🌺حدیث جامع پیرامون محیط زیست و حیوانات
🔻قال أمیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
اتَّقُوا اللّه َ في عِبادِهِ و بِلادِهِ فإنّكُم مَسؤولُونَ حتّى عنِ البِقاعِ و البَهائمِ، أطِيعُوا اللّه َ و لا تَعصُوهُ
❇️ از خدا بترسيد درباره بندگان او و سرزمينهايش؛
زيرا شما حتى نسبت به قطعههاى زمينها و چهارپايان نيز بايد پاسخگو باشيد.
از خدا اطاعت كنيد و نافرمانى او نكنيد.
📚 نهج البلاغه: الخطبه ۱۶۷
🌸 این حدیث، دیدگاه دین در لزوم اهتمام به محیط زیست و حیوانات را نشان داده و
گستره تقوا را افزون بر چگونگی رفتار با بندگان، رعایت محیط زیست و حقوق حیوانات بیان میکند.
🌹چرا؟ چون پروردگار متعالی که دین را برای انسان فرستاده، پروردگار محیط زیست و حیوانات هم هست. لذا خدای متعال همچنانکه به انسان توجه دارد، به محیط زیست و حیوانات هم توجه دارد و «رب العالمین» است؛ گرچه همه آنها برای انسان خلق شدهاند. در حقیقت، توجه انسان به محیط زیست و حیوانات در راستای تامین منافع خود است.
حسن صادقی:
@Sadeqi113
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
و تسلیت شهادت امام جواد علیه السلام
حدیث روز
از امام جواد علیه السلام نقل شده که فرمودند:
ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْسْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.
«كشف الغمّة، ج 2، ص 349
* سه چيز، سبب رسيدن به رضوان و خوشنودی خداي متعال مي باشد: استغفار زیاد نسبت به گناهان و خطاها ، اهل تواضع و فروتننی بودن و زیاد صدقه دادن*
🌑🌑
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
💠 فرمان ولی امر؛ فصل الخطاب منازعات جبههی ولایی
🔸پس از ثبتنام برخی چهرههای انقلابی در رقابتهای انتخاباتی، متاسفانه باز هم موجی از تخریبها و بداخلاقیها «عمدتا از سوی بعضی طرفداران نامزدها» شروع شده است!
🔹نظر به اینکه انقلابیون، فرامین ولی امر را فصل الخطاب میشمارند و خود را ملتزم به تبعیت از امام جامعه میدانند، شایسته است برخی بیانات مهم، راهبردی و صریح معظم له در این خصوص مرور شود:
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
«از طرف علاقهمندان به نامزدهای انتخاباتی گوناگون، بداخلاقیهای انتخاباتی، شایستهی ملت ما نیست؛ تهمت زدن آدمهای مؤمن را، مصونیتدار از لحاظ اسلامی و شرعی را؛ در معرض هتک آبرو قرار دادن در شبنامهها، در مطبوعات، در پایگاههای اینترنتی و غیره، اینها اصلاً مصلحت نیست. ‼️
🔸من به طور جد از همهی کسانی که نسبت به نامزدهای مختلف علاقهمندیای دارند، درخواست میکنم، اصرار میکنم که این علاقهمندی خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم کردن دیگران نشان ندهید. ‼️
🔺هرچه میخواهید، از نامزد مورد علاقهی خودتان تمجید کنید، تعریف کنید؛ اما دیگران را تخریب نکنید. این علامت بدی است»
🔆امام خامنهای مدظله العالی.۱۳۸۶/۱۰/۱۲
✅امیدواریم در سایه تبعیت از فرامین حکیمانه رهبر عالیقدر، انتخاباتی در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم.
✍ مسلم احمدلو:
@Ahmadlou
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
🔷 مناظره و گفت و گوی امام جواد(ع) با یحیی بن اکثم
نزاع ها و درگیری های لفظی در گفت و گوهای علمی، مذهبی، سیاسی و... یکی از پدیده های منفی رایج در عرصه های گوناگون جامعه است.
بی اطلاعی از شیوه درست گفت و گو، اطلاع ناکافی از موضوع بحث، نابردباری و تحمل نکردن مخالف، بی احترامی و توهین به طرف مقابل و باورهای او و... از جمله ناهنجاری های رایج در گفت و گو ها و بحث های دو طرفه است. این موارد موجب دلخوری، ناراحتی و بی نتیجه ماندن گفت و گوها می شود.
بررسی تاریخ زندگی اهل بیت(ع) در این زمینه هم بهترین و مترقی ترین الگوها را به دست می دهد. مقایسه این الگوها با الگوهای رایج در جامعه، میزان بیگانگی و فاصله ما از اهل بیت(ع) را در این زمینه نشان می دهد. به یکی از گفت و گوهای امام جواد(ع) می پردازیم.
