نکته حائز اهمیت در این روش آن است که حافظ نباید بلافاصله پس از مکث یا به خاطر نیاوردن عبارات و آیات به قرآن مراجعه کند؛
بلکه باید سعی کند با تأمل و دقت در محل قرار گرفتن آیه و عبارات قبلی و بعدی آن و نیز ارتباطات معنایی و لفظی که در هنگام حفظ بین آیات برقرار نموده آنها را به یاد آورد و اگر این تأمل و دقت نتیجه بخش نبود، آنگاه به قرآن مراجعه کند.
البته این مراجعه هم باید مراجعه ای مؤثر و مفید باشد؛ به این معنا که صرفاً به دیدن قسمت مورد نظر بسنده نکرده و با دقت در مکان قرار گرفتن آیه و نیز ارتباطش با آیات قبل و بعد،
بکوشد برای همیشه آن را در ذهن خود تثبیت نماید تا در مرورهای بعدی دوباره در به یاد آوردن آن دچار مشکل نشود.
به علاوه، په هنگام خواندن محل اشتباه هم، بهتر است خواندن خود را از یک یا چند آیه قبل و در آیات طولانی، از ابتدای آیه آغاز نماید.
* #یک_توصیه_کاربردی: در موارد بسیاری حافظ قرآن در مرورهای خود با اشکالات مشابهی مواجه می شود؛
به این معنا که مثلاً در مرور سوره مبارکه »نساء»، در یادآوری انتهای آیات، به دفعات متعدد به مشکل برمی خورد؛ یا در سوره مبارکه هود، در مرور و بازخوانی داستان پیامبرانی که در این سوره آمده به جهت مشابهت آن با آیاتی که در سوره مبارکه اعراف آمده دچار مشکل می شود.
اگر حافظ قرآن محلهایی را که به هنگام مرور و بازخوانی آنها با مشکل مواجه می شود به طور منظم یادداشت نماید و در فرصتی جداگانه به بررسی موارد یادداشت شده بپردازد، بی تردید در مرورهای آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهد شد.
#مرور_شنیداری
در این روش، حافظ قرآن با گوش دادن به تلاوت ترتیل قسمتهایی که قبلاً حفظ نموده، آنها را مرور می کند. این روش از نظر اهمیت و فایده پس از روش نخست (مرور از حافظه) قرار می گیرد و تنها به منظور ایجاد تنوع در مرور توصیه می شود.
#مرور_ذهنی
: در این نوع مرور، فرد بدون اینکه آیات را بر زبان آورد در ذهن خود آنها را دوره می کند. طبیعتاً چنین مروری برای
تثبیت شده
واستوار حافظ مناسب است وبایدبه طور محدود ومثلا برای استفاده هرچ بهتراز زمانهای که نمی توان برای انها برنامه ریزی کرد.
* نکته: مرور با استفاده از دو روش (شنیداری و ذهنی) 👉به ویژه برای افراد شاغل (مثل کارمندان) می تواند بسیار مفید و راهگشا باشد.
این دسته از علاقمندان به حفظ قرآن ،می توانند هنگام عزیمت به محل کار یا بازگشت به منزل یا دیگرموقعیتها،با استفاده واز این دو روش محفوظات خود رامرور کنند.
#مرور_از_روی_مصحف
: حافظ می تواند گاهی اوقات برخی اجزاء و صفحات را از روی مصحف و با هدف استقرار هرچه بهتر مکان آیات در ذهن مرور کند. ه) کدام دوره ترتیل برای استفاده حافظان قرآن مناسب تر است؟
برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید ویژگی های یک ترتیل استاندارد و مناسب را بیان کنیم. ترتیل خوب و استاندارد باید حائز ویژگی های زیر باشد:👇👇
* تمامی اجزاء قرآن با لهجه عربی فصیح و به گونه ای صحیح و متقن تلاوت شده باشد.
* سرعت تلاوت چنانچه در تعریف ترتیل آوردم از ریتم و آهنگی مناسب و معتدل برخوردار باشد؛ نه آنچنان تند که به اجرای قواعد تجویدی لطمه بزند و نه آنچنان کند که موجب خستگی شنونده شود.
* قاری مرتّل کلیه قواعد تجویدی را به نحو احسن اجرا کرده باشد.
* نحوه تلاوت قاری و وقف و وصل های او نشان دهنده توجه و اشراف وی به مبحث «وقف و ابتدا» و آشنایی با مفاهیم آیات باشد.
اگه برنامه مرور روزانه شما دوجزء است .یک جزء ونیم آن رابا استفاده از روش (مرور از حافظه)ونیم جزءدیگر رابااستفاده ازتلاوت ترتیل مرور کنید؛
یا اگرساعت رابرای مرور محفوظات اختصاص داده اید،45دقیقه دیگربااستفاده از روش دوم مرور نمایید.
