📝
ای کاش شعور خریدنی بود!
قبل از هر چیزی، بگذارید سه مثال ساده را با هم مرور کنیم.
فرض کنید که میخواهید فوتبال گل کوچیک بازی کنید، هزاران قاعده نانوشته وجود دارد که باعث میشود دو تیم در برابر هم قرار بگیرند و به راحتی بازی کنند و لذت ببرند. مثلا یک قاعده نانوشته ساده: اندازه دروازههای دو تیم باید برابر باشد. خیلی بدیهی به نظر میرسد؟ نه؟! اما فرض کنید که این قاعده وجود نداشت اول هر بازی باید صدها دقیقه صرف توافق بر سر چنین قواعد بدیهی مشابه میشد.
میخواهید خانه اجاره کنید؛ قواعدی وجود دارد در مورد رهن و اجاره، در مورد اینکه هزینههای تعمیرات خرد و اساسی به عهده چه کسی است. همین قواعد نوشته و نانوشته باعث میشود که این تعامل جمعی آسانتر انجام شود.
میخواهید ازدواج کنید، هر قومی و قبلیهای، ترکیبی از شیربها، مهریه، جهیزیه و تقسیم هزینه های عقد و عروسی را تحت عنوان عرف مشخص و معمولا کمی بالاتر یا پایینتر، حول و حوش عرف توافق میکنند.
به این مثالها میتوانید تاسیس شرکت با چند موسس، رانندگی در اتوبان، سرمایهگذاری در بورس، انتخابات و ... را اضافه کنید. در همه اینها قواعدی وجود دارند که تعامل ما را شکل میدهند. این قواعد عملا برخی رفتارها را ممنوع یا نامقبول میکنند و برخی رفتارها را مقبول و مجاز.
نکته همین جاست: در هر زمینهای، اگر قواعد دارای سه ویژگی زیر باشد وضعیت ما بهبود می یابد: قواعد منصفانه، معقول و محترم باشد.
یک مثال دم دستی: مثلا شما در نانوایی، دو صف دارید: صف تکی و صف چندتایی. این هم منصفانه است (هیچ کس احساس بیعدالتی نمیکند)، هم معقول است (کسی که فقط یک نان میخواهد لازم نیست که به اندازه کسی که ۵ نان میخواهد منتظر بایستد) و هم محترم است (عموما آن را رعایت میکنند).
اگر کمی فکر کنید میبینید که در همین جامعه ما قواعدی وجود دارند که یا شرط منصفانه بودن را ندارند یا شرط معقولیت و یا شرط محترم بودن را. به عنوان مثال رانندگی بین خطوط هم منصفانه است هم معقول ولی محترم نیست و کسی آن را رعایت نمیکند. هر چقدر درجه منصفانگی، معقولیت و محترم بودن قواعد یک جامعه بیشتر باشد آن جامعه راحتتر تعامل میکند و سرمایه انسانی، فیزیکی، دانشی و مالی بیشتری انباشت میکند و به دنبال آن سریعتر مسیر توسعه را طی میکند.
اقتصاددانان به این "قواعد منصفانه، معقول و محترم" میگویند: نهاد. حالا سوال پیش میآید که این نهادها از کجا به دست میآیند؟ جواب آن میشود «شعور جمعیِ درونی شده».
☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
شعور متفاوت از اطلاعات، علم، تکنولوژی، قانون و سامانه است. علم را میتوان کسب کرد، فناوری را میتوان خرید، قانون را میتوان کپی کرد و سامانه را میتوان ایجاد کرد. اما ای کاش شعور خریدنی بود. کما اینکه ما در طول دویست سال گذشته سازمانها و سازوکارهای جهان پیشرفته را تقلید کردیم (پارلمان، دانشگاه، انتخابات و ...)، قانونهای مادر را کپی کردیم، فناوریهای روز دنیا را خریدیم، سامانه.های متعدد ایجاد کردیم؛ اما مسئله این است که شعور جمعی درونی شده یک شبه به دست نمیآید. به تعبیر استاد برجسته دانشگاه هاروارد-پروفسور کلیتن کریستنسن- شعور جمعی درونی شده نتیجه یادگیری اشتراکی مردمی هست که با همدیگر کار میکنند تا مسائل را حل کنند و حدس بزنند چه چیزهایی نتیجه میدهد و چه چیزهایی نه! هر دفعه که آنها با یک مسئله کلنجار میروند فقط خود مسئله را حل نمیکنند، بلکه در جریان حل آن مسئله، هر آنچه که اهمیت دارد را نیز یاد میگیرند.