1⃣ گروه زیادی از جمله "یحی بن اکثم " (قاضی القضاه پایتخت و بزرگترین عالم آن) در حضور مامون عباسی نشسته بودند. یحیی بن اکثم رو کرد به امام جواد(ع) که نوجوانی بیش نبود و گفت: روایت شده است که جبرئیل نازل شد بر پیامبر اکرم(ص) و گفت: خداوند سلام می رساند و می گوید، من از ابوبکر راضی هستم. بپرس که آیا او هم از من راضی هست یا نه؟ نظر شما درباره این روایت چیست؟
امام جواد(ع) فرمود: من منکر فضایل ابی بکر نیستم، اما روایت داریم که پیامبر(ص) در حجه الوداع فرمود: سخنان دروغ زیادی به من نسبت می دهند. در آینده نیز این کار را خواهند کرد، برای همین هر وقت حدیثی از من نقل شد، با قرآن مقایسه اش کنید، اگر مخالف قرآن بود، بدانید که حرف من نیست. این روایتی که شما درباره ابوبکر خواندید، با قرآن سازگار نیست. خداوند در قرآن می فرماید: ما انسان را آفریدیم و از آنچه در دلش می گذرد، آگاهیم، زیرا از رگ گردن به او نزدیک تریم.(سوره ق/ آیه16)
مگر می شود که خدا از رضایت ابوبکر بی خبر باشد و در این باره از پیامبر سوال کند؟
2⃣ یحیی ابن اکثم گفت: از پیامبر(ص) روایت شده است که ابوبکر و عمر در روی زمین مانند جبرئیل و میکائیل در آسمانند! نظر شما در این باره چیست؟
امام جواد(ع) فرمود: جبرئیل و میکائیل دو فرشته اند و در عمر خود حتی یک لحظه هم گناه نکرده اند، اما ابوبکر و عمر پیش از مسلمان شدن، بیشتر عمر خود را مشرک بودند، پس غیر ممکن است که مانند جبرئیل و میکائیل باشند و امکان ندارد که پیامبر (ص) چنین تشبیهی بکند!
3⃣ یحیی بن اکثم گفت: از پیامبر(ص) روایت داریم که ابوبکر و عمر سرور پیرانِ بهشتند. نظر شما در این باره چیست؟ امام فرمود: این هم درست نیست. همه اهل بهشت جوانند. حتی پیران هم در بهشت جوان می شوند. پس پیری در بهشت وجود ندارد که آن دو سرور آنان باشند. این روایت را بنی امیه در مقابل این حدیث پیامبر(ع) ساخته و جعل کرده اند که فرمود: حسن و حسین سرور جوانان اهل بهشتند.
4⃣ یحیی بن اکثم گفت: از پیامبر(ع) روایت شده است که اگر من به پیامبری مبعوث نمی شدم، عمر مبعوث می شد! امام فرمود: خداند در قرآن می گوید: ما از پیامبران پیمان گرفتیم.(احزاب/7) براساس این پیمان، پیامبران یک لحظه هم مشرک نبوده اند. چگونه ممکن است که خدا پیمان خود را عوض کرده و عمر را که بیشتر عمر خود را مشرک بود، پیامبر(ع) قرار دهد؟!
5⃣ یحیی بن اکثم پرسید: نظر شما در باره این روایت چیست که می گوید: عمر بن خطاب، چراغ اهل بهشت است؟ امام(ع) فرمود: این هم محال است. با وجود فرشتگان مقرب، پیامبر اکرم(ع) و دیگر پیامبران الهی چگونه ممکن است که عمر چراغ اهل بهشت باشد!؟
6⃣ یحیی بن اکثم گفت: روایت داریم که پیامبر(ص) فرمود: اگر عذاب نازل شود، کسی به جز عمر از آن رهایی پیدا نمی کند! امام فرمود: این هم بر خلاف قرآن است. قرآن می گوید: تا وقتی که پیامبر (ص) در بین امت است و تا زمانی که آنان از گناهان خویش استغفار می کنند (انفال/33)، خداوند حتی یک نفر از آنها را عذاب نمی کند. (الاحتجاج طبرسی، ج۲، ص ۲۴۶- ۲۴۹)
✅چند نکته:
1⃣ روایاتِ موردِ استناد یحیی بن اکثم هر چند جعلی و ساخته و پرداخته بنی امیه و جریان مقابلِ اهل بیت(ع) می باشد، اما در میان اهل سنت رایج بوده و هست و باور عمومی آنان را درباره ابوبکر و عمر تشکیل می دهد. این روایات هنوز هم در منابع حدیثی و... آنها وجود دارد.
2⃣ امام جواد(ع) کم ترین توهین و بی احترامی به عقیده و شخصیت مورد احترامِ طرف مقابل نمی کند، بلکه به فضایل ابوبکر نیز اعتراف می کند و به هیچ وجه نگران سو استفاده جریان مقابل نیست و آن را خدمت خواسته و ناخواسته به مخالفانان و دشمنان نمی داند. این موجب همدلی طرف مقابل و اذعان وی به انصاف و آزادگی امام(ع)می شود.
3⃣ به اشکالات و مطاعن ابوبکر و عمر مانند ماجرای سقیفه و... هیچ اشاره ای نمی کند، چرا که اولا بحث مربوط به این موضوع نیست. ثانیا این موضوع باعث واکنش منفی و دفاع طرف مقابل و در نتیجه انحراف از بحث، نزاع لفظی و بی نتیجه ماندن گفت و گو می شود.
4⃣ امام(ع) در رد دیدگاه طرف مقابل به مستنداتی استناد می کند که کاملا مورد قبول اوست. به تعبیر قرآن کریم از «جدال احسن» استفاده می کند.(نحل/125) این مستندات عبارتند از قرآن کریم، روایات مورد قبولِ طرف مقابل، باورهای بدیهی اسلامی مانند برتری پیامبران و فرشتگان نسبت به عمر و ابوبکر و گزارش های تاریخیِ مورد اتفاقِ همگان مانند مشرک بودن عمر و ابوبکر در بیشتر عمر خویش.
5⃣ امام(ع) با آگاهی و احاطه کامل به روش و موضوع گفت و گو وارد بحث می شود. بی اطلاعی از شیوه درست گفت و گو و مناظره و نیز احاطه نداشتن به موضوع مورد بحث، نتیجه ای جز نزاع لفظی، انحراف بحث، توهین و بی احترامی متقابل، پیدایش فاصله بیشتر .... ندارد.
