به مناسبت نمایشگاه کتاب🌺🌺🌺
درد دل یک نویسنده
نویسندهای میگفت: قیمت کتاب،خیلی وحشتناک گران شده است. حدود یک ماه قبل، ناشر کتابِ تجدیدچاپشدهام، کتاب را برایم ارسال کرد. با دیدن قیمت زیادِ پشت جلد، آن را با چاپ قبلی مقایسه کردم. چاپ چهارم کتاب در سال ۱۳۹۹ و به قیمت ۹۵ هزار تومان بود که قیمت هم پشت جلد کتاب چاپ شده بود؛ ولی چاپ پنجم در سال ۱۴۰۱ ، قیمتش شده بود ۶۲۰ هزار تومان؛ آن هم نه با چاپ قیمت پشت جلد کتاب، بلکه با چسباندن برچسبی بر آن.
شیطان گفت: خوشحال باش؛ چون سود تو هم بیشتر میشود.
فرشته گفت: یعنی ناشر، در مدت دو سال، بهای کتاب را بیش از ۶/۵ برابر کرده است! کمتر کسی قادر است آن را بخرد.
من (نویسنده) گفتم: هنگام چاپ اول کتاب در سال ۸۳ ، ناشر خصوصی که به من حقالتالیف ۱۵ درصد از بهای پشت جلد را با توجه به تیراژ کتاب میدهد، حاضر به نشر آن نشد. ناچار با قراردادی ظالمانه، به ناشر دولتیاش سپردم؛ یعنی ۸ درصد برای چاپ اول و ۶ درصد برای چاپهای بعدی. چند سالی است که ناشر قبلی، انتشارات خود را به سازمانی واگذار کرده که حاضر به بستن قرارداد جدید با من هم نیست.
فرشته گفت: اشکال ندارد .تو که برای پول سالها روی آن کتاب کار نکردی. تو با عشق مینویسی؛ نه با اسکناس. قبول دارم که حقالتالیف تو، از حق توزیعکننده و کتابفروش که جمعاً ۳۰ درصد قیمت کتاب به آنها میرسد، بسیار کمتر است؛ ولی ان شاءالله اجر اخرویات با خداست.
من(نویسنده) گفتم: نگران جیب کسانی هستم که میخواهند کتاب را بخرند.
شیطان گفت: بیخیال. فکر میکنی کسی از گرانی کتاب خبر ندارد؟!
فرشته گفت: خبر داشته باشند یا نه، باید درد دلت را بیان کنی.
#گرانی_کتاب
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
اصطلاحات عرفانی
رضا
در لغت، به معنی خشنودی است و در اصطلاح، سرور دل است به گذشتن قضا به آن چه پیش آید و نزد اهل سلوک، رضا عبارت است از لذت بردن در بلا و رفع کراهت و تحمل مرارت احکام قضا و قدر.
رضا، باب الله اعظم است و بهشت دنیاست و به وسیلهی آن، دل بنده در حکم خدای قرار گیرد و سکونت یابد. رضا، آخرین مرحله از مراحل سیر و سلوک است که بعد از توکل قرار دارد و حافظ، آن را از مقامات دانسته است:
من و مقام رضا بعد از این و شکرِ رقیب
که دل به درد تو خو کرد و ترک درمان گفت
باید دانست که مقام رضا، از تسلیم شدن بالاتر است؛ زیرا ممکن است انسان در برابر امری تسلیم گردد؛ ولی راضی و خشنود نباشد؛ اما حافظ میفرماید به قسمت الهی راضی باش و اگر اندکی نه به وفق رضاست، ایراد مگیر:
رضا به داده بده وز جَبین گره بگشای
که بر من و تو درِ اختیار نگشادهست
جبین: پیشانی
با تلخیص از شاخ نبات حافظ، ص ۱۰۶۰.
#رضا
#اصطلاحات_عرفانی
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
حکایت طنزی از گلستان سعدی😂😂
توانگرزادهای را دیدم بر سر گور پدر نشسته و با درویشبچهای مناظره در پیوسته که: صندوق تربت ما سنگین است و کتابه، رنگین و فرش رُخام انداخته و خشت پیروزه درو به کار برده. به گور پدرت چه مانَد؟ خشتی دو، فراهم آورده و مشتی دو، خاک بر آن پاشیده.
درویش پسر، این بشنید و گفت: تا پدرت زیر آن سنگهای گران، بر خود بجنبیده باشد، پدر من به بهشت رسیده بود.
خر که کمتر نهند بر وی بار
بیشک آسودهتر کند رفتار
🌹🌹🌹
مرد درویش که بار ستم فاقه کشد
به درِ مرگ همانا که سبکبار آید
وان که در نعمت و آسایش و آسانی زیست
مردنش زین همه شک نیست که دُشخوار آید
به همه حال اسیری که ز بندی برهد
بهتر از حال امیری که گرفتار آید
لغات دشوار:
صندوق: مکعبی که از چوب یا خاتم یا چیز دیگر سازند و بر روی قبر بزرگان گذارند و گرداگرد آن را ، آیات و احادیث و اشعار نویسند.