شعور مفهومی صفر و یکی نیست که ملتی داشته باشد و ملتی نداشته باشد. برداشت من این است که در طول این سالها، شعور جمعی ما عمیقا ارتقا پیدا کرده (بعدها شواهدش را خواهم نوشت)؛ اما هنوز راهی طولانی در پیش داریم. چه میتوان کرد؟
۱) شعور با دانستن متفاوت است؛ دانستن با خواندن و حفظ کردن حل میشود اما شعور نیازمند وجدان کردن (درونی کردن) است. نیازمند تکرار و تکرار و تکرار است. به عبارتی مطلب باید خیس بخورد و هضم شود!
۲) توسعه تجربه های جمعی و تشکیلاتی: شرکتها، خیریهها، انجمنها، حزبها، بنیادها و موسسات همه و همه باعث میشوند که ما با هم کار کنیم، با هم مسئله حل کنیم و با هم یاد بگیریم. هر نهاد جمعی، یک کارگاه عملی توسعه است.
۳) درک عمیق تجربیات جهانی و تفاوتها؛ اینکه نباید قوانین و قواعد دیگر جوامع را کپی کرد حرف درستی است اما اینکه در خلا خودمان همه چیز را تست کنیم هم اشتباه دیگری است. راه حل در میانه است. نگاهی عمیق به تجربیات جهانی و یافتن راه حلِ خودمانی (متناسب با شرایط خودمان).
👤مجتبی لشکربلوکی
📝
به چیزی وابسته نباش
یکی از درس های بسیار سختی که روح در زمین انتخاب میکند ، وابستگی به خانواده ، فرزند ، مادیات ، نفسیات ، جسم فیزیکی و … است ، احساس تعلق داشتن به این زمین و جسم فیزیکی یکی از حیله های نیروی منفی حاکم بر زمین است ، که روح را در همین طبقه ماده و فیزیکی اسیر کند و با دادن چیزهای موقتی و فناپذیر او را خوشنود سازد ، و بعد از ترک کالبد فیزیکی با کلی آرزو و حسرت دچار ناراحتی و غم شود و دوباره به این زمین برگردد ، بلکه بتواند یاد بگیرد
شما در زمین مسافر هستید و زمین تنها یک مسافرخانه ، شما زمانی که به مسافرخانه میروید ، همه چیز در اختیار شما است ، تا نهایت استفاده را ببرید ، اما متعلق به شما نیست و شما نمیتوانید با خودتان ببرید ، اگر برای شما خانواده ای داده شده ، جسمی داده شده ، فقط برای تجربه و یادگرفتن درس های مخصوص زمین است ، اگر احساس مالکیت کنید ، دچار ناراحتی خواهید شد ، فقط خداوند مالک همه چیز است
در طول روز به اطرافتان ، موقعیت هایتان ، پیام هایتان ، نگاه کنید ، اگر برکات کوچک خداوند را تشخیص ندهید ، برکات و موهبت های بزرگ الهی را هم نخواهید دید
📝
۷ نوع استراحت از نظر دکتر ساندرا دالتون اسمیت:
۱- استراحت فیزیکی:
مربوط به جسم و بدن میشه، مثل خواب
۲- استراحت هیجانی:
برای انجام این استراحت زمانی رو صحبت کردن راجع به احساسات خودت صرف کن، میتونی برای این کار از فردی استفاده کنی که بدون قضاوت بهت گوش میده.
