گُلابَتون
📣 ۵۵اُمین گعده گپ و گفت باشگاه اندیشه 🧠
👀 چشمم روی صفحهی رایانه چرخید.
مستند "عمامه صورتی" رو آماده ی پخش کردم.
🖥 با خیالی آسوده چشم از صفحه نمایش برداشتم.
از اون طرف زهرا اشاره کرد "پاشو بیا بابا کجااایی!"
خودم رو که رساندم، برف شادی رو انداخت بغلم و بعد از تایید سخنران، با شعار علی برکه الله برف شادی رو پاچوندم روی سر بچه ها و صدای جیغ و دست و هورا باز حسینیه مون رو پر کرد. بعد از چند تا مصدوم کور شده و نفس بند اومده😂 کیک به دست مامان حسینیه بریده شد و کم کم فضا از جشن انقلاب به سمت گعده ی انقلاب متمایل شد.🎂
چادر سر کردیم و با حضور استاد نور رفت و تصویر و صدای مستند توجه هارو به خودش جلب کرد. همون صحنه اول که یه نفر با عمامه در حال حرکات ژیمناستیک بود، تیر اول رو زد. کم و بیش صدای پچ پچ بالا میگرفت. مستند از اون چالشی ها بود که مخالف و موافق زیاد میطلبید.
بعد از نیم ساعت با پایان گرفتن مستند، تقریبا تو دل همه یه آتیشی روشن شده بود و آماده ی انفجار بودیم. استاد هم با درخواست بیان اونچیزی که در ذهنمون نقش بسته صدای همه رو بلند کرد..
🙋🏻♀️: من کلمه ی تغییر اولویت ها تو ذهنم ایجاد شد.
👤: بچه ها این کلمه خیلی مهمه! خب شما بگو👈🏻
🙋🏼♀️:تلفیق حق و باطل
🙋🏽♀️: مغلطه بین مسئله حجاب و اختلاس
🙋🏻♀️ :شبهه جدایی دین از سیاست
🙋🏼♀️: اینکه حرم دیگه مال امام نیست بلکه ملک شخصی علماست.
👤: دقیقا داره همین رو میگه. دیگه چی فکرمیکنید؟
🙋🏻♀️: یسری حقیقت درست رو کنار هم قرار داده بود ولی سیر نداشت و میخواست به این نتیجه برسه که هرچیزی تو مملکت مشکل داره به روحانیت برمیگرده، روحانیت پول ها رو بر میدارن، شکاف طبقاتی ایجاد میکنن، کاخها رو بر میدارن و...
|اینجا بود که به قول استاد اون آدم شجاع پیدا شد و خارج از ریل حرفهای جمع، زد جاده بغلی، فاطمه دستش رو بلند کرد و همه ساکت شدند.|
🙋🏼♀️: من دارم میگم حرف دوستان رو قبول دارم اما خیلی بده که وقتی یه جوونی میاد با شما حرف بزنه مثلا از آقای علمالهدی تو حرم حرف بزنه و بد بگه، تو هیچی نداری که بگی! اونجا من نمیتونم بگم وایسا من حجاب رو برات توضیح بدم وایسا من امام رضا رو برات بزرگیش رو بگم. اونجا دررررررد داره!
🙋🏻♀️: به نظر من این مستند رهبری رو هم داره میزنه، چون تولیت حرم رو ایشون مشخص میکنن و با توجه به چیزی که مستند میگه سوال پیش میاد که چطور آقای علم الهدی رو انتخاب کردن؟؟
👤: آقای علم الهدی تولیت مسجد گوهرشادن نه حرم. حضرت آقا تولیت حرم رو تعیین میکنن اما تولیت مسجد کاملا ساختار متفاوتی داره و حاکمیتی نیست. به عواملی بستگی داره مثل کسی که وقف کرده یا پدر پسر هستش بنابراین با حرم متفاوته!