بنابراین ضروری است که بدون آگاهی لازم نسبت به شرایط مناظره و بحث علمی و موضوع مورد بحث، در هر زمینه ای با دیگران وارد بحث نشویم و اظهار نظر نکنیم که به تعبیر روایات، جز خرابکاری نتیجه ای نخواهد داشت.
✍ علی اسدی:
@Aasadi8431
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
💢 توصیه امام جواد علیه السلام به بینندگان شبکههای خارجی
💠قالَ الامام الجواد(علیه السلام) : مَن أصغى إلى ناطِقٍ فقَد عَبَدَهُ، فإن كانَ النّاطِقُ یؤَدّی عَنِ اللّهِ عَزَّوجلَّ فقَد عَبَدَ اللّهَ، وإن كانَ النّاطِقُ یؤَدّی عنِ الشَّیطانِ فقَد عَبَدَ الشَّیطانَ .
✅امام جواد (ع):هركه به گویندهاى گوش سپارد، او را بندگى كرده است؛ اگر آن گوینده از خداوند عز و جل بگوید شنونده خدا را عبادت كرده و اگر از طرف شیطان بگوید شیطان را عبادت كرده باشد.
📚الكافی، ج ۶ ، ص ۴۳۴ ، ح ۲۴
🔰توضیح روایت:
"اصغی" به معنای گوش کردن با دقت که به منظور استفاده کردن باشد بکار میرود
اینکه بعضیها میگن ما به شبکههای خارجی گوش میدیم ولی تأثیر نمیپذیریم، از نگاه امام جواد علیه السلام، قابل قبول نیست!!
◀️حضرت معتقدند گوش کردن به مطلب گوینده در حکم عبادت کردن اون فرد هست، یعنی خواه ناخواه اثر میگذارد.
حال اگر مطلب شیطانی باشد، اثر شیطانی میگذارد و اگر مطلب الهی باشد، اثر الهی میگذارد.
👌البته اگه کسی علم لازم رو داشته باشد و با نگاه انتقادی به شبکههای خارجی گوش کند، مشمول این روایت نیست، چون این نوع گوش کردن، مصداق کلمه "اصغی" نیست.
◼️ شهادت امام نهم شیعیان حضرت جواد الائمه علیه السلام بر همگان تسلیت باد
➖➖➖➖
✍ کمال الدین نصرتی:
@kamalnosrati
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
اقدامات #رضاشاه پدر ایران نوین.
🔖مستندات زیر تنها گوشه ای از خدمات *رضاشاه منفور* به میهن و ملت ایران است
1. جدایی رشته کوههای آرارات و بخشیدن آن به ترکیه
2. کشتار و تبعید بیش از 24 هزار نفر از مردم ایران
3. توهین به ناموس ایرانی و دستور کشف حجاب
4. جدایی دهکده توریستی فیروزه در خراسان شمالی
5. امضای قرارداد ننگین سعدآباد و جدایی بخش های زیادی از ایران
6. بخشیدن کل اروند رود به عراق که سال ها بعد در جنگ تحمیلی تاوان ها دادیم
7. نسل کشی در تبریز و ویران کردن آثارباستانی و کتاب های مردم تبریز
8. موافقت با طرح انگلیسی راه آهن شمال به جنوب برای پیروزی انگلیس درجنگ (درحالی که نیاز اساسی ایران به راه آهن شرق به غرب د احیای جاده ابریشم بود)
9. مخالفت عجیب با طرح ایرانی راه آهن شرق به غرب برای تجارت ایران با سایر کشورها
10. جدایی مناطق «بولاغباشی»، «جوزر»، «قوریگل» ایران توسط ترکیه در زمان رضاشاه
11. جدایی روستاهای «سیرو» و «سرتیک» و برخی مراتع متعلق به کردهای «جیکانلو»ایران توسط ترکیه رضاشاه
12. جدایی دشت ناامید در سیستان به مساحت 3 هزار کیلومتر در سال 1317
13. با جدایی دشت ناامید از ایران سرچشمه رود هیرمنداز سیستان و بلوچستان خارج و سیستان تبدیل به ریگزار شد.
14. اعطای امکانات به باستان شناسان امریکایی برای کاوش در تخت جمشید و تاراج آثار تخت جمشید توسط این باستان شناسان
15. برآورده کردن آرزوی دیرینه انگلیسی ها با شعار سازندگی با پول مردم به نفع انگلیسی ها
16. غاصب 2167 از روستاهای کشور و صدور سند این روستاها به نام خود
17. قتل عام کسانی که از دادن زمین هایشان به رضاشاه سرباززدند و نیز کشتن مخالفان خود با آمپول هوا(توسط پزشک احمدی معروف)
18. ممنوعیت عزاداری امام حسین علیه السلام در ماه محر و صفر(درحالی که قبل از سلطنت، در عزاداری ها شرکت و گل عزا بر سر و تن خود میزد!)
