جانباختن ۱۷۸ هزار ایرانی در ۵ ماه نخست امسال
🔹مرکز رصد جمعیت کشور: در ۵ ماهۀ امسال ۱۷۸ هزار و ۸۳۰ فوت در کل کشور به ثبت رسیده است. از این تعداد مردان ۵۶.۱ درصد و زنان ۴۳.۹ درصد را به خود اختصاص دادهاند.
🔹استان گیلان با نرخ ۷.۴ در هزار نفر جمعیت بیشترین نرخ فوت و استان کهگیلویهوبویراحمد با نرخ ۴.۱ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ فوت در بین استانها را داشتهاند.
عکس: علی شریفزاده
@Farsna
هدایت شده از Habibollah Babaei
توتالیتاریسم «شبهعلم»
اخیرا وزیر محترم علوم در جلسه معارفه، ضمن تأکید بر شعار وفاق ملی و ضرورت گفتگو بین انظار مختلف، ناخواسته به طرح یک طبقهبندی دوگانۀ «علم» و «شبه علم» پرداخته و در یک رویکرد «تنبیهی» طیفی از دانشها و دانشمندان را اساسا از جرگۀ علم خارج نموده است. وقتی این جملات جناب وزیر را در بارۀ «شبه علم» خواندم به یاد جملۀ رمون گراسفوگل افتادم آنجا که شکلگیری «خشونت معرفتی» در نهادهای آموزشی مدرن را مطرح نموده و میگوید: «خشونت معرفتی در این محافل دائما دانشهای بومی را سرکوب میکند، و «جبر معرفتیِ اروپامحوری» دانش های غیراروپایی نظیر دانشهای سیاهان و نیز دانشهای بومی مناطق غیراوپایی را خرافه میپندارد و آن را از اساس انکار میکند.»
شاید وزیر محترم علوم مدتهاست فضای حوزههای علمیه را در قم و مشهد و اصفهان از نزدیک ندیده باشند. واقعیت این است که مدتهای مدیدی است که جریان روشنفکری حوزوی در فهم علم جدید و مدرنیتۀ غرب، اعتماد خود را به روشنفکران سکولار و مترجمان ایدئولوژیک از دست داده، و دیگر برای علمی بودناش معطل اجازۀ آنها نمیماند. امروزه سطح پژوهشهای آکادمیک در حوزه در عرصههای علوم انسانی بسیار جلوتر از دانشگاههای علوم انسانی در ایران و بلکه دانشگاههای متعدد در کشورهای اسلامی است. امروزه در مراکزی همچون دانشگاه ادیان مذاهب، دانشگاه مفید، موسسه امام خمینی ره، دانشگاه باقرالعلوم و نیز پژوهشگاههای مختلف حوزوی متون انگلیسی، آلمانی و گاه فرانسوی به خوبی خوانده میشود. مطمئن هستم که این مقدار از سطح آشنایی به زبان در برخی از دانشگاهها حتی دانشگاه تهران وجود ندارد. بخش منابع لاتین در کتابخانه موسسه امام خمینی و دانشگاه ادیان مذاهب از جمله کتابخانههای فاخر در ایران به حساب میآید. بسیاری از فضلای حوزه در مجلات معتبر دنیا به زبان اصلی مینویسند و درعین حال برای گوشهای شنوایی که بحمدالله در دنیای غرب فراوان وجود دارد، به آنچه که «علم واقعی» خوانده می شود، نقدهای روششناختی مهمی مطرح میکنند.