سنگین: از جنس سنگ.
کتابه: آن چه بر روی دیوار مساجد و سنگ مقابر نویسند، کتیبه.
رخام: سنگ مرمر.
مانَد: شبیه است.
درویش: فقیر.
فاقه: فقر.
دشخوار: دشوار.
گزیدهی متون ادب فارسی، ص ۶۵ و ۷۲.
#سعدی
#گلستان
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
آرایههای ادبی
تَجاهُل عارف
تجاهل عارف، یعنی ناداننماییِ دانا و در اصطلاح، آرایهای است زیبا که در آن سخنور برای تاکید در شگفتی، ستایش، نکوهش، بزرگنمایی و اغراضی ازین گونه، سخن خویش را به صورت پرسش هنری بیان میکند. به عبارت دیگر، به جای خبر دادن، میپرسد. پرسشی که گویی پاسخ آن را نمیداند؛ در حالی که این گونه پرسشها، نیازمند پاسخ نیستند؛ بلکه تنها برای این که خواننده را دچار شگفتی نماید و یا تشبیهی را در ساختمان تازهای ارائه کند، از آن بهره میجویند:
نسیم نیمشبان، جبرئیل گشت مگر
که بیخ و شاخ درختان خشک، مریم شد؟
( کسایی مروزی)
چنین گفت بهمن که این رستم است؟
و یا آفتاب سپیدهدم است؟
که این تخت و گاه است یا چرخ و ماه؟
ستاره به پیش اندرش یا سپاه؟
( فردوسی)
بدیع در شعر فارسی،ص ۱۱۸.
#آرایههای_ادبی
#تجاهل_عارف
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
معرفی کتاب
هزار و یک راز از گلشن راز شیخ محمود شبستری
این کتاب، دربردارندهی مثنوی گلشن راز شبستری، عارف مشهور قرن هفتم و هشتم هجری قمری است ؛ همراه توضیحات و کشفالابیات این مثنوی، به انضمام شرح ده بیت آغازین گلشن راز و بیان مطالب عرفانی در هجده قسمت به نام حقیقت، از شارحی ناشناس.
شبستری در گلشن راز، در ۱۰۰۶ بیت، نکات عرفانی را در پاسخ به سوالات امیر حسینی هروی بیان کرده است و گلشن راز ، یکی از منابع مهم ادبیات عرفانی است.
چاپ اول این کتاب، با تصحیح و توضیح دکتر محمدرضا برزگر خالقی، در قطع رُقعی، توسط انتشارات طهوری، در سال ۱۴۰۱ و در ۲۳۲ صفحه منتشر شده است.
#گلشن_راز
#محمود_شبستری
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
دمی با شهدا🌹🌹🌹
شهید بابایی
سرلشکر خلبان شهید عباس بابایی، رزمندهای بود که با بذل جان خود، تا ملکوت پرواز کرد و نامش را بر فراز آسمان عشق و ایثار جاودانه ساخت.
عباس بابایی در سال ۱۳۲۹ شمسی در قزوین دیده به جهان گشود. دورهی ابتدایی را در دبستان دهخدا و دورهی متوسطه را در دبیرستان نظام وفای قزوین گذراند. در سال ۱۳۴۸ در حالی که در رشتهی پزشکی پذیرفته شده بود، داوطلب تحصیل در دانشکدهی خلبانی نیروی هوایی شد. پس از گذراندن دورهی آموزش مقدماتی خلبانی، جهت تکمیل دوره به امریکا اعزام گردید. پس از بازگشت به ایران، در سال ۱۳۵۱ با درجهی ستوان دومی، در پایگاه هوایی دزفول مشغول خدمت شد.در سال ۱۳۵۵ همزمان با ورود هواپیماهای پیشرفتهی اف ۱۴ به نیروی هوایی، به پایگاه هوایی اصفهان منتقل گشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی به پاسداری از دستاوردهای انقلاب پرداخت. در سال ۱۳۶۰ به فرماندهی پایگاه هشتم اصفهان برگزیده شد. در سال ۱۳۶۲ ضمن ترفیع به درجهی سرهنگ تمامی، به سِمَت معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی منصوب گردید و به ستاد فرماندهی در تهران عزیمت کرد.
سرانجام در هشتم اردیبهشت ۱۳۶۶ به درجهی سرتیپی مفتخر شد و در ۱۵ مرداد همان سال، در حالی که به درخواستهای پی در پی دوستان و نزدیکانش مبنی بر شرکت در مراسم حج آن سال، پاسخ رد داده بود، برابر با روز عید قربان، هنگام عملیات برون مرزی به شهادت رسید.
بابایی در هنگام شهادت ۳۷ سال داشت و از او یک فرزند دختر و دو پسر به یادگار مانده است.
با تلخیص از کتاب پرواز تا بینهایت، گردآوری سرهنگ علی اکبر و دیگران، ص ۱۷.
#شهید_بابایی
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303