🙋🏼♀️: به نظر من توی مستند کاملا اینطور نشون میده که هیچکدوم از این مشکلات درست نمیشه و فقط باید قدرتها عوض بشه، این قدرتها برن، قدرتهای جدید بیان.
🙋🏽♀️: نه نگفتن اون قدرته از بین بره گفت علما باید بیان به مسئولین، اونجایی که باید تذکر بدن.
|دوباره آتیش بحث داغ شده بود و بچهها یکی یکی جرقه میزدن.|
🙋🏼♀️:در مورد قاب خانومای بی حجابی که نشون دادن، قاب، قاب واقعی نبود. من خودم به عنوان فردی که در شهری مثل تهران زندگی میکنم نمیتونم به عنوان یه فرد مذهبی حرف بزنم. چون فکری که راجع به قشر مذهبی دارن یه چیز عجیب و دور از ذهن مثل غارنشین هاست تنها کاری که یه دختر مذهبی میتونه انجام بده اینکه ثابت کنه این تصوری که تو داری من نیستم فقط از خوش رفع اتهام کنه!😐
👤: یعنی شما رو کاملا منفعل میکنن
🙋🏻♀️: بنظرم اصلا درباره مشکلات باحجابها حرف نزد و فقط یکطرفه بود.
👤 : حالا من هم به شما اضافه بشم و با همدیگه جلو بریم. به نظر من شاید مهمترین اشکال مستند که باعث واکنش ما میشه ربط دادن مسائل بیربط به همدیگه و ایجاد یک ربط غیر منطقی بین مسائلی که هیچ ارتباطی یا لااقل ارتباط مستقیم با هم ندارن مهمترین مسئله این مستند بود.
ما یه چیزی در رسانه داریم به نام روش موزاییکی!
♦در روش موزائیکی میگه شما اگر میخوای یه دروغی رو جا بندازی با دروغ صحبتت رو شروع نکن. مثلا سه تا راست محکم بگو، چهارمی رو دروغ بگو.
میخوای یه حرف راستی رو بزنی که به حرفهای راست دیگه ارتباطی نداره، چندتا حرف راست خیلی محکم بگو که مخاطب به این یقین برسه که تو راست میگی بعد اون حرف رو بزار وسطشون.
مخاطب خواه ناخواه با اون حرف ارتباط برقرار میکنه! عمده مخاطبین هم نمیرن دنبال اینکه این چه ربطی داشت به اون.
ادامه👈👈👈
1⃣
🔸🔸🔸🔸🔸
@golabbaton95
#گعده #گپ #باشگاه_اندیشه #مستند
#عمامه_های_صورتی #طلبه #روسری
#حجاب_اجباری #چادر #پوشش_اختیاری
#حسینیه_انقلاب_اسلامی_دختران_قم
گُلابَتون
📣 ۵۵اُمین گعده گپ و گفت باشگاه اندیشه 🧠
اساسا حرفهایی که تو مستند مطرح میکنه، بهم هیچ ربطی ندارن🤷♂ ولی دل آدمها رو خنک میکنه چرا؟! چون یه بسته فحش عوامانه است که همیشه مردم دارن🫠
🚕 به لحاظ فرمی مثل تحلیل سیاسی راننده تاکسی هاست. مثلا مستند بحث فساد رو مطرح میکنه بعد ناگهان میاد روی منو ریل‼️
نکته بعدی اینکه مسئله حجاب مسئلهای چند وجهی و پیچیده است، ارتباط دادنش به بی حجابی و امر به معروف و اختلاس یعنی نگاه سطحی و تک عاملی به یک اتفاق
🌐 اون دختری که اونجا نشسته پر از اطلاعات سطحی اینستاگرامیِ یعنی ما با نسلی مواجه ایم که پر از اطلاعات غیر موثق اینستاگرامی و مجازی هستند. اطلاعاتی که سر و ته نداره !
