💠آغاز سیل شبهات پیرامون امامت امام رضا، با شهادت امام کاظم
🔺پیشتر در مطلبی با عنوان «سران فتنه، در عصر امام رضا چه کسانی بودند و چه انگیزهای داشتند؟»، ذکر شد که پس از شهادت امام کاظم (علیهالسلام)، برخی از وکلای حضرت، برای تصاحب اموالی که دستشان بود، با سوءاستفاده از آموزههای مهدویت، مدعی شدند امام کاظم به شهادت نرسیده، بلکه ایشان همان مهدی موعود است که غایب گشته. آنان انحرافی بزرگ و در جریان تشیع ایجاد نمودند، فرقهای بهنام «واقفه» تأسیس کردند و برای اثبات ادعایشان شبهاتی میان شیعیان منتشر کردند که پیشتر به مواردی اشاره شد.
🔺اولین شبههای که مطرح کردند، شهید نشدنِ امام بود. آنان گفتند: که در روایات هست که: «امام را (وقتی از دنیا میرود،) کسی غسل نمیدهد، مگر امامِ (بعدی).» با توجه به این روایت، اگر امام کاظم (علیهالسلام) از دنیا رفته باشد، امام بعدی باید او را غسل میداده، درحالیکه امام کاظم (علیهالسلام) در بغداد بوده و علیبنموسی در مدینه. پس علیبنموسی او را غسل نداده. پس امام کاظم از دنیا نرفته. پس علیبنموسی امامِ بعدی نیست.
👈حال به حدیث زیر توجه کنید...
🌿...عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْوَشَّاءِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ عُمَرَ الْحَلَّالِ أَوْ غَيْرِهِ عَنِ الرِّضَا ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ: إِنَّهُمْ يُحَاجُّونَّا يَقُولُونَ إِنَ الْإِمَامَ لَا يُغَسِّلُهُ إِلَّا الْإِمَامُ. قَالَ: فَقَالَ: «مَا يُدْرِيهِمْ مَنْ غَسَّلَهُ؟ فَمَا قُلْتَ لَهُمْ؟» قَالَ: فَقُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ قُلْتُ لَهُمْ: إِنْ قَالَ مَوْلَايَ إِنَّهُ غَسَّلَهُ تَحْتَ عَرْشِ رَبِّي فَقَدْ صَدَقَ وَ إِنْ قَالَ غَسَّلَهُ فِي تُخُومِ الْأَرْضِ فَقَدْ صَدَقَ. قَالَ: «لَا هَكَذَا.» قَالَ: فَقُلْتُ: فَمَا أَقُولُ لَهُمْ؟ قَالَ: «قُلْ لَهُمْ إِنِّي غَسَّلْتُهُ.» فَقُلْتُ: أَقُولُ لَهُمْ إِنَّكَ غَسَّلْتَهُ؟! فَقَالَ: «نَعَمْ.»
📚الكافي، ج۱، ص۳۸۴
🌿از احمد بن عُمر حلّال نقل شده است:
🔹به امام رضا (علیهالسلام) عرض کردم: آنان (پیروان فرقه واقفه) با ما (شیعیانِ شما) بحث و محاجّه میکنند و میگویند: امام را (وقتی از دنیا میرود،) کسی غسل نمیدهد، مگر امامِ (بعدی).
🔸حضرت فرمودند: «آنان چهمیدانند چه کسی پدرم را غسل داده؟ تو (در پاسخ) به آنان چه گفتی؟»
🔹عرض کردم: فدایتان شوم، به آنان گفتم اگر مولایم (امام رضا علیهالسلام) بگوید پدرش را زیر عرش پروردگارش غسل داده است، حتماً راست میگوید و اگر بگوید او را در اعماق زمین غسل داده است، حتماً راست میگوید.
🔸امام رضا (علیهالسلام) فرمودند: «اینطور نگو.»
🔹عرض کردم: پس به آنان چه بگویم؟
🔸حضرت فرمودند: «به آنان بگو که منِ (امام رضا) ایشان را غسل دادهام.»
🔹عرض کردم: بگویم شما ایشان را [در بغداد] غسل دادهاید؟!
🔸فرمودند: «بله.»
📝پانوشتــــــــــــــــــــــــــــ
🔺سران فتنه واقفه، توانسته بودند شبهه غیبت امام کاظم (علیهالسلام) را بهشدت میان شیعیان رواج دهند، تاجاییکه بعضی شیعیانی که امام رضا (علیهالسلام) را قبول داشتند نیز تصریح ایشان به شهادت پدرشان را باور نمیکردند.
👈در مطلب بعد، حدیثی در این رابطه نقل میگردد، إن شاء الله.
#امام_کاظم_علیه_السلام #امام_رضا_علیه_السلام #امامت #غیبت #واقفه #شبهه #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠شیعیان باور نمیکردند که امام کاظم از دنیا رفته است!
🔺در مطلب پیشین عرض شد که سران فتنه واقفه، این شبهه را در میان شیعیان رواج دادند که امام کاظم (علیهالسلام) از دنیا نرفتهاند، بلکه غیبت نمودهاند و مهدی منتظر همایشان هستند و بعد از ایشان امامی نیست.
🔺عرض شد که این شبهه، در میان شیعیان، بسیار فراگیر شده بود و بسیاری از شیعیان راستین را نیز درگیر نموده بود.
👈روایت زیر، به این موضوع اشاره دارد...
🌿...عَنْ صَفْوَانَ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَبِي جَرِيرٍ الْقُمِّيِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي الْحَسَنِ ع: جُعِلْتُ فِدَاكَ قَدْ عَرَفْتَ انْقِطَاعِي إِلَى أَبِيكَ ثُمَّ إِلَيْكَ ثُمَّ حَلَفْتُ لَهُ وَ حَقِّ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ حَقِّ فُلَانٍ وَ فُلَانٍ حَتَّى انْتَهَيْتُ إِلَيْهِ بِأَنَّهُ لَا يَخْرُجُ مِنِّي مَا تُخْبِرُنِي بِهِ إِلَى أَحَدٍ مِنَ النَّاسِ وَ سَأَلْتُهُ عَنْ أَبِيهِ أَ حَيٌّ هُوَ أَوْ مَيِّتٌ فَقَالَ: «قَدْ وَ اللَّهِ مَاتَ.» فَقُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّ شِيعَتَكَ يَرْوُونَ أَنَّ فِيهِ سُنَّةَ أَرْبَعَةِ أَنْبِيَاءَ. قَالَ: «قَدْ وَ اللَّهِ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ هَلَكَ.» قُلْتُ: هَلَاكَ غَيْبَةٍ أَوْ هَلَاكَ مَوْتٍ؟ قَالَ: «هَلَاكَ مَوْتٍ.» فَقُلْتُ: لَعَلَّكَ مِنِّي فِي تَقِيَّةٍ. فَقَالَ: «سُبْحَانَ اللَّهِ.» قُلْتُ: فَأَوْصَى إِلَيْكَ؟ قَالَ: «نَعَمْ.» قُلْتُ: فَأَشْرَكَ مَعَكَ فِيهَا أَحَداً؟ قَالَ: «لَا.» قُلْتُ: فَعَلَيْكَ مِنْ إِخْوَتِكَ إِمَامٌ؟ قَالَ: «لَا.» قُلْتُ: فَأَنْتَ الْإِمَامُ؟ قَالَ: «نَعَمْ.»
📚الكافي، ج۱، ص۳۸۰
🌿از ابوجَریر (زکریابنادریس) نقل شده است:
🔹به امام رضا (علیهالسلام) عرض کردم: فدایتان شوم، شما میدانید که من دلباختهی پدرتان و بعد دلباختهی شما بودهام.
🔹سپس نزد ایشان قسم یاد کردم به حق رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) و حق تکتکِ ائمه تا رسیدم به حق ایشان، به اینکه هر خبری به من دهید، نزد احدی از مردم بازگو نخواهم کرد.
🔹آنگاه از ایشان درباره پدرشان سؤال کردم که آیا زنده هستند یا وفات کردهاند؟
🔸امام رضا (علیهالسلام) فرمودند: «به خدا قسم، قطعاً وفات کردهاند.»
🔹عرض کردم: فدایتان شوم، شیعیانتان روایت میکنند که سنتِ چهار تن از پیامبران در ایشان بوده است.1⃣
🔸حضرت فرمودند: «قسم به خداوند که خدایی جز او نیست، پدرم قطعاً از بین رفته است.»
🔹عرض کردم: از بین رفتنشان، از نوع غیبت است یا از نوع مرگ؟
🔸فرمودند: «از نوع مرگ.»
🔹عرض کردم: شاید شما دارید از روی تقیه به من چنین میگویید!
🔸فرمودند: «سبحان الله!»
🔹عرض کردم: پدرتان به شما وصیت کردند؟
🔸فرمودند: «بله.»
🔹عرض کردم: آیا در کنار شما شخص دیگری را نیز وصی قرار دادهاند؟2⃣
🔸فرمودند: «خیر.»
🔹عرض کردم: آیا از میان برادرانتان، کسی امام شما هست؟
🔸فرمودند: «خیر.»
