✅ مرجع خبری _ اطلاع رسانی گفتمان مقاومت
این کانال با رویکرد خبری _ اطلاع رسانی به منظور تقویت گفتمان مقاومت تاسیس شده است.
◾️ارتباط با ادمین
@admin14027
@admin1352
https://eitaa.com/akhbaregoftemanemoghavemat
✅✅ همراهان گرامی.. ✅✅
در صورت تمایل به ارسال اخبار و تحلیل های مرتبط با گفتمان مقاومت و وقایع غزه جهت درج در کانال، لطفا اخبار خود را از طریق جیمیل زیر برای ما ارسال فرمایید:
Goftmankhabari@gmail.com
از همراهی همدلانه شما سپاسگزاریم 🙏🙏🌺🌺
May 11
♦️هدف ایالات متحده از ادامه جنگ در غزه
#تحلیل_کوتاه
🔸اندیشکده راهبردی تبیین: هدفگذاری حذف حماس در چارچوب طرح کلی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای منطقه قابل تبیین است. ایالاتمتحده به دنبال تمرکز بیشتر بر شرق آسیا و همزمان جلوگیری از گسترش نفوذ رقبای جهانی در منطقه غرب آسیا است. درحالیکه چین با برنامههای اقتصادی ازجمله طرح کمربند-جاده و توافقهای مشارکت راهبردی نفوذ خود را در منطقه گسترش داده است ایالاتمتحده با طرحهایی مانند کریدور عرب-مد و پیگیری روند عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به دنبال حفظ نفوذ خود در منطقه از طریق ایجاد ترتیبات سیاسی و امنیتی جدید است.
🔸یکی از چالشهای آمریکا در این رابطه شرایط عربستان برای عادیسازی و تبادل امتیازاتی در موضوع فلسطین بوده است که باوجود گروههای مقاومت فلسطینی در غزه امری دشوار به نظر میرسد. آمریکا اکنون فرصت را برای حذف حماس مناسب میبیند تا با سازش یکطرفه با برخی گروههای فلسطینی و پیشبرد روند عادیسازی تحقق طرحهای ژئوپلیتیکی خود را برای چندین دهه تضمین کند و زمینههای افزایش نفوذ رقبا را در منطقه کاهش دهد.
🔸درصورتیکه رژیم صهیونیستی بتواند توان سیاسی و نظامی حماس و جهاد اسلامی را در غزه حذف کند، کنترل غزه را به تشکیلات خودگردان بدهد و با حمایت و فشار آمریکا با جریان سازشکار فلسطینی توافقی یکطرفه امضا کند، فلسطینیها را خلع سلاح نموده و یک خودمختاری محدود به آنها بدهد، شرایط برای پیشبرد عادیسازی مناسبتر میشود.
🔸 این امر با حذف یکی از محورهای مقاومت ضمن اینکه توازن قوا و معادله بازدارندگی را به ضرر ایران تغییر میدهد قدرت نرم ایران در منطقه که حمایت از فلسطین یکی از عناصر اصلی تقویتکننده آن است را با نشان دادن اینکه رویکرد مقاومت یک رویکرد شکستخورده است با چالش جدی روبرو میسازد.
✅ بر این اساس ایالاتمتحده درحالیکه به دنبال اجتناب از ورود مستقیم به جنگهای بزرگ در راستای کاهش هزینهها و تمرکز منابع بر شرق آسیا و تقویت طبقه متوسط داخلی این کشور است و راه انداختن یک جنگ گسترده علیه ایران در راستای منافع این کشور نیست، تلاش می کند تا با حمایت کامل از رژیم صهیونیستی یک جنگ غیرمستقیم و نیابتی علیه حلقههای ضعیفتر محور مقاومت بهمنظور جلوگیری از گسترش نفوذ ایران و تضعیف جایگاه خود در منطقه دنبال میکند.
