دیدار سفیر ایران در #یمن با خانواده شهید حسن زید
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ آقای "حسن ایرلو" سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن، با خانواده "حسن زید" وزیر ورزش و جوانان دولت نجات یمن که اخیرا به شهادت رسید، در منزل وی دیدار و گفتگو کرد.
ایرلو در این دیدار پیام تسلیت وزرای خارجه و ورزش و جوانان جمهوری اسلامی را به خانواده این شهید ابلاغ کرد.
رفتارهای دیپلماتیک و اقدامات سنجیده آقای ایرلو در یمن دارای ارزش و اهمیت بالایی است و میتواند الگویی برای سایر سفارتهای جمهوری اسلامی نیز باشد.
@hadianbasir
🔴 عذرخواهی رسمی دولت آذربایجان از ایران بابت اظهارات بیاساس یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان
🔹به دنبال اظهارات بیاساس یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان، حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور آذربایجان در گفتگویی تلفنی با سید عباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن رد این اظهارات و از سخنان این نماینده مجلس آذربایجان اعلام برائت کرد
🔹دستیار الهام علیاف به سفیر ایران گفته است: تذکرات جدی و لازم به این فرد داده شده و موضع جمهوری آذربایجان، قدردانی از حمایت ها و مواضع صادقانه و عادلانه کشور دوست، برادر و همسایه جمهوری اسلامی ایران در بحران و جنگ قره باغ است و همانطور که قبلا اعلام کردیم همه مقامات عالی آذربایجان از موضع سازنده و عادلانه رهبر عالی ایران حضرت آیت الله خامنه ای خشنود هستند و آن را توام با حسن نیت و سازنده می دانند و سخنان این نماینده به هیچ وجه موضع دولت و مقامات رسمی جمهوری آذربایجان نیست.
@hadianbasir
💢 بعضیها میگویند چون ترامپ #تعادل ندارد ممکن است در این سه ما باقی مانده زهرش را بریزد و دست به رفتارهای خطرناکی بزند.
باید توجه داشت، ترامپ تا دیروز #خطرناک بود؛ در این دو ماه باقیمانده هم در بهترین حالت کارکرد یک #خشاب_بدون_فشنگ را خواهد داشت. رئیسجمهوری که وزیر خارجه و مشاوران تندرواش از ده روز پیش در سکوت مطلق فرو رفته و خود را کنار کشیدهاند و کارکنانش از سه روز قبل به بهانه کرونا به مرخصی رفتهاند و همه پشتش را خالی کردهاند، دیگر #قدرتی_ندارد که بخواهد دست به ماجراجویی بزند. دیگر هیچ کس برایش هزینه نخواهد کرد. کمااینکه از امروز #سرویس_مخفی آمریکا نیز با دستور مقامات عالی دموکرات و جمهوریخواه بیشتر از همیشه حواسشان به ترامپ خواهد بود.
این هم از فرجام قاتل قمارباز
#حمید_خوشآیند
@hadianbasir
وعدهی مهم نیروهای مسلح #یمن به عربستان سعودی
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ سرتیپ "یحیی سریع" سخنگوی نیروهای مسلح یمن از تشدید اقدامات علیه مواضع ائتلاف سعودی در روزهای آتی خبر داد.
سرتیپ سریع در این پیام گفت:
«در پاسخ به ادامه تجاوزات، محاصره، تشدید حملات نظامی و بسته شدن فرودگاه ها و بنادرمان، در طی روزهای آینده از انجام اقدامات شدید علیه دشمن دریغ نخواهیم کرد.
ما به همه شرکت های خارجی فعال در عربستان سعودی و برادرانمان در حجاز و نجد و ساکنان آنجا هشدار می دهیم که از تأسیسات نظامی و اقتصادی که ماهیت آنها نظامی است، دوری کنند.
تأسیسات حیاتی نظامی و اقتصادی با ماهیت نظامی دشمن، هدف قانونی ماست.»
گفتنی است مذاکرات اخیر ائتلاف سعودی و انصارالله که با بستهی پیشنهادی سازمان ملل نیز همراه شده بود، ناموفق بوده است.
@hadianbasir
یادداشت: نگاهی به توافق صلح #آذربایجان و #ارمنستان؛ برنده این مناقشه چه کسی است؟
در ساعات پایانی ۱۹ آبان ماه(۹ نوامبر)، آذربایجان و ارمنستان از آتش بس جدید و توافق صلحی پایدار در قره باغ با وساطت روسیه خبر دادند؛ توافق صلحی که سوالات و ابهامات بسیاری را بوجود آورد، اما برنده ی این مناقشه چه کسی خواهد بود؟!
