8.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡تولید در ایران؛ از ظرفیتها تا چالشها
🎙دکتر سعیدی
🔹چرا مسأله تولید در ایران همچنان چالش برانگیز است؟
تداوم سیاستگذاری در کشور از "مشارکت مردمی" در سال ۱۴۰۳ تا "سرمایهگذاری برای تولید" در سال ۱۴۰۴ نشاندهنده اهمیت محوری تولید برای شرایط فعلی اقتصاد ایران است.
🔹در این ویدیو، دکتر سعیدی به بررسی عملکرد شعار سال ۱۴۰۳ میپردازد و با نگاهی تحلیلی، چالشهای اساسی تولید در کشور را واکاوی میکند. ایران با وجود برخورداری از ظرفیتهای درونزا و استعدادهای فراوان، همچنان در مسیر تحقق جهش تولید با موانعی روبروست که نیازمند توجه به شرایط بومی و فرهنگی کشور است.
برشی از تحلیل عملکردی شعار جهش تولید با مشارکت مردم
📽 مشاهده فیلم کامل نشست
💠 مرکز پژوهشهای اقتصادی حبنا را دنبال کنید:
ایتا | بله | آپارات | سایت
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡الگوی جهانی حمایت از تولید داخلی!
🎙دکتر سعیدی
🔹نگاهی تاریخی به کشورهای توسعهیافته نشان میدهد که مسیر پیشرفت اقتصادی آنها از الگوی مشترکی پیروی کرده است. در این الگو، دولتهای مرکزی با وضع تعرفههای حمایتی، از صنایع داخلی و نوپای خود حمایت کردهاند.
این حمایتها به صنایع داخلی فرصت رشد و بلوغ داده تا توانایی رقابت با رقبای خارجی را به دست آورند. جالب اینجاست که تنها پس از دستیابی به این توانمندی، این کشورها شعار تجارت آزاد را سر دادهاند.
📽 مشاهده فیلم کامل نشست
💠 مرکز پژوهشهای اقتصادی حبنا را دنبال کنید:
ایتا | بله | آپارات | سایت
مرکز پژوهشهای اقتصادی حَبنا
💡 دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر» 🔹 سلسله درسگفتارهای تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر؛ روایت اول 🎙مد
باسلام و احترام؛
عزیزانی که قصد شرکت در دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر» را دارند، جهت کسب اطلاعات درسها به گروه این دوره ملحق شوند:
https://eitaa.com/joinchat/2726495361Cc5e6aca646
📽 #مستند | «داستان برق؛ سفر انرژی»
▪️محصول سال 2020 تلویزیون PBS امریکا
▪️ این مستند، مستندی در حوزه علمی و تاریخی به شمار میرود.
🔹مجموعه مستند «داستان برق؛ سفر انرژی» بر اساس کتابی از مایکل وبر، پرفسور انرژی و منابع، ساخته شده است و به تاریخچهٔ انرژی و رابطهٔ آن با پدیدههای مرتبطی از جمله آب، غذا، شهرها، ثروت و حملونقل میپردازد. در هر قسمت با گفتگو با دانشمندان و متخصصان، سیر تاریخی موضوع را میشکافد، تحولات تاریخی را نشان میدهد، به نمونههای موفق امروزی از استفاده از انرژی اشاره میکند و سعی میکند مسیر انرژی در آینده در موضوع مورد بررسی خود را ترسیم کند.
همچنین این مجموعه مستند به بررسی چگونگی استفاده درست از منابع طبیعی آب و برق و تجربه نقاط گوناگون دنیا در این زمینه می پردازد.
📥 برای مشاهده مستند کلیک کنید
#معرفی_فیلم_مستند
#پرونده_توازنبخشی_انرژی
💠مرکز پژوهشهای اقتصادی حبنا را دنبال کنید:
ایتا | بله | آپارات | سایت
📽 #مستند | «ایران ۲۰»
▪️کارگردان: علی نقویان
🔹شاخص توسعۀ انرژی معیاری برای سنجش میزان اثرگذاری انرژی در جهت توسعۀ انسانی کشورها است. این شاخص به منزله این است که کشورها تا چه اندازه توانستهاند از انرژی برای بهتر کردنِ زندگی مردم استفاده نمایند. این شاخص را آژانس بینالمللی انرژی یا IEA طراحی کرده است. چهار عنصر مهمی که این شاخص اندازه میگیرد عبارت است از میانگین مصرف انرژی تجاری، میانگین مصرف برق مسکونی، سهم سوختهای مدرن و در نهایت سهم جمعیتِ دارای دسترسی به برق. طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی، جمهوری اسلامی ایران توانسته رتبۀ دوم شاخص توسعۀ انرژی در سراسر جهان را به دست بیاورد.
... مقایسۀ وضعیت برقرسانی در ایران پیش از انقلاب و پس از انقلاب میتواند ابعاد این تحول را روشن کند. در سالهای پیش از انقلاب، فقط 4350 روستا در سراسر کشور برق داشتند. بعد از انقلاب اما در اتفاقی بیسابقه 99 درصد جمعیت روستایی در 52 هزار و 520 روستا صاحب برق شدند؛ عددی که 12 برابر تمام دوران پیش از انقلاب بوده است. همچنین پس از انقلاب، برای اولین بار بود که تمام شهرهای ایران صاحب برق میشدند.
البته همه چیز فقط انرژی برق نیست. در زمینۀ گازرسانی نیز همین مساله وجود داشت. با اینکه گاز در همان دوران مظفرالدین شاه قاجار کشف شد، اما دولتمردان ایران تا سال 1344 به فکر استفاده از آن نیفتادند. تازه بعد از آن نیز نه تنها در روستاها که حتی در شهرها هم گاز توزیع نشد. در سراسر ایران فقط 50 هزار خانه و آن هم در 5 شهر کشور گاز طبیعی داشتند. اما در سالهای پس از انقلاب، میزان گازرسانی از 50 هزار خانوار به 14 میلیون خانوار افزایش پیدا کرد یعنی 280 برابر بیشتر شد. همچنین برای اولین بار بود که به روستاها نیز گاز داده شد و اینک بیش از 10 هزار روستا دارای گاز هستند.
ایران همچنین توانسته از گاز به عنوان سوخت خودرو نیز بهره بگیرد و به این ترتیب از محیط زیست و سلامت شهروندان نیز پاسداری کند. سال 1380، ایران با دو میلیون و 860 هزار خودرو گازسوز، رتبۀ اول در ناوگان خودروهای گازسوز جهان را در اختیار داشت و هنوز هم یکی از کشورهای عمده در زمینۀ خودرو گازسوز به شمار میآید.
نحوۀ استفاده از انرژی در ایران بعد از انقلاب، شیوۀ زندگی مردم را متحول کرده است؛ این همان چیزی است که شاخص توسعۀ انرژی را در مقام دوم در جهان برای ایران قرار داده است. مردم و دولتهای پس از انقلاب باید قدر این نعمت را بدانند و به صرفهجویی در انرژی و عدم اسراف در آن پایبند باشند تا اشتغال و تولید و رشد اقتصادی در سایه عدالت اقتصادی بیشتر تحقق یابد.
📥 برای مشاهده مستند کلیک کنید
#معرفی_فیلم_مستند
#پرونده_توازنبخشی_انرژی
💠مرکز پژوهشهای اقتصادی حبنا را دنبال کنید:
ایتا | بله | آپارات | سایت