۳- استراحت معنوی:
زمانی رو صرف تنظیم نیاز های معنوی و اعتقاداتت بکن، مثل عبادت یا مدیتیشن.
۴- استراحت ذهنی:
با فاصله گرفتن از رسانه ها و فضای مجازی، مثل خاموش کردن موبایل و تلویزیون یا رفتن به پیاده روی.
۵- استراحت اجتماعی:
زمانی را دور از مردم، به خصوص افراد منفی بگذرانید یا زمانتون رو با افراد پر انرژی و کسایی که بهتون انگیزه میدن بگذرونید.
۶- استراحت حسی:
زمانی رو به خودتون و گیرنده های حواس پنج گانهتون استراحت بدید. برای استراحت شنوایی مثلا از سر و صدا دوری کنید.
۷- استراحت خلاقیت:
از فکر کردن به موارد بی ارزش و به ظاهر غیر قابل حل دوری کنید و ذهنتون بذارید.
اون آدمی رو انتخاب کن که هرچقدر هم دورش شلوغ شد، هرچقدر هم که آدمای خیلی خوب دورش بودن، هرچقدر هم که نسبت به تو بی نیاز بود، و هرچقدرم که آدمایی اومدن که از تو بهتر بودن براش، بازم تورو فراموش نکنه، یادش نره یکیو داره که قول داده تو شلوغی مراقبش باشه تا گم نشه، یادش نره قدرتو بدونه، یادش نره کی بود کنارش وقتی که تنهای تنها بود.
-مهدی | یادداشتهاییکدیوانه
000:00
بهترین «یادآوری خودت به بقیه»، پیشرفت کردنه پیشرفتت تورو به بقیه یادآوری میکنه:)
|فندوق|
@Cactos 🌵
هیچوقت جلوی کسی که از زندگیم میرفت رو نگرفتم؛ چون در هرشرایطی تمام خودمو توی رابطه گذاشتم و هیچ کم و کاستی برای طرفم به وجود نیاوردم. پس معتقدم کسی که برای من باشه و جزوی از سرنوشتم باشه، منو همینطوری که هستم دوست داره و کنارم تا آخر مسیر راه میاد. اما اگر آدمِ زندگیِ من نباشه، حتی اگر دوست داشتنیترین آدم جهان هم بشم، بازم خواستنیِ اون فرد نخواهم بود.
-یک دیوانه | یادداشتهاییکدیوانه
هیچ چیز به عنوان دختر یا پسر کامل وجود نداره
فقط کسی رو پیدا کن که به اندازه کافی تلاش کنه تا خوشحالیتو ببینه و بخواد باهات رشد کنه،
کسی که برای افکارت احترام قائل شه و در کنار آرامش بهت اعتماد به نفسِ بودن بده.
حالا میخواد رفیق باشه، عشق باشه یا دوست...
-یک دیوانه | یادداشتهاییکدیوانه
اگه کسیو پیدا کردی که روزشو با حرف زدن باهات شروع و شبشو با حرف زدن باهات تموم میکنه، ریز به ریز اتفاقات هر روزشو برات تعریف میکنه، به جزئیات چیزایی که دوست داری توجه میکنه، اخلاقش با تو بهتر از همهست، پای غر زدنات می شینه، برات صبوری میکنه، اخم و بداخلاقیات رو به جون میخره و تو روزای سختت پیشت میمونه؛ هیچوقت گمش نکن. مثلش پیدا نمیشه.
-ارغوان | یادداشتهاییکدیوانه
تو نمیدونی چقدر بهم حس خوب میدی،
نمیدونی چقدر بهم امید میدی برایِ ادامه زندگیم،
نمیدونی با کوچیک ترین حرفات و کارات
چقدر خوشحالم میکنی،
تو نمیدونی چقدر فرشته ای، نمیدونی.
