قصه_ای_درباره_سقوط_اندلس_از_رسول.pdf
3.99M
📖 کتابچه «قصهای درباره سقوط آندلس و انعکاس آن بهعنوان تاریخ در ایران»
📝 - جناب رسول جعفریان
📄 - در این تحقیق نشان داده شده که داستان "سقوط اندلس بهخاطر فساد جوانان" در اصل یک رمان خیالی بوده است که جمع زیادی از عالمان معاصر بهاشتباه آن را یک رویداد تاریخی واقعی پنداشتهاند.
هدایت شده از حبیباله بابائی
«خوارج نو» در ایران امروز
پیش از این در مقالۀ «تفکر اجتماعی خوارج» بر اصل «گسست میانِ من و دیگری» به مثابه نخستین اصل در اندیشه خوارج پرداختهام، اینکه هرکسی از من نیست در دارالکفر هست. این اصل، پایهای موثر در اخلاق دینداری خوارج و خودشیفتگی و خودارضاییِ دینی و سیاسی آنها در برخوردهای اجتماعی¬ با دیگران بوده و همین نیز موجب انسداد گفتگوی خوارج با اغیار بوده است. آنگاه که این مقاله را مینوشتم فکر میکردم مصادیق مهم از این جریان را میتوان در برخی از خطبا و گاه روحانیان لجباز در ایران مشاهده کرد، لیکن تجربههای مختلف اجتماعی و سیاسی در ایران نشان داد که روحیۀ خوارجی صرفا یک روحیۀ دینی و مذهبی نبوده، بلکه قالبهای روشنفکری و گاه ریشههای دانشگاهی عمیقی دارد، قالبهایی که دارالکفرش را از خودیها شروع میکند، «دیگری»هایش را از خودیها و «خودی»هایش را از بیگانگان برمیگزیند، و به رغم ادعای گفتگوی تمدنها، نمیتواند همین گفتگو را در وطن بوجود آورد و بلکه در دام تئوری های جدید خشونت میافتد.
اصل دیگر در عقاید اجتماعی خوارج، اصل «عدم تبعیض ایمان» است، اینکه ایمان یک امر به هم پیوسته است و قابل تجزیه (بعض بعض کردن) نیست. از این رو کسی یا ایمان دارد و یا ندارد و کافر است. کسانی که گناهکاراند، نمی¬توانند ایمان داشته باشند و کسی هم که ایمان ندارد کافر و مهدور الدم است. دوباره زمانی که این مقاله را مینوشتم تصورم این بود که مصادیق این اصل را باید در میان برخی از روحانیون انحصارطلب جستجو کرد، لیکن بعدها دیدم این سختگیری و گاه سادهلوحی را میتوان در میان برخی جریانهای روشنفکری در ایران نیز پی گرفت. بر اساس چنین اصلی همه باید نابِ ناب باشند و جامعه نیز باید مبرای از خطا باشد (برای همین، این طیف یا سفید سفید می بینند و یا سیاه سیاه). دشوارتر اینکه، نه تنها افراد جامعه باید مصون از خطا باشند، بلکه دولت اسلامی نیز باید خالی از ضعف و اشتباه باشد. از این نظر، اگر دولت جایی مرتکب خطا شود گناه کبیره کرده و «کافر» و «مرتد» می¬شود و در این صورت نه تنها باید از آن سرپیچی کرد بلکه باید با ایشان «جهاد» نمود. (اصل «استعراض» یا «اعدام مرتدان»).
قاعدۀ دیگر در رفتار اجتماعی خوارج تقدم «شور» بر «عقلانیت» است. شور و هیجانات نفسانی (passion) همواره یکی از محوری¬ترین پرسش¬ها در اندیشه سیاسی بوده و هست. اندیشمندان بسیاری مانند اسمیت و پاسکال و دیگران در مورد امکان مهار (harnessing) و یا سرکوب (repressing) هیجانات نفسانی و غریزی سخن گفته¬اند و کسانی نیز با عنوان کردن "کنترل آتش با آتش"، شورهای نفسانیِ خطرناک را قابل کنترل با شورهای و هیجانات دیگر تلقی کرده اند. در این باره برخی نیز تأکید کردهاند که تا زمانی که شورهای نفسانی از رهگذر عقل و اندیشه تعدیل نشود (تبدیل به interest نشود) نظم اجتماعی بوجود نمیآید. آنگاه که این مقاله را مینوشتم دوباره مصادیق آن را در میان برخی از جریانات مذهبی و گروههای به اصطلاح فشار انقلابی میدیدم، لیکن الان که تحولات پیرامونیام را میبینم تقدم هیجانات و شورهای کور نفسانی بر عقل و اندیشه، و تقدمِ تعصبهای کور بر قانون و اخلاق را در جریانهای مدعی مدرنیته درایران بوضوح میبینم.