♦️روایت حماس از چرایی انجام عملیات «طوفان الاقصی»
🔹جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس با انتشار یادداشتی تحت عنوان «این است روایت ما؛ چرا طوفان الاقصی؟» به چرایی انجام عملیات طوفان الاقصی پاسخ داد. در اینجا به بخشی از مهمترین نکات مطرح شده در این بیانیه اشاره خواهد شد.
🔹نبرد ملت ما با اشغالگران و استعمار در هفتم اکتبر آغاز نشده، بلکه از ۱۰۵ سال پیش شروع شده است. ملت ما ۳۰ سال را تحت استعمار انگلیس و ۷۵ سال را تحت اشغال صهیونیستها سپری کرده است. ملت ما در طول چندین دهه، با انواع مختلف زورگویی، ستم، محرومیت از حقوق اساسی و اعمال سیاستهای تبعیض نژادی دست و پنجه نرم کرده است.
🔹نوار غزه از ۱۷ سال پیش تاکنون با محاصرهای شدید روبرو بوده و به این ترتیب به بزرگترین زندان بدون سقف جهان مبدل شده است. نوار غزه با ۵ جنگ ویرانگر مواجه شده و هر بار اسرائیل آغازگر آن بوده است. از سال ۲۰۰۰ تا سپتامبر ۲۰۲۳ اشغالگران ۱۱۲۹۹ فلسطینی را به شهادت رسانده و ۱۵۶۷۶۸ نفر دیگر را نیز زخمی کردهاند که بیشتر آنان را غیرنظامیان تشکیل میدهند.
🔹عملیات طوفان الاقصی گامی ضروری و پاسخی طبیعی برای رویارویی با نقشههای طراحیشده برای از بینبردن مساله فلسطین است. طوفان الاقصی برای مقابله با برنامههای تل آویو جهت تسلط بر سرزمین فلسطین و اعمال حاکمیت آن بر مسجدالاقصی به انجام رسید.
🔹این عملیات گامی طبیعی برای تحقق استقلال و آزادی ملت ما همچون دیگر ملتها و همچنین تحقق حق تعیین سرنوشت آنان بود. طوفان الاقصی اقدامی طبیعی برای برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس بود.
🔹پرهیز از هدف قراردادن غیرنظامیان به ویژه زنان، کودکان و سالمندان الزامی دینی و اخلاقی است که فرزندان حماس بر اساس آن پرورش مییابند. مقاومت ما به ضوابط و دستورات دین حنیف اسلام پایبند است و شاخه نظامی آن نظامیان اشغالگر و کسانی که علیه ملت ما سلاح به دست بگیرند را هدف قرار میدهد.
🔹ما با وجود در اختیارنداشتن تسلیحات دقیق در تلاش هستیم که از هدف قراردادن غیرنظامیان جلوگیری کنیم و اگر موردی از این دست نیز رخ داده باشد غیرعمدی بوده است.
🔹تبلیغات اشغالگران مبنی بر اینکه قسام در حمله هفتم اکتبر غیرنظامیان اسرائیلی را هدف قرار داده است دروغ و افترایی بیش نیست. مبارزان قسام غیرنظامیان را هدف قرار ندادند بلکه بسیاری از آنان به دست نیروهای پلیس و ارتش اسراییل و از روی دستپاچگی این نیروها کشته شدند.
🔹از کشورهای بزرگ به ویژه آمریکا، آلمان، کانادا و انگلیس میخواهیم که حمایت خود را از برگزاری تحقیقات در جنایتهای رخداده در فلسطین اعلام کنند. ما از دادگاه کیفری بینالمللی میخواهیم که برای انجام تحقیقات در خصوص تمامی جنایتها و نقض قانونهایی که صورت گرفته به صورت فوری به فلسطین اشغالی بیاید.
🔹در پایان این یادداشت نیز حماس مقاومت در برابر اشغالگری را حقی شرعی و قانونی عنوان کرد و ضمن درخواست مجازات قانونی اشغالگران صهیونیست خواستار اتخاذ موضع در برابر استانداردهای دوگانه قدرتهای حامی اشغالگران شد و تاکید کرد که ملت فلسطین، خود میتواند آینده خویش را تعیین کند و هیچکس حق تعیین تکلیف برای آن را ندارد.