🔹عرض کردم: پس شما اماماید؟
🔸فرمودند: «بله.»
📝پاورقیـــــــــــــــــــــــــــــ
1⃣ظاهراً اشاره دارد به روایتی از امیرالمؤمنین (علیهالسلام) که در آن بیان شده است: حضرت قائم (عجلاللهفرجه) سنتی از نوح را دارد (طول عمر) و سنتی از ابراهیم (پنهان بودنِ ولادت و کنارهگیری از مردم) و سنتی از موسی (خوف و غیبت) و سنتی از عیسی (اختلاف مردم دربارهشان) و سنتی از ایوب (گشایش پس از ابتلاء) و سنتی از حضرت محمد (صلیاللهعلیهوآله) (قیام با شمشیر). (كمالالدينوتمامالنعمة، ج۲، ص۵۷۷) ظاهراً واقفه چنین جا انداخته بودند که ایشان دارای چهار سنت از سنتهای مذکور هستند، پس مهدی منتظر همایشاناند.
2⃣این مسأله سابقه داشته است. پیشتر در مطلبی با عنوان «چرا امام صادق قاتلِ خود را وصیِ خود اعلام کرد؟!» به این موضوع اشاره شد که: از آنجا که منصور دوانیقی قصد داشت پس از شهادت امام صادق (علیهالسلام) وصی و جانشین ایشان را نیز بلافاصله به قتل برساند، امام پنج نفر را وصیِ خود اعلام کردند: منصور دوانیقی (خلیفه عباسی)، محمد بن سلیمان (حاکم مدینه)، عبدالله افطح (فرزند بزرگشان)، حمیده (همسر بزرگوارشان) و امام موسی کاظم (علیهالسلام) را. امام صادق بهاینترتیب توانستند خطر را از امام کاظم (علیهماالسلام) دور کنند.
#امام_کاظم_علیه_السلام #امام_رضا_علیه_السلام #امام_زمان_عجل_الله_فرجه #غیبت #امامت #واقفه #شبهه #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
😠امامزادهی طمعکاری که سبب شهادت امام کاظم شد، اما به خواستهاش نرسید
🌿شیخ مفید از مشایخ خود نقل کرده است:
🔹سبب دستگیری امام موسیبنجعفر (علیهماالسلام) این بود که هارونالرشید (خلیفه عباسی) فرزندش (امین عباسی) را به جعفربنمحمدبناشعث سپرد تا تربیتش کند. بههمینخاطر یحییبنخالدبنبرمک (وزیر اعظم)، حسادت ورزید و گفت: اگر خلافت (پس از هارون) به او (امین) برسد، وزارتِ من و فرزندانم از بین خواهد رفت.
🔹پس برای جعفربنمحمدبناشعث که معتقد به امامتِ (اهلبیت علیهمالسلام) بود، نقشه کشید. به او نزدیک شد، با او انس گرفت و زیاد به خانهاش میرفت. بههمینخاطر از شیعه بودنش آگاه شد. این را به هارونالرشید گفت و چیزهای دیگری نیز به آن اضافه کرد تا او را در دل هارون خراب کند.
🔹بعدها روزی به بعضی از افراد مورد اعتمادش گفت: مردی از آلابیطالب را به من معرفی کنید که وضع مالیاش خوب نباشد. با او کاری دارم. آنها علیبناسماعیلبنجعفربنمحمد (نوه امام صادق و برادرزاده امام کاظم علیهماالسلام) را به یحییبنخالد معرفی نمودند.
🔹یحییبنخالد اموالی برای او فرستاد، درحالیکه امام کاظم (علیهالسلام) با علیبناسماعیل (برادرزادهشان) انس داشتند، به او کمک مالی میکردند و به او نیکی مینمودند. سپس یحییبنخالد نامهای برای علیبناسماعیل (برادرزاده امام کاظم) فرستاد و او را ترغیب کرد تا نزد هارونالرشید برود و به او وعده احسان (و کمک مالی) داد. علیبناسماعیل نیز پذیرفت.
🔹امام کاظم (علیهالسلام) متوجه این موضوع شدند. برادرزادهشان را فراخواندند و به او فرمودند: «کجا میروی، ای پسر برادرم؟» علیبناسماعیل عرض کرد: به بغداد. حضرت فرمودند: «میخواهی چه کنی؟» عرض کرد: بدهیای دارم، داراییام را از دست دادهام. حضرت فرمودند: «من بدهیات را میدهم و کارهایت را هم انجام میدهم.» اما علیبناسماعیل به حضرت توجهی نکرد و قصد خروج از شهر را نمود.
🔹حضرت (مجدداً) او را خواستند و به او فرمودند: «داری میروی؟» عرض کرد: بله، ناچارم به این کار. حضرت به او فرمودند: «مراقب باش، ای پسر برادرم! از خدا بترس و فرزندانم را یتیم مکن.» همچنین دستور دادند سیصد دینار (سکه طلا) و چهارهزار درهم (سکه نقره) به او بدهند. وقتی از نزد امام رفت، حضرت به حاضران فرمودند: «به خدا قسم، از من بدگویی خواهد کرد تا خونم را بریزد و فرزندانم را یتیم کند.»
🔹...علیبناسماعیل (از مدینه) خارج شد و نزد یحییبنخالد (وزیر هارون) رفت. یحیی اطلاعاتی درباره امام کاظم (علیهالسلام) از او گرفت و آن را به هارونالرشید گفت و چیزهایی هم بر آن افزود. سپس علیبناسماعیل را نزد هارون برد و از او درباره عمویش (امام کاظم) سؤال کرد.
🔹علیبناسماعیل نیز نزد هارون از ایشان بدگویی کرد و به او گفت: اموال زیادی از شرق و غربِ عالم به او میرسد. (مدتی پیش) زمین حاصلخیزی بهنام «یسیره» را بهقیمت سیهزار دینار (سکه طلا) خرید. وقتی مَبلغ را به مالک زمین دادند، گفت: من این سکهها را نمیخواهم، بلکه سکههایی میخواهم که فلان ویژگیها را داشته باشد. موسیبنجعفر نیز دستور داد تا همان را تهیه کنند و به او بدهند. پس سیهزار دینار از سکههایی دقیقاً با همان ویژگیها را به او دادند.
🔹هارونالرشید این سخنان را از او شنید و دستور داد دویستهزار درهم (سکه نقره) در یکی از نواحی، با واسطهای به او داده شود. علیبناسماعیل نیز یکی از مناطق شرقی را (برای زندگی) انتخاب کرد (و به آنجا رفت.) فرستادگانش برای دریافت مال (به دربار بغداد) رفتند و خودش آنجا ماند و منتظرشان شد.
🔹در یکی از همانروزها، (برای قضای حاجت) به دستشویی رفته بود که دچار اسهال شدیدی شد و تمام رودههایش از بدنش خارج شد و بر زمین ریخت. تلاش کردند رودههایش را برگردانند، اما نتوانستند و به حال خودش رهایش کردند. وقتی اموالش را آوردند، داشت جان میداد. گفت: با اینها چه کنم، وقتی در حال مرگ هستم؟!
📚الإرشادفيمعرفةحججاللهعلىالعباد، ج۲، ص۲۳۷
📝پانوشتــــــــــــــــــــــــــ
👈در ادامه ذکر میگردد که هارونالرشید دستور داد امام کاظم (علیهالسلام) را در غل و زنجیر کردند و ابتدا به بصره نزد عیسیبنجعفر (فرماندار بصره)، بعد به بغداد، نزد فضلبنربیع (یکی از وزرای هارون) و بعد نزد فضلبنیحییبنخالد (پسر وزیر اعظم) بردند تا ایشان را زندانی کنند و به شهادت رسانند، اما همگی شیفته اخلاق و عبادات امام گشتند و حاضر به این کار نشدند. سرانجام امام را به سِندیبنشاهَک سپردند. او نیز امام را به دستور هارون (لعنةاللهعلیهما) مسموم نمود و به شهادت رساند.
