🔸سعی کنید اصلاً بچه ها را در
🏠 خانه تنها نگذارید مگر یک موقعی که ▫️ یک ساعت که بیرون خریدی دارید
▪️خواب است
▫️میدانید تا چند ساعتی بیدار نمیشود!
▪️یا چند ساعت مشغول تکالیفش است!
✅ این اشکالی ندارد.
🔎 دقت کنید که کودکان از حدود
9⃣ نُه سالگی یا حتی قبل از آن، ممکن است پنهانکاریهای هوشمندانه داشته باشند.
🔹مثلاً:
📝 دفتر و کتابش پهن است، مشغول تکالیفش است؛ به محض اینکه شما میروید بیرون، مینشیند پای
📺 تلویزیون! ولی حواسش هست تا صدای کلید میآید، خاموش میکند و برمیگردد پای تکالیفش! این ویژگی در بچهها شکل میگیرد.
◀️ لذا لزوماً نمیشود آنها را تنها رها کنید ولو در یک زمان محدودی. توصیه این است که اگر میتوانید مطمئن باشید که مشغول فلان کار هستند، عیب ندارد.
🚨ولی باور بفرمایید نمیشود اطمینان حاصل کرد!
#فرزند
#نظارت
#مدیریت_فعال
چگونه فرزند خود را به خدمت حسینی جذب می کنید؟
1️⃣🚩 خدمت فرزندانت را مدح کن، دلشان را شاد کن،
✓ پسرم خادم الحسین است.
✓ الحمدلله که ما را در این مکان و زیر خیمه حسینی جمع کرد.
2️⃣🚩 شور و شوق خدمت و یا فریاد زدن و سرزنش را هر کاری که انجام می دهند حتی اگر اشتباه باشد، خاموش نکنید، زیرا به خدمت آنها رنگ خاصی می بخشد.
3️⃣🚩 آرامش و تعادل روانی را حفظ کنید، به دلایل بی اهمیت عصبانی نشوید.
4️⃣🚩با بچه ها دستور اکید صادر نکنید، در درخواست دیپلماتیک رفتار کنید و پاداش این خدمت را به آنها یادآوری کنید.
5️⃣🚩از خوردنی ها و نوشیدنی ها و کارهای کوچک حتی اگر ناشایست باشد انتقاد نکنید، یادتان باشد که اخلاق عاشورا را از شما و کسانی که در داخل این هیئتها هستند می بینند.
6️⃣🚩 پیششون خرج کن تا یاد بگیرند در راه سیدالشهدا خرج کنند .
7️⃣🚩 شوخی نکنید و مظاهر شادی را نشان ندهید و از آنها بخواهید که روزهای شادی را از عزاداری تشخیص دهند.
8️⃣🚩 احدی را حتی اگر جوان یا مقصر باشد از خدمت یا مجلس ترحیم بیرون نکنید،
چنانکه نقل شده است که سید عبد الحسین دستغیب [روحش قرین رحمت الهی] افتخار زیارت سیدالشهدا در کربلا و دیدار با مرحوم (سید عبد الحسین مدیر حرم سیدالشهدا(ع) را داشتم که از اهل فضیلت و صالح بود.
داستانی را نقل کرد که شبی بادیه نشین خون آلود و پابرهنه را در داخل حرم مطهر دید و پاهای خون آلود و کثیف خود را در حال نماز بر حرم گذاشت، پس ارباب او را مجازات کرد و به خادمان دستور داد تا او را از حرم بیرون آورند.
همان شب استاد در خواب دید که حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در میدان حرم بر منبر بالا رفت و ارواح مؤمنان در خدمت ایشان است در حالی که امام علیه السلام شکایت می کردند. در مورد - برخی - از بندگانش.
