اقتصاد فرهنگی
مشکل اصلی پتروشیمیها و فولادیها #مردم ــــــــــــــــــ 🌕 اقتصادماه 🌕 💠 @eghtesademah
قیمتگذاری دلاری مشکل ثانویه است.
مشکل اصلی مالکیت است.
#بند_ب
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
📌سهام داران اصلی صنعت فلزات و سنگ آهن کشور!
✨ ۶ شرکتی را که در تصویر مشاهده می کنید، سهامداران اصلی ۶ بنگاه بزرگ فلزات و سنگ آهن کشور هستند.
📎به جز شرکت گروه توسعه اقتصادی پایندگان که ۴۶ درصد سهام فولاد خوزستان را داراست و نتوانستیم اطلاعات بیشتری درباره سهامداران اصلی اش پیدا کنیم، مابقی ۵ سهام دار کلان، همگی زیر نظر وزارت خانه های مختلف دولت، از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعاون کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، می باشند.
⚠همانطور که در لیست سهامداران اصلی پتروشیمی های کشور گذشت، اگر دولت تصمیم بر تغییر فروشی دلاری غول های فلزات و سنگ آهن کشور به فروش ریالی، را داشته باشند، از ۶ سهامدار اصلی این حوزه، حداقل ۵ سهامدار وابسته به خود دولت می باشند و کنترل و سیاست گذاری برای دولت مقدور خواهد بود.
⚠️نشر حداکثری
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#نه_به_دلاری_سازی
#قاطعانه
#انقلابی
@jebhetse
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | شکست توطئه انزوا
✏️ بیانات رهبر انقلاب درباره شکست آمریکا و غرب در به انزوا کشیدن ایران و افزایش رابطه با آسیا
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از توییتا
نقطه قوت امپراطوری آمریکا #دلار اوست؛ چشم اسفندیارش نیز همان دلار است.
موج امید بخشی از #دلار_زدایی در جهان شروع شده که سقوط آن را بسیار نزدیک کرده است.
سقوط دلار یعنی سقوط آمریکا. منافع حاصل از دلار، کمربند اتحاد ایالتهای آن است. اگر فردای سقوط دلار امریکا به ۵۲ قطعه تجزیه شد تعجب نکنید.
"محمد مفید"
@twiita
هدایت شده از توییتا
چرا اقتصاد از بحران دلاری رها نمیشود؟
دلایل بسیاری در توجیه نوسانات نرخ ارز ذکر میشود که می توان آنها را در دو دسته عوامل سمت عرضه و سمت تقاضای دلار جایابی کرد. به عنوان مثال تغییرات در حوزه واردات یکی از عمده دلایل تاثیرگذار در میزان تقاضای دلار است. یا افزایش افسارگسیخته و نجومی نقدینگی در کشور که روز به روز شکاف آن با حوزه واقعی اقتصاد بیشتر میشود، یکی دیگر از عوامل سمت تقاضاست. نقدینگی از آن روی که نهاد تولید توان جذب آن را ندارد، سر از بازار دلار (یا دیگر بازارهای موازی مثل طلا، مسکن، خودرو و ...) در آورده و با ایجاد تقاضای کاذب منجر به افزایش و نوسان قیمت دلار میگردد.
تغییرات در حوزه صادارات و محدودیتهای ناشی از تحریمها و بعضا اختلالهایی که در بازارهای دبی، اربیل، هرات و ترکیه _به عنوان پنجرههای ورود ارز به کشور_رخ میدهد از جمله عوامل موثر بر سمت عرضه دلار است که تامین آن را دچار مشکل کرده و نرخ ارز را افزایش میدهد.
این نوشتار قصد تمرکز بر عوامل فوق را ندارد؛ چرا که هر چند بخشی از افزایش نرخ ارز ریشه در آنها دارد؛ اما به نظر مجموعه عوامل فوق توان توضیح و تبیین کاملی از وضعیت امروز ما را ندارند.