#امام_کاظم_علیه_السلام #امامت #بدگویی #حسادت #طمع #بنی_عباس #هارون_الرشید #صله_رحم #شهر_بغداد #شهر_کاظمین #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
📜متن عربی روایت:
🍃كَانَ السَّبَبُ فِي أَخْذِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع أَنَّ الرَّشِيدَ جَعَلَ ابْنَهُ فِي حَجْرِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ الْأَشْعَثِ فَحَسَدَهُ يَحْيَى بْنُ خَالِدِ بْنِ بَرْمَكَ عَلَى ذَلِكَ وَ قَالَ إِنْ أَفْضَتْ إِلَيْهِ الْخِلَافَةُ زَالَتْ دَوْلَتِي وَ دَوْلَةُ وُلْدِي فَاحْتَالَ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ وَ كَانَ يَقُولُ بِالْإِمَامَةِ حَتَّى دَاخَلَهُ وَ أَنِسَ إِلَيْهِ وَ كَانَ يُكْثِرُ غِشْيَانَهُ فِي مَنْزِلِهِ فَيَقِفُ عَلَى أَمْرِهِ وَ يَرْفَعُهُ إِلَى الرَّشِيدِ وَ يَزِيدُ عَلَيْهِ فِي ذَلِكَ بِمَا يَقْدَحُ فِي قَلْبِهِ ثُمَّ قَالَ يَوْماً لِبَعْضِ ثِقَاتِهِ تُعَرِّفُونَ لِي رَجُلًا مِنْ آلِ أَبِي طَالِبٍ لَيْسَ بِوَاسِعِ الْحَالِ يُعَرِّفُنِي مَا أَحْتَاجُ إِلَيْهِ فَدُلَّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ إِسْمَاعِيلَ بْنِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ فَحَمَلَ إِلَيْهِ يَحْيَى بْنُ خَالِدٍ مَالًا وَ كَانَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ ع يَأْنَسُ بِعَلِيِّ بْنِ إِسْمَاعِيلَ وَ يَصِلُهُ وَ يَبَرُّهُ ثُمَّ أَنْفَذَ إِلَيْهِ يَحْيَى بْنُ خَالِدٍ يُرَغِّبُهُ فِي قَصْدِ الرَّشِيدِ وَ يَعِدُهُ بِالْإِحْسَانِ إِلَيْهِ فَعَمِلَ عَلَى ذَلِكَ وَ أَحَسَّ بِهِ مُوسَى ع فَدَعَاهُ فَقَالَ لَهُ: «إِلَى أَيْنَ يَا ابْنَ أَخِي؟» قَالَ: إِلَى بَغْدَادَ. قَالَ: «وَ مَا تَصْنَعُ؟» قَالَ: عَلَيَّ دَيْنٌ وَ أَنَا معلق [مُمْلِقٌ] فَقَالَ لَهُ مُوسَى: «فَأَنَا أَقْضِي دَيْنَكَ وَ أَفْعَلُ بِكَ وَ أَصْنَعُ.» فَلَمْ يَلْتَفِتْ إِلَى ذَلِكَ وَ عَمِلَ عَلَى الْخُرُوجِ فَاسْتَدْعَاهُ أَبُو الْحَسَنِ فَقَالَ لَهُ: «أَنْتَ خَارِجٌ؟» قَالَ: نَعَمْ لَا بُدَّ لِي مِنْ ذَلِكَ. فَقَالَ لَهُ: «انْظُرْ يَا ابْنَ أَخِي وَ اتَّقِ اللَّهَ وَ لَا تؤتم [تُوتِمْ] أَوْلَادِي.» وَ أَمَرَ لَهُ بِثَلَاثِمِائَةِ دِينَارٍ وَ أَرْبَعَةِ آلَافِ دِرْهَمٍ فَلَمَّا قَامَ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ قَالَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى ع لِمَنْ حَضَرَهُ: «وَ اللَّهِ لَيَسْعَيَنَّ فِي دَمِي وَ يؤتمن [يُوتِمَنَ] أَوْلَادِي.» فَقَالُوا لَهُ: جَعَلَنَا اللَّهُ فِدَاكَ فَأَنْتَ تَعْلَمُ هَذَا مِنْ حَالِهِ وَ تُعْطِيهِ وَ تَصِلُهُ؟! قَالَ لَهُمْ: «نَعَمْحَدَّثَنِي أَبِي عَنْ آبَائِهِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ ص: «أَنَّ الرَّحِمَ إِذَا قُطِعَتْ فَوُصِلَتْ فَقُطِعَتْ قَطَعَهَا اللَّهُ.» وَ إِنَّنِي أَرَدْتُ أَنْ أَصِلَهُ بَعْدَ قَطْعِهِ لِي حَتَّى إِذَا قَطَعَنِي قَطَعَهُ اللَّهُ.» قَالُوا فَخَرَجَ عَلِيُّ بْنُ إِسْمَاعِيلَ حَتَّى أَتَى يَحْيَى بْنَ خَالِدٍ فَتَعَرَّفَ مِنْهُ خَبَرَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع وَ رَفَعَهُ إِلَى الرَّشِيدِ وَ زَادَ عَلَيْهِ ثُمَّ أَوْصَلَهُ إِلَى الرَّشِيدِ فَسَأَلَهُ عَنْ عَمِّهِ فَسَعَى بِهِ إِلَيْهِ وَ قَالَ لَهُ: إِنَّ الْأَمْوَالَ تُحْمَلُ إِلَيْهِ مِنَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ أَنَّهُ اشْتَرَى ضَيْعَةً سَمَّاهَا الْيَسِيرَةَ بِثَلَاثِينَ أَلْفَ دِينَارٍ فَقَالَ لَهُ صَاحِبُهَا وَ قَدْ أَحْضَرَهُ الْمَالَ لَا آخُذُ هَذَا النَّقْدَ وَ لَا آخُذُ إِلَّا نَقْدَ كَذَا وَ كَذَا فَأَمَرَ بِذَلِكَ الْمَالِ فَرُدَّ وَ أَعْطَاهُ ثَلَاثِينَ أَلْفَ دِينَارٍ مِنَ النَّقْدِ الَّذِي سَأَلَ بِعَيْنِهِ فَسَمِعَ ذَلِكَ مِنْهُ الرَّشِيدُ وَ أَمَرَ لَهُ بِمِائَتَيْ أَلْفِ دِرْهَمٍ تَسْبِيباً عَلَى بَعْضِ النَّوَاحِي فَاخْتَارَ بَعْضَ كُورِ الْمَشْرِقِ وَ مَضَتْ رُسُلُهُ لِقَبْضِ الْمَالِ وَ أَقَامَ يَنْتَظِرُهُمْ فَدَخَلَ فِي بَعْضِ تِلْكَ الْأَيَّامِ إِلَى الْخَلَاءِ فَزَحَرَ زَحْرَةً خَرَجَتْ مِنْهَا حِشْوَتُهُ كُلُّهَا فَسَقَطَ وَ جَهَدُوا فِي رَدِّهَا فَلَمْ يَقْدِرُوا فَوَقَعَ لِمَا بِهِ وَ جَاءَهُ الْمَالُ وَ هُوَ يَنْزِعُ فَقَالَ مَا أَصْنَعُ بِهِ وَ أَنَا فِي الْمَوْتِ.
📚الإرشادفيمعرفةحججاللهعلىالعباد، ج۲، ص۲۳۷
💠 کـانـال «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠چرا رسول خدا فضایل امیرالمؤمنین را بهطور کامل بیان نمیفرمودند؟!
🌿...عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: بَيْنَا رَسُولُ اللَّهِ ص ذَاتَ يَوْمٍ جَالِساً إِذْ أَقْبَلَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقَالَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ ص:
🍃«إِنَّ فِيكَ شَبَهاً مِنْ عِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَ لَوْ لَا أَنْ تَقُولَ فِيكَ طَوَائِفُ مِنْ أُمَّتِي مَا قَالَتِ النَّصَارَى فِي عِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ لَقُلْتُ فِيكَ قَوْلًا لَا تَمُرُّ بِمَلَإٍ مِنَ النَّاسِ إِلَّا أَخَذُوا التُّرَابَ مِنْ تَحْتِ قَدَمَيْكَ يَلْتَمِسُونَ بِذَلِكَ الْبَرَكَةَ...»
📚الكافي، ج۸، ص۵۷
🌿روزی رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) نشسته بودند که امیرالمؤمنین (علیهالسلام) وارد شدند. رسول خدا به ایشان فرمودند:
🍃«بهراستی که در تو شباهتهایی به عیسیبنمریم (صلواتاللهعلیهما) هست و اگر گروههایی از امت من چیزهایی نمیگفتند که مسیحیان در مورد عیسیبنمریم گفتند [اینکه او خداست]، درباره تو سخنی میگفتم هرگاه اشراف و بزرگان مردم از کنارت عبور میکردند، خاکی که زیر پاهایت بود را برمیداشتند و به آن تبرک میجستند.»
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_علی_علیه_السلام #امامت #غلو #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
😠لزوم برخورد سخت با شبههافکنان و بدعتگران
🌿...عَنْ دَاوُدَ بْنِ سِرْحَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص:
🍃«إِذَا رَأَيْتُمْ أَهْلَ الرَّيْبِ وَ الْبِدَعِ مِنْ بَعْدِي فَأَظْهِرُوا الْبَرَاءَةَ مِنْهُمْ وَ أَكْثِرُوا مِنْ سَبِّهِمْ وَ الْقَوْلَ فِيهِمْ وَ الْوَقِيعَةَ وَ بَاهِتُوهُمْ كَيْلَا يَطْمَعُوا فِي الْفَسَادِ فِي الْإِسْلَامِ وَ يَحْذَرَهُمُ النَّاسُ وَ لَا يَتَعَلَّمُوا مِنْ بِدَعِهِمْ يَكْتُبِ اللَّهُ لَكُمْ بِذَلِكَ الْحَسَنَاتِ وَ يَرْفَعْ لَكُمْ بِهِ الدَّرَجَاتِ فِي الْآخِرَةِ.»
