید میکند در حالی که همزمان خطر جنگ نامطلوب با ایران را تداوم میبخشد. ایالات متحده باید مقدمات خروج اکثریت نیروهای خود را از عراق آغاز کند تا خطر ایجاد جنگ بزرگتر را کاهش دهد. این فرآیندی است که زمان بر خواهد بود، اما به تاخیر انداختن آن تنها خطرات ناشی از ماندن نیروهای امریکایی را تشدید میکند. امریکا در آینده به جای حضور مستقیم نیروها باید با مرکز دفتر همکاری امنیتی عراق در بغداد کار کند.
یک ماموریت محدود تحت فرماندهی مرکزی ایالات متحده میتواند به آموزش و تبادل اطلاعات با نخبهترین واحدهای عراق کمک کند، اما روند خروج باید آغاز شود و باید به عادی سازی ماموریت دیپلماتیک ایالات متحده در عراق منجر شود. اگر نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه همراه با نیروهای حامی آنان به چیزی بیش از یک برق گیر* دائمی تبدیل شوند هیچ کس به جز نیروهای نزدیک به ایران پیروز میدان نخواهد بود.
* برقگیر به میلههای فلزی گفته میشود که در بالای ساختمانها نصب میشوند تا با برخورد صاعقه با این میلهها از برخورد مستقیم صاعقه به خانه جلوگیری شود.
https://foreignpolicy.com/2024/01/29/us-soldiers-middle-east-vulnerable-jordan-attack-israel-hamas-iraq/
🔺جان تازه در کالبد آزادگان جهان
▪️دادگاه بینالمللی لاهه روز جمعه گذشته حکم اولیه خود را درباره شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در خصوص نسلکُشی و جنایات ارتش رژیم صهیونیستی در غزه صادر کرد. در رأی اولیه دادگاه لاهه، شکایت آفریقای جنوبی در خصوص نسلکُشی و جنایات اسرائیل در غزه به رسمیت شناخته شده و قرار است به زودی، شکایت آفریقای جنوبی از سوی قضات دادگاه لاهه بررسی شود.
▪️اسرائیل، آمریکا و انگلیس تلاش داشتند که این شکایت رسمیت پیدا نکند اما دادگاه لاهه، خلاف فشارهای آمریکا به وظیفه انسانی خود عمل و تلویحاً نسلکُشی و جنایات اسرائیل را در غزه تأیید کرد. به همین دلیل بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اسرائیل رأی اولیه دادگاه لاهه را شرمآور خواند و بر ادامه جنگ تأکید کرد.
▪️از سوی دیگر کشورهای آزاده جهان از جمله دولت آفریقای جنوبی حکم دادگاه لاهه را «پیروزی قاطع» برای حاکمیت قانون و نقطه عطفی مهم در راستای تلاش برای برقراری عدالت برای مردم فلسطین توصیف کرد. وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی اظهار داشت که ما در کنار ملت فلسطین ایستادهایم و از آنها میخواهیم امید خود را از دست ندهند.
▪️حکم دادگاه لاهه جان و نفس تازه در کالبد آزادگان جهان دمید زیرا با رأی این دادگاه، از یکطرف اسرائیل و حامیانش بیش از پیش منزوی میشوند و از سوی دیگر، دست حامیان ملت فلسطین برای حمایت از مردم مظلوم غزه بازتر خواهد شد.
▪️اقدام انسانی یک کشور غیرمسلمان مانند آفریقای جنوبی برای حمایت از ندای انسانی در غزه، ثبت تاریخ بشریت شد. از سویی، بیتوجهی کشورهای مسلمان عربی به کشتار همتباران، همکیشان و همنوعان خود نیز در حافظه انسانیت به ثبت رسید.
✍محمد مرادی
💥هموطن گرامی؛
به منظور:
🔹گسترش و تعمیق گفتمان نوین مقاومت
🔹 آگاهی خبری و تحلیلی از وقایع و رخدادهای منطقه
🔹ایجاد کمپین واحد بر علیه تفکرات مسموم صهیونیسم جهانی
🔹حمایت فراگیر از تفکر صحیح مقاومت
🔹گسترش تفکر ناب مقاومت در جهان
🔹اطلاع لحظه ای از آخرین اخبار وقايع مقاومت
و.....
🇸🇩لطفا به کانال های زیر بپیوندید:
#گفتمان_خبری_مقاومت
برای اطلاع رسانی عمومی از تحولات منطقه:
https://eitaa.com/goftemanekhabariemoghavemat
#گفتمان_تحلیلی_مقاومت
برای اطلاع از آخرین تحلیل ها و تحقیقات مختص پژوهشگران و سایر علاقه مندان به مباحث تخصصی گفتمان مقاومت:
https://eitaa.com/goftemanetahliliemoghavemat
♦️رصد برخی از مهمترین خبرگزاری ها و اندیشکدههای غربی
📌 12 بهمن 1402 – 1 فوریه 2024 میلادی
🗞گروه بین المللی بحران
🔹این اندیشکده ضمن تشریح پیامدهای جنگ غزه، پیشنهاداتی به اروپا برای توقف نبرد ارائه داده است. نویسندگان این گزارش با اشاره به اینکه آتش این نبرد به غزه محدود نمانده، بلکه کرانه باختری و حتی لبنان، سوریه، عراق و یمن در خارج از گستره سرزمینی فلسطین را نیز در بر گرفته، بیان داشتهاند که هیچ صلح پایداری جز «احقاق حقوق فلسطینیان از مسیر شناسایی حق تعیین سرنوشت آنان» توسط اسرائیل وجود ندارد.
