#مواجهه_فرزند_با_صحنه_زناشویی
💢قسمت چهارم
✅ روشهای پاسخ به سوالات فرزند👇
🔸کودکان 2 تا 4 ساله
کودکان بسیار کوچک مثلا آنهایی که 2 تا 4 سال دارند، معمولا با یک پاسخ بسیار ساده قانع می شوند؛ مثلا می توانید به آنها بگویید:«تو در شکم مامان به وجود آمدی و چون کوچولو بودی، آنجا مامان از تو مراقبت کرد تا کمی بزرگ تر شدی و توانستی به دنیا بیایی.»
🔸کودکان 4 تا 7 ساله
برای کودکان 4 تا 7 ساله این طور توضیح دهید:«بدن همه ما آدم ها از قطعه های کوچکی درست شده که به آن سلول می گویند. سلول هایی از بدن مامان و سلول هایی از بدن بابا در شکم مامان با هم ترکیب شدند و تو را به وجود آورده اند. به همین دلیل است که مثلا چشم تو شبیه بابا و موهای تو شبیه مامان است.»
🔸کودکان 7 تا 10 ساله
برای کودکان بزرگ تر مثلا 7 تا 10 ساله می توانید بیشتر از این توضیح بدهید. مثلا می توانید بگویید:«نام سلول های بابا که با سلول های مامان ترکیب می شه اسپرم و نام سلول های مامان تخمک است. اسپرم ها در کیسه پوستی که به آن بیضه می گویند، قرار دارند. میلیون ها اسپرم در این کیسه قرار دارند، اما در بدن مامان هر ماه فقط یک تخمک به وجود می آید. اگر مامان و بابا تصمیم بگیرند که بچه داشته باشند، یکی از اسپرم ها با تخمک ترکیب می شود و بچه کوچکی ایجاد می شود که باید 9 ماه در شکم مامان بماند تا کمی بزرگ تر شود و بتواند به دنیا بیاید.»
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
✅برای کودکان، اسباب بازی های ساده بخرید
اسباب بازی هر چه ساده تر باشد، کودک در استفاده از آن نقش بیشتری بازی می کند. برای درک این موضوع نوع بازی که یک بچه با لگو می کند را با بازی کردن با ماشین کنترلی مقایسه کنید.
در بازی با لگو ، کودک ساعت ها به ساختن چیزی نو مشغول می شود. به همین دلیل اسباب بازی های ساختنی مانند لگو، نقش مهمی در تقویت و پرورش خلاقیت کودکان در تمام رده های سنی از دو سالگی و دوره مهد کودک تا دوره دبستان و دانش آموزان دارد. در حالی که در بازی با ماشین کنترلی، کودک بیشتر تماشا گر است و کمتر نقش بازی میکند.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
✅زندگی کردن را به فرزندانمان بیاموزیم
ما تربیت نشدیم.
🔶تربیت ما بیش از این نبوده است که
🔸به بزرگترها احترام بگذاریم،
🔸کلمات زشت نگوییم،
🔸پیش دیگران پای خود را دراز نکنیم،
🔸حرفشنو باشیم،
🔸صبحها به همه سلام کنیم،
🔸دست و روی خود را با صابون بشوییم،
🔸لباس تمیز بپوشیم،
🔸دست در بینی نبریم و…
اما سادهترین و ضروریترین مسائل زندگی را به ما یاد ندادند.
✨کجا به ما آموختند که چگونه نفس بکشیم.
چگونه اضطراب را از خود دور کنیم.
موفقیت چیست.
ازدواج برای حل چه مشکلی است.
در مواجهه با مخالف چگونه رفتار کنیم…؟
در کودکی به ما آموختند که چموش نباشیم، اما پرسشگری و آزاداندیشی و شیوههای نقد را به ما نیاموختند.
کسی به ما یاد نداد که چگونه از حق خود دفاع کنیم یا چگونه حق دیگران را مراعات کنیم. نگاه کردن، شنیدن، گفتن، تفریح، مهرورزی، عاشقی، زناشویی و اعتراض، بیشتر از املا و انشا نیاز به معلم و آموزش دارند.
يادمان باشد، زندگي كردن را به فرزندانمان بياموزيم.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
💢"رازداري" را با بازی به كودك بفهمانید:
👈بازی کردن باعث آموزش و فهماندن اطلاعات مهم و اساسی به کودکان می شود .
🎯می توانید با آرامش و در قالب بازی "راز داری" را به او آموزش دهید .
✳️برای مثال اسباب بازی را در جایی پنهان کنید به طوری که تنها شما و کودک تان بداند ، بعد از آن از کودک بخواهید در این باره با کسی صحبت نکند زیرا این یک "راز" است .