پس استاد برخاست و به او گفت: ای پدربزرگ و مادربزرگ، ما خلاف ادب چه کردیم؟
فرمود : امروز عزیزترین میهمانم را سرزنش کردی و از حرمم بیرون کردی پس از تو راضی نیستم .. به خدا قسم تا آن مرد را راضی نکنی از تو راضی نیستم .
استاد گفت: ای پدربزرگ و مادربزرگ من او را نمی شناسم و نمی دانم کجاست.
او گفت: او اکنون در (خان حسن پاشا) نزد خیمهها خوابیده است و به حرم من میآید و به من حاجتی داشت و من آن را برای او برآورده کردم که شفای پسر فلج اوست و او خواهد آمد. فردا با قبیله خود، پس آنها را پذیرفت.
چون ارباب از خواب بیدار شد با چند خدمتکار رفت و آن غریبه را در همان مکان یافتند، دست او را گرفت و بوسید و با احترام و مهمان نوازی به خانه اش برد.
فردای آن روز ارباب با سی خدمتکار برای پذیرایی از آنها بیرون رفت و همین که اندکی در راه رفتند، دیدند جمعیتی که از خوشحالی گریه میکردند و آن کودکی که از فلج بهبود یافته بود، همراه آنها بود و وارد او شدند. و از او عذرخواهی کرد.
🌹 نمی دانی چه کسی مقبول حسین است، کوچک و بزرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خودتون درست کنید بعد بازی کنید با بچه ها😌
# بازی🎲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه چیز باحال🙃 ، برای نمایش حالت های مختلف چهره به بچه ها( کلاس سومیا توی یکی از درساشون هست. پیش دبستانیا اولیا دومیا ) بهت قول میدم درستش کنی همه چشماشون اینطوری 😳میمونه😊
#کاردستی 🖼🎁
.
😔بیاید صادق باشیم باهم....
به ما یاد ندادند به خودمون اهمیت بدیم!
به ما یاد ندادند اگر خودت رو بسازی جامعه ساخته میشه....
😞به ما نگفتن خودت حال خودتو میتونی خوب کنی و یاد ندادند چه طوری🤷♀
😐به ما فقط گفتن حواست به بقيه باشه اما حتي در دین هم میدونیم چه قدر سفارش به اینها شده:
✅شناخت ضعف و قوت های خودمون
✅محاسبه و توجه به اعمال
✅توجه به ارزش انسانی( دوست داشتن خود)
و....
.
خاموشی زیادهخواهیِ فرزندان
🤱🏻 با شناسایی و حذف مواردی که باعث افزایش رفتار نامناسب در کودکان میشود، میتوان آن رفتار را در آنان خاموش کرد؛ مانند مادری که با هر بار گریه کردن کودک، او را بلند میکند و در آغوش میگیرد و در نتیجه متوجه میشود که بر میزان گریههای کودک برای بغل شدن، افزوده میشود. در این هنگام اگر مادر تصمیم بگیرد چندین بار به گریههای کودک به منظور بغل شدن بیتوجهی نشان دهد، پس از گذشت مدتزمان کوتاهی، دیگر کودک به گریه کردن ادامه نخواهد داد.
👈🏻 در این مثال، ابتدا رفتار گریه کردن کودک از راه تقویت مثبت (بغل شدن توسط مادر) افزایش یافته و سپس از طریق قطع تقویت مثبت خاموش شده است.
👨🏻🏫 روش خاموشی، در موقعیتهای تحصیلی نیز کاربردهای فراوان دارد؛ برای نمونه معلمی که میبیند توجه بیش از حد او منجر به لوس شدن یک دانشآموز شده است، توجه خود را از وی میگیرد و بدین طریق رفتار نامطلوب را در او خاموش میکند.
👀 بنابراین در تربیت فرزندان و دانشآموزان میتوان از شیوه خاموشی که بر اساس بیتوجهی و عدم تقویت است، استفاده کرد. با این شیوه، رفتار نامناسب فرزندان متوقف خواهد شد. ازاینرو وقتی شخصی نزد امام موسى كاظم علیهالسلام از فرزندش شكايت كرد، حضرت فرمود: «او را نزن؛ بلكه از او دورى نما [و قهر كن]؛ ولى آن را نيز طول مده».