منبع: خبرگزاری مهر
📜اهداف پشت پرده اسرائیل از حمله احتمالی وسیع به جنوب لبنان
✍️یادداشتی از: عبدالرضا فرجی راد
🔹احتمال حمله هوایی و زمینی اسرائیل به حزب الله لبنان و اشغال جنوب لبنان، تا محدوده ای که اسرائیل مدعی است حزب الله باید عقب نشینی کند تا شهرک های اسرائیلی در امان باشند، در حال جدی تر شدن است. برخی از تحلیلگران خارجی معتقدند یکی از دلایلی که جمهوری اسلامی ایران به اربیل یکی از مقرهای اعلام شده موساد و نیز یک پایگاه عوامل تروریستی در بلوچستان پاکستان حمله موشکی کرد هشدار به اسرائیل بود تا بداند در صورت حمله به جنوب لبنان و حزب الله، تهران بی تفاوت نخواهد بود.
🔹به نظر میرسد اسرائیل در این تصور است که با ویران کردن غزه و بویژه از بین بردن تونل هایی که به مصر ختم میشود، حماس تا سالها نمیتواند برای اسرائیل خطر آفرین باشد. بنابراین، حالا که وارد این جنگ بزرگ و خونین در منطقه شده می تواند و باید امنیت شهرک نشینان جبهه شمالی خود را همچون جبهه جنوبی تأمین کند. به نظر می رسد امریکا و اروپا و احتمالا به جز فرانسه با این سیاست موافق باشند و تا کنون مخالفتی با این سیاست از خود بروز نداده و یا سکوت کرده اند.
🔹البته هم اسراییل و هم غرب می دانند که جبهه لبنان با جبهه غزه متفاوت است. هدف آنها دور کردن حزب الله از مرز و جایگزینی آنها با نیروهای ارتش لبنان است. اسرائیل مدعی است که بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت در سال ۲۰۰۶ حزب الله باید تا رودخانه لیتانی عقب نشینی کند و به این اقدام خود وجهه قانونی نیز میدهد.
🔹با توجه به اینکه گفت و گوهایی بین آمریکا، مصر، قطر، حماس و اسرائیل در قاهره در جریان است که به شکلی آتش بس در غزه برقرار و اسرای اسراییلی آزاد شوند. لذا بعد از برقراری آتش بس نتانیاهو دولت خود را در خطر می بیند. به ویژه آنکه اختلافات داخل کابینه روز به روز بیشتر و غیر قابل کنترل می شود.
🔹بنابراین، حمله اسرائیل به جنوب لبنان به بهانه تامین امنیت شهرک نشینان شمالی، می تواند این تصور را به وجود آورد که ممکن است جنگ در جبهه شمالی سخت و نسبتا طولانی شود و در نتیجه همین مسأله می تواند نتانیاهو را تا ماه ها در قدرت نگاه دارد. نخست وزیر رژیم اسرائیل امیدوار است که با خرید زمان دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا برنده شود و وضعیت برای وی و دولت راستگرای تندرو وی در اسرائیل هم دگرگون شود.
⬇️متن کامل یادداشت را در جماران بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1620861
✅ فشار بیسابقه غرب به نتانیاهو
🔹 اتحادیه اروپا در اعمال فشار بر نتانیاهو برای پذیرش راهکار دو دولتی به آمریکا پیوسته و در عین حال به همه اعضایش تاکید کرده است که برای تحمیل پیامدهای عدم پذیرش این راهکار بر اسرائیل آماده باشند. فایننشالتایمز این را به مثابه فشار بیسابقه بر نخستوزیر اسرائیل از سوی غرب میداند.
🔹 به نوشته فایننشالتایمز، «تهدیدِ پیشنهادی» که در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه مورد بحث قرار گرفت، بر افزایش نارضایتی از مواضع اسرائیل در میان بسیاری از متحدان غربی آن تاکید میکند؛ زیرا تلفات غیرنظامیان در جنگ علیه غزه افزایش یافته و بیثباتی را در سراسر خاورمیانه دامن زده است.