19. شهادت روحانیون به نام ایرانی به مانند شهید مدرس به جرم مخالفت با فعالیت های ضد انسانی رضاشاه
20. کشتن شعرا، روشنفکران ،و ادیبانی همچون فرخی یزدی ، میرزاده عشقی ، واعظ قزوینی و بسیاری از نویسندگان ایرانی توسط رضاشاه
21. تبعید نقاش نامی ایرانی کمال االملک به بیابان های نیشابور
22. قتل عام و مجروح شدن بیش از 1500 تن از مردم عادی مشهد در مسجد گوهرشاد به جرم اعتراض به بخشنامهی اجباری شدن کلاهفرنگی برای ایرانیان (کلاهشاپوی فرانسوی)
23. کشتن سردار اسعد بختیاری(وزیر جنگ در دوران نخستوزیری محمدعلی فروغی) که پس از اینکه مورد غضب رضاشاه قرار گرفت، به زندان افتاد و سرانجام در سال 1312 در زندان قصر با آمپول پزشک احمدی کشته شد
24. قتل نصرتالدوله فیروز از مشاوران رضاشاه و ازنزدیکان شاه که به شکل فجیعی در زندان سمنان به دستور او به قتل رسید.
25. قتل علیاکبر داور که معمار دادگستری نوین ایران بود و چند پروژهی مهم مانند تأسیس «ادارهی ثبت احوال»، تدوین «قانون ثبت اسناد»، «قانون ثبت املاک»، «قانون ازدواج و طلاق» و تأسیس بیمهی ایران را در کارنامه داشت
26. قتل ناجوانمردانهی دکتر اسدی، داماد فروغی، تنها دختر وی را به کام مرگ کشاند.
27. اشغال ایران در مدت سه روز توسط متفقین و مقاومت نکردن حتی یک روز در برابر لشکرمتفقین! ونیز مؤاخذه ارتشی های باغیرتی که میخواستند دربرابر تجاوز متفقین ایستادگی کنند!!!
28. لغوتبلیغاتی قرارداد استعماری نفتی دارسی وسپس امضای سی ساله قرارداد آن با انگلیسی ها
29. قلع وقمع کردن عشایر ایران وتبعید بسیاری ازآنان
30. قتل 25 تن ازدلیران سران بختیاری و قشقایی و ممسنی و بویر احمدی توسط رضاشاه
31. تاراج سرستونی های تخت جمشیدتوسط امریکایی ها ( هم اکنون در موزه دانشگاه شیکاگو )
32. تاراج سرسنگی گاو نر ازجبهه شرقی رواق شمالی کاخ صد ستون تخت جمشید(هم اکنون درموزه دانشگاه شیکاگو)
33. غارت آثارباستانی دوره ساسانی واسلامی ازجمله محراب 1400 ساله اصفهان (هم اکنون در موزه متروپولیتن)
34. غارت30000 از الواح گلی توسط باستان شناسان امریکایی از تخت جمشید در دوره رضاشاه
🔺و...
🍂آری شاه نادان ایران چنین خيانتهايی را در حق ایران انجام داد
🍂قطعا عدم آگاهی ما ازاین همه اقدامات رضاخان سبب شده که اینچنین وقیحانه او رابرسر ملت می کوبند.
🍂منتشرکنید تا همه بدانند
✍️ سیداحمد غفاری قره باغی:
@mohebbolhosain
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
و تهنیت روز ازدواج امیرالمومنین و صدیقه کبری سلام الله علیهما
حدیث روز
از امام صادق علیهالسلام نقل شده که فرمودند:
مَنْ تَرَكَ التَّزْويجَ مَخافَةَ الْفَقْرِ فَقَدْ اَساءَ الظَّنَّ بِاللّهِ ـ عَزَّ وَ جَلَّ ـ ، اِنَّ اللّهَ, عَزَّ وَ جَلَّ ـ يَقُولُ: «اِنْ يَكُونُوا فُقَـراءَ يُغْنِـهِمُ اللّهُ مِـنْ فَضْـلِهِ
من لايحضره الفقيه، ج 3، ص 251
*هركس از ترس فقر ازدواج نكند نسبت به خداوند بدگمان شده است. چرا كه خداوند( در آیه ۳۲ سوره نور )مى فرمايد: اگر آنان فقير باشند خداوند از فضل و كرم خود بى نيازشان مى كند.*
💐💐💐
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
⁉️ برجام آری یا نه؟
⬅️ مدتهاست که در افکار عدهای از عزیزان انقلابی و حتی بخش عمدهای از مردم جامعه، از برجام به عنوان یک فاجعه ملی یاد می شود.
📛 توافقی که در دولت اول روحانی آغاز و در اواخر دولت او به محاق رفت.
⬅️ بدون اینکه به مفاد برجام بپردازیم و یا درباره کیفیت مذاکرات در دولت روحانی بحث کنیم، بد نیست از خود بپرسیم آیا حاکمیت نظام اسلامی الزام یا ارادهای برای حفظ همین توافق نیم بند دارد یا خیر؟
⬅️ اگر به رویکرد سیاست خارجی دولت شهید رئیسی هم نگاه کنیم در مییابیم ظاهرا حفظ برجام و تداوم مذاکرات، یک سیاست راهبردی و درحال اجرا بوده است.
💯 به همین جهت مرحوم شهید امیرعبداللهیان، همواره اصل تداوم مذکرات را رد نمی کرد و اتفاقا در همین اواخر رایزنی های جدی تری برای دستیابی به نوعی توافق مرضی الأطراف شکل گرفته بود.
⬅️ بنابراین در ارزش گذاری رجال سیاسی نهایی در انتخابات پیش رو نباید و نمی توان افراد را به موافقین برجام و مخالفین برجام تقسیم کرد و موافقین برجام را از قطار انقلاب پیاده نمود.
⬅️ خروج ایران از برجام یعنی برگرداندن نوک پیکان قطعنامه های پیشین سازمان ملل به سمت خودمان، یعنی از دست دادن دست بالا در مذاکرات، یعنی ایجاد یک بهانه برای اجماع بین المللی علیه ایران، یعنی فعال شدن مکانیسم ماشه و....
