🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۰🌷
همه وارد دوزخ می شوند:
این آیات به یکی از حوادث شگفت انگیزی که در آینده برای همه ی ما رخ می نماید، اشاره می کند. بر اساس این آیات، تصمیم قطعی خداوند بر این است که تمام انسان ها در روز قیامت وارد دوزخ شوند و آنگاه افراد پرهیزگار نجات یابند و افراد ستمکار در دوزخ باقی بمانند. در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «هیچ شخص نیکوکار و بدکاری باقی نمی ماند مگر این که داخل دوزخ می شود. سپس آتش در برابر مؤمنان سرد و سالم می شود؛ همان طور که برای ابراهیم شد؛ تا حدّی که آتش دوزخ از شدّت سرما فریاد برمی آورد. آنگاه خدا پرهیزگاران را نجات می دهد و ستمکاران را در آتش رها می کند.»
در حدیث دیگری از همان حضرت می خوانیم: «روز قیامت، آتش به فرد باایمان می گوید: ای مؤمن، زودتر از من بگذر که نورت شعله ی مرا خاموش کرد.»
ممکن است این سؤال پیش بیاید که چرا خداوند، افراد خوب و باایمان را نیز در آتش جهنّم وارد می کند.
در پاسخ این سؤال باید به این نکته توجّه کنیم که دیدن دوزخ و عذاب های آن، مقدمه ای برای لذّت بردن هر چه بیشتر مؤمنان از نعمت های بهشت است؛ چراکه «قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید»؛ هر چند که بهشتیان گرفتار مصیبت نمی شوند و تنها صحنه ی مصیبت را مشاهده می کنند، و همان گونه که در روایات پیشین خواندیم، آتش بر آنان سرد و سالم می شود و نور آنان، شعله ی آتش را کنار می زند. به علاوه، آنان چنان سریع و قاطع از آتش می گذرند که کمترین اثری از آتش در آن ها باقی نمی ماند. در روایتی از پیامبر می خوانیم: « مردم همگی وارد آتش [دوزخ] می شوند. سپس طبق کارهایشان از آن بیرون می آیند؛ گروهی چون برق جهنده، دسته ای مانند حرکت باد، عدّه ای همچون دویدن شدید اسب، بعضی مانند سواری عادی، گروهی چون پیاده ای که تند می دود، و بعضی نیز مانند راه رفتن معمول.»
از روایات معصومین استفاده می شود که بهشتیان هرچند از دوزخ عبور می کنند متوجّه چیزی از سختی ها و عذاب های آن نمی شوند. در حدیثی می خوانیم: «هنگامی که بهشتیان وارد بهشت می شوند، به یکدیگر می گویند: مگر پروردگارمان به ما وعده نداده بود که از دوزخ عبور می کنیم؟ پس به ایشان گفته می شود: عبور کردید؛ ولی آتش دوزخ برای شما خاموش بود.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
با یک سلام زائر آقا شوید✋
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى🤲
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَ حُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهید✨
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیائِکَ
#وقت_سلام | #چهارشنبه_های_زیارتی
✍کسانی که همیشه مرور دارند، ولی مباحثه ندارند، معمولا اشتباهات ثابت شدهای دارند، که همیشه تکرار میشه و متوجه هم نیستن و چون همیشه به خودشون متکی هستن، ولی در مباحثه به طرف مقابل متکی است و اشتباهات آشکار میشه.
👈از ارکان حفظ، مباحثه است.👉
✳️شاید باورتون نشه، حفاظی داریم که 10 ساله داره مرور میکنه و مباحثه نداره و به همین خاطر هنوز خیلی از اشتباهاتشو متوجه نشده.
برنامه مرور رو منظم انجام میده، ولی چون مباحثه نداشته و به کسی محفوظاتشو تحویل نداده، خیلی از اشتباهاتش ثابت مونده.
❌همیشه فکر میکنیم باید به درجه و تثبیتی برسیم که بتونیم مباحثه کنیم. میگیم استاد هنوز این صفحات پر از اشکال و آماده مباحثه نیست و با این کار استرس بیشتری به خودمون وارد میکنیم،
✅در صورتی که مباحثه از همون روز اول حفظ باید کنار مرور باشه. حتی برای 10 درس و حفظ جدید مباحثه داشته باشید آخر هر هفته حفظیات جدید هفته رو تلفنی به همدیگه تحویل بدید. این قسمت یکی هم نباشه اشکال نداره و هر کدومتون قسمت حفظ جدید خودشو تحویل بده، مباحثه قدمهای محکم و مهمی برای پیشرفت برمیداره.
⬅️شاید صفحاتی بوده که هفتهها موقع مرور اشکالات ثابتی داشتید و فقط مرور داشتید، ولی با یک مباحثه این اشکالات به صورت دائمی از بین بره.
👈مباحثه گرهگشای صفحات سخت است،👉
بعضیها میگن استاد ما بعد از 5 ماه مرور به این جز تسلط پیدا کردیم، اگه با 5 ماه مرور به تسلط رسیدید، با چند هفته مباحثه میتونستید به این تسلط برسید.
همهی فوایدی که شمردیم به کنار، مباحثه باعث 👈افزایش اعتماد به نفس👉 میشه تا با احاطه کلی صفحات رو مرور کنیم.