📚الكافي، ج۲، ص۳۵۷
🌿از امام صادق از رسول خدا (صلواتاللهعلیهما) نقل شده است:
🔶«پس از من، هرگاه کسانی که [در میان مردم، نسبت به دینشان] ایجاد تردید و بدعت میکردند را دیدید،
🔸بیزاریتان از آنان را اظهار کنید،
🔸زیاد به آنان دشنام دهید، دربارهشان سخن بگویید و بدیشان را بگویید
🔸و آنان را [با این هجمه سنگین] دچار بهت و وحشت کنید،
👈تا:
🔸طمع نکنند اسلام را دچار فساد و تباهی کنند
🔸و مردم از آنان بر حذر باشند و بدعتهایشان را نیاموزند.
👌خداوند بهخاطر این برخورد، حسنههایی برایتان خواهد نوشت و در آخرت درجاتتان را بالا خواهد برد.»
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_صادق_علیه_السلام #بدعت #تردید #شبهه #انحراف #دین #اسلام #باهتوهم #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🌊🔥پاداش نجات مسلمانان از سیل و آتشسوزی
🌿...عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص:
🍃«مَنْ رَدَّ عَنْ قَوْمٍ مِنَ الْمُسْلِمِينَ عَادِيَةَ مَاءٍ أَوْ نَارٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ.»
📚الكافي، ج۵، ص۵۵
🌿از امام سجاد، از امیرالمؤمنین، از رسول خدا (صلواتاللهعلیهم) نقل شده است:
🍃«هرکس هجوم آب یا آتش را از گروهی از مسلمانان دفع کند، بهشت بر او واجب است.»
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_علی_علیه_السلام #امام_سجاد_علیه_السلام #آب #آتش #سیل #آتش_سوزی #آتش_نشان #امداد #نجات_دیگران #کمک_به_دیگران #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
👌بهدردبخورترینهایشان!
🌿...عَنْ سَيْفِ بْنِ عَمِيرَةَ قَالَ حَدَّثَنِي مَنْ سَمِعَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ:
🍃«سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ ص: مَنْ أَحَبُّ النَّاسِ إِلَى اللَّهِ؟ قَالَ: «أَنْفَعُ النَّاسِ لِلنَّاسِ.»»
📚الكافي، ج۲، ص۱۶۴
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🔷«از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) سؤال شد:
🔹محبوبترینِ مردم نزد خداوند چه کسی است؟
🔶حضرت فرمودند:
🔸«سودمندترینِ مردم برای مردم.»»
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_صادق_علیه_السلام #محبوبیت_نزد_خداوند #سود_رساندن_به_دیگران #کمک_به_دیگران #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
😔کاش لااقل مسلمان باشم!
🔺ایمان (که خود، درجاتی دارد)، مرتبهای بالاتر از اسلام است. برای ورود به وادی ایمان، ابتدا باید به سرزمین اسلام پای نهاد.
🔺من که هنوز به جرگه مسلمین نپیوستهام، چگونه «درجات والای ایمانی» و «حالات آنچنانیِ معنوی» را طلب میکنم؟!
🌿...عَنْ عَاصِمٍ الْكُوزِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع أَنَّ النَّبِيَّ ص قَالَ:
🍃«مَنْ أَصْبَحَ لَا يَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلًا يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ.»
📚الكافي، ج۲، ص۱۶۴
🔶از امام صادق از رسول خدا (صلواتاللهعلیهما) نقل شده است:
🔸«کسی که صبح کند و به امور مسلمانان اهتمام*⃣ نداشته باشد، جزء مسلمانان نیست
🔸و کسی که بشنود مردی فریادِ یاریطلبی سرمیدهد که: "ای مسلمانان!"، اما جوابش را ندهد، مسلمان نیست.»
📝پاورقیــــــــــــــــــــــــــ
*⃣اهتمام: اراده و عزم قوی برای حرکت و اقدام.
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_صادق_علیه_السلام #اسلام #ایمان #دین #کمک_به_دیگران #امداد #نجات_دیگران #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🌎واقعیتهایی درباره دنیا که میدانیم اما توجه نداریم
🌿از امیر مؤمنان (علیهالسلام) نقل شده است که در مذمّت دنیا فرمودند:
🍃«أَوَّلُهَا عَنَاءٌ وَ آخِرُهَا فَنَاءٌ فِي حَلَالِهَا حِسَابٌ وَ فِي حَرَامِهَا عِقَابٌ مَنْ صَحَّ فِيهَا أَمِنَ وَ مَنْ مَرِضَ فِيهَا نَدِمَ مَنِ اسْتَغْنَى فِيهَا فُتِنَ وَ مَنِ افْتَقَرَ فِيهَا حَزِنَ مَنْ سَاعَاهَا فَاتَتْهُ وَ مَنْ قَعَدَ عَنْهَا أَتَتْهُ وَ مَنْ نَظَرَ إِلَيْهَا أَعْمَتْهُ وَ مَنْ نَظَرَ بِهَا بَصَّرَتْهُ.»
📚تحفالعقول، ص۲۰۱
🔸«آغازش گرفتاری است و پایانش نابودی.
🔸در حلالش حساب است و در حرامش عقاب.
🔸هرکس در آن سالم است، [از روی خوشخیالی] آسوده است و هرکس در آن بیمار است، [از فرصتهای ازدسترفتهاش] پشیمان است.
🔸هرکس در آن توانگر است، دچار فتنه (آزمایش) است و هرکس در آن نیازمند است، غمگین.
🔸هرکس برای بهدست آوردنش بکوشد، از دستش میدهد و هرکس از آن دست کشد، او نزدش آید.
🔸هرکس به آن نگاه کند، نابینایش میسازد و هرکس با (چشم عبرت به) آن نگاه کند، آگاهش میگرداند.»
#امام_علی_علیه_السلام #دنیا #دنیاگرایی #غفلت #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠امام صادق چطور به جماعت عزادار دلداری دادند؟
🌿وَ رُوِيَ أَنَّهُ مَرَّ الصَّادِقُ ع بِقَوْمٍ وَ قَدْ مَاتَ لَهُمْ مَيِّتٌ فَوَقَفَ عَلَيْهِمْ وَ عَزَّاهُمْ ثُمَّ قَالَ لَهُمْ يَا هَؤُلَاءِ إِنَّ الْمَوْتَ لَيْسَ بِكُمْ بَدَأَ وَ لَا إِلَيْكُمُ انْتَهَى فَهَلْ كَانَ مَيِّتُكُمْ يُسَافِرُ؟ قَالُوا: نَعَمْ. قَالَ: «فَعُدُّوا هَذَا مِنْ بَعْضِ أَسْفَارِهِ فَإِنْ قَدِمَ عَلَيْكُمْ وَ إِلَّا فَأَنْتُمْ قَادِمُونَ.»
📚روضةالواعظينوبصيرةالمتعظين، ج۲، ص۴۸۹
🌿نقل شده است که امام صادق (علیهالسلام) از کنار قومی که یکی از آنان مُرده بود، عبور میکردند. پس کنارشان ایستادند و به آنان تسلیت گفتند.
🔸سپس به آنان فرمودند: «ای جماعت! مرگ نه با شما آغاز میشود و نه به شما پایان مییابد. آیا شخصی که از شما مرده است، (تاکنون) مسافرت نرفته بود؟
🔹گفتند: بله (رفته بود.)
🔸حضرت فرمودند: «پس این را نیز مانند یکی از مسافرتهای او حساب کنید؛ اگر پیش شما بازگشت (، که هیچ) و الا، شما پیش او خواهید رفت.»
#امام_صادق_علیه_السلام #مرگ #عزاداری #دلداری #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
😨اگر امربهمعروف و نهیازمنکر ترک شود...
🌿از جمله وصایایی که امیرالمؤمنین در آخرین لحظات عمرشان برای امام حسن (علیهماالسلام) مکتوب فرمودند، این بود:
🍃«...وَ لَا تَتْرُكُوا الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَيُوَلِّيَ اللَّهُ أَمْرَكُمْ شِرَارَكُمْ ثُمَّ تَدْعُونَ فَلَا يُسْتَجَابُ لَكُمْ عَلَيْهِمْ...»
📚الكافي، ج۷، ص۵۲
🍃«امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید؛ زیرا اگر ترک کنید، خداوند بدترین شما را متولّی (عهدهدارِ) کارهایتان میکند، آنگاه دعا میکنید (که از شرّ آنها خلاص شوید،) اما دعایتان در مورد آنها مستجاب نمیشود.»
📝پانوشتــــــــــــــــــــــــــ
🔸مقصود از کسانی متولّی امور (عهدهدارِ کارهای) مردم هستند، کسانیاند که بهنوعی مسؤولیتی دارند؛ اعم از حاکمان و وزرا و وکلا و قضات و کارمندان و عالمان و معلمان و...
🔺این، قانون دنیاست و این، ما هستیم که این بلاها را بر سر خود میآوریم.
