۱۴ دی
۱۴ دی
۱۴ دی
۱۴ دی
۱۴ دی
۱۴ دی
4_5958670243004941340.mp3
1.06M
🔸ترتیل صفحه ۲۹۸ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : حجاز
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
۱۴ دی
4_5958670243004941342.mp3
2.38M
🔸ترتیل صفحه 298 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
۱۴ دی
قرآن ترجمه المیزان
سوره 18
سوره مبارکه الكهف
صفحه 298
وَدَخَلَ جَنَّتَهُ وَهُوَ ظَالِمٌ لِنَفْسِهِ قَالَ مَا أَظُنُّ أَنْ تَبِيدَ هَٰذِهِ أَبَدًا (35)
و در حالى که او بر خويشتن ستمکار بود داخل باغش شد [و] گفت: گمان نمى کنم اين هرگز زوال پذيرد. (35)
وَمَا أَظُنُّ السَّاعَةَ قَائِمَةً وَلَئِنْ رُدِدْتُ إِلَىٰ رَبِّي لَأَجِدَنَّ خَيْرًا مِنْهَا مُنْقَلَبًا (36)
و گمان نمى کنم قيامت برپا شود و اگر [به فرض ]به سوى پروردگارم بازگردانده شوم قطعاً در بازگشت جايگاهى بهتر از اين [باغ ها و امکانات ]خواهم يافت. (36)
قَالَ لَهُ صَاحِبُهُ وَهُوَ يُحَاوِرُهُ أَكَفَرْتَ بِالَّذِي خَلَقَكَ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ سَوَّاكَ رَجُلًا (37)
هم نشينش در حالى که با وى گفت وگو مى کرد به او گفت: آيا به آن کسى که تو را از خاک و سپس از نطفه آفريد و آن گاه در صورت مردى بپرداخت کافر شده اى؟! (37)
لَٰكِنَّا هُوَ اللَّهُ رَبِّي وَلَا أُشْرِكُ بِرَبِّي أَحَدًا (38)
ولى نکته اين است که من، اللّه پروردگارم است و هيچ کس را با پروردگارم شريک نمى گيرم. (38)
وَلَوْلَا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَكَ قُلْتَ مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ ۚ إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مَالًا وَوَلَدًا (39)
و چرا وقتى که داخل باغت شدى نگفتى: آنچه خدا بخواهد [همان شود]؟ هيچ نيرويى نيست مگر با تأييد خدا، اگر مرا از لحاظ مال و فرزند کمتر از خودت مى بينى. (39)
فَعَسَىٰ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْرًا مِنْ جَنَّتِكَ وَيُرْسِلَ عَلَيْهَا حُسْبَانًا مِنَ السَّمَاءِ فَتُصْبِحَ صَعِيدًا زَلَقًا (40)
اميد است پروردگارم بهتر از باغ تو به من بدهد و آتشى از آسمان بر آن [باغ تو ]بفرستد تا زمينى صاف و بى گياه شود. (40)
أَوْ يُصْبِحَ مَاؤُهَا غَوْرًا فَلَنْ تَسْتَطِيعَ لَهُ طَلَبًا (41)
يا آب آن فرو رود پس نتوانى آن را طلب کنى [و بازيابى]. (41)
وَأُحِيطَ بِثَمَرِهِ فَأَصْبَحَ يُقَلِّبُ كَفَّيْهِ عَلَىٰ مَا أَنْفَقَ فِيهَا وَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا وَيَقُولُ يَا لَيْتَنِي لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّي أَحَدًا (42)
و فراورده هايش [از باغ و کشتزار با قهر خدا ]نابود شد، پس در حالى که داربست ها سقوط کرده و تاک ها روى آنها ريخته بود (يعنى همه باغ از بين رفته بود) در حسرت آنچه در آن خرج کرده بود دو دست خود را زيرورو مى کرد و مى گفت: اى کاش من هيچ کس را با پروردگارم شريک نمى ساختم. (42)
وَلَمْ تَكُنْ لَهُ فِئَةٌ يَنْصُرُونَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَمَا كَانَ مُنْتَصِرًا (43)
و براى او گروهى غير خدا نبود که ياريش کنند و خودش [نيز] نمى توانست از خود دفع عذاب کند. (43)
هُنَالِكَ الْوَلَايَةُ لِلَّهِ الْحَقِّ ۚ هُوَ خَيْرٌ ثَوَابًا وَخَيْرٌ عُقْبًا (44)
در آن جا يارى کردن مخصوص خداى به حق است، پاداش او بهتر و سرانجام دادنش نيکوتر است. (44)
وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ فَأَصْبَحَ هَشِيمًا تَذْرُوهُ الرِّيَاحُ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ مُقْتَدِرًا (45)
و زندگى دنيايى را براى آنان وصف کن که [در ناپايدارى] مانند اين است که آبى را از آسمان فرو فرستيم پس به وسيله آن، گياه زمين [چنان رشد کند و انبوه شود که] در هم فرو رود [و پس از چندى] خشک و خرد شود که بادها آن را پراکنده سازند و خدا بر هر چيزى توانمند است. (45)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
۱۴ دی
۱۴ دی
نکته تفسیری صفحه ۲۹۸:
32 تا 44. غرور ثروت:
در این آیات، خداوند به سرگذشت عبرت انگیز فرد ثروتمندی اشاره می کند که مال و ثروت فراوانش، او را چنان مست و مغرور کرده بود که به پند و نصیحت هیچ کس گوش نمی کرد و خودش و دارایی اش را جاودانی و نابودنشدنی می پنداشت. او دو باغ سرسبز انگور داشت که دور تا دور آن ها را درختان خرما پوشانده بود و در میان آن باغ ها نیز زمین کشاورزیِ حاصل خیزی وجود داشت و نهری پرآب روان بود و محصول فراوان و پربرکتی از آن باغ ها و مزرعه به دست می آمد؛ امّا آن مرد ناسپاس، به جای اینکه خدای نعمتبخش را در نظر بگیرد، خیال می کرد که این همه نعمت به سبب مقام و ارزش او در اختیارش قرار گرفته و همیشه برای او باقی می ماند. از این رو به اطرافیان خود فخر می فروخت؛ مخصوصاً به فرد باایمانی که گاهی با او نشست و برخاست داشت، می گفت: مال و ثروت من از تو بیشتر است و حامیان من، نیرومندتر از تو و اطرافیان تو هستند! البتّه جنونِ او به اینجا تمام نمی شد و چون خیال می کرد که باغ و دارایی اش هرگز از بین نمی رود، برپایی قیامت را هم انکار می کرد و با خنده می گفت؛ اگر قیامتی هم باشد، بهتر از این باغ ها را خواهم داشت! همنشین باایمان او امّا از سر دوستی و خیرخواهی، او را پند می داد و لطف خدا را به او یادآوری می کرد. او به خدایی اشاره می کرد که انسان را از ذرّه ای ناچیز آفریده و به موجودی قوی و باشعور تبدیل کرده است؛ خدایی که هیچ شریکی ندارد و تمام هستی در اختیار اوست و ثروت و دارایی همگان، از آنِ اوست و او با توجّه به حکمت و مصلحت خود، برای مدّتی کوتاه در اختیار بندگانش قرار داده است. غرورِ ثروت امّا چنان در وجود آن مرد ریشه کرده بود که این پندها در جانش تأثیری نمی گذاشت. سرانجام مهلت آن مرد به پایان رسید و فرمان مجازات او صادر شد.
شبی که پرده ی سیاه تاریکی همه جا را فرا گرفته بود، عذاب الهی نازل شد و صاعقه ای مرگبار یا توفانی کوبنده و وحشتناک یا زلزله ای ویرانگر و هول انگیز در لحظات کوتاهی آن باغ های پرطراوت و مزرعه ی زیبا را در هم کوبید و چیزی از آن باقی نگذاشت. صبحگاهان که صاحب باغ مانند همیشه با غرور و خودپسندی برای سرکشی به باغ هایش آمده بود، بهت زده شد. نمی دانست که در خواب است یا در بیداری. قصرهای خیالاتش یکسره فرو ریخته و خاکستر یأس و نومیدی بر ویرانه های آن قصرها نشسته بود. در این هنگام، او از شدّت اندوه، کف دست هایش را به هم مالید و به یاد ناسپاسی ها و بی خردی هایش افتاد. آری، در این هنگام دریافت که فرمانروا و سرپرست واقعی جهان کیست؛ کسی که مرگ و حیات همه چیز به دست اوست و دارایی های هر کس، از آنِ اوست. سعدی شیرازی چه زیبا سروده است:
«بر مال و جمال خویشتن تکیه مکن/ کان را به شبی برند و این را به تبی».
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
۱۴ دی
۱۴ دی