📚 مجلسی، بحارالأنوار، ج۱۰۱، ص۹۹.
سیزده سال بیشتر نداشت که وارد بسیج شد ابتدا به خاطره سن کمش ثبت نام نمی کردند اما با صحبت هایی که با مسئول پایگاه شد قبول کردند وارد بسیج شود و دوره های آموزشی را گذاراند و در شانزده سالگی به خاطره دفاع از ولایت مدرسه را ترک کرد و در طول زندگی اش بارها از حریم اسلام و ولایت دفاع نمود به عنوان مثال فعالیت ایشان در فتنه 88است و در سن 27سالگی عازم کشور سوریه شد تا از حریم قدسی حرم حضرت زینب سلام الله دفاع بکند اما چند روز مانده به آمدنش با مادرش تماس گرفت و آمدنش را خبر داد اما سرانجام در 27آبان 1392در کشور سوریه به فیض شهادت رسید آری او شهید مدافع حرم محمد حسن خلیلی معروف به رسول بود
#داستان_شهدا
#مدافع_حرم
♦️مسئولیتپذیری در کودکان1️⃣:
🔰سنین قبل از دبستان:
🔹کودکان در حدود 3 تا 5 سالگی میتوانند خودشان انتخابهایی داشته باشند، مثلا کودک میتواند تصمیم بگیرد امروز چه لباسی برای رفتن به مهدکودک بپوشد.
♦️البته این مسئله تحت کنترل و نظارت والدین باید باشد، به این صورت که از بین لباسهای مناسب، یکی را برای پوشیدن انتخاب کند.
‼️پینوشت: وقتی به انتخاب لباس توسط کودکان احترام میگذارید، به رشد هوش هیجانی-اجتماعی آنها کمک کردهاید، زیرا تفاوت بین نظرات و تصورات خود با دیگری را متوجه میشوند. آزادی انتخاب باعث ایجاد انگیزه و هدفمندی در کودکان میشود، پس تا حد امکان به آنها آزادی عمل بدهید.
#مسئولیت_پذیری
#کودک
#والدین
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔥خشمتو کنترل کن!
🔹توی مدرسه، گاهی وقتها بین دانشآموزا دعوا میشه، بعضی وقتا هم کار به کتککاری میکشه. دلیلش هم عصبانیته که آخر عاقبتش شد دعوا.
🔸کسی که عصبانی میشه، دیگه حواسش جمع نیست، اون با عصبانیتی که داره، دیگران رو از خودش ناراحت میکنه و بهشون آسیب میزنه.
💥ما باید تلاش کنیم تا میتونیم عصبانی نشیم، سعی کنیم خودمون رو کنترل کنیم و نذاریم که دیگران از دست ما اذیت بشن. این کار، انسان رو بزرگ و عزیز میکنه.
✅پیامبر مهربونمون فرمودند: هر كسی موقع عصبانیت، خشم و ناراحتیشو کنترل کنه، خدا اونو سرشار از آرامش و ايمان میکنه.
«مَنْ كَظَمَ غَيْظا وَ هُوَ قادِرٌ عَلى اَنْ يُنْفِذَهُ مَلأََهُ اللهُ أَمْنا وَ ايمانا». (نهج الفصاحه، حدیث ۲۷۷۸)
💠 #حدیث_نگاشت | انتخاب دوست
🔻 دوست خوب مثل آینه میمونه؛ بدون غرض خوب و بد رو نشون میده؛ اما دوست بد مثل غذای فاسد میمونه؛ ظاهرش خیلی دلرباست، اما داغونت میکنه!
🔸 امام حسین علیهالسلام: اونی که واقعی دوستت داره، تو رو از بدیها نهی میکنه؛ اون کسی هم که دشمنته، تو رو برای انجام بدیها تشویق میکنه.