به نظرم آنچه در دو سویۀ به اصطلاح نخبگانی ایران میتوان مشاهده کرد، دو گونه از خوارجبودگی است که مسیرهای گفتگو را از هر دو سویۀ عرفی و مذهبی در ایران به انسداد میبرد و تراکمی از نفرت و خشونت را در جامعه بوجود میآورد. جنس این خوارجبودگی در ایران، جنس اخلاقی است و نه اندیشهای، و باید آن را در نظام پر از عیب آموزش و پرورشمان چاره کنیم. لیکن عجالتا امروزه لازم است دلسوزان نظام از هر دو طرف برای شنیدن از یکدیگر (حسن الاستماع به مثابه اساس در صورتبندی گفتگوهای سازنده) اندیشه کنند و زمینههای لازم را برای ایجاد ارتباطی موثر با یکدیگر و گفتگو با نسل منتقد و گاه معترض (که بسیاری از آنها در خانه هستند و نه در خیابان) فراهم آورند. یکی از نقطههای مهم گفتگو که باید در مورد آن فکر کرد و به توافقی در سطح ملی رسید، «فرایند مسالمتآمیز نقد و مکانیسمهای قانونی آن» است تا بتوان انتقادات دلسوزان انقلاب و نخبگان جامعه برای اصلاح رویهها و اقدامات به موقع را شنید.
@Habibollah_Babai
رهبر معظم انقلاب:
بنده بهعنوان مسئول اوّل و مسئولترین آدم در این نظام - که با همهی وجودْ این مسئولیت را احساس میکنم - نسبت به مسائل #سیاسی کشور هیچ #نگرانی ندارم؛... از لحاظ #اقتصادی هم، با وجود نابسامانیهایی که هست، بنده نگرانی اساسی ندارم، جز اینکه نگرانِ وضعِ طبقهی ضعیفم که باید فکری برایشان بشود؛... میمانَد مقولهی فرهنگی. بنده میخواهم عرض کنم که من از مقولهی فرهنگی نگرانم. آن چیزی که بنده را امروز دچار دغدغه میکند، مسألهی #فرهنگی است.
جواب کار فرهنگی باطل، کار فرهنگی حقّ است. در مقابل کسی که از ابزار فرهنگی استفاده میکند، ابزار فرهنگی لازم است.
♦️ آموزشهای ۲ ساعته گشت ارشاد نمیتواند تاثیرگذار باشد/ دستگاههای فرهنگی که کمکاری و ترک فعل کردهاند، باید بازخواست شوند
🔹معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: دستگاههای فرهنگی که متولی بحث حجاب هستند و کمکاری و ترک فعل کردهاند، باید مورد بازخواست قرار گیرند.
@AkhbareFori
سازمان تبلیغات اسلامی؟
دفتر تبلیغات اسلامی؟
معاونت تبلیغ حوزه؟
و ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نظر رهبرمعظم انقلاب درباره مثنوی مولوی: و هو اصول اصول اصول الدین
♦️امام خامنهای در دیدار با جمعی از شعرا در تاریخ ۸۷/۶/۲۵: یک وقتی مرحوم آقای مطهری از من پرسیدند نظر شما راجع به مثنوی چیست، همین را گفتم. گفتم به نظر من مثنوی همین است که خودش گفته: و هو اصول ... ایشان گفت کاملاً درست است، من هم عقیدهام همین است.
#مولوی
«اینکه شما یک نفر را به عنوان ضد ولایت، ضد بصیرت، ضد چه، مشخص کنید، بعد یک عدهای راه بیفتند علیه او شعار بدهند، مجلس را به هم بزنند، بنده با این کارها هم مخالفم؛ این را من صریح میگویم... . بارها به مسئولان و کسانی که میتوانند جلوی این چیزها را بگیرند، تذکر دادهام. آن کسانی که این کارها را میکنند، اگر واقعاً حزباللّهی و مؤمناند، خب نکنند. میبینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است؛ این کارها به نفع نیست. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند؛ این شعاردادنها کاری از پیش نمیبرد» ... .
#خوارج
پیامبر اعظم (ص):
«...لم یفقرهم فیکفرهم...»
#حاکمیت_اسلامی نباید زمینههای #فقر را در جامعه پدید آورد، تا مردم را از دین بیزار کند...
📚 کافی / ج۱ / ص۴۰۶
انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف
@r_kh_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیوی زیرخاکی از نتانیاهو/ برنامه رسانهای دشمن برای تاثیرگذاری در جامعه ایرانی
🔹(۱۲ سپتامبر ۲۰۰۲ ، ۱۲ شهریور ۱۳۸۱) جلسه پرسش و پاسخ کنگره امریکا در مورد حمله به عراق؛ در بخشی از سوالهایی که پرسیده میشود در مورد اولویت حمله به عراق یا ایران
🔹نتانیاهو: ایران چیزهایی دارد که عراق ندارد، ایران ۲۵۰هزار بشقاب ماهواره دارد، اینترنت دارد، من به رییس سیا گفتم برای تغییر رژیم در ایران لازم نیست جاسوس بفرستید. برای ایران کافیه فرستنده های قوی بگذارید که سریالهای Beverly Hills و Melrose Place را ببینند و جوانها خانه های شیک را ببینند استخر ها را ببینند و پتانسیل داخلی آنجا را فعال کنید ایران یک جامعه باز دارد، اما عراق ندارد!
@AkhbareFori