⬅️ الآن وقت آن نیست که بگوییم چرا دولت روحانی در توافق برجام ایران را وارد ماجرایی کرده که نه می شود آن را به نتیجه مطلوب رساند و نه می توان از آن خارج شد؛ بلکه سیاست فعلی کشور بر این استوار است که با حفظ چارچوب اصلی برجام، مدام بر منافع هرچند ناچیز مترتب بر آن اصرار و آن را مطالبه کند(مثل تولید و فروش سلاح) ، مدام امریکا را به عنوان بر هم زننده برجام تحت فشار قرار دهد، با افزایش سطح غنی سازی تحت اشراف آژانس، دست بالای خود در مذاکرات را حفظ کند و....
⬅️ حالا هر دولتی سرکار بیاید، و هر مجلسی با هر گرایشی شکل بگیرد، از این سیاست مبتنی بر حفظ منافع ملی (و لو حدأقلّی) نمی تواند عقب نشینی کند.
⁉️ پس چرا در مباحث انتخاباتی بر دو قطبی موافقین و مخالفین برجام، اصرار کنیم؟
❌ فراموش نمی کنیم که مقام معظم رهبری در همان دولت روحانی فرمودند
وزارت خارجه صرفا «مجری» سیاستهای نظام در حوزه روابط بین الملل است نه سیاست گذار آن (نقل به مضمون)
❌ و نیز فراموش نمی کنیم که مذاکرات هسته ای مطابق تذکرات 8 ماده ای رهبر معظم انقلاب پیش نرفت.
‼️ با اینحال این ما هستیم و یک توافق امضاء شده که میدانیم مفاسد آن از مصالح و فوائد آن بیشتر است؛
⁉️ حال تکلیف چیست؟
💢 بهزودی مناظرات انتخاباتی با حضور نامزدهای نهایی شکل خواهد گرفت و حتما یکی از محورهای اساسی مورد پرسش، نحوه برخورد نامزدها با مذاکرات هسته ای خواهد بود.
⁉️ آیا بهتر نیست به جای دمیدن بر سؤال کلیشه ای «شما موافق برجام هستید یا مخالف؟»
برنامه عالمانه و عملیاتی نامزدها درباره نحوه استیفاء منافع ملی از همین توافق نافرجام پرسیده شود؟
♨️ فراموش نکنیم که دولتها در حوزه سیاست خارجی و روابط بین الملل، غالباً مجری سیاستهای از پیش تعیین شده ای هستند که حاصل یک خرد جمعی تحت عنوان شورای عالی امنیت ملی است.
#انتخابات
#برجام
#منافع_ملی
✍ حسن دهقانی
@hd_didehban
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
حدیث روز
( به مناسبت ازدواج امیرالمومنین با حضرت زهرا سلام الله علیهما)
از پیامبر رحمت صلوات الله علیه و آله نقل شده که فرمودند:
يُفْتَحُ اَبْوابُ السَّماءِ بِالرَّحْمَةِ فى اَرْبَعِ مَواضِعَ: عِنْدَ نُزُولِ الْمَطَرِ، وَ عِنْدَ نَظَرِ الْوَلَدِ فى وَجْهِ الْوالِدَيْنِ، وَ عِنْدَ فَتْحِ بابِ الْكَعْـبَةِ، وَ عِـنْدَ النِّـكاحِ
بحار الانوار، ج 103، ص 221
*درهاى رحمت آسمانى در چهار زمان گشوده مى شود: موقع بارش باران، زمانى كه فرزند به چهره پدر و مادرش مى نگرد، هنگام گشوده شدن درب كعبه و هنگام ازدواج*
🌸🌸🌸
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
🌺ولایت و نماز دهه اول ذی الحجه
🔶یکی از مستحبات دهه اول ذی الحجه، دو رکعت نمازی است که میان نماز مغرب و عشا خوانده می شود. در این نماز، پس از حمد و سوره توحید، آیه 142 اعراف خوانده می شود: « وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قالَ مُوسى لِأَخِيهِ هارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ»
🔰حال سخن در این است که چه پیامی در محتوای این آیه با زمان دهه اول ذی الحجه وجود دارد؟
در تبیین این ارتباط به چند نکته اشاره می شود:
✅1.پيامبر صلى الله عليه و آله حضرت على عليه السلام را نسبت به خود، به منزله هارون برای حضرت موسی بیان کرد؛ به ویژه در جریان جنگ تبوک هنگامی که پيامبر صلى الله عليه و آله حضرت على عليه السلام را جانشین خود در مدینه قرار داد، حضرت علی ع عرض كرد: آيا مرا در ميان كودكان و زنان مىگذارى (و اجازه نمىدهى با تو به ميدان جهاد بيايم). رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:«يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ، أَ مَا تَرْضَى أَنْ تَكُونَ مِنِّي بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى، حِينَ قَالَ لَهُ: اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ؛ ای امیرمؤمنان، آیا راضى نمىشودى كه نسبت به من همانند هارون نسبت به موسى عليه السلام باشى، هنگامی که موسی به او گفت: جانشینم من در میان قومم باش و اصلاح کن»(مناقب آل ابی طالب، ج3،ص15)
✅در برخی از منابع نیز نقل شده است که رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: «فَارْجِع فَاخْلُفْنى فى اهْلى وَ اهْلِكَ يا عَلىّ افلا تَرْضى انْ تَكُونَ مِنّى بِمَنْزِلَةِ هارُونَ مِنْ مُوْسى الّا انَّهُ لانَبىَّ بَعْدى »:«برگرد و جانشين من در ميان خانوادهام و خانواده خودت باش».اى على! ايا راضى نمىشودى كه نسبت به من همانند هارون نسبت به موسى عليه السلام باشى، مگر اينكه پيامبرى بعد از من نيست- تو همه مقامات هارون را دارى جز مقام نبوّت- (و مدينه را از شرّ منافقان حفظ كن).( ر.ک:طبری، تاریخ الطبری، ج2، ص369؛ ابن کثیر، البدایه و النهایه، ج5، ص11)
✅بر اساس روایات، حدیث منزلت، در هفت مورد از رسول اکرم ص به ویژه در جریان جنگ تبوک نقل شده است و با اندک تفاوت در کتابهای اهل سنت مانند مسند احمد، صحیح بخاری، صحیح مسلم، سنن ابن ماجه، سنن ترمذی، مستدرک حاکم، سنن کبری و ... نیز نقل شده است.