📚 موسوعة کلمات الامام الحسین، ص ۷۴۳.
📎 #دوست_خوب
📎 #نوجوان
✅اگر میخوایم پرخاشگری کودک حل بشه
قدم اول مادر باید کنترل خشم داشته باشه
✅ اگر میخوایم فرزند منظم باشه
از مادر باید نظم رو یاد بگیره
✅اگر میخوایم فرزند خودشو باور داشته باشه
مادر باید عزت نفس داشته باشه
✅اگر میخوایم فرزند مون اهل مطالعه بشه
باید دست مادرش کتاب زیاد ببینه!
.
خلاصه که میخوای هر کاری کنی ؛ علاوه بر فرزند در قدم اول؛ از خودت شروع کن😍😍😍
💖نشر خوبیها
♦️مسئولیتپذیری در کودکان1️⃣: 🔰سنین قبل از دبستان: 🔹کودکان در حدود 3 تا 5 سالگی میتوانند خودشان
♦️مسئولیتپذیری در کودکان2️⃣:
🔰سنین قبل از دبستان:
🔹کودک در مورد تغذیه و اینکه چه چیزی بخورد میتواند خودش تصمیم بگیرد. این کار می تواند برای درمان بی اشتهایی کودکان نیز موثر باشد. البته محدودیتهایی هم باید اعمال شود.
🔹در مورد اسباب بازیهایش میتواند خودش تصمیم بگیرد. از او نظر بخواهید که دوست دارد اسباب بازیهایش را چه جایی قرار دهد و چه چیزهایی به دیوار اتاقش بزند.
‼️البته نظارت در انتخابِ اسباب بازیِ مناسبِ کودک، برای حفظ ایمنی باید توسط والدین اعمال شود.
🔹میتوان از کودک 5 ساله انتظار داشت وسایلش را بعد از بازی جمع کند و اگر به اصطلاح خراب کاری کرد، خودش سعی در تمیز کردن و جمع کردن آن بکند. ولی در این امر میتوان به کودک کمک و راهنمایی کرد.
🔹در این سن کودکان میتوانند کمکهای کوچکی هنگام کارهای خانه بکنند. البته این امر برای وقتی است که خودشان بخواهند کمک کنند.
‼️پینوشت: بدیهی است که تــربیت کودک باید متناسب با سن او باشد و انتظارات والدین با «توانمندیهای کودک» باید مطابقت داشته باشد.
#مسئولیت_پذیری
#کودک
#والدین
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#تبعیضبینفرزندان
🔴از جمله چیزهایی که باعث تبعیض بین فرزندان میشود
🚻 جنسیت بچهها است که از دیرباز مسئله ساز بوده است.
❎خیلی از خانوادهها به دختر دوست بودن یا پسر دوست بودن
زبان زد خاص و عام شدهاند.
‼️این نوع نگاه برای فرزندان بسیار شکننده است
❗️ و در نتیجه این احساس تبعیض پیامدهای خاص خود را دارد.
⚠️والدین بر اساس ظاهر و جنسیت فرزندان به صورت ناخودآگاه رفتارهای متفاوتی انجام میدهند.
⚠️ با کودکی که بیشتر لبخند میزند، راحتتر ارتباط میتوان برقرار کرد
❗️و یا دختران بیشتر به صحبت کردن علاقه نشان میدهند.
‼️والدین با توجه به این تفاوتها میتوانند در دام تبعیض میان فرزندان نیافتند.
محبت به فرزندان
محبت به فرزندان امری درونی است که خداوند آن را در دل والدین به ودیعت نهاده است. اما آنچه در این میان مهم می نماید و آثار تربیتی در پی دارد ابراز آن است. این امری اختیاری است و والدین و مربیان می توانند در پرتو آن زمینه تربیت صحیح را فراهم آورند.