وزیر محترم علوم اگر میخواستند تعریضی به علما داشته باشند، شاید بهتر بود از کرونا شروع نمیکردند. مثال کرونا مثال خوبی برای اثباتِ واقعی بودن علوم جدید و شبهعلم بودن علوم سنتی نیست. در باره کرونا هنوز آنچه در پستوی وزارتخانهها و بیمارستانها مانده، هنوز برملا نشده است. همه میدانیم که دست کم در مورد کرونا، فناوریهای مدرن به تعبیر نوربرت الیاس، مرگ نزدیکان و عزیزان ما (که هنوز در سوگشان میسوزیم) را آسانتر و البته غیرانسانیتر ساخت (مرگی بهداشتی ولی غیراخلاقی). در همان ایامی که دوستداران علم اصیل در وزارت بهداشت ایران، آموزههای سنتی را توهم و خرافه قلمداد میکردند و حتی اجازه استفاده از عسل را در بیمارستانهای ما نمیدادند، چینیها به اذعان ناظران در یک «رقابت ستودنی و تمدنی با آمریکاییها» با استفاده از طب چینی و غذاهای مکمل سنتی، دورههای درمانی در بیمارستان ووهان را از 10 روز به 6 روز تقلیل میدادند و از بسیاری از مرگهای بیرویه جلوگیری میکردند.
البته میدانم که نباید در برابر مقدورات علم جدید، مقاومت کرد و از همان مقدار از پیشرفتهای غیرقابل انکار هم صرف نظر کرد، لیکن نباید کسی که قرار است مدیریت علم (البته نه مرجعیّت علمی) را در میانۀ انبوهی از دانشمندان و متفکران در حوزه و دانشگاه به دست بگیرد، از علم مدرن و نیز از فلسفۀ علم، چوب و چماقی برای حاشیه راندن دیگر علوم و دیگر عالمان درست کند، در حالی که در همان فلسفه علم در الگوهای تفسیری و همینطور پارادایم انتقادی مرزهای میان علم و فرهنگ و نیز مرزهای بین علم و ایدئولوژی درهم ریخته شده و پایههای طبقهبندیهای پوزیتویستی را بر هم زده است. ادامه 👇👇
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
هدایت شده از Habibollah Babaei
ادامه «توتالیتاریسم «شبه علم» 👆👆
علاوه اینکه، آن علم واقعی و اصیلی که جناب آقای وزیر آن را آرزو میکنند از کجا میآید؟ منابع این علم چیست؟ داور نهایی این علم چه کسی و متعلق به کدامین دستگاه شناختی است؟ آقای وزیر حتما وضعیت آشفتۀ ترجمههای بی رویه در ایران در عرصههای علمی از جمله علوم انسانی را میداند و میدانند آنچه از ترجمهها به محافل علمی ما سرریز میشود برآمده از اولویتهای بازار، ناشران، و مترجمان است و نه متفکران. محافل علمی و دانشگاهی ما مرکزی برای«مطالعات ترجمه» ندارند، و نیز سیاستگذاریهای روشنی در باب ترجمههای شده و مهمتر ترجمههای نشده (lost translations) ندارند. آنگاه ترجمههایی که هیچ مرکز مطالعات ترجمه، اصول و فرایند آن را بررسی نمیکند (چیزی به نام «فلسفۀ ترجمه» و نیز «اخلاق ترجمه» نداریم)، پیامدهای فکری و فرهنگی آن را تحلیل نمیکند (چیزی به نام «جامعهشناسی ترجمه» نداریم)، و صرفا از برخی محفلهای علمی در اروپای غربی و آمریکای شمالی آنهم فقط از زبان هژمون انگلیسی به نظام مفهومی ما انتقال مییابد، نمیتواند معیار و ملاکی برای تشخیص علم واقعی از شبه علم باشد.
باید بدین نکته تأکید کرد آنچه که امروز وزیر محترم در ایران آن را شبه علم مینامد در دنیای غرب دستکم سابقهای بیش از 60 سال دارد. برخی از این شبهعلمها مانند «سلامت معنوی»، «مراقبت معنوی»، «مددکاری دینپایه»، و نیز «الهیات عملی» (که بر پایه آموزههای معنوی و دینی در حوزههای علمیه مسیحی است) از نظریه عبور کرده و امروزه در برخی کشورهای اروپایی تبدیل به کلینیک شده است. ما نباید واقعیت و ماهیت علم به ظاهر مدرن خودمان را پنهان کنیم. حقیقت آن است که ما شتابزده و سادهلوحانه تسلیم تکصدایی و تکگوییها در علوم جدید شدهایم و خود را در تاریخ قدیم مدرنیتۀ غربی محبوس کردهایم و از این رو همیشه حتی در تقلید از غرب نیز دچار عقبماندگیهای بسیاری شدهایم.
