▪️عاشورا؛
عبداللّه بن بکیر که گفت: با حضرت ابیعبداللَّه (علیهالسّلام) حجّ به جا آوردم... حدیث طولانی است و در یکی از فقرات آن راوی میگوید: محضر امام (علیهالسّلام) عرض کردم: ای پسر رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) اگر قبر حضرت حسین ابن علی (علیهماالسّلام) را نبش کنند در قبر به چیزی برخورد و اصابت میکنند یا نه؟ حضرت در جواب فرمودند: چقدر سؤال بزرگی کردی، حضرت حسین (علیهالسّلام) با پدر و مادر و برادر بزرگوارشان در منزل رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بوده و جملگی با آن حضرت از روزی خدا بهرهمند میشوند و در خصوص آن جناب باید بگویم که حضرتش بر سمت راست عرش چنگ زده و به درگاه الهی عرض میکند: یا ربّ انجز لی ما وعدتنی (آنچه را به من وعده دادی روانما).
و آن حضرت به زوّار خود نگریسته و به آنها و به اسماء ایشان و اسماء پدرانشان و آنچه در خورجین و بارشان میباشد اعرف و آگاهتر از ایشان به فرزندشان میباشد و نیز آن جناب به گریهکنندهگانش نظر فرموده و برای آنها طلب آمرزش نموده و از پدر بزرگوارش درخواست استغفار برای ایشان مینماید و خطاب به کسانی که برایش گریه میکنند کرده و میفرماید: ای کسی که گریه میکنی اگر بدانی چه خدا برایت آماده نموده مسلّما سرور و شادی تو بیشتر از حزن و اندوهت میگردد و این حتمی است که حقتعالی تمام گناهان و لغزشهای تو را بهواسطه این اشکی که ریختهای میآمرزد.
کامل الزیارات، ج۱، ص۱۱۰
@Habiliyan
✅ آیت الله حائری شیرازی: امام حسین علیه السلام در شب عاشورا یک جور سخن گفت و در روز عاشورا یک جور دیگر. شب عاشورا، سخن از «نمیخواهم، احتیاج ندارم، بروید، بیعتم را برداشتم» بود.
🔸 روز عاشورا میگوید: «بیائید به من کمک کنید، آیا یاور و مددکاری هست؟ هل من ناصر ینصرنی؟»
🔸 شب صحبت میکند تا مبادا خبیثی در بین طیّبها باشد، و روز سخن میگوید تا مبادا طیّبی در بین خبیثها مانده باشد.
🔸 شب غربال میکند تا فقط «صالحان» بمانند و روز غربال میکند تا فقط «اشقیاء» در مقابل او ایستاده باشند.
@Habiliyan
📅جمعه ۱۱ تیر ۱۳۵۵
"...در مملکت خودمان ادعا میکنیم که ایران را به دروازه های تمدن بزرگ رسانده ایم، اما مملکت دائما گرفتار قطع برق است و ما حتی نمیتوانیم آب و برق را در پایتخت تامین کنیم... "
📘گفتگوهای من با شاه، خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم
#تاریخ_بخوانیم
@Habiliyan
فهرست اقداماتی که #شهید_رئیسی در بازه چهل روز انتخاب تا تحلیف انجام داد، وقتی میگیم توقع مردم از رئیسجمهور بعد رئیسی بالا رفته همینه
علی فرحزادی
@Habiliyan
«و اما توصیه و عرض ما به نامزدهای انتخابات؛ من به این حضرات محترم عرض میکنم: با خداوند خودتان عهد کنید که اگر موفق شدید و توانستید مسئولیّتی به دست بیاورید، کسان و کارگزاران خود را از کسانی قرار ندهید که ذرّهای با انقلاب زاویه دارند. آن کسی که با انقلاب، با امام راحل، با نظام اسلامی ذرّهای زاویه داشته باشد، او به درد شما نمیخورد؛ او همکار خوبی برای شما نخواهد بود. آن کسی که دلبستهی آمریکا باشد و تصوّر کند که بدون لطف آمریکا نمیشود قدم از قدم برداشت در کشور، او برای شما همکار خوبی نخواهد بود، او از ظرفیتهای کشور استفاده نخواهد کرد، او خوب مدیریّت نخواهد کرد؛ آن کسی که راهبرد دین و شریعت را مورد بیاعتنایی قرار بدهد، برای شما همکار خوبی نخواهد بود. کسی را انتخاب کنید که اهل دین، اهل شریعت، اهل انقلاب، اهل اعتقاد کامل به نظام باشد.»
🗓 ۱۴۰۴٫۰۴٫۰۵ (قبل از برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری دور چهاردهم)
#حکیم_الهی ❤️
@Habiliyan
🟢 انتقاد شهید مطهری از افسانهسازی درباره قهرمانان با تجلیل از سخنرانی دکتر شریعتی درباره این موضوع
🔸در بشر یک حس قهرمانپرستی هست، یک حسی هست که درباره قهرمانهای ملی و قهرمانهای دینی افسانه میسازد. (در شبهای عید غدیر که آقای دکتر شریعتی صحبت میکردند، یک بحث بسیار عالی راجع به این حسی که در همه افراد بشر برای اسطورهسازی و افسانهسازی و قهرمانسازی و قهرمانپرستی - آن هم به یک شکل فوقالعادهای - هست، ایراد کردند.)
🔹بهترین دلیلش این است که مردم برای نوابغی مثل بوعلی سینا و شیخ بهایی چقدر افسانه جعل کردند! مثلًا گفتهاند بوعلی سینا در مدتی که در اصفهان تحصیل میکرد، گفت صدای چکش مسگرهای کاشان در نیمههای شب نمیگذارد که من مطالعه کنم. یک شب دستور دادند که مسگرهای کاشان چکش نزنند، آن شب را گفت من آرام مطالعه کردم!
🔸حالا مردم درباره بوعلی سینا هرچه میخواهند بگویند بگویند، به کجا ضرر میزند؟ اما افرادی که شخصیت آنها شخصیت پیشوایی است و قول آنها، فعل و عمل آنها، قیام و نهضت آنها سند و حجت است، در اینها نباید تحریفی واقع بشود، در سخنشان، در شخصیتشان، در تاریخچهشان. درباره امیرالمؤمنین(ع) چقدر افسانه خود ما شیعیان بافتهایم!
🔹میگویند: شمشیر علی(ع) آنچنان سریع و نرم از فرق مرحب گذشت، تا به نمد زین اسب رسید و علی(ع) شمشیرش را بیرون کشید که خود مرحب هم نفهمید. خیال کرد ضربت کاری نشد. گفت: علی! همه پهلوانی تو همین بود؟ گفت: اگر راست میگویی خودت را تکان بده. تا مرحب خودش را تکان داد، یک قسمت از این طرف افتاد، یک قسمت از آن طرف. این طور افسانهها!
🔸مخصوصاً اروپاییها میگویند در تاریخ مشرق زمین مبالغه و اغراق زیاد است، و راست هم میگویند. این حس اسطورهسازی خیلی کارها کرده است. ما که نباید یک سند مقدس را در اختیار افسانهسازها قرار بدهیم. ما وظیفه داریم اینها را از چنگ این افسانهسازها بیرون بیاوریم.
📝 استاد مطهری، حماسۀ حسینی، ج۱، ص۷۷ (با تلخیص)
@Habiliyan
... و در هر قرنی و عصری حسین حضور دارد_هرکس که در صحنه او نیست، هر کجا که هست، یکی است، مومن و کافر، جانی و زاهد، یکی است...
#غزه 💔
@Habiliyan