عوامل فوق اولا در یک سال اخیر تغییر معناداری نداشتهاند که منجر به ایجاد شوک در نرخ ارز شوند و در ثانی اگر عوامل فوق معیار قرار گیرند، نرخ ارز میبایست بسیار کمتر از نرخ کنونی باشد و حتی بعضا میبایست سمت و سوی کاهشی به خود بگیرد اما آنچه در خبرها شنیده میشود بسیار متفاوت از انتظار و جهت تغییر شاخصهای واقعی است.
این خود اثبات میکند که عامل مهم دیگری فعال شده و توانسته با ضریب دادن به آثار سایر عوامل، نرخ ارز را با شدت بیشتری افزایش دهد و حتی آثار کاهشی عوامل فوق را در خود هضم کرده و به اثر معکوس بدل نماید.
پیش از ورود به بحث لازم است به موضوعی اشاره شود که شاید برای خواننده این متن عجیب و قابل تامل باشد و آن اینکه آنچه با قیمت تقریبی ۵۰ هزار تومان مبادله میشود، کمتر از ۲ درصد حجم کل مبادلات ارزی کشور است. در واقع این حجم از مبادلات به سان پول خرد در مقایسه با کل مبادلات ارزی کشور را داشته و به قدری اندک است که به هیچ وجه نباید تاثیری در اقتصاد کشور داشته باشد. تقریبا تمام کالاهای وارداتی با ارز نیمایی و به قیمت ۲۸۲۰۰ تامین میشوند نه با ارز ۵۰ هزار تومانی.
حال سوال این است که چرا این نرخ ۲ درصدی به اندازه ۱۰۰ درصد مبادلات در اقتصاد کشور نقش یافته است؟
فهم این نکته ما را به سمت عامل مهم دیگر راهنمایی خواهد کرد.
پاسخ به سوال فوق در خود سوال نهفته است. علت آنکه ۲ درصد مبادلات توانسته به اندازه ۱۰۰ درصد مبادلات اثرگذار باشد، آن است که این نرخ ۲ درصدی توانسته کل جغرافیای ذهن و روان جامعه را تسخیر و قبضه نماید و از این رو امکان تأثیر گذاری ۱۰۰ درصدی برای آن فراهم شده است.
تمام نهادهای اقتصادی کشور، خود را مشغول تامین و کنترل ۹۸ درصد مبادلات ارزی نمودهاند و دشمن نیز خود را مشغول کنترل ۲ درصد مبادلات کرده است.
ما در تامین ۹۸ درصد جنگ ارزی تحمیل شده علیه کشورمان به طور مطلق موفق و پیروز بودهایم و تنها در ۲ درصد باقی مانده دچار چالش هستیم. همین ۲ درصد عامل سوء استفاده برای دشمن شده است.
آنچه باعث شده دشمن پیروز تمام عیار و ما مغلوب مطلق در جنگ ارزی روایت شویم، آن است که این جنگ در میدان ارزی و پشت خاکریزهای اقتصادی نیست. زمین این جنگ در حوزه رسانه و با ابزارهای شناختی پیش میرود و ما به اشتباه در تلاشیم تا با استفاده از ابزارهای واقعی در جنگی که اساسا مختصات متفاوتی دارد، پیروز شویم.
در جنگ شناختی پیروزی در میدان مهم نیست، مهم روایت پیروزی است که ما از آن غافلیم.
اگر مشکلات ارزی را نه در واقعیت اقتصاد بلکه در روان جامعه فهم کنیم، می بایست نسخه تغییر رویکرد تیم رسانهای دولت را در دستور کار قرار دهیم نه تغییر رئیس بانک مرکزی. سیاستگذار ما باید متوجه باشد که مشکلات اقتصادی لزوما با راهکارهای اقتصادی حل نخواهد شد. حل مشکلات ارزی با تغییر رئیس بانک مرکزی اتفاق نمیافتد و نیفتاد. در جنگ شناختی تغییر فوق، در واقع مخابره سیگنال شکست به جامعه است و شما را در موضع ضعف فرو میبرد و اثر سیاستهای دشمن را بیشتر میکند؛ کما اینکه تغییر صالح آبادی و حضور فرزین نه تنها مشکل را حل نکرد، بلکه التهابات ارزی را شتاب داد.