قدر اونایی که بخاطرتون صبر میکنن رو بدونید، اونایی که برای دیدنتون، برای حرف زدن باهاتون، برای داشتنتون تلاش میکنن! باور کنید خیلی کم پیش میاد کسی شمارو با همه ی نقص هاتون دوست داشته باشه، کم پیش میاد کسی نبودن شمارو به بودن یکی دیگه ترجیح بده، کم پیش میاد کسی اونقدر دوستت داشته باشه که مثل یه مادر توی هر لحظه ی زندگیش نگران شما باشه و شمارو با بهتر از خودتون عوض نکنه! اگه از اینا دارید قدرشو بدونید..
🔍 شماره پلاک ماشین ها
برا اینکه بدونید مسافرا مال کجان🧐
ایران 10 – تهران
ایران 11 – تهران
ایران 12 – مشهد
ایران 13 – اصفهان
ایران 14 – اهواز
ایران 15 – تبریز
ایران 16 – شهر قم
ایران 17 – ارومیه
ایران 18 – همدان
ایران 19 – کرمانشاه
ایران 21 – کرج
ایران 21 – ورامین
ایران 22 – تهران
ایران 23 – حومه اصفهان
ایران 24 – حومه خوزستان
ایران 25 _ استان آذربایجان شرقی – حومه
ایران 26 _ استان خراسان شمالی – حومه
ایران 27 _استان آدربایجان غربی – حومه
ایران 28 استان همدان – حومه
ایران 29 استان کرمانشاه – حومه
ایران 30 استان البرز - کرج
ایران 31 _استان لرستان – خرم آباد
ایران 32 _استان خراسان – حومه
ایران 33 _استان تهران – تهران
ایران 34 _استان خوزستان – حومه
ایران 35 _استان آذربایجان شرقی – تبریز
ایران 36 _استان خراسان رضوی، مشهد – حومه
ایران 37 _استان آذربایجان غربی – حومه
ایران 38 _استان البرز ، کرج
ایران 39 _استان کرمان – حومه
ایران 41 _استان لرستان – حومه
ایران 42 _استان خراسان – حومه
ایران 43 _استان اصفهان – حومه
ایران 44 _استان تهران – تهران
ایران 45 _استان کرمان – کرمان
ایران 46 _استان گیلان – رشت
ایران 47 _استان مرکزی – اراک
ایران 48 _استان بوشهر- بوشهر
ایران 49 _استان کهکلویه و بویر احمد – یاسوج و حومه
ایران 51 _استان کردستان – سنندج
ایران 52 _استان خراسان جنوبی
ایران 53 _استان اصفهان – اصفهان
ایران 54 _استان یزد – یزد
ایران 55 _استان تهران – تهران
ایران 56 _استان گیلان – حومه
ایران 57 _استان مرکزی – حومه
ایران 58 _استان بوشهر – حومه
ایران 59 _استان گلستان – گرگان
ایران 61 _استان کردستان – حومه
ایران 62 _استان مازندران – ساری
ایران 63 _استان فارس – شیراز
ایران 64 _استان یزد – حومه
ایران 65 _استان کرمان – حومه
ایران 66 _استان تهران – تهران
ایران 67 _استان اصفهان
ایران 68 _استان تهران – کرج
ایران 69 _استان گلستان – حومه
ایران 71 _استان چهارمحال و بختیاری– شهرکرد
ایران 72 _استان مازندران – حومه
ایران 73 _استان فارس – حومه
ایران 74 استان خراسان رضوی
ایران 75 _استان کرمان – حومه
ایران 76 استان گیلان – حومه
ایران 77 _استان تهران – تهران
ایران 78 _استان تهران – لواسان، پاکدشت، ورامین و شهرستانهای حومه
ایران 79 _استان قزوین – قزوین
ایران 81 _استان چهارمحال و بختیاری–حومه
ایران 82 _استان مازندران – حومه
ایران 83 _استان فارس – حومه
ایران 84 _استان هرمزگان – بندرعباس
ایران 85 _استان سیستان و بلوچستان – زاهدان