✅ 2. دهه اول ذی الحجه، مقدمه برای دهه دوم و سوم است که با ولایت ارتباط دارد، به ویژه 18 ذی الحجه که زمان معرفی همگانی امیرمؤمنان علیه السلام به امامت و ولایت در غدیر خم است.
✅3. بر اساس روایات به ویژه روایت امام باقر(ع) درخطبه غدیر، جریان غدیر در سال دهم هجرت و هنگام بازگشت از حجة الوداع بوده است.
در همان روایت، لزوم ابلاغ حج و ولایت بیان شده است و به همین جهت، رسول اکرم (ص) حج را انجام داده و عملا حج را به مومنان یاد می دهند و سپس در غدیر، ولایت را ابلاغ میکنند.
از این رو، حج با ولایت پیوند دارد.
افزون بر اینکه در خود حج نیز این پیوند مشاهده می شود مانند نماز در مقام ابراهیم(ع).
آغاز روایت امام باقر(ع) پیرامون غدیر به این صورت است:
حَجَّ رَسُولُ اللَّهِ ص مِنَ الْمَدِينَةِ وَ قَدْ بَلَّغَ جَمِيعَ الشَّرَائِعِ قَوْمَهُ غَيْرَ الْحَجِّ وَ الْوَلَايَةِ فَأَتَاهُ جَبْرَئِيلُ ع فَقَالَ لَهُ يَا مُحَمَّدُ إِنَّ اللَّهَ جَلَّ اسْمُهُ يُقْرِؤُكَ السَّلَامَ وَ يَقُولُ لَكَ إِنِّي لَمْ أَقْبِضْ نَبِيّاً مِنْ أَنْبِيَائِي وَ لَا رَسُولًا مِنْ رُسُلِي إِلَّا بَعْدَ إِكْمَالِ دِينِي وَ تَأْكِيدِ حُجَّتِي وَ قَدْ بَقِيَ عَلَيْكَ مِنْ ذَاكَ فَرِيضَتَانِ مِمَّا تَحْتَاجُ أَنْ تُبَلِّغَهُمَا قَوْمَكَ فَرِيضَةُ الْحَجِّ وَ فَرِيضَةُ الْوَلَايَةِ وَ الْخِلَافَةِ مِنْ بَعْدِكَ فَإِنِّي لَمْ أُخَلِّ أَرْضِي مِنْ حُجَّةٍ وَ لَنْ أُخَلِّيَهَا أَبَداً
🌺 نتیجه: به نظر می رسد افزون بر بُعد و آثار معنوی، پیام نماز دهه اول ذی الحجه، تأکید بر امامت و ولایت است.
#ذی_الحجه
#ولایت
#امامت
#غدیر
✍ حسن صادقی:
@Sadeqi113
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
بنام خدا
باسلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
حدیث روز
💎 شاخصهای برای مردمداری
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
خالِطوا النّاسَ مُخالَطَةً إن مِتُّم مَعَها بَکَوا عَلَیکُم ، و إن عِشتُم (غِبتُم) حَنُّوا إلَیکُم
❇️ با مردم چنان معاشرت کنید که اگر بمیرید بر شما بگریند و اگر زنده باشید [غایب شوید] مشتاق دیدن شما باشند.
📚 نهج البلاغة : الحکمة ۱۰
•┈┈••✾••┈┈•
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
حدیث روز
از پیامبر رحمت صلوات الله علیه و آله نقل شده که فرمودند:
المؤمن كالنحلة تأكل طيبا وتضع طيبا
مستدرک سفینة البحار ج ۱۰ ص۹
* مومن مانند زنبور عسل است پاک و پاکیزه میخورد و پاک تولید میکند*
🌸🌸
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
⛔️ مواظب باشیم که انتخابات، جولانگاه شیطان نشود
◀️ خدا در آیه 90 سوره مائده میفرماید:
إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالْأَنْصَابُ وَالْأَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ
شراب و قمار و ... از اعمال شیطانی محسوب میشوند
◀️ و در آیه بعد دلیل شیطانی بودن آنرا بیان میکند:
إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ
شیطان به وسیله شراب و قمار، میخواهد بین شما اختلاف و کینه ایجاد کند
🔰 با توجه به این آیات میتوان برداشت کرد که هرچیزی که زمینه اختلاف میان مردم و مومنین را ایجاد کند، عمل شیطانی محسوب میشود. حتی بحثهای انتخاباتی
💢 لذا:
✅ بحث و گفتگوهای انتخاباتی تا زمانی که همراه با رعایت ادب و احترام و برای معرفی فرد اصلح باشد، عمل خدایی بوده و باعث رشد جامعه میشود
⛔️ اما اگر بحثها همراه با توهین و افتراء و برای تخریب نامزدهای رقیب باشد، عمل شیطانی به حساب میآید، چراکه باعث اختلاف و کینه میشود
و بازیگران این عرصه از سربازان شیطان خواهند بود.