🗞اندیشکده واشنگتن برای خاور نزدیک
🔹بررسی پیامدهای تشدید تنش منطقهای بر برنامه هستهای ایران، موضوع گزارش اخیر این اندیشکده است. در این گزارش آمده است که توانایی ایران در دور زدن تحریم، مهار ناآرامیهای خیابانی و گسترش نفوذ منطقهای ممکن است انگیزه تهران برای عبور از آستانه گریز هستهای را افزایش دهد.
🗞میدل ایست مانیتور
🔹این اندیشکده به گمانه زنی ها درخصوص خروج ایالات متحده از سوریه پرداخته و معتقد است اگرچه هنوز تصمیم قطعی در این خصوص گرفته نشده است، اما در صورت خروج ایالات متحده از سوریه، تغییرات ژئوپلیتیکی گسترده ای در منطقه غرب آسیا رخ خواهد داد که برای ایالات متحده صلح آمیز و سودمند نخواهد بود.
🗞والاستریتژورنال
🔹این خبرگزاری در گزارشی نوشته است که نیاز فوری به دستیابی به توافق در حالی که مقامهای نظامی آمریکا و اسرائیل به توانایی حماس برای بقای خود اطمینان بیشتری مییابند، تردیدهایی را در مورد یکی از اهداف اصلی جنگ اسرائیل ایجاد میکند.
🗞آکسیوس
🔹این خبرگزاری آمریکایی گزارش داده است که دولت جو بایدن به رسمیت شناختن فلسطین بعد از اتمام جنگ در غزه را بررسی میکند.
دریای سرخ، سرخ تر از همیشه
🔸 حملات هوایی آمریکا و انگلیس علیه انصارالله نقطه عطف ناامیدکننده دیگری در صف طولانی شکستهای غرب در خاورمیانه بهویژه بنبست طولانیمدت در مناقشه اسرائیل و فلسطین خواهد بود.
🔸 آمریکا و انگلیس مجبور به استفاده از زور در پاسخ به حملات انصارالله شدهاند چرا که اقدامات یمن بر تجارت و کشتیرانی در دریای سرخ تاثیر میگذارد.
🔸 ائتلاف تاکنون به اهداف خود نرسیده بلکه اوضاع را خطرناکتر و پرتنشتر کرده است. این ائتلاف نه تنها حامی کشتیهای اسرائیلی نیست، بلکه از ناوهای جنگی انگلیس و آمریکا نیز حمایت نخواهد کرد و این دو کشور را به دامی پهن شده سوق خواهد داد که در نهایت به شکست آنها و متحدانش منجر میشود.
🔸 نفوذ سیاسی واشنگتن رو به کاهش است، دیپلماسی آن ناکارآمد است و اقتدار او تحقیر شده است. بههمین دلیل است که حوثیها بدون ممانعت، وعده دادهاند که حملات آنها ادامه خواهد یافت. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده ارتش یمن از ۱۹ نوامبر سال میلادی گذشته ۳۶ حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ انجام داده است.
🔸 تشدید حملات یمنیها پایان واقعیت نامطلوب دیگری را برجسته میکند. قدرت مسلط در خاورمیانه دیگر آمریکا یا مصر متحد غرب، عربستان یا حتی اسرائیل نیست. مطمئنا متحد اصلی انصارالله، ایران است. از نظر استراتژیک، مشخص است که چه کسانی در این بحران جلوتر از بقیه هستند.
🔸 یمنیها شجاع و اهل اقدام و عمل هستند و میراث عظیمی در مقاومت علیه امپراتوریهای استعماری و شکست آنها دارند.
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7-5/4042274-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%AE-%D8%AE%D8%B7%D8%B1%D9%86%D8%A7%DA%A9-%D8%AA%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D9%86%D8%B4-%D8%AA%D8%B1?utm_source=telegram&utm_medium=social
هدایت شده از از خراسان تا فلسطین
📣یادآوری بسیار مهم
بسمه تعالی
ضمن تبریک ۱۲بهمن سالروز ورود امامخمینی (رحمة الله) به میهن اسلامی و آغاز دهه مبارک فجر، به استحضار میرساند کاروان مردمی «از خراسان تا فلسطین» مجددا تاکید می کند که همه داوطلبان حضور در کاروان حتما کارت ملی و شناسنامه جهت شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بهمراه داشته باشند. زیرا شرکت در انتخابات علاوه بر وظیفه شرعی و ملی همه ما، یکی از ایستگاه های مهم و لاینفک در مقصد نهایی یعنی نابودی رژیم صهیونیستی است.
و مناللهالتوفیق
کوچکترین خادم کاروان؛جهانشاهی
١۴٠٢/١١/١٢
#انتخابات_مجلسشورایاسلامی۱۴۰۲
#انتخابات_خبرگانرهبری۱۴۰۲
#از_خراسان_تا_فلسطین
..............................................
🇮🇷ازخراسان تافلسطین🇵🇸 🏴👇
@azkhorasan_tafelestin
═══✼🍃🌺🍃✼═══
✨اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج✨