در سالیان گذشته سیاستهای اشتباه دولتمردان و سوء استفاده دشمن از کج فهمیها باعث شده ارز ۲ درصدی بسان پرچم بلند برافراشته شده در شهر شود که از هر جای شهر فقط آن پرچم دیده میشود. پررنگ شدن نرخ ۲ درصدی ارز منجر به آن شده است که جامعه به اشتباه انتظارات خود را با سمت و سوی باد آن پرچم تنظیم کنند.
[ادامه در پست بعدی 👇👇👇]
"محمد مفید"
@twiita
اقتصاد فرهنگی
چرا اقتصاد از بحران دلاری رها نمیشود؟ دلایل بسیاری در توجیه نوسانات نرخ ارز ذکر میشود که می توا
در مورد شناختی بودن پدیده دلار بخوانید
هدایت شده از توییتا
#اقتصاد_مردمی جایگزین اصیل انقلاب اسلامی برای نسخههای #سرمایهسالار لیبرالیستی و #دولتسالار سوسیالیستی است که در آن به معنای حقیقی در همه اجزاء و بخشهای اقتصاد، #مردمسالاری جریان دارد.
اقتصادی که در آن انسانیت نه در سرمایه ضرب میشود و نه در رانت حاصل از قدرت سیاسی.
"محمد مفید"
@twiita
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت مکتب اقتصادی اسلام، سوسیالیسم و کاپیتالیسم به زبان ساده
«همَه» نه یک لغت ساده بلکه مکتب ماست
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 چرا برای ریال، رقیب را تقویت میکنید؟
✏️ رهبر انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام: مدیران دولتی باید مشخّص بکنند که عملکردشان و نقششان در زمینهی سیاست کلّی اقتصاد کشور چیست؛ این باید مشخّص بشود؛ یعنی فلان شرکت بزرگ، که متعلّق به دولت هم هست، موادّ اوّلیّهاش هم داخلی است ــ از این شرکتهای بزرگِ اینجوری ما تعدادی داریم که شرکتْ بزرگ، پُردرآمد، با موادّ اوّلیّهی داخلی ــ که قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، [یعنی] همین قیمتهای جعلی دلار که از طرف دشمن هدایت میشود، تطبیق میکند؛ چرا؟ چرا شما به دلار حاکمیّت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظایف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم.
🎥 #برش_دیدار
💻 Farsi.Khamenei.ir
May 11
حمله تجارت فردا (زیر مجموعه دنیای اقتصاد) به فرهنگ و اقتصاد کشور!
تجارت فردا ظاهرا یک هفته نامه علمی!!! اقتصادی است اما بیشتر شبیه یک بنگاه لجنپراکنی علیه ارزشهای انقلاب اسلامی است. در شماره جدید این هفتهنامه برای حمایت و ترویج فیلم سیاهِ «برادران لیلا» از ادبیات اقتصادی استفاده کرده است. واضح است که هدف این جماعت نئولیبرال در کشور چیست اما این اتفاق دو نکته مهم برای جریان انقلابی دارد:
١. هر وقت لیبرالها در ایران احساس شکست کردند همهشان به سراغ مسائل سیاسی و فرهنگی رفتهاند. نمونهاش فتنه ٨٨ و اتفاقات مثبتی بود که در دولت نهم افتاده بود. فلذا این نشانه شکستشان را به فال نیک میگیریم
٢. بدانیم که در زمین جنگ شناختی اقتصادی دو جبهه وجود دارد و جایگاه خودمان در جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی پیدا کنیم و مراقب باشیم با نئولیبرالها مخرج مشترک پیدا نکنیم. یکی از روشهای رسیدن به این بصیرت شناختن رسانههای اقتصادی جریان نئولیبرال در ایران است: دنیای اقتصاد و تمام زیرمجموعههایش (فردای اقتصاد، اکوایران، اقتصاد آنلاین، تجارت فردا، پادکست چراز، سکه و امثالهم)
در مقابل جبهه خودی و جریان انقلابی اقتصادی را بشناسیم و حمایت کنیم.