@hadianbasir
یادداشت: نگاهی به توافق صلح #آذربایجان و #ارمنستان؛ برنده این مناقشه چه کسی است؟
در ساعات پایانی ۱۹ آبان ماه(۹ نوامبر)، آذربایجان و ارمنستان از آتش بس جدید و توافق صلحی پایدار در قره باغ با وساطت روسیه خبر دادند؛ توافق صلحی که سوالات و ابهامات بسیاری را بوجود آورد، اما برنده ی این مناقشه چه کسی خواهد بود؟!
این توافق صلح در حالی شکل گرفت که تا پیش از این سه آتش بس دیگر در قره باغ اعلام شده بود و هیچکدام از آنها دوامی نداشت اما ورود جدی تر روسیه بعنوان بازیگر اصلی در توافق چهارم، بر آتش بس های شکننده در قره باغ و توافق های نیم بند پایان داد.
توافق صلح آذربایجان و ارمنستان دارای ۹ بند اصلی و بصورت خلاصه از این قرار است:
۱- توقف کامل درگیریها و توقف در مواضع فعلی
۲- تحویل منطقه آقدام به آذربایجان
۳ و ۴- استقرار نیروهای روسیه در قره باغ
۵- ایجاد یک مرکز برای نظارت بر روند اجرای توافق
۶- تحویل منطقه کلبجر و لاچین به آذربایجان
۷- بازگشت آوارگان به قره باغ
۸- تبادل اسرا و اجساد
۹- ایجاد کریدور ارتباطی بین غرب آذربایجان و نخجوان
شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که این توافق یک پیروزی کامل برای آذربایجان و یک شکست برای ارمنستان باشد و یا حداقل آذربایجان به آنچه که از قره باغ میخواسته رسیده است. اما با بررسی بیشتر این توافق و نحوه استقرار نیروهای روسیه در منطقه قره باغ سوالات، ابهامات و اشکالات بسیاری در خصوص سرنوشت این منطقه بوجود می آید که برای درک بهتر این توافق آن را بروی نقشه بررسی می کنیم.
🔹 هاشورهای سبز مناطقی هستند که در یک بازه زمانی مشخص به جمهوری آذربایجان برگردانده میشوند. منطقه کلبجر تا ۲۵ آبان ماه(۱۵نوامبر)، منطقه آقدام تا ۳۰ آبان ماه(۲۰نوامبر)، منطقه لاچین و مناطق اشغالی در گازاخ تا ۱۱ آذر ماه(۱ دسامبر) به جمهوری آذربایجان تحویل داده میشود.
نکته مهم و اساسی در خصوص این موضوع آن است که “نه” همه ی مناطق(رایونهای) آقدام، کلبجر و لاچین، بلکه مناطقی که خارج از “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” به اشغال نیروهای ارمنی در آمده بودند به آذربایجان برگردانده میشود. بعنوان مثال نیمه شرقی رایون کلبجر در “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” قرار دارد و این مناطق همچنان در کنترل نیروهای ارمنستانی قرار خواهند داشت و تنها نیمه غربی کلبجر به آذربایجان تحویل داده خواهد شد. این موضوع در خصوص بخش کوچکی از غرب آقدام نیز صدق می کند. بعبارت دیگر مکانیزم “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” همچنان در این مناطق پابرجاست.
در خصوص دو نقطه اشغالی در منطقه گازاخ در شمال غرب آذربایجان نیز ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم اشاره توافق نامه به بازگردانی این دو نقطه به جمهوری آذریجان، در بیانیه بعدی که توسط روسیه منتشر شد به وضعیت این دو نقطه اشاره ای نشده است و چگونگی حل این موضوع در هاله ای از ابهام قرار دارد. گفته میشود متن اولیه توافق نامه به بیرون درز پیدا کرده است و در نسخه بعدی که نسخه اصلی می باشد این بخش اصلاح و حذف شده است.
🔹 هاشورهای آبی مناطقی هستند که ۱۹۶۰ نفر از نیروهای حافظ صلح روسیه با ۹۰ زره پوش و ۳۸۰ خودرو و تجهیزات ویژه در آن مستقر میشوند.
اگر به نحوه استقرار نیروهای روسیه در منطقه قره باغ دقت کنید کامل واضح است که این نیروها دقیقا در داخل و در مرزهای “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” مستقر خواهند شد. این موضوع بدان معناست که عملا “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” برای ارمنستان به رسمیت شناخته شده و در اختیار نیروهای ارمنستانی باقی خواهد ماند. هرچند که به این موضوع در متن توافق اشاره ای نشده است اما عملا بدین معنا خواهد بود.
در کنار این مسئله این موضوع را هم باید اضافه کرد که: در متن توافق عنوان شده است نیروهای حافظ صلح روسیه به مدت ۵ سال در منطقه باقی خواهند ماند و در صورت عدم مشکل خاصی، این دوره ۵ ساله مجددا برای ۵ سال دیگر تمدید خواهد شد و این دوره ها عملا تا زمان نامشخصی ادامه خواهند داشت. مشخصا این موضوع نیز بقای خودمختاری در قره باغ را تایید و تمدید میکند.
البته این مناطق منهی مناطقی است که در عملیات اخیر ارتش آذربایجان در منطقه قره باغ آزاد شده است.
اگر به مناطق جنوبی قره باغ و به خصوص مناطق جنوبی “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” دقت کنید، واضحا مشخص است که نیروهای آذربایجان بخش کوچکی از جنوب “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” را به کنترل خود در آورده اند و “بیشتر” آزادسازیها مربوط به مناطقی است که در خارج از “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” به اشغال نیروهای ارمنستانی درآمده بود.
🔸بصورت کلی توافق صورت گرفته فرای آنچه که طرفین درگیر یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادعا و عنوان میکنند نه یک پیروزی مطلق است و نه یک شکست مطلق. بلکه تا اینجای کار هریک از طرفین به میزان مشخصی از اهداف خود دست یافته اند؛ با این تفاوت که سهم آذربایجان از بدست آوردن اهداف بیشتر از ارمنستان است.
جمهوری آذربایجان مناطق اطراف “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” (بعلاوه بخشی هایی از جنوب “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی”) را پس از ۲۸ سال بطور کامل بدست آورد. در طرف مقابل ارمنستان نیز خودمختاری(حداقل بصورت اسمی) و حضور در “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” را بدست آورد.
جمهوری آذربایجان به یک مسیر زمینی مستقیم با منطقه نخجوان دست یافت و در طرف مقابل ارمنستان نیز به یک مسیر زمینی مستقیم به مرکز “ناحیه خود مختار قره باغ کوهستانی” یعنی شهر استپاناکرت دست یافت.
در خصوص آینده منطقه قره باغ با توجه به توافق موجود، موضوعات و ابهامات بسیاری وجود دارد که حداقل در متن قرارداد به آنها اشاره ای نشده است و این مسئله در آینده مشکل ساز خواهد شد و آینده ای نامشخص و نامعلوم را برای قره باغ به ارمغان خواهد آورد. در حال حاضر با ورود مستقیم روسیه به قره باغ، نفوذ و اعمال فشار این کشور در منطقه افزایش پیدا کرده است و از سوی دیگر تحولات سیاسی مهمی در ارمنستان در حال شکل گیری است و از سوی دیگر خطوط تماس و درگیری نیز همواره محلی برای افزایش تنش ها خواهد بود. هرچیزی در آینده ممکن است، همانطور که آذربایجان پس از ۲۸ سال تجدید قوا برای آزادسازی قره باغ اقدام کرد بعید نیست ارمنستان نیز چنین سیاستی را در قبال آذربایجان در پیش بگیرد و یا حتی شرایط منطقه کار را برای ادامه عملیات ارتش آذربایجان در قره باغ مهیا کند…
و همچنان استخوان لای زخم قره باغ باقیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماجرای شهادت شهید حسن طهرانی مقدم در سریال گاندو
@hadianbasir
🔴 موافقت آمریکا با فروش ۵۰ فروند جنگنده F-35 به امارات.
🔹️پمپئو از موافقت آمریکا با فروش ۵۰ فروند جنگنده F-35 و پهپاد پیشرفته ام کیو بی و صدها موشک هوا به زمین و هوا به هوا به ارزش ۲۳ میلیارد دلار خبر داد.
@hadianbasir
🔴 رکوردشکنی های کرونا ادامه دارد/ فوت ۴۶۲ بیمار کووید۱۹ در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت:
🔹 استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
🔹 استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
@hadianbasir
6.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴مایك مورل گزینه احتمالی جو بایدن برای ریاست سیا
مایك مورل: "ما باید ایرانی ها و روس ها را وادار كنیم كه بهای حضورشان در سوریه را بپردازند"
چارلی رز: "خوب، چطور ما آنها را وادار می كنیم که بهای حضورشان را بپردازند؟ با كشتن روس ها و ایرانی ها؟
مایک مورل: 'بله، مخفیانه'
@hadianbasir