چه بسیارند والدینی که در برابر فرزندان خود محبت فراوان دارند اما آن را ابراز نمی کنند در حالی که محبت وقتی سازنده وتاثیر گذار خواهد بود که فرد مورد محبت از آن آگاهی یابد.
امام حسین علیه السلام به عنوان الگوی تربیتی مطمئن و کامل محبت به فرزندان را از نیازهای ضروری آنان دانسته، در قالبهای گوناگون به ابراز آن می پرداخت. گاه با در آغوش گرفتن و به سینه چسبانیدن خردسالان، زمانی با بوسیدن آنان و گاه با به زبان آوردن کلمات شیرین و محبت آمیز.
عبیدالله بن عتبه چنین می گوید:
«نزد حسین بن علی علیه السلام بودم که علی بن حسین علیه السلام وارد شد. حسین علیه السلام (امام سجاد علیه السلام ) او را صدا زد، در آغوش گرفت و به سینه چسبانید، میان دو چشمش را بوسید و سپس فرمود: پدرم به فدایت باد، چقدر خوشبو و زیبایی!»
بحار الأنوار، ج 46، ص 19
✨بشتاب به سوی حیا...
😭سنگینترین مصیبت اهل بیت علیهم السلام در روز عاشورا، دریده شدن «حجاب» زنان و دختران اهل بیت به دست حرامیان کوفی بود.
🚨بزرگترین خطای حکومت اموی، حلال کردن حرامهای دین خدا و هدف سیدالشهدا از قیام، اصلاح دینداری جامعه بود.
👈 پس رهرو سیدالشهداء باید حداقل یک قدم برای اصلاح دینداری خود بردارد و حجب و حیاء خود را که به عنوان بیرق امام عصر است، برافراشته نگه دارد.
✾ ╝
📖 #فرازهای_تربیتی (۱)
🔆 دعای بیست و پنجم صحیفه سجادیه
💠 امام سجاد (علیه السّلام) دعا خود را
این گونه شروع فرمودند:
🔸«اَللّـٰهُمَّ وَ مُنَّ عَلَیَّ بِبَقٰآءِ وَلَدی»
🔹یعنی خدایا با باقی گذاشتن فرزندان من
▫️که سبب بقای نسل من است،
▪️ بر من منت بگذار.
🔸«وَ بِـاِصْلٰاحِهِمْ لی»
🔹و در واقع به من کمک کن، تا
▫️ هم در دنیا و هم در آخرت،
▪️بتوانم آن ها را اصلاح کنم
▫️و بتوانم از آن ها بهره بگیرم.
🔰ایشان در فراز دوم می فرمایند:
🔸«اِلٰهِی امْدُدْ لی فیٓ اَعْمٰارِهِمْ، وَ زِدْ لی فیٓ اجٰالِهِمْ»
🔹یعنی خدایا
▫️عمرشان را طولانی گردان
▪️و مدت زندگی آن ها را زیاد کن.
🔸«وَ رَبِّ لِی صَغِیرَهُمْ»
🔹و من را کمک کن
▫️تا بتوانم آن ها را
▪️از کوچکی تربیت کنم.
🔸« وَ قَوِّ لی ضَعیفَهُمْ»
🔹به من توفیق دِه تا بتوانم بچه های
▫️ضعیف را به زمان قوت و نیرومندی برسانم
▪️و همچنین تو نیز به آن ها قوت برسان.
📝 «استاد تراشیون»
🚨ادامه دارد ...
#تربیت
#فرزندان
#نسل_آینده
تکرار حادثه تروریستی #شاهچراغ واقعا قلب همه مون رو به درد آورد.
ولی یادتون باشه این خواب رو در ایام عزاداری امام حسین ع برای تمام ایران دیده بودند که با هوشیاری #سربازان_گمنام امام زمان عج و نیروهای خدوم موفق نشدند.
همون اخبار انهدام گروه های تروریستی که از کنارش به راحتی گذشتیم.