دهها میلیارد هزینهای که دنیای اقتصاد برای پروپاگاندا، سیاهنمایی و جهتگیری غلط دولت میکند را باید با جهاد تبیین اقتصادی درمان کنیم.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
من آب و خاک این زمین را دوست دارم
ایرانِ با دینم عجین را دوست دارم
ارزش به "جمهوریّاسلامی"ست؛زینرو
من این ریالِ نازنین را دوست دارم
🔹 همراهی با پویش #من_ریال_را_دوست_دارم 💛
@Hasanabbasi_students
دوستداشتن فقط به زبان کافی نیست!
#من_ریال_را_دوست_دارم
#حمایت_از_تولید
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
خداروشکر از جراحی دلار به پاره کردن دلار توسط ریال رسیدیم.
الحمدلله
فقط کاش عبارات انگلیسی روی پول ملی را هم حذف کنند. دنیا باید فارسی یاد بگیرد و به ریال ایرانی احترام بگذارد.
#من_ریال_را_دوست_دارم
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
اصالت فقط با علیست...
بر سر نیزه هرچه میخواهد باشد!
طلا یا دلار یا...
#من_ریال_را_دوست_دارم
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
پشتوانه ریال خون پاک هزاران شهید است...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
پیام #مخاطبین
سلام
در مورد ایجاد کانال که فرمودید کاری که من انجام میدم اینه که مطالب مفیدی مثل مطالب شما رو در گروههای خانوادگی و دوستان و همکاران که میدونم میبینن و میخونن میفرستم
چیزی که به تجربه بدست اوردم اینه که خیلی ها حوصله عضو بودن در کانالهای زیاد رو ندارن و بعد از مدت کوتاهی از ایجاد کانال ازش بیرون میان. ولی از گروههای فامیلی و خانوادگی و کاری و دوستان بخاطر حفظ ارتباط و خوندن پیامهای مرتبط با اون گروه تقریلا هیچ کس بیرون نمیاد و لابلای اون پیامها این مطالبم خونده میشه و تاثیرش خیلی بیشتره. بهمین خاطر من خودم سختی عضو بودن در کانالهای مفید با تعداد بالا رو میخرم و گلچینشون رو روزانه میفرستم تو این گروهها. خیلی از اعضای فامیل و دوستان همیشه از من تشکر میکنن بابت پیامهام و البته به ندرت برخی گلایه میکنن از تعداد زیاد پیامها . خیلی ها چون من پیامها رو با حفظ منبع ارسال میکنم میرن توی همون کانال عضو میشن و از مطالبش خودشون استفاده میکنن. من بعد از تقریبا ده سال کار توی فضای مجازی و ادمین چند کانال و گروه با موضوعات مختلف بودن به این نتیجه رسیدم که این کار بهتره. الان بخاطر تعداد زیاد کانالهایی که من در ایتا عضوم این نرم افزار تو گوشیم کمی دیر بالا میاد ولی من براش وقت میزارم و از بین پیامهای کانالها گلچین میکنم و میفرستم. با همون نیت جهاد که فرمودید. ان شاءالله مفید باشه و انجام وظیفه شده باشه
سلام علیکم
خدا خیرتان دهد
شما بهترین کار را انجام میدهید
کانال را برای کسانی گفتم که گاهی اوقات خجالت میکشند برای گروههای مختلف مطالب را بازنشر کنند.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
میگویند چون انرژی ارزان است شرکتهای بزرگ دولتی آن را اسراف میکنند! بعد هم نتیجه میگیرند باید گران شود!