💠اگر کودک توانست برای چند ساعت به کسی حرف نزند او را تشویق کنید و به او بگویید : خیلی خوب است که توانستی راز را پیش خود حفظ کنی و به او جایزه دهید .
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
✅ 20 راه درمان شب ادراری کودکان ؛
شب ادراری کودکان دلایل گوناگونی دارد که برخی از آن ها جنبه جسمی و برخی دیگر جنبه روحی و روانی دارند. در اغلب موارد کودک با هر دو مسئله درگیر است.
بعضی عوامل از جمله کمبود هورمون آنتیدیورتیک یا کاهش ظرفیت مثانه، عفونتهای ادراری، عوامل روانی و استرسها میتوانند موجب شب ادراری کودکان شوند.
شب اداری دو نوع است:
شب ادراری اولیه بیشتر جنبه ارثی دارد و از ابتدا بوده و قطع نشده است.
شب ادراری ثانویه بعدها در اثر یک عامل به وجود می آید. درباره شب ادراری ثانویه حتما باید علت اصلی درمان شود، مانند درمان عفونت ادراری، رفع سندرمهای خودایمنی و بیماریهای آلرژیک، درمان بیماریهای متابولیک مثل دیابت و... .
برای اصلاح این مشکل، قبل از هرگونه دارودرمانی، باید اقدام به رفتاردرمانی کرد و این امر مستلزم همکاری والدین و کودک، هر دو است.
🔯 برای درمان این مشکل در کودکان به توصیه های زیر عمل کنید:
1- مراجعه به پزشک متخصص ارولوژی برای انجام معاینات جسمی و انجام آزمایش های پزشکی (انگل، کلیه، اسفنکترها، مثانه، اوره و...) .
2- مراجعه به روان پزشک کودک
3- استفاده از تشک هشداردهنده (زنگ دار) برای بیدار شدن کودک هنگام تخلیه ادرار (این تشک ها را می توانید از داروخانه تهیه کنید).
4- خوراندن مایعات زیاد مثل آب، چای، آب میوه، دوغ و... به کودک طی روز برای افزایش حجم مثانه.
5- فاصله بین مراحل ادرار کردن: کودک نباید با فاصله کوتاهی پس از مصرف مایعات ادرار کند و این زمان باید به مرور افزایش یابد.
6- رعایت رژیم غذایی خاص: کودک نباید از مواد تحریک کننده مثل ادویه جات، فلفل، سرکه، نوشیدنی های گازدار و افزودنی های خوراکی به مقدار زیاد استفاده کند. از خوردن نوشابههای دارای کافئین هم جدا خودداری شود.
7- آموزش آداب توالت: در این زمینه پشتکار و حوصله والدین شرط اول است و باید با روش های شکل دهی رفتار همراه با تشویق و تقویت، این آموزش ها داده شود. تغییر محیط و فضای توالت برای کاهش استرس کودکانی که از رفتن به دستشویی امتناع می کند توصیه می شود. در این ارتباط استفاده از تکنیک های تشویقی ضروری است.
8- ورزش: در ورزش، بیشتر تحریک و تقویت عضلات مثانه مد نظر است. چند نوع ورزش پیشنهاد می شود:
الف : ورزش دراز و نشست
ب : کودک می ایستد دست هایش را جلو می برد و ده بار می نشیند و بلند می شود (تکرار 4 بار در روز).
ج : کودک ورزش شنا را ده بار انجام می دهد (حداقل 4 بار در روز تکرار شود).
9- چند ساعت پس از آن که کودک خوابید، حتما او را بیدار کنید تا به دستشویی برود. این کار بهتر است 3 ساعت پس از خواب انجام شود. مراجعه به مشاور روان درمان برای استفاده از تکنیک های تغییر رفتار و شرطی سازی کمک زیادی به کاهش شب ادراری کودک می کند.
10- استرس های روانی، اجتماعی و عوامل اضطراب زا می تواند نقش مهمی در بروز شب ادراری داشته باشد. باید این عوامل به حداقل ممکن کاهش یابد. برای این منظور ترس های کودک را شناسایی کنید و برای رفع آن ها با مشاور در تماس باشید. ایجاد آرامش برای کودک به منظور کاهش تنش و استرس یکی از گام های مثبت برای رفع مشکل کودک است. گفتن داستان، حرف زدن با کودکان، بازی با او، تفریح و قرار دادن او در محیط های شاد از عوامل ایجاد آرامش در کودک است.
ادامه دارد...