❇️ از این جهت مراقب باشیم که اختلاف نظرهای سیاسی در انتخابات، زمینه حضور شیطان را فراهم نکند و این بحثها و گفتگوها جولانگاه شیطان نشود.
➖➖➖➖➖
✍️ کمال الدین نصرتی:
@kamalnosrati
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
📌قرآن کریم در یک آیه وعده خدا با موسی علیه السلام را وعده ای سی شبه و در آیۀ دیگری، وعده ای چهل شبه اعلام می کند. آیا این دو آیه با هم سازگارند؟
✍️پاسخ
1⃣قرآن کریم درباره مدت وعدهی خداوند با حضرت موسی علیه السلام دو گونه سخن فرموده:
الف: «وَ إِذْ واعَدْنا مُوسى أَرْبَعينَ لَيْلَةً ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَنْتُمْ ظالِمُونَ» (بقره، 51)
ب. «وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَةً» (اعراف، 142)
2⃣بر اساس آیۀ اول، خداوند وعدۀ چهل شبه با موسی علیه السلام داشته، حال آنکه، بر اساس آیۀ دوم، این وعده، سی شبه بوده است. از طرفی، به نظر می رسد که طبق آیۀ دوم، موسی علیه السلام نیز، نمی دانسته که وعده اش چهل شبه است؛ ازاین رو، به قومش نیز اعلام کرده که سی شبه برمیگردد، و چون برنگشت قومش منحرف شدند.
3⃣در پاسخ به اختلاف ظاهری میان این دو آیه باید گفت که خداوند متعال دو وعده با حضرت موسی علیه السلام در یک واقعه داشته است. وعدهای سی شبه که موسی علیه السلام از آن آگاه بوده و یک وعدهی ده شبه که پس از پایان سی شب اول با حضرت موسی علیه السلام بسته شد و در مجموع چهل شب میشود. یعنی همان چیزی که در سوره بقره به آن تصریح شده است.
4⃣نکتهی مهم اینکه بنای خدا از ابتدا همان وعدهی چهل شبه بوده، ولی آن را به مصالحی، در دو مرحله بیان کرده و انجام داده. چنین نبوده که او ابتدا سی شب برای این میقات، در نظر گرفته باشد، سپس نظرش را تغییر داده و ده شب دیگر به آن افزوده باشد؛ چراکه اگر چنین باشد، به معنای نقص علم خداوند متعال است.
5⃣بله، مردم تصور میکردند که این وعده، فقط سی شب بوده، ولی برایشان آشکار شد که چهل شب بوده است.
✍ محمدحسین فاریاب:
@Mh_faryab
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
💢 حکم صحبت کردن پشت سر نامزدهای انتخاباتی
⁉️ سوال: در ایام انتخابات جهت شناخت نامزد مناسب، می بایست نواقص، عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر نامزدها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
✅جواب: در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.
⛔️ البته این حکم شامل دروغ و تهمت نمیشود
⁉️ سوال: در جریان انتخابات، افراد در مجالس و سخنرانی ها، دانسته یا ندانسته، موضوعات مختلفی را به نامزدها نسبت می دهند؛ آیا بازگو کردن آنها شرعاً اشکال دارد؟
✅جواب: اگر مطالب مذکور دروغ باشد یا اهانت به شخصی باشد، شرعاً جایز نیست.
📚 سایت مقام معظم رهبری
➖➖➖➖➖
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
حدیث روز
ازپیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده که فرمودند:
ألْقُرْآنُ مَأدَبَةُ اللهِ فَتَعَلَّمُوا مَأدَبَتَهُ مَا اسْتَطَعْتُمْ إنَّ هذا الْقُرْآنَ هُوَ حَبْلُ اللهِ وَ هُوَ النُّورُ الْمُبينُ والشِّفاءٌ النّافِعُ فَاقْرَؤُوهَ
*قرآن مركز تربيت الهى است پس در حدّ توان ادب آن را بياموزيد اين قرآن ريسمان الهى و نور نمايان و مايه شفاى مفيد است پس آن را بخوانيد*
جامع الاخبار ص۱۱۴
🌹🌹🌹
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
💢 نظر رهبری درباره رأی سفید
🔰 مقام معظم رهبری به استفتائی در خصوص رأی سفید دادن در انتخابات پاسخ دادند:
⁉️سوال: رای سفید دادن در انتخابات چه حکمی دارد؟
✅ جواب: شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی و واجب عینی است و برای تشخیص فرد اصلح می توان از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک گرفت و در صورت عدم شناخت و تحقیق، یا تحقیق کافی و عدم وصول به نتیجه و تحیّر در انتخاب اصلح، عمل به اصل وظیفه رای دادن، کافی است.
📚 سایت مقام معظم رهبری
➖➖➖
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
و تسلیت شهادت امام باقر علیه السلام
حدیث روز
از امام باقر علیه السلام نقل شده که فرمودند:
خُذُوا الکلِمَةَ الطَّیبَةَ مِمَّن قالَها و إن لَم یعمَل بِها
*سخن طیب و پاکیزه را از هر کسی که آن را گفته بپذیربد، اگر چه آن شخص گوینده به آن، عمل نکند*
تحف العقول، ص۳۹۱.