عجیب است که تنها راهکار دوستان همیشه گرانکن است!
در مقابلش هم میگویند نصیحت فایده ندارد! یک دوگانه باطل میسازند: یا گرانکن یا نصیحت کن. نصیحت که فایده ندارد پس گران کن!
سوال:
چرا این اسرافها در صنایع نظامی ما نمیشود؟ چرا آنجا مدیریت انقلابی و جهادی جواب میدهد؟
چرا نمیگوئیم مدیران و بدنه خسته و بسته و نشسته مدیریتی که ۴۰ سال است بیخیال مدیریتهای میانی نمیشوند باید زیر و رو شوند؟
یک سوال دیگر: آنجایی که اسراف میشود و این آقایان نئولیبرال اعتراض دارند اگر مدیر آن مجموعه شوند باز هم اسراف میکنند و همان روش قبلی را ادامه میدهند یا سعی میکنند اصلاح کنند؟
چرا حتما باید زور قیمت بالای سر باشد؟
چرا مثلا زور قانون نباشد؟
اینکه مدیر بداند اگر اصلاح نکند از مدیریت خلع میشود! و محاکمه خواهد شد.
آیا در صنعت هستهای پیشرفت نکردیم چون انرژی ارزان بود؟
ناسلامتی سال رشد تولید و مهارتورم است
غیر از گرانکن از بعضیها نمیشنویم!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از جهانِ پساکرونا
ما دلمان برای چه کسی میسوزد ؟
گزارشگر در بخش خبری ۲۰۳۰ موفقیت جوان قزوینی در تولید ظروف مسی را گزارش میکند و البته فروش موفقش و همچنین اشتغالزایی برای چندین نفر ...
او که روزی فقط لیوان تولید میکرده و انرا هم به زور میفروخته و بسیاری از اعمال ان مانند پرداخت و ... را به دلیل نبود دستگاه مربوطه در جای دیگری انجام میداده اما الان هم انواع ظروف را تولید می کند و هم کارگاهش مجهز شده ، فروش و سود خوبی هم دارد، طوری که به قول خودش بازار قزوین و حتی چند جای دیگر را در دست گرفته ...
در قسمت اخر گزارش که جوان صنعتگر قصه ما خواسته هایش را مطرح میکند ، اینچنین عنوان میکند که اگر دولت به او تسهیلات بدهد او میتواند کارگاهش را بزرگتر و تولیدش را بیشتر کند و ارزو دارد روزی صد نفر در کارگاه که نه در کارخانه اش مشغول به کار شوند .
گزارش تمام میشود و ما هم پای گیرنده تلویزیون در دلمان امیدواریم دولت به او توجه کند و انگونه که جوان خواسته بشود ...
راستی چرا ؟؟؟
چرا حاکمیت باید برای کسی که کار و کاسبیه خوبی دارد ، سود خوبی دارد و موفق است ثروت از هیچ بیافریند ؟
او اکنون جوان ثروتمندیست چرا ثروت بر ثروتش بیفزاییم ؟
او تولید کننده خوبیست چرا تولید کننده را به انحصار گر تبدیل کنیم ؟
چرا قدرت رقابت را با دادن پول بی رنج و ساختن یک جوجه غول از او ، از دیگران بگیریم ؟
اصلاً چرا صد نفر برای او کار کنند ، چرا ان صد نفر برای خودشان کار نکنند ؟
چرا پول را به ضعیف تر ها ندهیم تا بازار به تعادل برسد ؟
راستی فقرا و محرومین و گرسنگان بیشتر در اولویت نیستند ، قران در مورد صدقه ، قرض و انفاق چه میگوید؟
چرا بردار ما خلاف جهت قران است ؟
#قارون_پروری
✍️ مهدی اخلاقی
@roeyaomat
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069