بدینسان به نظر میرسد رویکرد سختِ حقوقی در امر سیاستگزاری علوم میتواند دلالتهای خطرناکی داشته باشد و نوعی از انسداد علمی را در رقابت های علمی دانشگاهی بوجود آورد. جایی که رهبری امت اسلام در پی سیاستها و استراتژیهای تمدنی در عرصههای مختلف زندگی از جمله عرصههای مهم علمی میرود اولا باید به تنوع رویکردها و آزادی اندیشه و بیان در عرصه های علمی اعتنا کرد، و ثانیا باید به سامانههای جدید در خلق دانشهای بومی، پژوهشهای بومی، و علوم اسلامی بیش از پیش تأکید نمود. تقلیل تمام علم به دنیای حس و تجربه آنهم در نسخههای غربیِ قدیم، مسیر رشد علمی کشور را دشوارتر خواهد کرد.
برای عبور از این تناقض، باید بر همان فراز نخست از سخنان وزیر محترم مبنی بر گفتگو پافشاری کرد. باید به گفتگوهای واقعی و متواضعانه تن داد، از سخنرانیها و داوریهای یک طرفه در مهمترین مسئلههای علمی و معرفتی پرهیز نمود، تا بتوان توأمان از علم جدید و علم سنتی در بازسازی گفتمانهای جدید و پاسخهای نوآمد به نیازهای دنیای معاصر استفاده کرد.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
هدایت شده از ما تَرَکناکَ یابن الحُسین 🇮🇷
❌ فضای ایتا
در ایتا فضای غالب گروه ها و کانالها سیاه نمایی و تحقیر و تخریب مسولین کشورمان است . انگار آنجا قرار نیست هیچ خبر خوبی منتشر شود .
در ایتا مخاطب به مرور زمان دچار نفرت و خودبیگانگی نسبت به مسئولین و کشور خود میشود. سطح نفرت پراکنی نسبت به مولفه های مثبت ایران و انقلاب اسلامی بالاست.
حکمرانی در فضای مجازی مسئله حیاتی ما هست
هدایت شده از یادداشت های فرا-مرزی
ماجرای پرداخت شهریه متفاوت سید مرتضی به دو تن از شاگردانش- آیت الله جوادی آملی.mp3
6.92M
▫️وقتی #سید_مرتضی به دو تن از شاگردانش با استعدادش در حوزه، شهریه #ویژه می دهد.
🎙حضرت آیت الله جوادی آملی
■ طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند
■ شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت!
■ پ ن:
کی گفته، کیفیت گرایی در تربیت طلاب را قربانی کمیت گرایی کنیم.
طلاب نخبه و با استعداد، با نماز استیجاری و اسنپ زندگی کنند
@sedayehowzeh
@yahyajahangiri
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دلِ بیقرار
🌐 سایت استاد علی صفایی حائری
🏴 شهادت حضرت رسول و امام حسن مجتبی سلاماللهعلیهما را محضر امام عصر علیهالسلام تسلیت عرض میکنیم.