مسئله ی بعدی اینکه به یک قشر خاص اشاره شده فقط، این خانم های مکشفه درصدشون زیر پنج درصد هست در کل کشور پس نود و پنج درصد دیگه چی میشن؟
کلید واژه ی بعدی که میخواهد جا بیاندازد:
♨️امر به معروف طبقاتی است.
1️⃣ ما در حکومت اسلامی امر به معروف طبقاتی نداریم ما در حکومت اسلامی نقص در عمل داریم.
2️⃣ ریشهی این حرف این هست که ما معمولا در تحلیلهامون عملکرد رو از مبانی جدا نمیکنیم. بلکه مبتنی بر عملکرد غلط بعضی از مسئولان، مبانی انقلاب اسلامی رو میزنیم! ما اساسا عملکرد امر به معروف طبقاتی رو در جمهوری اسلامی نداریم.
🙋🏻♀️: اونها اسلام گوشه گیر رو میخوان؟ یعنی شما مسلمون باش ولی یه مسلمون منفعل!
|گره هایی که مستند در ذهن بچهها بسته بود، یکی یکی داشت توسط استاد باز میشد. در میانِ کار، شوخیهای استاد هم رطوبت بحث رو بسیار بالا میبرد.|
👤: بچه ها عمده آدم هایی که موضوع جدایی دین از سیاست رو مطرح میکنن، وقتی متوجه میشن که دستورالعمل دین برای اداره جامعه چیه، حس میگیرن و همراه میشن! میگن اگه دین اینه، من پیرو این دینم!
🧭درباره آقای علم الهدی که صحبت شد، رسانه تصویری که از ایشون معرفی میکنه به عنوان فردی خشک و متعصبِ. درحالی که تمام سخنرانی های ایشون رو تقطیع میکننن چون ایشون متاسفانه رسانه رو نمی شناسن😢 در حالی که اگر ۵ تا از سخنرانی های از ایشون رو گوش کرده بودید، متوجه میشدید از معدود افرادی هستند که سخنان اخلاقی اش بسیار ناب است!
حالا سوال دیگه ای که تو این مستند مطرح میشه این است:
❓چرا امر به معروف فقط در حجاب خلاصه شده؟
🙋🏽♀️: چون حجاب از نقاط حساسِ. حتی در وصیت نامه ی شهدا به حجاب خیلی توجه شده.
👤: ببینید این موضوع چند وجه داره:
1⃣این موضوع نشان از عدم شناخت ما از ساختارهای نظام است.
2⃣توقع ما از بیان این موضوع اینِ که تذکر در حیطه حجاب رخ نده و به جاش مسئولین و رهبری تذکرات دیگری رو بدن مثلا در مبارزه با رانت و فساد و ...
3⃣هرچیزی در جای خودش درستِ. در این مستند گفته میشه که اولویتها جابجا شده، درحالی که خود کارگردان اولویتها رو جابهجا کرده.
دلیل ضرورت حجاب این است که الان حجاب یک مسئله ی شخصی نیست، یک صورت اجتماعی است، امروز حجاب یک نماد است. اگر بتونن صورت اجتماعی جامعه را تغییر بدن به راحتی میتونن به سیرت اجتماعی جامعه صدمه بزنن.
🔴اینطور نیست که مسئله حجاب اولویت کشور نباشه، بلکه مسئله حجاب یکی از مسائلیِ که ما در برابر دنیای مدرن براش میجنگیم. همچنین مسئله فساد اقتصادی، اختلاس، ناکارآمدی مسئولان در جمهوری اسلامی هم جزو مسائلیِ که باید به آن پرداخت.
ادامه 👈👈👈👈
2⃣
🔸🔸🔸🔸🔸
@golabbaton95
#گعده #گپ #باشگاه_اندیشه #مستند
#عمامه_های_صورتی #طلبه #روسری
#حجاب_اجباری #چادر #پوشش_اختیاری
#حسینیه_انقلاب_اسلامی_دختران_قم