🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀
🔶بسم الله الرحمن الرحیم🔶
🔔#قرآن_کریم که مفسر انسانیت انسان هاست می گوید:عاقل کسی است که به موجود دائم و پایدار،#دل می بندد و برای#آن کوشش می کند و در راه آن از نثار و ایثار دریغی ندارد و از بذل نَفس و نفیس،مسامحه نمی کند.
🕩در مقابل،جاهل کسی است که ناپایدار را اصیل می پندارد و برای آن#کوشش می کند و نثار و ایثارش در راه امری زائل شدنی است.آنگاه ذات اقدس اله، خود را ثابت و پایدار معرفی کرده،می فرماید:"
وَتَوَكَّلْ عَلَي الْحَيِّ الَّذِي لَا يَمُوتُ...
و بر (خداى) زنده اى كه هرگز نمى ميرد توكّل كن...".
#سوره_فرقان_آیه۵۸
🕯🕯🕯🕯🕯🕯🕯🕯🕯
📚دنیا شناسی و دنیاگرایی در نهج البلاغه📚
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سیل ویرانگر در اسپانیا
و سکوت خود تحقیران داخلی!
#جهاد_تبیین
🔹 عاقبت عجله و شتاب پیش از...
🔻أمیرالمؤمنین امام على عليهالسلام:
العَجَلُ قَبلَ الإمکانِ یوجِبُ الغُصَّةَ
❇️ عجله و شتاب کردن پیش از توانایی یافتن بر کاری، موجب اندوه است.
📚 غررالحکم، ح ۱۳۳۳
#شاکین
🤲 اِلهى اِلَيْكَ اَشْكُو نَفْسا بِالسُّوءِ اَمّارَةً وَ اِلَى الْخَطيئَةِ مُبادِرَةً؛
معبودا! به سوی تو شكايت میكنم از نفسى كه بسيار به بدى امر میكند و به گناه پيشى میگيرد.
💡 حقيقت شكايت به #خداوند، #درد_دل كردن با اوست
⬅️ كه خدايا من به اين امور گرفتار شده ام و تو به حالاتم از من بهتر آگاهى
✓ و مى توانى مرا از اين وضعيت بيرون آورى و #نجاتم دهى،
🖤 چنانكه پيامبر توحيدى، حضرت يعقوب علیه السلام پس از ابتلا به هجران حضرت يوسف علیه السلام و حزن و اندوهى كه پيدا كرد، میفرمايد:
💫«إِنَّمَا أَشْكُو بَثِّي وَحُزْنِي إِلَى اللهِ وَأَعْلَمُ مِنَ اللهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ»؛
غم و اندوهم را تنها به #خدا میگويم و از او چيزهايى میدانم كه شما نمیدانيد.
#سوره_یوسف_آیه۸۶
علم حضرت يعقوب علیه السلام به مقام ربوبى و حكمت او مانع #اعتراض ايشان به حضرت حق شده
👌و اين امر براى ما نيز #راهكار بسيار خوبى است كه در اين مواقع، درد هاى خود را به #خداوند عرض كنيم.
⏪ بنابراين در اين مناجات، علاوه بر توجه به ماهيت اين عالم و وجود #نفس انسان در آن و مقتضياتشان كه #خداوند آنها را آفريده است، به #خداوند متعال عرض میكنيم:
⬅️ اين نفس را كه با اين ويژگى ها و تعلقات گوناگون آفريدى، ما را از تو دور مى كند و از رسيدن به هدف آفرينش و سعادت حقيقى بازمى دارد.
◼️👈 پس نياز اساسى به #استعانت و دستگيرى ات داریم. 👉◼️
📚 برگرفته از کتاب درد دل به درگاه الهی 📚
10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رئیسی عزیز اهل کار و خدمت بود نه بر هم زدن آرامش مردم
#جهاد_تبیین
5.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟩اثر عجیب گشایش رزق در سوره ذاریات
🎙سید حسن احمدی اصفهانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 قرائت دلنشین سوره شمس توسط رهبر انقلاب
🌱 خواندن قرآن، از اول تا آخر، يك چيز لازمى است. بايد قرآن را از اول تا آخر خواند؛ باز دوباره از اول تا آخر؛ تا همهى معارف قرآنى يكجا با ذهن انسان آشنا شود. (۱۳۸۹/۴/۲۴)
تلاوت روزانه قرآن، از سفارشات موکّد حضرت آقاست. ولایتمداری خودمون رو با عمل به این دستورات ساده میتونیم محک بزنیم✋
✍️ دانشجویے از آیت الله بهجت(ره) پرسید:
☘️ دانشجو هستم و مے خواهم دعایے به حقیر تعلیم نمایید تا #حافظه ام #قوے شود زیرا بسیار فراموش ڪار هستم؟
ایشان در پاسخ به این دانشجو فرمود:
🌸 براے پیشرفت در تحصیلات، ملتزم به دعاے
سُبْحَانَ مَنْ لاَ يَعْتَدِي عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِهِ، سُبْحَانَ مَنْ لاَ يَأْخُذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ، سُبْحَانَ الرَّءُوفِ الرَّحِيمِ، اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِي قَلْبِي نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
(تعقیبات مشترکه در مفاتیح الجنان)
بعد از هر فریضه (نمازهای واجب) باشید.
📚بهسوی محبوب، ص۷۸
#عبادت :
#استغفار
✅يكى از اسباب شادى و نشاط، نماز و ارتباط و مناجات با خداست. افرادى كه به دعا و نماز مى پردازند، كمتر دچار نگرانى و اندوه مىشوند. كسى كه گناه مرتكب شده و عذاب وجدان او را غمگين كرده، بوسيله توبه و استغفار، از احساس گناه رهايى مى يابد و نشاط اوليه را بدست مى آورد.