#امامت
#عین_صاد | عضو شوید 👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2964258817C4593522bca
هدایت شده از مُحَلِّل
قبلا هم در همینجا چند بار روایت سقوط بالگرد رئیس جمهور شهید ذکر شده، اما سوال اصلی که توسط سخنگوی وقت دولت نیز مطرح شد این بود که چرا بالگرد فوق بعد از برخورد با توده ابر به جای اوجگیری، تصمیم به کاهش ارتفاع گرفته؟ در پاسخ به این سوال، مهم است بدانیم که ظاهراً تصمیم کروی پروازی مبنی بر پرواز سینوسی بوده است. به عبارتی خلبانان با هدف خطرات بالای پرواز مداوم در ارتفاع بالا با توجه به استهلاک بالگرد، تصمیم به پرواز سینوسی گرفته، با رسیدن به هر ارتفاع اوج گرفته، پس از عبور مجدداً به پایین آمده و در میان دره پرواز کردهاند لذا خلبانان قبل از سانحه، حتی یک قله ۲۱۰۰ متری را رد میکنند و مجددا در دره طویل اقدام به کاهش ارتفاع میکنند اما با توده مه شدیدی مواجه شده که دید آنها را به ۱۰ متر میرساند! پس از عبور و دیدن قله، خلبانان ناگهان اقدام به اوجگیری شدید و همچنین چرخش میکنند اما به دلیل وقت بسیار کم و ارتفاع پایین (و عوامل دیگر مانند رطوبت بالا که عملا بالگرد را مانند یک اسفنج سنگین کرده)، برخورد اولیه دم صورت گرفته، ملخ دم شکسته و به پایین رفته، دمِ شکسته شده در اثر برخورد چرخشی پرتاب شده، چون بالگرد به پهلو برخورد اولیه داشته، درب کابین هم جدا شده، آیت الله آل هاشم و دکتر رحمتی به بیرون پرتاب شده، نهایتا کابین هم در اثر دوران شدید ملخ اصلی تکه تکه و میافتد؛ نهایتا سوخت نیز به دلیل آسیب باک نشت کرده و آتشسوزی رخ میدهد هر چند به دلیل بارش باران و رطوبت موجود، آتشسوزی نیز تا حدی مهار میشود. گزارشهای ستاد کل بر مبنای همین روایت است که از همان روزهای اول هم به عنوان قویترین روایت مطرح بود و ما نیز آن را شرح دادیم و اکثر وقت بر روی رد سایر گزینهها گذاشته شد. البته اینها به معنای عدم قصور بسیاری افراد نیست.
@Muhallel
دودستی دولت رو تحویل دادن
حالا نگران انقلاب و انتصاباند
خداقوت پهلوان!
پ.ن.:
همهش تقصیر رقیب و شورای نگهبان و حاجیزاده و قوه قضاییه و مردم نادان و ... بود؛ بر ساحت ما که ننشیند گردی!
🔺حاج قاسم و رئیسی انقلابی نبودند!
🔺"غیرانقلابی و آدم هاشمی"
توصیف #حاجقاسم از نگاه برخی سوپرانقلابیها،
شهید که شد، فهمیدند تهمتهایشان اشتباه بود، اما چه سود، جانش را سوزانده بودند ...
🔺"غیرانقلابی و اهل تسامح"
توصیف #رئیسی از نگاه برخی سوپرانقلابیها،
شهید که شد و خسارت جبرانناپذیری که ایجاد شد، فهمیدند تهمتهایشان اشتباه بود؛ اما چه سود، جانش را سوزانده بودند ...
🔺"غیرانقلابی و اهل زد و بند"
توصیف قالیباف از نگاه برخی سوپرانقلابیها
🔺حاج آقای طائب میگوید او مثل دوستان شهیدش منتظر شهادت است
پناهیان و رفیعی و عالی و ماندگاری و ... هم شهادت میدهند که قضاوت و تهمتهای آن جماعت بیاخلاق، خلاف واقع است
🔺اصلا قالیباف مهم نیست، مهم نوع مواجهه ما با سرمایههای جبهه انقلاب است
🔺این چه نوع مواجههای است که ما با تکیه بر قضاوت و تکفیر عدهای کمتقوا، با سوءظن تمام و نیتخوانی، همه را غیرانقلابی میدانیم؟! حاج قاسم غیرانقلابی بود و من و تو انقلابی؟!
🔺فردا نوبت ذبح کردن سرمایههای دیگر انقلاب است (که شاید جرئت کنند و نامزد انتخابات شوند)، مثل مخبر
🔺آیا خدا از ما میگذرد؟
#ذبح_اخلاق_در_سیاست
https://eitaa.com/h_derang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️هشدار رهبر انقلاب:
🔺افراد را صرفاً به این خاطر که با شما به طور کامل انطباق فکری ندارند، متهم به غیرانقلابی بودن نکنید