🔹 در سندی که پیش از نشست روز دوشنبه در اختیار پایتختها قرار گرفت و توسط فایننشالتایمز مشاهده شد، بروکسل پیشنهاد کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید «پیامدهایی را برای تعامل یا عدم مشارکت» با طرح صلح پیشنهادی خود مشخص کنند. این طرح شامل تشکیل دولت برای فلسطین و به رسمیت شناختن حاکمیت متقابل - به اصطلاح راهحل دو دولتی است.
🔹 این آخر هفته، نتانیاهو بر اصرار خود مبنی بر اینکه اسرائیل باید «کنترل امنیتی کل منطقه غرب [رود] اردن» را که شامل غزه محاصره شده و کرانه باختری اشغالی است، حفظ کند، دوچندان کرد. او این موضع را پس از تماس با جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده که پیشتر گفته بود نتانیاهو آماده سازش است، تکرار کرد.
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7-5/4039846-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D9%87-%D8%BA%D8%B1%D8%A8-%D8%A8%D9%87-%D9%86%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%87%D9%88?utm_source=telegram&utm_medium=social
💢پیامدهای غیرمنتظره تنشهای دریای سرخ
🔹تاثیر تحولات منطقه دریای سرخ بر فعالیت کشتیهای تجاری همچنان ادامه دارد اما ممکن است یک پیامد غیرمنتظره دیگر هم داشته باشد.
🔹تا اواسط ژانویه، کشتیهای عظیمی که ۱۲ درصد از تجارت جهانی نفت را از طریق دریا حمل میکنند، عمدتا از کانال سوئز عبور میکردند، حتی زمانی که حملات یمن، باعث ترس بیشتر کشتیهای کانتینری تجاری شده بود. این وضعیت اکنون در حال تغییر بوده و ممکن است در یکی از اتحادهای پایدار بازار جهانی نفت، یعنی میان روسیه و عربستان سعودی، اختلاف ایجاد کند.
🔹گروههای لجستیکی بزرگی مانند مرسک، هاپاگ لوید و شرکت کشتیرانی مدیترانه (MSC) اعلام کردند مسیر کشتیهای خود را به دور آفریقا تغییر خواهند داد.
https://energypress.ir/?p=8409
چرا قیمت نفت بالا نمیرود؟
🔺دنیای اقتصاد: موسسه واشنگتن در تحلیلی از چرایی بالا نرفتن قیمت نفت بهواسطه جنگ غزه مینویسد:
🔺امروزه قیمت توسط عوامل متعددی در بازارهای نفت تعیین میشوند، بنابراین پیشبینی شوکها بر اساس بحرانهای خاورمیانه دیگر شرطبندی مطمئنی نیست.
🔺از لحاظ تاریخی، جنگهای خاورمیانه با بحران های جهانی نفت همراه بوده است. شوک نفتی ۱۹۷۳، پیروزی انقلاب ایران در ۱۹۷۹ و حمله ائتلاف به صدام در ۱۹۹۰ باعث جهش قیمت نفت شدند.
🔺به نظر میرسید که بحران غزه در ابتدا از همین روند پیروی کند. اما حتی تشدید خصومتهای منطقهای گستردهتر، از جمله حملات علیه کشتیرانی در دریای سرخ و تبادل آتش غیرمستقیم ایران و آمریکا تأثیر صعودی کمی داشته است.
🔺به زبان ساده: جنگ تاکنون باعث کاهش عرضه نفت جهان نشده و تقاضا بویژه در چین همچنان به دلیل عدم اطمینان در چشم انداز اقتصاد جهانی محدود مانده است.
🔺همچنین ذخایر اضافی، ظرفیت مازاد، تبدیل شدن آمریکا به تولیدکننده نفت، بهبود انرژیهای تجدیدپذیر و سوختهای جایگزین و ارتقا خودروها و وسائل نقلیه از دیگر دلایلی است که باعث شده تا قیمتها میخکوب شوند
🔺معنای سختترین روز!
