4_5805305331756041924.mp3
948.4K
🔸ترتیل صفحه ۲۴۷ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : کرد
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5805305331756041925.mp3
1.79M
🔸ترتیل صفحه 247 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 12
سوره مبارکه يوسف
صفحه 247
فَلَمَّا أَنْ جَاءَ الْبَشِيرُ أَلْقَاهُ عَلَىٰ وَجْهِهِ فَارْتَدَّ بَصِيرًا ۖ قَالَ أَلَمْ أَقُلْ لَكُمْ إِنِّي أَعْلَمُ مِنَ اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (96)
پس آن گاه که مژده رسان آمد ، آن را بر چهره وى انداخت فوراً بينا شد. گفت: <آيا به شما نگفتم؟ همانا من از خداوند چيزى را مى دانم که شمانمى دانيد>. (96)
قَالُوا يَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا كُنَّا خَاطِئِينَ (97)
گفتند: <اى پدر! براى ما آمرزش گناهانمان را بخواه. ما قطعاً گنهکاربوديم>. (97)
قَالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَكُمْ رَبِّي ۖ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ (98)
گفت: <به زودى از پروردگارم براى شما آمرزش مى طلبم ; زيرا تنها او آمرزنده و مهربان است>. (98)
فَلَمَّا دَخَلُوا عَلَىٰ يُوسُفَ آوَىٰ إِلَيْهِ أَبَوَيْهِ وَقَالَ ادْخُلُوا مِصْرَ إِنْ شَاءَ اللَّهُ آمِنِينَ (99)
پس آن گاه که آنان بر يوسف وارد شدند پدر و مادرش را در کنار خويش جاى داد و گفت: <همگان به مصر درآييد با امن و امان ، اگر خداوند بخواهد>. (99)
وَرَفَعَ أَبَوَيْهِ عَلَى الْعَرْشِ وَخَرُّوا لَهُ سُجَّدًا ۖ وَقَالَ يَا أَبَتِ هَٰذَا تَأْوِيلُ رُؤْيَايَ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَعَلَهَا رَبِّي حَقًّا ۖ وَقَدْ أَحْسَنَ بِي إِذْ أَخْرَجَنِي مِنَ السِّجْنِ وَجَاءَ بِكُمْ مِنَ الْبَدْوِ مِنْ بَعْدِ أَنْ نَزَغَ الشَّيْطَانُ بَيْنِي وَبَيْنَ إِخْوَتِي ۚ إِنَّ رَبِّي لَطِيفٌ لِمَا يَشَاءُ ۚ إِنَّهُ هُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ (100)
و پدر و مادرش را بالا برده بر تخت برنشانيد و [همگان] براى او به سجده افتادند و گفت: <اى پدر! اين تعبير رؤياى پيشين من است که خداوند آن را عينيت داد و راست گردانيد و همانا به من نيکى کرد زمانى که مرا از آن زندان بدر آورد و شما را از آن صحرا [به مصر] بياورد ; پس از آنکه شيطان ميان من و برادرانم فتنه انگيخت. به يقين پروردگارم هر آنچه را بخواهد با ظرافت تدبير مى کند ; زيرا تنها او دانا و حکيم است (100)
۞ رَبِّ قَدْ آتَيْتَنِي مِنَ الْمُلْكِ وَعَلَّمْتَنِي مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحَادِيثِ ۚ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِيِّي فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۖ تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ (101)
پروردگارا! همانا به من بهره اى از سلطنت عطا کردى و از تعبير و تحليل رؤياها و رخدادها به من آموختى. [اى ]پديد آورنده آسمانها و زمين! تو در دنيا و آخرت سرپرست منى. مرا فرمان بردار و تسليم [خود ]بميران و مرا به شايستگان ملحق ساز>. (101)
ذَٰلِكَ مِنْ أَنْبَاءِ الْغَيْبِ نُوحِيهِ إِلَيْكَ ۖ وَمَا كُنْتَ لَدَيْهِمْ إِذْ أَجْمَعُوا أَمْرَهُمْ وَهُمْ يَمْكُرُونَ (102)