ایران 86 _استان سمنان – سمنان
ایران 87 _استان زنجان – زنجان
ایران 88 _استان تهران – تهران
ایران 89 _استان قزوین – حومه
ایران 91 _استان اردبیل – اردبیل و حومه
ایران 92 _استان مازندران – حومه
ایران 93 _استان فارس، شیراز – حومه
ایران 94 _استان هرمزگان – حومه
ایران 95 استان سیستان و بلوچستان – حومه
ایران 96 _استان سمنان – حومه
ایران 97 _استان زنجان – حومه
ایران 98 _استان ایلام – ایلام و حومه
ایران 99 _استان تهران – تهران
کنار تو زندگی همان گونه است که میخواهم
هوا هم هر چقدر ابری باشد یا آفتابی مهم نیست
کنار تو مهم نیست چقدر دلگیرم
همین که هستی خودش آرامم میکند
ببین من میفهمتت، یجورایی بلدمت، ناراحتیتو میفهمم حتی از پشتِ همین گوشی و از طرز چت کردنت حتی وقتایی که حوصله نداری هم میفهمم که یه اتفاقی افتاده من هرجور که باشی میفهمم، مهم نیست فاصلمون چقدر زیاده مهم اینه که قلبامون به هم نزدیکه و همو میفهمیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنج شنبه یادی کنیم از :
شهدا
پدرها و مادرها
وابستگان
بی وارثان
بدوارثان
در برزخ منتظر هدیه ای از جانب ما هستند
با ذکر فاتحه و صلوات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ساندویچ تخم مرغ "با پروتئین بالا"🥪🥚
.
.
.
.
.
.
شب جمعه گرفتاران عالم برزخ قبر وقیامت را یاری رسانیم به صدقه ای درحدتوان فانحه ود عایی...
... شب جمعه هر کدام از ارواح مومنان با گریه های صدادار با خواهش و تواضع و گدائی فریاد می زنند. ا
ای اهل من، ای فرزندان من، ای خویشان من، رحم و مهربانی کنید، چیزی برای ما بفرستید، خدا شمارا رحمت کند، ما را بخاطر بیاورید، ما را فراموش نکنید؛
بر غربت و غریبی ما رحم کنید، بدرستیکه ما در زندان تنگ و اندوه و غم و زاری و سختی ماندیم پس رحم کنید.در دعاها و صدقه ها بر ما بخل نورزید، شاید بتوسط دعا و صدقه شما خدا بر ما رحم کند.
ما هم قبلاً مثل شما بودیم دریغ کردیم و حال دستمان از همه جا کوتاه گردیده، شما هم پیش از آنکه مثل ما شوید، دریغ نکنید،
صدقه بدهید، دعا کنید، نیکی کنید، احسان کنید ای دریغا ما هم مثل شما توانا بودیم،
ای بندگان خدا بشنوید سخنان ما را و فراموش نکنید ما را، بدرستیکه
این مالها و این زرهائی که در دست شماها است در دست ما هم بود و ما دریغ و بخل کردیم و در راه خدا خرج نکردیم. مالهایمان را اندوختیم از آن استفاده نکردیم و جمع کردیم و حقّمان را ندادیم و رفتیم.
حالا مالها وبال گردن ما شده و کیف و منفعتش برای دیگران گردیده.
پس رحم و مهربانی کنید به ما، ولو به یک درهم، یا یک قرص نان. یا یک چیز اندک.
سپس با فریاد می گویند: چقدر نزدیک است که شما هم مثل ما برای خود گریه کنید،
دیگر نفعی ندارد،
چنانچه ما گریه می کنیم و سودی ندارد.
پس کوشش کنید برای خود پیش از آنکه مثل ما گردید ولو به یك درهم یا قرص نانى یا جامه .....منازل الاخره ص38
گرفتاران عالم برزخ قبر وقیامت ر ا یاری رسانیم در شب جمعه به صدقه ای درحدتوان فانحه ود عایی...