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
✅ 20 راه درمان شب ادراری در کودکان
ادامه 👇👇👇
11- خجالت، کم رویی، گوشه گیری و احساس افسردگی از جمله عوارض روانی شب ادراری است که موجب افزایش اضطراب کودک و در نتیجه تاخیر در درمان او می شود. سعی کنید مشکل کودک را به رویش نیاورید و به او اطمینان دهید که مشکلش قابل درمان است.
12- کودک را در صورت شب ادراری توبیخ نکنید.
3- کاهش و یا مصرف نکردن مایعات پس از ساعت هفت عصر توصیه می شود.
14 ـ قبل از رفتن به رختخواب، حتما کودک را به دستشویی ببرید تا مثانه اش را کاملا تخلیه کند.
15 ـ تشک او را با رویه ضد آب پوشانده و در اتاق از بوگیرها یا خوشبوکنندههای هوا استفاده کنید تا اگر شب ادراری اتفاق افتاد باعث آزار بیشتر کودکتان نشود.
16 ـ باید به کودک آموزش داد تا به میزان دریافت مایعاتش در شب توجه کند و به هنگام تخلیه ادرار، مثانه را کاملا خالی کند.
17- باید به کودک آموزش داد تا به هنگام تخلیه ادرار، مثانه را کاملا خالی کند.
18 ـ کودک باید در طول روز مثانه را منقبض کند تا بتواند زمان بیشتری ادرار خود را نگه دارد.
19- کودک را متوجه کنید که پس از شام مصرف مایعات را به حداقل برساند تا ادرار کمتری تولید شود. برای این منظور بهتر است که شام کودک بدون نمک باشد.
20- از تنبیه کودک و به کار بردن روش های سخت گیرانه جدا خودداری کنید.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
⁉️در چه زمانی كودك باید خدمات گفتار درماني و تمرينات ويژه ي گفتاري دريافت نمايد؟
🔸اگر فرزند شما؛ شیرخوار است و در مکیدن و بلعیدن مشکل دارد و یا به طور کلی در هر سنی که فرد در مکیدن، بلعیدن و جویدن مشکل داشته باشد.
🔸در سال اول زندگی چنانچه فرزند شما مطابق سایر همسالان صداسازی و #غان_و_غون ندارد.
اگر یک ساله شده است اما به صدا کردن اسمش واکنشی نشان نمی دهد.
🔸اگر در سال دوم زندگی از کلمه برای برقراری ارتباط استفاده نمیکند و جملات دو کلمه ای ندارد. چنانچه سه ساله است اما جملات سه کلمه ای نمی گوید.
🔸چهار ساله است اما گفتارش برای دیگران واضح نیست و والدین باید نقش مترجم را برای وی داشته باشند. اگر پنج ساله شده است اما در تلفظ بعضی صداها موفق نیست و خطا دارد.
🔸شش ساله و کلاس اولی است اما در یادگیری حروف الفبا، بخش کردن کلمات و صداکشی مشکل دارد.
کلاس دوم است اما در روان خوانی کتاب درسی و جمله سازی مشکل دارد.
🔸کلاس سوم است اما در نوشتن انشا و درک معنای آنچه می خواند مشکل دارد. عملیات ریاضی را به خوبی انجام می دهد اما در حل مسئله های ریاضی مشکل دارد.
🔸 در هر سنی که لکنت دارد به ویژه در سنین پیش از دبستان زیرا زمانی که بسیاری از استرس های معمول روی کودک وجود دارد رشد گفتار و زبان، رشد رفتاری، رشد اجتماعی و... اختلال پیدا می کند. تکرار احساسات منفی و ایجاد نگرش منفی درباره خود و ارتباط، در فرد دارای لکنت مشکل وی را حادتر می کند.
🔸چنانچه فرزند شما در هر سنی است و تو دماغی صحبت می کند.
🔸 کم شنوا و یا بدشنوا است و به این دلیل مشکلات گفتاری دارد.
🔸به دلیل ضعف یا فلجی اندام های گفتاری خوب صحبت نمی کند. صدای او نسبت به همسالانش گرفته و خشن است.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
✅تكنيك حق انتخاب به كودك:
حق انتخاب به كودك به اين معني است كه ابتدا كودك را بين دو انتخاب قرار ميدهيم، سپس از او مي خواهيم كه بين آن دو را انتخاب كند.
مدتي كه بگذره كودك توانايى انتخاب بين دو چيز را به دست مي آورد، حال مي توان بين سه چيز براي او حق انتخاب قائل شد، و بدين گونه حق انتخاب هاي كودك كم كم و متناسب با بالا رفتن ظرفيت إدراكش افزايش مي يابد تا جايي كه درك مديريت زمان در او بوجود مي آيد.