بنا به اعلام ارتش اسرائیل، دیروز 24 نظامیاش در نوار غزه کشته شدند و در واقع پرتلفاتترین روز ارتش بود که آن را «سختترین روز جنگ» پس از هفتم اکتبر نامیدند.
مهمترین دلالت گزاره اسرائیلی «سختترین روز»، در 109 امین روز جنگ پس از این حجم بیسابقه کشتار و ویرانی، این که غزه در حال تبدیل شدن به یک باتلاق است.
در حالی اسرائیل در جنگ کلاسیک 1967 ظرف شش روز بر چند ارتش عربی فائق آمد که جنگ نامتعارف کنونی به طولانیترین جنگ اسرائیل تبدیل شده و مهمترین علت آن نیز محقق نشدن اهداف تعریف شده برای احیای تصویر شکستناپذیری قبل از 7 اکتبر است که در صورت تحقق آنها، دلیلی برای تداوم جنگ و این تلفات پردردسر برای نتانیاهو وجود نداشت.
به موازات طولانیتر شدن جنگ، اعتراضات علیه نتانیاهو و درخواست استعفای او بالا گرفته؛ تا جایی که آیزنکوت عضو کابینه جنگ خواستار انعقاد مبادله اسرا و لو به قیمت توقف جنگ شده است.
آنچه وضعیت را پیچیدهتر کرده، محاسبات شخصی نتانیاهو است که او را به ادامه جنگ سوق میدهد؛ اما برنده این وضعیت در آمریکا فعلا ترامپ و بازنده آن بایدن بوده است.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
ترس پالایشگران آسیایی از تنش در دریای سرخ
🛢در بحبوحه بحران دریای سرخ، پالایشگاههای آسیایی در حال برنامهریزی اقدامات جایگزین برای تضمین واردات نفت هستند.
🛢این حرکت پیشگیرانه ممکن است هزینههای بیمه را افزایش دهد و بر سود پالایش تاثیر بگذارد.
🛢انتظار میرود تنشهای دریای سرخ تقاضای ذخیرهسازی آسیا در سهماهه اول را افزایش دهد، زیرا کشتیهایی که از دماغه امید نیک عبور میکنند، نیاز سوخت و هزینههای کلی را افزایش میدهند.
🛢از نظر عرضه نفتخام، آسیا نگران خرید نفتخام خاورمیانه در سال۲۰۲۴ نیست. انتظار میرود فروشندگان عمدهای مانند آرامکو و شرکت ملی نفت ابوظبی به تعهدات خود به آسیا پایبند باشند.
🛢اما شکی نیست که چشمانداز ژئوپلیتیک دریایسرخ، هزینههای لجستیک را افزایش و حاشیههای سود را کاهش خواهد داد...👇
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%81%D8%AA-126/4039711-%D8%AE%D9%88%D9%81-%D9%BE%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%86%D8%B4-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%AE?utm_source=telegram&utm_medium=social
◾️سروستان
کتاب دانیل #بایمن با عنوان « بهای گزاف: پیروزیها و شکستهای ضدتروریسم اسرائیل » دو هدف اصلی دارد: بیان داستان نیروهای ضدتروریسم و استراتژی اسرائیل و استخراج درسهایی از تجربه اسرائیل که میتواند در کشورهای دیگر به کار رود. این کتاب با بحث کامل درباره جنبههای تروریسم و مبارزه با تروریسم، درگیری اسرائیل و فلسطین از سال 1993 به بعد و همچنین تحقیقات تکمیلی در مورد تلاشهای اسرائیل علیه حزبالله را نشان می دهد.
بایمن تصویری از یک تلاش تاکتیکی ماهرانه اسراییل در مقابله با تروریسم ترسیم می کند، تلاشی که کنترل مجموعه قابل توجهی از اقدامات غالباً وحشیانه را به فرماندهان کوچک در زمین واگذار می کند تا هر طور که صلاح می دانند از آن استفاده کنند. این از روند صلح و استراتژی که اغلب ناشی از نگرانی های سیاسی داخلی است، جدا شده است.
