نَشَـوَدصُبـحاَگَـرعَـرضِاِرادَتنَڪُنَم
نـٰامِزیبـٰاےِتـوراصُبـحتِـلآوَتنَڪُنَم!
السَّلامُعَلَيْكَيَاحُجَّةاللّٰهِفِىأَرْضِهِ✨🕊
#سلام_امام_زمانم❣
#صبحت_بخیر_آقای_من🌤
#اَلّلهُمَّـعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَج💚
📌 دوشنبه
☀️ ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۸ شعبان ۱۴۴۶ هجری قمری
🎄 17 فوریه 2025 میلادی
📎 #تقویم
14.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽اهداف و ماهیت بلاگرهای معنوی
استاد حسن زاده
👆👆👆
🌀پوستر شماره 1️⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۲۷
🗓بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم در نیمهی شعبان ۱۳۸۷/۵/۲۷
📒 #ما_منتظریم
👌 خوانش مهدویت از منظومه فکری حضرت آقا حفظه الله
✅ وفات حسین بن روح نوبختی، سومین نایب خاص امام زمان (عج)/ 18 شعبان، سال 326 هجری قمری
⬅️ ابو القاسم حسین بن روح بن ابی بحر نوبختی، پس از درگذشت محمد بن عثمان عَمروی در سال 305 هجری قمری، به نیابت خاص امام زمان (ع) برگزیده شد.(1)
در باره تاریخ تولد وی اطلاع چندانی در دست نیست، ولی بی تردید وی از اصحاب امام حسن عسکری (ع) و از مشاوران و مریدان صدیق نایب اول و نایب دوم امام زمان (ع) بود و از همین راه به شایستگی مقام نیابت نایل آمد.
در باره انتساب وی به خاندان نوبختی دو قول وجود دارد: 1- وی از خاندان سرشناس نوبختیه بغداد و از معاریف و بزرگان این طایفه است.
2- پدرش روح بن ابی بحر از اهالی قم و از روستای " آبه " بوده که پس از مهاجرت به بغداد با زنی از طایفه نوبختیه ازدواج و حسین از آن زن دیده به جهان گشود و چون مادرش نوبختی بود، وی نیز معروف به نوبختی گردید.(2)
محمد بن عثمان، دومین نایب امام زمان (ع) دو سه سال پیش از وفات خویش، جانشینی حسین بن روح را بیان و شیعیان و مریدان خود را برای پذیرش وی آماده کرده بود.(3)
محمد بن عثمان در هنگام ارتحال خویش، حسین بن روح را به جانشینی خویش معرفی کرد و پس از آن توقیعی از ناحیه مقدسه صادر و نیابت وی را تأیید کرد.(4)
وی فقیهی روشن ضمیر، عالمی هوشیار، زعیمی شایسته و صاحب دلی صادق بود. بدین جهت کرامات زیادی از وی صادر و به وساطت وی امدادها و کمک های شایانی از سوی حضرت حجت(ع) نصیب شیعیان و محرومان جامعه گردید.(5)
دوران نیابت وی با سال های بلند مدت خلافت مقتدر بالله [ هیجدهمین حاکم عباسی ] هم زمان بود و در این مدت وزیران چندی در دستگاه خلافت جا بجا شدند که برخی از آنان، مانند ابوالحسن علی بن فرات میانه خوبی با نایب امام زمان (ع) داشته و برخی دیگر مانند حامد بن عباس تلاش زیادی در منزوی کردن وی و پراکندن شیعیان به عمل می آوردند و به همین جهت فعالیت های تبلیغی و کار کردهای حسین بن روح در سازماندهی شیعیان در آن مدت با کش و قوس های متفاوتی مواجه بود. گاهی آزادی عمل داشته و حتی در دربار خلیفه نفوذ می نمود و خواسته هایش را به کرسی می نشانید و گاهی چنان در فشار و مضیقه قرار می گرفت که برای پنهان شدنش می بایست چاره ای می اندیشید و حتی مدت زیادی به بهانه های واهی زندانی گردید.(6)
یکی از معضلات دوران نیابت وی، انحراف شلمغانی از مکتب اهل بیت (ع) بود. این دانشمندنما، که مدتی مقام جانشینی حسین بن روح را داشته و از سوی وی مقام وکالت برخی از مناطق را برعهده داشت، به تدریج به انحراف کشیده شد و دارای عقاید خرافی و ضد توحیدی شد و از احساسات پاک مردم عوام استفاده و تعدادی را منحرف نمود و بلوایی در عالم تشیع به وجود آورد. ولیکن با دور اندیشی و عکس العمل به موقع حسین بن روح، شیعیان متوجه افکار و عقاید پوسیده شلمغانی کذاب شده و از وی برائت جستند. از ناحیه مقدسه نیز توقیعی صادر و وی را لعن و نفرین کرد.(7) بدین طریق و با تلاش های حسین بن روح و همکاری دستگاه خلافت، آن کذاب فتنه انگیز دستگیر و به سزای اعمالش رسید.