اين از گزارشهاى غيبى است که آن را به تو وحى مى کنيم و تو نزد آنان نبودى زمانى که بر کارشان تصميم گرفتند و توطئه مى کردند. (102)
وَمَا أَكْثَرُ النَّاسِ وَلَوْ حَرَصْتَ بِمُؤْمِنِينَ (103)
و بيشتر مردم گرچه با علاقه اى وافر تلاش کنى ، ايمان نمى آورند (103)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۴۷🌷
پیراهن شفابخش:
جهان آفرینش، سرشار از قوانین و مقرّراتی است كه آفریدگار دانا و توانای هستی وضع کرده و بر آفرینش خود حاكم كرده است. برخی از این قوانین را حواس پنجگانه و فكر و اندیشه ی ما در می یابند؛ مانند قانون جاذبه، قانون گریز از مركز، قانون بقای ماده و انرژی و.... . علم و دانش بشـری نیز بر اساس فهم همین قوانین شكل می گیرد و پیشرفت می كند، و انسان ها با كشف این علوم، آن را برای راحت و سعادتشان، در زندگی به كار می گیرند. امّا برخی درک و فهم از قوانینی كه خدا در جهان هستی قرار داده، نیازمند پدیده ای فراتر از حواس و عقل یعنی وحی الهی است، و خدا به واسطه ی پیامبران خود كه از عالم غیب آگاه هستند آن قوانین را به بشر یاد می دهد.
در داستان حضرت یوسف می خوانیم كه پسران یعقوب كه در مورد برادرشان یوسف مرتكب جرم بسیار بزرگی شده بودند، پس از پشیمانی، از پدر خود تقاضا كردند كه برایشان از خدا طلب عفو و بخشش کند، و پدر وعده داد كه به زودی برایشان استغفار خواهد كرد. از این مطلب فهمیده می شود كه گناهان انسان كه مایه ی دردسر و عذاب او خواهد شد با برخی از اسباب و علل از بین می روند، و یكی از آن اسباب، دعای پیامبران و اولیای الهی برای بخشایش گناهان انسان است. این قانون الهی، در آیهی 64 سوره ی نساء نیز بیان شده است. در آنجا می خوانیم: «اگر زمانی كه آنان به خودشان ستم كردند، نزد تو می آمدند و از خدا طلب بخشش می کردند و پیامبر نیز برایشان طلب آمرزش می کرد، بی شک خدا را بسیار توبه پذیر و مهربان می یافتند.» بنا بر همین قانون الهی كه از آیات قرآن و روایات اهل بیت فهمیده می شود، ما شیعیان به پیشوایان معصوم خود كه نزد خدا بسیار گرامی هستند توسّل می کنیم و از آنان می خواهیم كه برای ما طلب بخشش كنند و به سبب مقام و اختیاراتی كه خدا به ایشان واگذاشته، حاجات و نیازهای ما را در دنیا و آخرت برآورند. از آیات سوره ی یوسف چنین در می یابیم که نه تنها دعای یعقوب پیامبر در جهان مؤثر بوده، پیراهن یوسف پیامبر نیز در جهان اثرگذار بوده و بینایی را به چشمان یعقوب بازگردانده است. آری، اگر خدا بخواهد، در پیراهن پارچه ای، اثر شفابخشی قرار می دهد. همین خدا، در خاك قبر یكی از برترین بندگان خود. اثر شفابخشی قرار داده است. بر اساس روایات پیشوایان دین، تربت امام حسین، آثار شگفت انگیزی دارد. طبق احادیث اهل بیت، باز كردن كام نوزاد با اندکی از تربت امام حسین كه البته باید از روی قبر مبارك و اطراف آن برداشته شده باشد مستحب است . همچنین افطار در روز عید فطر با تربت امام حسین توصیه شده است. همچنین در روایات فراوانی می خوانیم كه تربت امام حسین، خاصیت شفابخشی دارد و خوراندن آن به بیمار، برای بهبود حال او مفید است. آری، پیروان فرقه ی گمراه و گمراه گر وهّابیت، چقدر از تعالیم اسلام به دور هستند كه شیعیان را به سبب توسّل به اهلبیت، مشرك می شمارند! براستی آیا استفاده از قوانین خدا در جهان هستی، شرك محسوب می شود؟
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