بایمن به طور قانعکنندهای استدلال میکند که این ترکیب بهطور منحصربهفردی تاسفآور است و باعث ناهماهنگی بین استراتژی و تاکتیکها میشود و تقریباً بسیاری از موفقیتهای ضد تروریسم اسرائیل را خنثی میکند.
نکته دیگر که به سختی می توان با آن مخالفت کرد، این است که به گفته بایمن، اسرائیل پیوسته در جنگ تبلیغاتی شکست خورده است و تقریباً در هر فرصتی جایگاه برتر در افکار جهانی را به فلسطینی ها واگذار کرده است.
این یکی از درسهای اصلی دیگری است که بایمن میخواهد از درگیری استخراج کند، اما او ایدههای کمی در مورد چگونگی پیروز شدن در جنگ رسانهای ارائه میکند. این موضوعی است که میتوانست از یک بحث اساسیتر سود ببرد.
اسرائیل دقیقاً چه کاری میتواند برای مقابله با تلاشهای تبلیغاتی فلسطینیها و جلب همدردی انجام دهد؟
بهویژه وقتی که بایمن نمونههایی را از پنج سال گذشته ارائه میدهد، مانند استفاده ارتش اسرائیل از یوتیوب و توییتر در طول عملیات Cast Lead در سال 2006.
ارجاع به شبکه های اجتماعی سؤالات بی پاسخی را در مورد چگونگی تطبیق استراتژی اسرائیلی ها با فضای رسانه ای جدید ایجاد می کند و به طور گسترده تر، در مورد اینکه تا چه حد هنوز، کنترل روایت در مبارزه با تروریسم امکان پذیر است؟
با وجود این کاستیها، بایمن شرح مفصل و درستی از موضوعی پیچیده ارائه کرده است، و بیتردید کتاب او نمای کلی ارزشمندی را برای کسانی که به دنبال گزارشی عاقلانه از تلاشهای ضد تروریسم اسرائیل هستند، ارائه خواهد کرد.
در کتاب A High Price ، دانیل #بایمن، استاد دانشگاه جورج تاون، سوابق اسرائیل را بررسی میکند و سعی میکند درسهایی را استخراج کند. چیزی که از روایت تاریخی او که به دقت تحقیق شده است، بیرون می آید: "یک تخته شطرنجی پوشیده از قتل عام" است. در یک طرف، عملیات های متهورانه ای است که تحسین جهانیان را برانگیخته- مانند حمله کماندویی معجزه آسا در سال 1976 به فرودگاه انتبه اوگاندا، که اسرائیلی ها و یهودیانی را که در یک هواپیماربایی به گروگان گرفته شده بودند، آزاد کرد. - در طرف دیگر، یک رکورد طولانی از شکست وجود دارد. استدلال اصلی او در اینجا این است که: اسرائیل سیاستهای «اسکیزوفرنیک» را دنبال میکند. بنابراین اثرات سیاسی ضد تروریسم ناچیز می شود و اسرائیل را به پذیرش اقداماتی سوق می دهد که نتیجه معکوس می دهد، دشمنان را رادیکال می کند و اتحادها را به خطر می اندازد. به گفته آقای بایمن، بزرگترین مشکل اسرائیل، هماهنگ کردن تاکتیک ها و استراتژی است.
او مینویسد که اسرائیل در برخی مهارتهای تاکتیکی، مانند جمعآوری اطلاعات انسانی در آمادهسازی برای قتلهای هدفمند، سرآمد است.
او گزارش جالبی از تکنیک های اسراییل برای استخدام مخبرین در سرزمین های متخاصم و تلاش های رو به رشد آن برای مطابقت دادن شیوه های بازجویی خود با سخت گیری های قوانین بین المللی ارائه می دهد.
اما با وجود این دستاوردها، او مینویسد: «اسرائیل اغلب [در بستر عبور] از بحرانی به بحران دیگر، بدون اینکه برنامهای درازمدت برای حل مشکل یکبار برای همیشه داشته باشد، اشتباه می کند»