حسین بن روح پس از بیست و یک سال نیابت و تلاش خالصانه، سرانجام در شب چهارشنبه هیجدهم شعبان سال 326 هجری قمری در بغداد دعوت حق را لبیک و به اعلی علیین پرواز نمود و درهمین شهر مدفون گردید.(8)
به هر صورت، شیعیان عراق، پس از تشییع باشکوه پیکر وی، او را در محله نوبختيه، جنب راست ضلع شرقي بازار «عطاران» به خاک سپردند. همان جایی که هم اینک به نام محله «رصّافه» در شرق بغداد و در منطقه مرکزي و در ميان بازار قرار دارد و به «مقام حسين بن روح» مشهور است.
📚منابع:
1- الغیبة (شیخ طوسی )، ص 372
2- خاندان نوبختی(عباس اقبال آشتیانی)، ص 213
3- کمال الدین(شیخ صدوق)، ج2 ، ص501؛ بحار الأنوار ، ج51، ص354 ؛ الغیبة (شیخ طوسی ) ، ص367
4- الغیبة (شیخ طوسی)، ص371 ؛ بحار الأنوار ، ج51 ، ص355
5- زندگانی نواب خاص(علی غفارزاده)، ص270
6- زندگانی نواب خاص ، ص257
7- الغیبة (طوسی)، ص410 ؛ الاحتجاج ، ج2 ، ص475
8- نک : خاندان نوبختی ، ص 221 ؛ الغیبة (طوسی ) ، ص386 ؛ اعیان الشیعة ، ج6 ، ص21 ؛ زندگانی نواب خاص امام زمان (ع) ، ص233 ؛ اسلام مجسم ، ج1 ، ص422 ؛ بحار الانوار ، ج51 ، ص358 ، الاحتجاج ، ج2 ، ص286 ؛ تاج الموالید ، ص68
✍ سید تقی واردی، ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
🔰احڪـ🔎ــام موسیقـــ🎶ـــی
🔹🔷 صدای تولید شده توسط هوش مصنوعی
⁉️ آیا در خوانندگی و موسیقی حرام، فرقی بین موارد حقیقی با صدای تولید شده توسط هوش مصنوعی وجود دارد؟🧐
✅ در موارد حرمت، فرقی وجود ندارد.
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_موسیقی
#آموزش_احکام
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
9.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰احڪـــ🔎ـــام خمــــ💰ــــس
⁉️ آیا وام و یا تسهیلات بانکی خمس دارد؟ 🤔
🔻آیا تورم در محاسبه خمس لحاظ می شود؟🧐
✅ پیشنهاد دانلود👌
#ستاد_ترویج_احکام
💠 #استاد_وحیدپور
#احکام_خمس
#احکام_وام
#آموزش_احکام
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
#لطفا_به_اشتراک_بگذارید 🙏
مهدویت و آینده پژوهی.pdf
15.84M
📗مهدویت و آینده پژوهی
📝مولف:رحیم کارگر
تعداد صفحات:۳۴۶
زبان:فارسی
🔹توضیح:
اثر حاضر مجموعه مقالاتی درباره «مهدویت و آینده پژوهی» به قلم صاحب نظران، پژوهشگران و آینده پژوهان است و مقالاتی که در این مجموعه گرد آمده، پیش درآمدی بر شکل گیری آینده پژوهی دینی و فراهم ساختن بسترها و ابزار مناسبت در حوزه آینده نگری است.
این مجموعه شامل مقالات زیر از استادان با پژوهشگران عرصه آینده پژوهی و مهدویت پژوهی است:از جمله
۱. مقاله «بررسی نسبت مهدویت پژوهی و آینده پژوهی» نوشته غلامرضا بهروزی لک به بررسی پیوندها، اشتراک ها، و تفاوت های مهدویت پژوهی و آینده پژوهی می پردازد.
۲.مقاله «آینده پژوهی موعودگرا و تصویرپردازی از جامعه آرمانی» نوشته علی اصغر پورعزت است که ضمن بررسی خاستگاه، جلوه ها و جهت گیری های تصویری پردازی آرمان شهری، آرمان شهر موعود اسلامی را جزو آرمان شهرهایی می داند که واقعیت و حقیقت را به زیبایی انطباق پذیر می داند.
۳.مقاله «نسبت مهدویت و آینده پژوهی در متون روایی» نوشته سعید قربانی است که با توجه به روایات شیعی، آینده پژوهی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
۴.مقاله «مهدویت روند هویت یابی مهدوی در عصر جهانی شدن» نوشته حسین گودرزی به تبیین دو مقوله مهدویت در تفکر اسلامی مبتنی بر قرائت مذهب شیعه و هویت یابی جهانی می پردازد و می کوشد باورهای مربوط به مهدویت را با پدیده هویت جهانی پیوند دهد.
لینک دانلود مستقیم
#امام_عصر_علیه_السلام
616.3K
❓❓پرسش:
سلام حضرت استاد. خداقوت این حرفِ بعضی مداحان وواعظان که امام زمان عج ؛ برخی جنازه ها رادر مدینه از قبر خارج میکندو به آتش🔥 میکشد! آیا مستند روایی دارد؟؟ یا...؟؟
🔰🔰پاسخ:
🎙 حجتالاسلاموالمسلمین نصرت الله آیتی
عضو هیئت علمی بنیاد مهدویت اصفهان
🌀پوستر شماره 2️⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۲۷
🗓بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمهی شعبان۱۳۸۴/۶/۲۹
📒 #ما_منتظریم تالیف استاد حسن ملایی
👌 خوانش مهدویت از منظومه فکری حضرت آقا حفظه الله