#امام_علی_علیه_السلام #امام_حسن_علیه_السلام #امر_به_معروف #نهی_از_منکر #دعا #استجابت_دعا #فساد #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
😱روزی که جای ارزش و ضدارزش عوض شود
🌿...عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: «قَالَ النَّبِيُّ ص: «كَيْفَ بِكُمْ إِذَا فَسَدَتْ نِسَاؤُكُمْ وَ فَسَقَ شَبَابُكُمْ وَ لَمْ تَأْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ لَمْ تَنْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ؟» فَقِيلَ لَهُ: وَ يَكُونُ ذَلِكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟ فَقَالَ: «نَعَمْ وَ شَرٌّ مِنْ ذَلِكَ كَيْفَ بِكُمْ إِذَا أَمَرْتُمْ بِالْمُنْكَرِ وَ نَهَيْتُمْ عَنِ الْمَعْرُوفِ؟» فَقِيلَ لَهُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ يَكُونُ ذَلِكَ؟ قَالَ: «نَعَمْ وَ شَرٌّ مِنْ ذَلِكَ كَيْفَ بِكُمْ إِذَا رَأَيْتُمُ الْمَعْرُوفَ مُنْكَراً وَ الْمُنْكَرَ مَعْرُوفاً؟»»
📚الكافي، ج۵، ص۵۹
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🔶«رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله به اصحابشان) فرمودند:
🔸«چگونه خواهید بود زمانی که زنانتان فاسد شوند و جوانانتان فاسق گردند، اما شما نه امربه«معروف»1⃣ کنید و نه نهیاز«منکر»2⃣؟»
🔷عرض شد:
🔹ای رسول خدا! چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟!
🔶حضرت فرمودند:
🔸«بله، بدتر از این هم رخ میدهد؛ چگونه خواهید بود زمانی که شما امر به «منکر» و نهی از «معروف» کنید؟»
🔷عرض شد:
🔹ای رسول خدا! چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟!
🔶فرمودند:
🔸«بله، بدتر از این هم رخ میدهد؛ چگونه خواهید بود زمانی که ببینید معروف به منکر تبدیل شده است و منکر به معروف؟»»
📝پاورقیـــــــــــــــــــــــــــــ
1⃣معروف؛ چیزی که پسندیده و خوشآیند است، ارزش.
2⃣منکر؛ چیزی که ناپسند و ناخوشآیند است، ضدارزش.
📝پانوشتـــــــــــــــــــــــــــــ
🔺امروز متأسفانه بسیاری از آنچه برای مسلمانان عصر رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) دور از ذهن مینمود، محقق شده است؛ بسیاری از ارزشها به ضدارزش تبدیل شدهاند و بسیاری ضدارزشها ارزش گشتهاند.
🔺ما در دنیایی زندگی میکنیم که روشهای سخت تهاجم، جای خود را به روشهای نرم و بدون درد و خونریزی! دادهاند.
❓چگونه؟
🔺فرآیند اجبارِ نرم به تغییر رفتار چنین است: انسان کارهایی را که ارزش (معروف) میداند، انجام میدهد و از کارهایی که ضدارزش (منکر) میداند، پرهیز میکند. بنابراین اگر نظام ارزشی او دستخوش تغییرات شود، رفتارش نیز تغییر میکند.
🔺آنوقت اگر کسی بخواهد مردم طوری که او میخواهد رفتار کنند، نیازی به اجبار و درگیری و خونریزی نیست، کافی است رفتار مدنظرش را در ذهن آنان به ارزش (معروف) تبدیل کند، تا خودشان آنکار را با میل و رغبت انجام دهند.
🔺این قاعده، هم میتواند مورد استفاده جبهه حق قرار گیرد و هم مورد استفاده جبهه باطل. هر فرد یا گروه یا جریانی، میتواند با استفاده از این ابزار، اغراض خود را - چه صحیح و چه غلط – عملی سازد.
🔺اگر ما معتقدیم شیاطین جن و انس، در تهاجم فرهنگی، قصد تغییر بینشها و گرایشهای مردم و بهتَبَع رفتار آنان را دارند، آیا شایسته نیست برای پاتک به شیاطین، از همین شیوه بهره ببریم؟
🔺آیا بهتر نیست بهجای دست روی دست گذاشتن و نُچنُچ گفتن و غُرغُر کردن و تلاش برای تغییر رفتار مردم «صِرفاً» با استفاده از زور و قانون، سعی کنیم بینشها و گرایشها را نیز اصلاح کنیم تا خودبهخود عمل صالح در جامعه رواج یابد؟
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_صادق_علیه_السلام #امر_به_معروف #نهی_از_منکر #معروف #ارزش #منکر #ضدارزش #فساد #فسق #جامعه #فرهنگ #دین #شیطان #دشمن #تهاجم_فرهنگی #شبیخون_فرهنگی #ناتوی_فرهنگی #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🏕دوست دارید در خیمه امام زمان ساکن باشید؟
🌿عَنِ الْعَلَاءِ بْنِ سَيَابَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع أَنَّهُ قَالَ:
🍃«مَنْ مَاتَ مِنْكُمْ عَلَى هَذَا الْأَمْرِ مُنْتَظِراً كَانَ كَمَنْ هُوَ فِي الْفُسْطَاطِ الَّذِي لِلْقَائِمِ ع.»
📚الغيبة(للنعماني)، ص۲۰۰
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🍃«از میان شما (شیعیان)، کسی که در حال انتظار این امر (ظهور) بمیرد، مانند کسی است که در خیمه حضرت قائم (عجلاللهفرجه) است.»
📝پانوشتــــــــــــــــــــــــــ
👈در مطلب بعد، معنای «انتظار» از زبان امام صادق (علیهالسلام) بیان خوهد شد، إن شاء الله.
#امام_صادق_علیه_السلام #امام_زمان_عجل_الله_فرجه #انتظار #ظهور #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠دوست دارید جزء یاران امام زمان باشید؟
🌿...عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع أَنَّهُ قَالَ ذَاتَ يَوْمٍ: «أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِمَا لَا يَقْبَلُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنَ الْعِبَادِ عَمَلًا إِلَّا بِهِ؟» فَقُلْتُ: بَلَى. فَقَالَ: «شَهَادَةُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ وَ الْإِقْرَارُ بِمَا أَمَرَ اللَّهُ وَ الْوَلَايَةُ لَنَا وَ الْبَرَاءَةُ مِنْ أَعْدَائِنَا يَعْنِي الْأَئِمَّةَ خَاصَّةً وَ التَّسْلِيمَ لَهُمْ وَ الْوَرَعُ وَ الِاجْتِهَادُ وَ الطُّمَأْنِينَةُ وَ الِانْتِظَارُ لِلْقَائِمِ ع. ثُمَّ قَالَ: «إِنَّ لَنَا دَوْلَةً يَجِيءُ اللَّهُ بِهَا إِذَا شَاءَ.» ثُمَّ قَالَ: «مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَ لْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْأَخْلَاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ فَإِنْ مَاتَ وَ قَامَ الْقَائِمُ بَعْدَهُ كَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكَهُ فَجِدُّوا وَ انْتَظِرُوا هَنِيئاً لَكُمْ أَيَّتُهَا الْعِصَابَةُ الْمَرْحُومَةُ.»
📚الغيبة(للنعماني)، ص۲۰۰
🌿از ابوبصیر نقل شده است:
🔸روزی امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: «آیا شما را آگاه نکنم از چیزی که خداوند بدون آن، عملی را از بندگانش نمیپذیرد؟
🔹ابوبصیر گوید: عرض کردم: بله (بفرمایید.)
🔸حضرت فرمودند: «"شهادت به اینکه هیچ خدایی جز الله نیست و اینکه محمد (صلیاللهعلیهوآله) بنده و فرستادهی اوست" و "پذیرش دستورات خداوند" و "ولایت ما و برائت از دشمنانمان" - مقصود فقط ائمه (علیهمالسلام) است - و "تسلیمِ ایشان بودن" و "پرهیزکاری" و "تلاش فوقالعاده" و "آرامش" و "انتظارِ حضرت قائم (عجلاللهفرجه)".
🔸سپس فرمودند: «ما حکومتی داریم که هرگاه خداوند بخواهد، آن را پیش خواهد آورد.»
🔸سپس فرمودند: «هرکس خوشحال میشود از اینکه جزء یاران حضرت قائم (عجلاللهفرجه) باشد، باید "منتظر" باشد و بر اساس "پرهیزکاری" و "اخلاقِ نیک" عمل نماید. «منتظر» چنین کسی است. پس اگر بمیرد و بعد از آن، حضرتِ قائم قیام نماید، اجری که میبرد، مثل اجر کسی است که در زمان ایشان (جزء یارانشان) بوده است. پس "سخت تلاش کنید" و "منتظر باشید". گوارا باد بر شما، ای گروهی که مورد رحمت واقع شدهاید!»
#امام_صادق_علیه_السلام #امام_زمان_عجل_الله_فرجه #اهل_بیت_علیهم_السلام #انتظار #توحید #نبوت #امامت #ولایت #ظهور #تقوا #پرهیزکاری #اخلاق_نیک #تلاش #سختکوشی #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
😳چرا مخالفان اهلبیت فضایل ایشان را نقل کردهاند؟!