✨ «مَنْ أكْثَرَ الاسْتِغْفَارَ جَعَلَ اللهُ مِنْ كُلّ يَ نٍّ فَرَجَاً وَ مِنْ كُلّ ضِيقٍ فَرَجَاً وَ رَزَقَهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ✨
♨️هر كس زياد استغفار كند، خداوند گِرِه غمهاى او را بگشايد و از هر تنگنايى بيرونش بَرَد و از آنجا كه گمانش را هم نمیبرد، روزيش رساند.»
📚(مستدرك الوسائل، ج 5، ص 277)
💠 امانت الهی
🔹 از اعضا و جوارح انسان سؤال نمی كنند برای اینكه اینها مسئولعنه اند، مسئول خود انسان است! نه سر انسان، نه دست انسان، نه چشم و گوش انسان، نه ریه و روده انسان، خود انسان است! خود انسان همان #فؤاد اوست. خب اگر خود انسان مسئول است دیگر نمی تواند مسئول عنه باشد، از خود انسان سؤال می كنند خودت را چه كردی این است معنایش یا ما دوتا خود داریم؟ یك #خود_حیوانی داریم كه با او داریم زندگی می كنیم و یك #خود_الهی داریم كه ﴿نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِی﴾[1] این ضمیر متكلّم وحده ﴿رُّوحِی﴾ برای خداست، این روح به آنجا بر می گردد.
🔹 این خودِ حیوانی ما كه وهم و خیال است حیوانات هم دارند، شهوت و غضب است حیوانات هم دارند، این سیرك بازی ها و تمرین های طنزآمیزی كه بعضی از انسان ها دارند قوی ترش را شما می بینید درباره حیوانات به كار می برند، آنها هم قابل تعلیم و تربیت این چنینی هستند. ما یك #خود_حیوانی داریم كه در سوره مباركه «آلعمران» مشخص شد، فرمود هر وقت صحبت جبهه و جنگ و #حفظ_نظام می شود اینها فقط به فكر خودشان اند ﴿أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ﴾[2] همین هایی كه قرآن می فرماید اینها فقط به فكر خودشان اند، در سوره «حشر» فرمود اینها خودشان را فراموش كردند ﴿لاَ تَكُونُوا كَالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ﴾[3] معلوم می شود ما دوتا خود داریم؛ یك #خود_الهی داریم كه امانت خداست برای ما نیست، یك #خود_حیوانی داریم كه ماییم و مكلّف هستیم.
🔹 اینكه در تعبیرات قرآن كریم آمده است اینها به خودشان #ظلم كردند، در بحث های قبل هم داشتیم كه ظالم و مظلوم دو لفظ است دو مفهوم است الاّ ولابد دو مصداق می خواهد. عالِم و معلوم دو لفظ است دو مفهوم است ممكن است یك مصداق بخواهد شخص به خودش عالم باشد، اما شخص به خودش ظالم باشد مستحیل است؛ زیرا ظالم حدّی دارد، مظلوم محدوده ای دارد، هر كس از حدّ خودش پا درازتر كند وارد گلیم دیگری بشود این را ظلم می گویند، تجاوز از حد است. ما دو خود داریم یك خود حیوانی كه همین عادی است و درك می كنیم و تكلیف هم با همین است، یك خود الهی داریم كه #امانة_الله است و برای ما نیست، آن چراغی است كه خدا به ما داد تا ما با او راه را ببینیم و چاه را تشخیص بدهیم. اگر بر خلاف دستور الهی انجام دادیم به او ظلم كردیم و اگر بر خلاف دستور الهی انجام دادیم در قیامت ما را به محكمه می آورند می گویند با او چه كردی این فؤادی كه من به تو دادم با او چه كردی؟ «كان الإنسان عن السمع مسئولا، عن البصر مسئولا، عن الفؤاد مسئولا» گاهی انسان به #فؤاد ظلم می كند می شود ﴿وَلكِنْ أَنْفُسَهُمْ یظْلِمُونَ﴾[4] گاهی باید پاسخ بدهد كه در این ﴿رُّوحِی﴾ كه به یا اضافه شده #روح_الله است، روح الله را به ما تملیك نكردند، به ما امانت دادند، این چراغ را خدا روشن كرد كه ما با این چراغ راه را ببینیم و راه را طی كنیم. به ما می گویند چرا این فتیله را پایین كشیدی ﴿قَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا﴾[5] به ما می گویند چرا این چراغ را دفن كردی ﴿قَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا﴾ به ما می گویند چرا از نورش استفاده نكردی ﴿كُلُّ أُوْلئِكَ﴾[6] یعنی «كلّ واحد من السمع و البصر و الفؤاد یكون مسئولاًعنه و یصیر الانسان مسئولاً عن السمع عن البصر عن الفؤاد» حالا روشن شد كه ما هر كار خلافی كه انجام می دهیم ـ گذشته از اینكه اعضا و جوارح شاهدند ـ داریم به آن روحی كه #روح_الله است خیانت می كنیم، ظلم می كنیم، آن وقت از ما سؤال می كنند كه این روح را چه كار كردی؟!
[1] . سوره حجر، آیه 29؛ سوره ص، آیه 72.
[2] . سوره آلعمران، آیه 154.
[3] . سوره حشر، آیه 19.
[4] . سوره آلعمران، آیه 117.
[5] . سوره شمس، آیه 10.
[6] . سوره اسراء، آیه 36.
#چراغ_الهی
#ظلم_به_خود
#مسئول
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی