#مقام_سه_گاه
🔰1 - معنای لغوی :
🎶 ریشهی این کلمه فارسی بوده و نام لحنی از الحان موسیقی ایرانی و نامنوایی از موسیقی است.
🔰2 - گستردگی و پیشینه :
🎵 عدهای بهترین جایگاه این مقام را در آذربایجان، و اهل آن را بهترین اجراءکنندگان این مقام میدانند و معتقدند که به مرور زمان این مقام در همهی سرزمینها به خصوص در میان عربزبانان جایگاه و موقعیتی خاص برای خود کسب نموده است تا آن جایی که امروزه یکی از مقامات اصلی در میان الحان قرآن کریم است.
🔰3 - کیفیت آهنگ :
🎵سهگاه تنها مقامی است که نسبت به سایر مقامها حالت تهییج و تطریب دارد در این مقام نوعی شور و هیجان و جهش وجود دارد که درصورت تطابق صحیح و به جا با مفهوم و معنای آیات زیبایی دوچندان دارد این مقام دوست داشتنی بوده و برای انسان هیجان ایجاد میکند. برخی گوشههای آن حالت امید و رجاء معنوی دارد و برخی دیگر حزنی معنوی در نفس به وجود میآورد.
🔰4 - موضوع آیات :
🎵غالباً این مقام در آیات «رحمت، شادی، فرح، بشارت، امید، رجاء، مفاهیم عشق، وعدههای الهی، مغفرت، صفات مومنان، پیروزی، اجابت دعا و اصحاب یمین» آورده شده است.
🔰5 - تاثیرات :
🎵 الحان مقام سهگاه آرامشبخش و باعث لذت روح و جان است و غمها را میزداید و ریتم آن به گونهای است که حالت استهزاء، عتاب، خطاب، تمسخر و سرزنش را در ذهن شنونده تراوش و منقوش میکند. همچنین حلاوت و شیرینی آن برانگیزندهی حس محبت، عشق و سوزدل است.
🔰6 - جایگاه اجرا :
🎵 این مقام غالباً قبل و بعد از چهارگاه و حجاز و بعد از رست قابل اجرا میباشد و همچنین پس از عجم و نهاوند نیز خوانده شده است.
🔰7 - گوشهها و نغمههای فرعی :
🎵این مقام یکی از دستگاههای اصلی موسیقی در ایران بوده و گوشههای «مویه، زابل، مخالف و مطلوب» در آن استفاده میشود. همچنین گوشهی «رمل» نیز در آن استفاده میگردد . از دیدگاه اساتید لحن گوشههای دیگری از جمله دستگاه «هزام» که استاد مصطفی اسماعیل در تلاوت سورههای لقمان، نازعات و علق خوانده است را میتوان نام برد.
🔰8 - قاریان برتر :
🎵رفعت، شعشاعی، مصطفی اسماعیل، منشاوی، شحات انور و نیز استاد غلوش میباشند
#صوت_لحن
🔶🔶 🔶 🔶 🔶 🔶 🔶 🔶 🔶
CQACAgQAAx0CRuVpqwACORVh-V0xkvHMCic-1h8OHhI_e3NW0gACPAEAAifYaQV0rJ2aLcNhHiME.mp3
215.6K
🎵جواب مقام سه گاه
🎤شیخ شحات محمد انور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش_مقام_سه_گاه
با آموزش تخصصی استاد رحیم خاکی
CQACAgQAAx0CRuVpqwACORZh-V0xa6UHF84abX5m5B8vabpIcQAC-QIAA66YAmXY5b2mY3tMIwQ.mp3
173.3K
🎵قرار مقام سه گاه
🎤شیخ شحات محمد انور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوش کنید و لذت ببرید 👌
🔷♦️🔷♦️🔷♦️🔷♦️
سلام و عرض ادب
روز دوشنبه زیبایتان به خیر
💫اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ 💫
✅ اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
✅ آیات صفحه🌹(۲۱۹)🌹را به نیت سلامتی آقا امام زمان(عج)، آمرزش اموات،برآورده شدن حاجات یاهر نیت دیگری که دارید تلاوت می کنیم :
✅ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔷♦️🔷♦️🔷♦️🔷♦️
به جمع ما بپیوندید
در ایتا 👇👇👇
@gooorrrran
4_6014874301004514865.mp3
1.06M
ترتیل استاد محمود خلیل الحصری
صفحه 219
01.mp3
525.4K
یکی از ردیف های زیبا در بیات ویژه استاد مرحوم احمد شبیب از قراء صاحب سبک در مکتب شرقیه مصر است. استاد شبیب از جنس دوم بیات یا همان نهاوند استفاده خاصی نموده و در برخی تلاوت ها چندین ملودی را با استفاده از جنس دوم بیات که بیات عجمی نیز در این بخش است اجرا می کند. در این ردیف که می شنوید از درجات هفت تا یک بیات شنیده می شود اما بیشترین تمرکز بر روی درجات 4 تا 7 به ویژه 6 است که حس بسیار زیبایی را ایجاد کرده است.
شرقیه یکی از استان های کشور مصر بوده که شامل شهرهای زقازیق، عاشر من رمضان، منیا القمح، بلبیس، Mashtool El Souk، Al-Qinayat، Abu Hammad، قرین، ههیا، ابو کبیر، فاقوس، El Salheya El Gedida، El Ibrahimiya، Diyarb Negm، کفر صقر، Awlad Saqr، حسینیه، تانیس، Monshaat Abu Omar است.
استاد شحات و فرزندانش، استاد متولی عبدالعال، استاد شبیب، استاد سعید الزناتی، استاد طاروتی،استاد لیثی همه از استان شرقیه مصر هستند