🌿از «ابراهیم بن ابیمحمود» نقل شده است:
🔷به امام رضا (علیهالسلام) عرض کردم:
🔹ای فرزند پیامبر خدا! نزد ما روایاتی در مورد فضائل امیر مؤمنان (علیه السلام) و برتری شما اهلبیت (بر دیگران) هست که مخالفانتان نقل کردهاند و ما مانندِ آنها را نزد شما نیافتهایم. آیا این روایات را بپذیریم؟
🔶امام رضا (علیه السلام) فرمودند:
🔸ای فرزند ابومحمود! بهراستی که مخالفان ما، روایاتی در مورد فضائل ما (اهل بیت) جعل کردهاند! این روایات جعلی سه گونهاند؛
🔻یک گونه، غلو (در مورد ما اهلبیت) است،1⃣
🔻گونه دوم، کوتاهی در امرِ ماست2⃣
🔻و گونه سوم، بیان صریح معایب و بدیهای دشمنان ماست.3⃣
🔺وقتی مردم روایات غلوآمیز پیرامون ما را میشنوند، شیعیانمان را تکفیر میکنند و آنان را متهم میسازند که معتقد به ربوبیتِ ما هستند،
🔺و وقتی روایاتی را که در مورد ما کوتاهی شده است میشنوند، در مورد ما همان قدر معتقد خواهند بود،4⃣
🔺و هنگامی که بدیِ دشمنانمان را ـ با ذکر نامشان ـ میشنوند، ما را با ذکر ناممان به بدی یاد میکنند.5⃣ در حالی که خداوند (عزّوجلّ) فرموده است: «(به معبودِ) کسانى که غیرخدا را میخوانند دشنام ندهید، مبادا آنها (نیز) از روى (ظلم و) جهل، خدا را دشنام دهند!»6⃣
🔸ای فرزند ابومحمود! آنگاه که مردم به سمت راست و چپ رفتند، تو به طریق ما پایبند باش! چراکه هرکس با ما همراه باشد، ما نیز همراه او خواهیم بود و هرکس از ما جدا شود، ما نیز از او جدا خواهیم شد... آنچه را که به تو میگویم حفظ کن! بهراستی که من خیر دنیا و آخرت را برایت جمع کردهام.»
📚عیون أخبار الرضا، ج۱، ص۳۰۳
📝پاورقیــــــــــــــــــــــــــــ
1⃣اینکه به اهلبیت (علیهمالسلام) صفات و مقاماتِ بیش از اندازهای نسبت داده شود؛ مانند الوهیت، خالقیت، ربوبیت، رزّاقیت و...
2⃣اینکه برای اهلبیت (علیهمالسلام) فضائلی نقل شود، اما ایشان را در جایگاهی پایینتر از مقام رفیع امامت قرار دهند؛ تنها در این حد که «از نسل پیامبر بوده اند» یا «دارای علمی گرانسنگ یا اخلاقی نیکو بودهاند» یا... به این ترتیب اهلبیت همعرضِ بسیاری دیگر قرار خواهند گرفت.
3⃣اینکه از دشمنان اهلبیت (علیهمالسلام) نام برده شود و معایب و بدیهایشان به صراحت بیان شود.
4⃣نه در حدّ و شأن حقیقیشان (که در زیارت «جامعه کبیره» به آن اشاره شدهاست.)
5⃣شاید بتوان از این فراز سخن امام رضا (علیهالسلام) چنین برداشت نمود که روایاتی که در آنها عیوب و بدیهای دشمنان اهلبیت (علیهمالسلام) به صراحت و با ذکر نامشان بیان شده است، احتمالاً از جعلیات مخالفان آنان است و نقل چنین روایاتی، در نهایت، به تخریب اهلبیت منجر خواهد شد.
6⃣سوره انعام، آیه۱۰۸، ترجمه آیتالله مکارم شیرازی.
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_رضا_علیه_السلام #فضائل_اهل_بیت #اهل_بیت_علیهم_السلام #اهل_سنت #مخالفان_اهل_بیت #توهین_به_دشمنان_اهل_بیت #غلو
✅ جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهل بیت ﴿علیهمالسلام﴾ در کانال «حـدیـثـنـا»:
✅ @hadithona
📜متن عربی حدیث:
🌿...عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ أَبِي مَحْمُودٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا ع ... قَالَ: فَقُلْتُ لِلرِّضَا: يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنَّ عِنْدَنَا أَخْبَاراً فِي فَضَائِلِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع وَ فَضْلِكُمْ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ هِيَ مِنْ رِوَايَةِ مُخَالِفِيكُمْ وَ لَا نَعْرِفُ مِثْلَهَا عِنْدَكُمْ أَ فَنَدِينُ بِهَا. فَقَالَ: «يَا ابْنَ أَبِي مَحْمُودٍ لَقَدْ أَخْبَرَنِي أَبِي عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ ع أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ مَنْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ النَّاطِقُ عَنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَدْ عَبَدَ اللَّهَ وَ إِنْ كَانَ النَّاطِقُ عَنْ إِبْلِيسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِيسَ ثُمَّ قَالَ الرِّضَا يَا ابْنَ أَبِي مَحْمُودٍ إِنَّ مُخَالِفِينَا وَضَعُوا أَخْبَاراً فِي فَضَائِلِنَا وَ جَعَلُوهَا عَلَى ثَلَاثَةِ أَقْسَامٍ أَحَدُهَا الْغُلُوُّ وَ ثَانِيهَا التَّقْصِيرُ فِي أَمْرِنَا وَ ثَالِثُهَا التَّصْرِيحُ بِمَثَالِبِ أَعْدَائِنَا فَإِذَا سَمِعَ النَّاسُ الْغُلُوَّ فِينَا كَفَّرُوا شِيعَتَنَا وَ نَسَبُوهُمْ إِلَى الْقَوْلِ بِرُبُوبِيَّتِنَا وَ إِذَا سَمِعُوا التَّقْصِيرَ اعْتَقَدُوهُ فِينَا وَ إِذَا سَمِعُوا مَثَالِبَ أَعْدَائِنَا بِأَسْمَائِهِمْ ثَلَبُونَا بِأَسْمَائِنَا وَ قَدْ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ «وَ لا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَيْرِ عِلْمٍ» يَا ابْنَ أَبِي مَحْمُودٍ إِذَا أَخَذَ النَّاسُ يَمِيناً وَ شِمَالًا فَالْزَمْ طَرِيقَتَنَا فَإِنَّهُ مَنْ لَزِمَنَا لَزِمْنَاهُ وَ مَنْ فَارَقَنَا فَارَقْنَاهُ إِنَّ أَدْنَى مَا يَخْرُجُ بِهِ الرَّجُلُ مِنَ الْإِيمَانِ أَنْ يَقُولَ لِلْحَصَاةِ هَذِهِ نَوَاةٌ ثُمَّ يَدِينَ بِذَلِكَ وَ يَبْرَأَ مِمَّنْ خَالَفَهُ يَا ابْنَ أَبِي مَحْمُودٍ احْفَظْ مَا حَدَّثْتُكَ بِهِ فَقَدْ جَمَعْتُ لَكَ خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ.»
📚عیونأخبارالرضا، ج۱، ص۳۰۳
💠 کـانـال «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🤔نهیازمنکر افراد زباننفهم چگونه باید باشد؟!
🌿...عَنْ مَحْفُوظٍ الْإِسْكَافِ قَالَ: رَأَيْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع رَمَى جَمْرَةَ الْعَقَبَةِ وَ انْصَرَفَ فَمَشَيْتُ بَيْنَ يَدَيْهِ كَالْمُطَرِّقِ لَهُ فَإِذَا رَجُلٌ أَصْفَرُ عَمْرَكِيٌ قَدْ أَدْخَلَ عُودَةً فِي الْأَرْضِ شِبْهَ السَّابِحِ وَ رَبَطَهُ إِلَى فُسْطَاطِهِ وَ النَّاسُ وُقُوفٌ لَا يَقْدِرُونَ عَلَى أَنْ يَمُرُّوا فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع: «يَا هَذَا اتَّقِ اللَّهَ فَإِنَ هَذَا الَّذِي تَصْنَعُهُ لَيْسَ لَكَ.» قَالَ فَقَالَ لَهُ الْعَمْرَكِيُّ: أَ مَا تَسْتَطِيعُ أَنْ تَذْهَبَ إِلَى عَمَلِكَ لَا يَزَالُ الْمُكَلِّفُ الَّذِي لَا يُدْرَى مَنْ هُوَ يَجِيئُنِي فَيَقُولُ يَا هَذَا اتَّقِ اللَّهَ قَالَ فَرَفَعَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع بِخِطَامِ بَعِيرٍ لَهُ مَقْطُوراً فَطَأْطَأَ رَأْسَهُ فَمَضَى وَ تَرَكَهُ الْعَمْرَكِيُّ الْأَسْوَدُ.
📚الكافي، ج۵، ص۶۱
🌿شخصی بهنام محفوظ اسکاف نقل میکند:
🔹امام صادق (علیهالسلام) را دیدم که (در ایام حج، در سرزمین منی) جمره عقبه را سنگ زدند و بازگشتند. من نیز جلوی ایشان مانند کسی که راه را برای (شترِ) ایشان باز کند، راه میرفتم.