🌑🌑
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
📌چرا تلاش برای شناخت کاندیدای اصلح، لازم و واجب است؟
✍ پاسخ
1⃣به طور کلی، انسانها به حسب شرایط زندگی خود، در پی انتخاب بهترینها هستند. بهترین پزشک، بهترین منزل، بهترین ماشین و ... . در غیر این صورت مستحق سرزنش هستند.
2⃣این قاعده عقلایی، مورد تأیید خداوند متعال نیز میباشد، به همین جهت بهترین بندگانش را به عنوان پیامبر و امام برمیگزیند.
3⃣در حکومت دینی، از آنجا که متصدی امر حکومت ضامن اجرای قوانین دین است، لازم است این مسولیت به کسی واگذار شود که معدل او در سه عرصه دینشناسی، تدبیر جامعه و عدالت از دیگران بالاتر باشد.
4⃣ در عرصهی ریاستجمهوری نیز، از آنجا که فرد منتخب باید به اجرای قوانین دین و نیز دیگر قوانین بپردازد، عقل حکم میکند که فرد اصلح این مسوولیت را بر عهده بگیرد.
5⃣به لحاظ شرعی، چنانکه شناخت فرد اعلم در حوزهی اجتهاد و تقلید برای شناخت دین واجب است، شناخت برترین فرد برای اجرای قوانین دینی و دیگر قوانین نیز واجب است.
6⃣به دیگر سخن، افراد به یک اندازه تعهد و توانایی لازم برای اجرای قوانین را ندارند، ازاینرو ممکن است با انتخاب نادرست، مسیر اجرای دین در جامعه تغییر کند و گناه این کار به عهدهی افرادی است که در شناخت فرد اصلح دقت لازم را نداشتند.
7⃣به همین دلیل، مردم پس از وفات پیامبر، مستحق عذاب هستند که حکومت را به افرادی دادند که سرانجام حکومت آنها تغییرات متعدد در حوزه دین شده تا آنجا که اسلام به فرقههای مختلفی منشعب شده است.
✍ محمدحسین فاریاب:
@Mh_faryab
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
و تسلیت شهادت امام باقر علیه السلام
و یادآوری استحباب غسل جمعه و هزار صلوات در روز جمعه
حدیث روز
از امام باقر علیه السلام نقل شده که فرمودند:
مَا مِن عِبَادَة أفضَلَ عِندَ اللهِ مِن عِفَّةِ بَطن وَ فَرج.
*هیچ عبادتی در نزد خدا برتر از عفت شکم و فرج نیست *
فروع کافی، ج5 ، ص554
🌑🌑
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
به نام خدا
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
حدیث روز
از پیامبر رحمت صلوات الله علیه و آله نقل شده که خداوند در حدیث قدسی فرمودند:
یابنَ آدَمَ ! تَفَرَّغْ لِعِبادَتي ؛ أملَأْ قَلبَكَ غِنىً و أملَأْ يَدَيكَ رِزقا
*اى فرزند آدم ! خود را به عبادت من مشغول ساز ؛ تا دلت را پر از بى نيازى كنم و دستانت را آكنده از روزى سازم .*
كنز العمّال :۴۳۶۱۴
🌸🌸
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
📌چه مواردی در اصلح بودن کاندیدای ریاستجمهوری، معتبر است؟
✍ پاسخ
1⃣معیارهای اصلح بودن به طور کامل و جزیی، در موارد مختلف، متفاوت است. برای نمونه، معیارهای فرد اصلح برای ریاست یک بیمارستان، مدرسه، نیروهای مسلح و ... در مواردی متفاوت است.
2⃣در عین حال، سه ویژگی در تمام این موارد مشترک است: دانش لازم و متناسب با حوزه ریاست، عدالت و توان تدبیر.
3⃣دانش لازم: برای نمونه، رییس بیمارستان باید دانش متناسب با فضای درمان و پزشکی و رییس نیروهای مسلح باید دانش متناسب با حوزه نظامی را داشته باشند. رییسجمهور از آنجا که مجری قوانین است باید با قوانین آشنا باشد.
4⃣عدالت: در اینجا به معنای رعایت تقوا در اداره امور است. برای نمونه، اهل رشوه، برخورد نامناسب با زیردستان و مراجعهکنندگان نباشد. در انتخاب همکاران، شایستهسالاری تنها معیار او باشد.
5⃣توان تدبیر: رییسجمهور باید بهترین برنامههای قابل اجرا و شجاعت لازم به همراه راهکارهای مناسب برای اجرای قوانین را داشته باشد.
6⃣امور نامعتبر در اصلح که گاه برای برخی افراد مهم است، نژاد و قومیت و داشتن صنف و شغل خاص است. در حقیقت، رأی دادن بر اساس این امور، برگشت به جاهلیت است.
✍ محمدحسین فاریاب:
@Mh_faryab
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer
*به نام خدا*
با سلام و آرزوی سلامتی و عاقبت به خیری
*حدیث روزدرخصوص روزعرفه*
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
تَخَیَّر لِنَفسِکَ مِنَ الدُّعاءِ ما أحبَبتَ واجْتَهِد ، فإنَّهُ (یَومَ عَرَفَه) یَومُ دُعاءٍ و مَسألَهٍ
*درروز عرفه هرچه میخواهی برای خود دعاکن و[در دعا کردن]بکوش که آن روز[روز عرفه]روز دعا و درخواست است*
تهذیب الأحکام ، ج 5 ، ص 182
💐💐💐
✅ به «بصائر»؛ کانال جمعی از اساتید حوزه علمیه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/basaaaer