به ياد داشته باشيم:
حق انتخاب نه تنها از قشقرق هاي كودك جلوگيري مي كند بلكه اين تكنيك مي تواند در ذهن كودك اينگونه تعبير شود كه خودش انتخاب كرده و اين حس خوشايند، اعتماد به نفس كودك را افزايش ميدهد.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
❌آیا میدانید که مطمئنترین راه برای بدبخت کردن فرزندتان چیست؟
این است که او را عادت دهید هرچه میخواهد به زور بگیرد، زیرا هر قدر آرزوهایش آسانتر انجام گیرد خواستههایش زیادتر خواهد شد، دیر یا زود به علت عدم قدرت مجبور خواهید شد برخلاف میل خود خواهشهای او را نادیده بگیرید.
صدمه حاصل از این امتناع که طفل به آن عادت نکرده است، در قیاس با محرومیت از آنچه میل به دست آوردنش را دارد، به مراتب بیشتر است!
بچه لوس و پرتوقع اول عصایی را که در دست دارید میخواهد، بعد ساعتتان را، سپس مرغی را که میپرد و ستارههایی را که میدرخشند. خلاصه هرچه را میبیند میخواهد.
چگونه میتوانید او را راضی نگه دارید؟
مگر اینکه خدا باشید.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
💢نکته تربیتی:
✅ پدر و مادرهاي محترم :
نيازهاي فرزندتان را در ٣ بخش طبقه بندي كنيد:
✅١- مهم و ضروری
✅٢- مهم اما غير ضروري
✅٣- غير مهم و غير ضروري
واكنش شما در زمان برآورده كردن خواسته هاي فرزندتان براساس طبقه بندي بالا به اين شكل خواهد بود :
🌀خواسته هاي طبقه ١ -
برآورده شوند حتي قبل از اين كه فرزندتان عنوان كند
🔅منتظر نمانيد تا او به گريه ، اصرار و بهانه_جويي متوسل شود .
⛔️ با اين كار شما به او خواهيد آموخت كه براي خواسته هايش بايد به زور متوسل شود .
🚫 از بي توجهي به نيازهاي واقعي فرزندتان بپرهيزيد
🌀خواسته هاي طبقه ٢ -
برآورده شوند اما با فاصله و آموزش صبر براي رسيدن به خواسته ها
🌀خواسته هاي طبقه ٣ -
گفتن " نه " قاطع و استمرار در تصميمي كه اتخاذ كرده ايد
🔅با او صحبت كنيد و براي او در سطح توان فهم و ادراكش توضيح دهيد كه ما نمي توانيم به همه خواسته هاي مان برسيم .
🚫از دلسوزي بيجا ، بپرهيزيد🚫
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
✅مهم ترین حساسیتهای نوجوان عبارتند از:
نگاه به دیدهٔ کودک به او:
نوجوان از این که به او به دیدهٔ کودک بنگرید، بسیار حساس است و از این مسأله رنج می برد.‼️ بسیاری ازدل سوزیهای مربیان، پدران و مادران برای نوجوان، چنین پیامی دارد‼️
مقایسه:
نوجوان از این که او را با دیگران (خواهر و برادر، فرزندان نزدیکان یا همسالان) مقایسه کنید، متنفر است.
تبعیض:
از دیگر حساسیتهای نوجوان، تبعیض بین او و دیگر خواهر و برادران است.
بی اعتمادی به او:
نوجوان دوست دارد به او اعتماد داشته باشند. بسیاری از سؤالات مربیان و یا والدین از او و گوشه و کنایه ها، از بی اعتمادی به وی حکایت دارد و حساسیت او را بر می انگیزد.
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini
از تشویق کردن کار خوب فرزندتان نترسید،
از احترام گذاشتن به فرزندتان نترسید،
از بخشیدن خطاهای فرزندتان نترسید،
از بی اعتنایی به کار بد اما بی خطر فرزندتان نترسید،
از اشتباهات فرزندتان نترسید،
از بهانه گیری های گاه و بیگاه فرزندتان نترسید،
از دادن عشق بی قید و شرط به فرزندتان نترسید،
از آزادی دادن به فرزندتان نترسید، زیرا فرزندتان لوس نخواهد شد.
اگر به فرزندتان اجازه ندهید به حق کسی تجاوز کند یا به خود و دیگران صدمه بزند، با دادن احترام، عشق،محبت، بخشش، گذشت و تشویق فرزندتان ضعیف و لوس نخواهد شد بلکه فرزندتان خواهد شکفت و حرمت نفس و اعتماد به نفس در او نهادینه خواهد شد .
کانال ویژه تربیت فرزندان👇
@GolNini