🔹ناگهان با مردی زردرنگ و عَمرَکی مواجه شدیم که چوبی را در زمین فرو کرده بود و آن را (با طنابی) به خیمهاش وصل کرده بود و مردم ایستاده بودند (چون راه بسته بود،) نمیتوانستند عبور کنند.
🔸امام صادق (علیهالسلام) به او فرمودند: «ای فلانی! از خدا بپرهیز! این چیزی که ساختهای، حق چنین کاری را نداری.»
🔹مرد عمرکی گفت: نمیتوانی بروی دنبال کارت؟ دائماً افرادی اهل تکلّف که معلوم نیست که هستند، میآیند و میگویند: «فلانی! از خدا بپرهیز!»
🔸امام صادق (علیهالسلام) طناب شترهایی که به هم بسته شده بودند [و به ظاهراً به آن چوب وصل شده بودند] را بالا گرفتند، سر خم کردند و از آنجا عبور کردند.
🔹آن مرد نیز (که قصد مشاجره با حضرت را داشت،) حضرت را رها کرد.
📝پانوشتـــــــــــــــــــــــــ
🔺آری، با چنین افراد زباننفهمی، نباید دهانبهدهان شد و مشاجره نمود، بلکه باید تذکر داد و عبور کرد.
#امام_صادق_علیه_السلام #نهی_از_منکر #بستن_راه_مردم #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
❌هیچ خیری، هیچ خیری، هیچ خیری!
🌿...عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع:
🍃«أَلَا لَا خَيْرَ فِي عِلْمٍ لَيْسَ فِيهِ تَفَهُّمٌ أَلَا لَا خَيْرَ فِي قِرَاءَةٍ لَيْسَ فِيهَا تَدَبُّرٌ أَلَا لَا خَيْرَ فِي عِبَادَةٍ لَيْسَ فِيهَا تَفَكُّرٌ.»
📚الكافي، ج۱، ص۳۶
🌿از امام صادق از امیرالمؤمنین (علیهماالسلام) نقل شده است:
👈«آگاه باشید! در علمی که در آن تفهّم1⃣ نباشد، هیچ خیری نیست.
👈آگاه باشید! در قرائتی که در آن تدبّر2⃣ نباشد، هیچ خیری نیست.
👈آگاه باشید! در عبادتی که در آن تفکّر نباشد، هیچ خیری نیست.»
📝پاورقیـــــــــــــــــــــــــــ
1⃣تفهّم: تلاش برای فهم تدریجی.
2⃣تدبّر: تلاش برای دیدنِ پشتصحنهها و عواقب. (در اینجا یعنی: توجه به معانیِ عمیق و اصیل قرآن)
#امام_علی_علیه_السلام #امام_صادق_علیه_السلام #علم #فهم #قرائت_قرآن #قرآن #تدبر #عبادت #تفکر #خیر #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠اجازه میدید من روزه مستحبی بگیرم؟!
♦️احتمالاً میدانید که خانمها بدون اجازه شوهر نمیتوانند روزه مستحبی بگیرند.
🔺اما جالب است بدانید این فقط خانمها نیستند که برای گرفتن روزه مستحبی باید اجازه داشته باشند، بلکه گروههای دیگری نیز هستند که برای گرفتن روزه مستحبی باید از دیگری اجازه داشته باشند.
🌿...عَنْ هِشَامِ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: «مِنْ فِقْهِ الضَّيْفِ أَنْ لَا يَصُومَ تَطَوُّعاً إِلَّا بِإِذْنِ صَاحِبِهِ وَ مِنْ طَاعَةِ الْمَرْأَةِ لِزَوْجِهَا أَنْ لَا تَصُومَ تَطَوُّعاً إِلَّا بِإِذْنِهِ وَ أَمْرِهِ وَ مِنْ صَلَاحِ الْعَبْدِ وَ طَاعَتِهِ وَ نُصْحِهِ لِمَوْلَاهُ أَنْ لَا يَصُومَ تَطَوُّعاً إِلَّا بِإِذْنِ مَوْلَاهُ وَ أَمْرِهِ وَ مِنْ بِرِّ الْوَلَدِ أَنْ لَا يَصُومَ تَطَوُّعاً إِلَّا بِإِذْنِ أَبَوَيْهِ وَ أَمْرِهِمَا وَ إِلَّا كَانَ الضَّيْفُ جَاهِلًا وَ كَانَتِ الْمَرْأَةُ عَاصِيَةً وَ كَانَ الْعَبْدُ فَاسِقاً عَاصِياً وَ كَانَ الْوَلَدُ عَاقّاً.»
📚الكافي، ج۴، ص۱۵۱
🔶از امام صادق از رسول خدا (صلواتاللهعلیهما) نقل شده است:
🔸«از (نشانههای) فهمیده بودنِ مهمان، این است که روزه مستحبی نگیرد، مگر با اجازه میزبان.
🔸از (مصادیقِ) اطاعت زن از شوهرش، این است که روزه مستحبی نگیرد، مگر با اجازه و دستور او.
🔸از (لازمههای) شایستگیِ بنده (غلام یا کنیز) و اطاعت و خیرخواهی نسبت به صاحبش، این است که روزه مستحبی نگیرد، مگر با اجازه و دستور او.
🔸از (مواردِ) نیکیِ فرزند (به پدر و مادرش) این است که روزه مستحبی نگیرد، مگر با اجازه و دستور آندو.
👈اگر اجازه نگیرند؛
🔸آن مهمان نادان است،
🔸آن زن نافرمان است،
🔸آن بنده فاسق و نافرمان است
🔸و آن فرزند عاقّ (نافرمان) است.»
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_صادق_علیه_السلام #روزه #شوهرداری #همسرداری #مهمان #مهمانی #آداب_مهمانی #نیکی_به_والدین #عاق_والدین #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🙂وقتی روزه مستحبی گرفتهای و پیش دوستانت که روزه نیستند میروی...
🌿...عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
🍃«إِفْطَارُكَ لِأَخِيكَ الْمُؤْمِنِ أَفْضَلُ مِنْ صِيَامِكَ تَطَوُّعاً.»
📚الكافي، ج۴، ص۱۵۰
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🍃«اینکه بهخاطر برادر مؤمنت روزهات را افطار کنی (بشکنی)، بهتر از این است که روزه مستحبی بگیری.»
•┈┈••✾•🌿🌺🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌿...عَنْ نَجْمِ بْنِ حُطَيْمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ:
🍃«مَنْ نَوَى الصَّوْمَ ثُمَّ دَخَلَ عَلَى أَخِيهِ فَسَأَلَهُ أَنْ يُفْطِرَ عِنْدَهُ فَلْيُفْطِرْ وَ لْيُدْخِلْ عَلَيْهِ السُّرُورَ فَإِنَّهُ يُحْتَسَبُ لَهُ بِذَلِكَ الْيَوْمِ عَشَرَةُ أَيَّامٍ وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها».»
📚الكافي، ج۴، ص۱۵۰
🌿از امام باقر (علیهالسلام) نقل شده است:
🍃«کسی که قصد کند روزه بگیرد، سپس نزد برادر (ایمانی)اش رود و برادرش از او بخواهد نزد او افطار کند (چیزی بخورد) و او روزهاش را بخورد و (با این کار) برادرش را شادمان سازد، برای آن روزش ده روز (روزه) محاسبه میشود. این سخن خداوند (عزّوجلّ) است: «هرکس کار نیکی انجام دهد، ده برابر آن کار نصیبش میشود.» (انعام:۱۶۱)»
•┈┈••✾•🌿🌺🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌿...عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع:
🍃«مَنْ دَخَلَ عَلَى أَخِيهِ وَ هُوَ صَائِمٌ فَأَفْطَرَ عِنْدَهُ وَ لَمْ يُعْلِمْهُ بِصَوْمِهِ فَيَمُنَّ عَلَيْهِ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ سَنَةٍ.»
📚الكافي، ج۴، ص۱۵۰
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🍃«هرکس درحالیکه روزهدار است، نزد برادر (ایمانی)اش رود و پیش او افطار کند، اما به او نفهماند که روزه است تا منتی بر او بگذارد، خداوند روزه یک سال را برایش مینویسد.»
#امام_باقر_علیه_السلام #امام_صادق_علیه_السلام #روزه #کار_نیک #پاداش #ثواب #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🤔تکلیف، در روز یومالشک چیست؟
♦️روزی که به دلیل عدم رؤیت هلال ماه رمضان، معلوم نیست آخر شعبان است یا اول ماه رمضان، یومالشک نامیده میشود.
🔺به فتوای علماء، روزه گرفتن در این روز واجب نیست، اما شخص میتواند با نیت روزه مستحبی یا با نیت روزه قضا، در این روز روزه بگیرد. (البته نمیتواند به نیت روزه ماه رمضان روزه بگیرد.)
👈توصیه امام صادق در مورد روزه گرفتن در این روز را ملاحظه فرمایید:
🌿...عَنِ الْكَاهِلِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْيَوْمِ الَّذِي يُشَكُّ فِيهِ مِنْ شَعْبَانَ. قَالَ: «لَأَنْ أَصُومَ يَوْماً مِنْ شَعْبَانَ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أُفْطِرَ يَوْماً مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ.»