[2] . البته این سخن به معنای تأیید مطلق ترتیل استاد منشاوی و استاد حصری نیست و اشکالاتی به ویژه در بحت وقف و ابتدا در تلاوت ترتیل این دو استاد وجود دارد.
1. و بهتر است این استفاده هم به طور ضمنی و حاشیه ای و در کنار استفاده از یکی از ترتیلهای قاریان مصری یا ایرانی باشد و نه به طور مطلق.
#نرم_افزار_سلام_قرآن را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.ermile.salamquran.android&ref=share
#نرم_افزار_اندروید_قرآن_عثمان_طه
با امکانات عالی از جمله ترتیل استاد پرهیزکار
ترجمه و تفسیر گویا
۴۲ ترتیل و تحقیق و تحدیر
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.sabapp.SmartQuran2&ref=share
خلاصه جلسه قبل👇👇👇
مادر حضرت موسی علیه السلام نتیجه اعتماد به خدا و نتیجه اعتماد به وعده و حرف خداوند را هم دید و هم چشید
🙏دوستان ادامه داستان حضرت موسی علیه السلام را اگر خوب میخاهید متوجه بشوید باید این متن را بخوانید😳
💢از دوران کودکی حضرت موسی علیه السلام فاصله بگیریم و به دوران بزرگ سالی آن حضرت بپردازیم💢
💢تعداد افراد خاندان اسرائیل در آن روز طبق آنچه از تورات نقل شده است هفتاد نفر بود،👏 ولی روزبه روز بر تعدادشان افزوده میشد و فرزندان بیشتری پیدا میکردند😊 تا پس از هفده سال که از ماندن آنها در آن سرزمین گذشت، یعقوب از دنیا رفت 😢و طبق وصیتی که کرده بود، جنازه اش را به فلسطین منتقل کرده و در آنجا دفن کردند😞. فرزندان یعقوب پس از درگذشت او تحت سرپرستی یوسف که مورد علاقه و محبت شدید مردم مصر بود به زندگی باشکوه خود ادامه دادند و براثر ازدیاد نسل و فرزندان بسیاری که پیدا کردند، به تدریج گروه زیادی شدند و زمینهای زیادتری را در آن نواحی اشغال کردند. این شکوه، امنیت و آسایش چندان طول نکشید و با مردن حضرت یوسف علیه السلام که به اختلاف روایات، بین بیست تا سی سال پس از فوت حضرت یعقوب علیه السلام اتفاق افتاد کم کم مقدمات انحراف بنی اسراییل یعنی فرزندان یعقوب فراهم شد.انحرافاتی که به کشتن پیامبران الهی منجر میشد. 😱با این وضعیت بنی اسراییل دچار مشکلات و خواری شدند و به دنبال آن آزار آنها به دست فراعنه مصر آغاز گردید.😭💢
💢در شرح زندگانی حضرت یوسف علیه السلام گفته شده که وقتی برادران، آن حضرت را شناختند، یوسف به آنها دستور داد به کنعان بازگردید و خاندان خود را همگی نزد من آرید. پس از آنکه یعقوب با خاندان خود به مصر آمد، یوسف از فرعون و پادشاه آن زمان مصر خواست تا سرزمینی را به نام جاسان که چراگاه هایی برای گوسفندان و شترانشان داشت به آنها بدهد و آنان را در آن سرزمین سکونت دهد.💢🌸
💢پادشاهان یا فراعنه👑 مصر که پس از یوسف روی کار آمده و به سلطنت رسیدند، از زیادی فرزندان یعقوب و کثرت آنان در آن سرزمین، به وحشت افتادند و به گفته تورات، ترسیدند که اینان با دشمنان مملکت مصر همدست شده و علیه آنان قیام کنند و حکومت را از آنها بگیرند. از این رو به آزار، قتل و پراکنده کردن آنان اقدام کرده و انواع اهانت، تمسخر و اذیت را به آنان روا میداشتند .💢(به خصوص فرعونی که موسی در زمان او به دنیا آمد)، 💢از همه بیشتر آنها را آزار داد و کودکانشان را به قتل رسانید😢 و در صدد نابودی آنها بوده😡 و دستور داده بود همه کارهای سخت و پرمشقت، مانند عملگی و بنایی و شغلهای پست و اهانت آمیز مانند تمیز کردن کوچه ها و چاه کنی را به آنان واگذار کنند. او مأمورانی گمارده بود که پیوسته آنان را به کار گمارند و هیچ گاه نگذارند ایشان روی خوشی و استراحت را ببینند.😳💢