📚الكافي، ج۴، ص۸۱
🔷عبدالله بن یحیی کاهلی گوید:
🔹از امام صادق (علیهالسلام) در مورد روزی که در مورد آن شک است که از شعبان است (یا اول رمضان)، سؤال کردم.
🔶حضرت فرمودند:
🔸«من اگر روزی از شعبان را روزه بگیرم، قطعاً بیشتر میپسندم از اینکه روزی از ماه رمضان را بخورم.»
•┈┈••✾•🌿🌺🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌿...عَنْ بَشِيرٍ النَّبَّالِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ صَوْمِ يَوْمِ الشَّكِّ فَقَالَ: «صُمْهُ فَإِنْ يَكُ مِنْ شَعْبَانَ كَانَ تَطَوُّعاً وَ إِنْ يَكُ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَيَوْمٌ وُفِّقْتَ لَهُ.»
📚الكافي، ج۴، ص۸۲
🔷بشیر بن نّبال گوید:
🔹از امام صادق (علیهالسلام) در مورد روزه گرفتن در یومالشک پرسیدم.
🔶حضرت فرمودند:
🔸«روزه بگیر. چراکه اگر از آن روز جزء شعبان باشد، عملی مستحب است و اگر جزء ماه رمضان باشد، روزی است که موفق به روزه ماه رمضان شدهای.»
📝پانوشتــــــــــــــــــــــــــ
♦️به فتوای علماء، اگر شخصی در این روز روزه نگرفته باشد و قبل از اذان ظهر بفهمد که این روز جزء ماه رمضان است، اگر در آن روز مبطلات روزه را انجام نداده باشد، باید نیت روزه کند و تا مغرب ادامه دهد.
🔺اگر مبطلات روزه را انجام داده باشد یا بعد از اذان ظهر بفهمد ماه رمضان است، باید تا اذان مغرب مبطلات روزه را انجام ندهد (اصطلاحاً امساک کند)، اما باید بعد از ماه رمضان، روزهاش را قضا کند.
#امام_صادق_علیه_السلام #روزه #ماه_رمضان #شعبان #یوم_الشک #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🍲در ماه رمضان، حتماً سحری بخورید!🍛
🌿...عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ السَّحُورِ لِمَنْ أَرَادَ الصَّوْمَ أَ وَاجِبٌ هُوَ عَلَيْهِ؟ فَقَالَ: «لَا بَأْسَ بِأَنْ لَا يَتَسَحَّرَ إِنْ شَاءَ وَ أَمَّا فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَإِنَّهُ أَفْضَلُ أَنْ يَتَسَحَّرَ نُحِبُ أَنْ لَا يُتْرَكَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ.»
📚الكافي، ج۴، ص۹۴
🔷ابوبصیر گوید:
🔹از امام صادق (علیهالسلام) در مورد سحری سؤال کردم که آیا برای کسی که میخواهد روزه بگیرد واجب است؟
🔶حضرت فرمودند:
🔸«اشکالی ندارد که اگر خواست، سحری نخورد، اما در ماه رمضان، بهتر این است که سحری بخورد. ما (اهلبیت) دوست داریم که در ماه رمضان ترک نشود.»
•┈┈••✾•🌿🌺🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌿...عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ السَّحُورِ لِمَنْ أَرَادَ الصَّوْمَ. فَقَالَ: «أَمَّا فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَإِنَّ الْفَضْلَ فِي السَّحُورِ وَ لَوْ بِشَرْبَةٍ مِنْ مَاءٍ وَ أَمَّا فِي التَّطَوُّعِ فَمَنْ أَحَبَّ أَنْ يَتَسَحَّرَ فَلْيَفْعَلْ وَ مَنْ لَمْ يَفْعَلْ فَلَا بَأْسَ.»
📚الكافي، ج۴، ص۹۴
🔷همچنین سماعة بن مهران گوید:
🔹از ایشان در مورد سحری خوردن برای کسی که میخواهد روزه بگیرد سؤال کردم.
🔶حضرت فرمودند:
🔸«در ماه رمضان، بهتر این است که سحری بخورد، حتی مقداری آب.
اما در روزههای مستحبی، هرکس دوست داشت، سحری بخورد، این کار را بکند و هرکس این کار را نکرد، اشکالی ندارد.»
#امام_صادق_علیه_السلام #روزه #سحری #ماه_رمضان #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🙂روزیای که در میان روز به روزهدار میرسد تا بخورد!
🌿...عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع: أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ رَجُلٍ نَسِيَ فَأَكَلَ وَ شَرِبَ ثُمَّ ذَكَرَ. قَالَ: «لَا يُفْطِرْ إِنَّمَا هُوَ شَيْءٌ رَزَقَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فَلْيُتِمَّ صَوْمَهُ.»
📚الكافي، ج۴، ص۱۰۱
🔷عبیدالله بن علی حلبی گوید:
🔹از امام صادق (علیهالسلام) در مورد (تکلیفِ) مردی که فراموش کرده (که روزه است) و خورده و آشامیده و بعداً یادش آمده (که روزه است)، سؤال شد.
🔶حضرت فرمودند:
🔸«روزهاش را نخورده (باطل نشده است.)
👌آنچه خورده، چیزی است که خداوند (عزّوجلّ) روزیاش کرده است.
👈پس باید روزهاش را تمام کند.»
📝پانوشتــــــــــــــــــــــــــ
♦️فرق روایات فقهی با احکام خشک رسالهای، همین گونه بیانات شیرین است؛ که هم بیان حکمی شرعی است و هم نکتهای اعتقادی را با زبانی شیرین بیان میکند و هم سؤالکننده را به پروردگارش اشارت میدهد.
#امام_صادق_علیه_السلام #روزه #روزی #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🚌کراهت مسافرت در ماه مبارک رمضان
🌿...عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْخُرُوجِ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ قَالَ: «لَا إِلَّا فِيمَا أُخْبِرُكَ بِهِ؛ خُرُوجٌ إِلَى مَكَّةَ أَوْ غَزْوٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَوْ مَالٌ تَخَافُ هَلَاكَهُ أَوْ أَخٌ تُرِيدُ وَدَاعَهَ وَ إِنَّهُ لَيْسَ أَخاً مِنَ الْأَبِ وَ الْأُمِّ.»
📚الكافي، ج۴، ص۱۲۶
🔷از ابوبصیر اسدی نقل شده است:
🔹از امام صادق (علیهالسلام) درباره خارج شدن (از شهر) هنگام آغاز ماه رمضان پرسیدم.
🔶حضرت فرمودند:
🔸«نه، مگر در مواردی که به تو میگویم: سفر به مکه باشد، یا جنگی در راه خدا، یا (بهخاطر حفظِ) مالی که میترسی از بین برود، یا برای وداع با برادری (که در حال مرگ است.) منظورم از این برادری، برادریِ (خونی) از پدر و مادر نیست (بلکه منظور برادری ایمانی است.)»
•┈┈••✾•🌿🌺🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌿...عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يَدْخُلُ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ هُوَ مُقِيمٌ لَا يُرِيدُ بَرَاحاً ثُمَّ يَبْدُو لَهُ بَعْدَ مَا يَدْخُلُ شَهْرُ رَمَضَانَ أَنْ يُسَافِرَ فَسَكَتَ فَسَأَلْتُهُ غَيْرَ مَرَّةٍ فَقَالَ يُقِيمُ أَفْضَلُ إِلَّا أَنْ يَكُونَ لَهُ حَاجَةٌ لَا بُدَّ مِنَ الْخُرُوجِ فِيهَا أَوْ يَتَخَوَّفَ عَلَى مَالِهِ.
📚الكافي، ج۴، ص۱۲۶
🔷از عبیدالله بن علی حلبی نقل شده است:
🔹از امام صادق (علیهالسلام) در مورد مردی پرسیدم که وارد ماه رمضان میشود، درحالیکه در شهرش است و قصد بیرون رفتن از شهر را ندارد، سپس، بعد از آغاز ماه رمضان، نظرش عوض میشود؛ که به مسافرت رود.
🔶حضرت سکوت کردند. من بار دیگر سؤالم را پرسیدم. آنگاه فرمودند:
🔸«اینکه در شهرش بماند، بهتر است، مگراینکه نیاز باشد که بهناچار از شهر خارج شود یا بر (از بین رفتنِ) مالش بترسد.»
📝پانوشتـــــــــــــــــــــــــــ
1⃣مسافرت در ماه رمضان، مگر در صورت ضرورت، مکروه است.
2⃣احتمالاً این حکم شامل سفرهای زیارتی نیز میشود، چهرسد به سفرهای تفریحی، چهرسد به سفر برای فرار از روزه.
3⃣احتمالاً اگر سفر بیش از ده روز باشد و به نحوی تنظیم شود که هیچیک روزههای ماه مبارک از دست نرود، مشکلی نباشد.
#امام_صادق_علیه_السلام #روزه #مسافرت #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona